Як приготувати курку в вершковому соусі
Ніщо не так ефектно виглядає на святковому столі, як запечена в духовці курочка. Вона прекрасна як у чистому вигляді, так і в підливі з будь-якого соусу. Але більшість кулінарів вважають, що вершковий соус найбільш вигідно звучить у даному випадку. Пташка, в поєднанні з них виходить досить ніжна і соковита.
Ми підібрали для вас 4 найбільш популярних рецептів цього блюда серед кулінарів. Приготувавши їх, ви назавжди станете фанатом цих страв.
<
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курки - | одна невелика тушка |
не дуже жирних вершків - | стакан |
моркви - | 2 шт. |
солі - | за смаком |
гострих спецій - | за смаком |
перцю - | за смаком |
кінзи - | пучок |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Хід роботи:
- Гарненько промийте тушку птиці. Розділіть її на порційні шматочки;
- Видаліть з морквини шкірку і поріжте невеликими кубиками;
- Складіть всі складові курки і кубики моркви в, змащений жиром, деко для запікання;
- З'єднайте вершки з білим перцем, меленою кінзою, сіллю і гострими спеціями;
- Залийте цим соусом вміст листа;
- Помістіть його в гарячу духовку на 60 хвилин. Підтримуйте в духовій шафі постійну 200-градусну температуру.
Презентуйте цей витвір кулінарного мистецтва на красивій глибокій тарілці. Гарнір до нього підходить абсолютно будь-який.
Приємної вам трапези!
Курка з грибами печерицями у вершковому соусі
Представляємо вашій увазі дуже простий і апетитний рецепт страви. Навіть найдальша від приготування їжі господиня впорається з ним. Успіх їй гарантований.
Склад:
- 300 грам курячого філе;
- 200 мл жирних вершків;
- 200 грам грибів (печериці);
- 2 ст. л. оливкової жиру;
- 2,5 ст. л. соєвого соусу.
Тривалість приготування: півгодини.
Калорійність 1-й порції: 165 ккал.
Хід роботи:
- Помийте і поріжте на тоненькі шматочки куряче філе;
- Посмажте його в розпеченому оливковій жирі до рум'яного кольору;
- Наріжте гриби тоненькими брусочками і відправте до птаха. Смажити приблизно 5 хвилин;
- Зніміть сковороду з плити.
- Влийте в неї соєвий соус і вершки Гарненько перемішайте;
- Пересипте вміст сковороди в глиняний горщик;
- Запікайте в духовке10 хвилин.
Презентуйте готовий шедевр домашній кулінарії на красивій тарілці з білої кераміки. Як гарнір чудово підійде відварний рис або картопляне пюре з молоком.
Приємної вам трапези!
Куряче філе в вершково-сирному соусі на сковороді
Перед вами цікавий рецепт курячих грудок, запечених в духовці. Готується він банально просто. А результат перевершує всі очікування. Побалуйте і ви своїх домочадців цим чудовим стравою. Повірте, без уваги ви не залишитеся!
Склад:
- 500 грам філейної частини птиці;
- 2 цибулини;
- 500 мл жирних вершків;
- 5 ст. л. майонезу;
- 200 грам пікантного м'якого сиру;
- 100 грам сиру твердих сортів;
- Сіль;
- Прянощі;
- Пучок кінзи.
Тривалість приготування: 45 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 280 ккал.
Хід роботи:
-
- Поріжте невеликими кільцями ріпчасту цибулю;
-
- Наріжте на тоненькі смужки куряче філе;
- Обсмажте на розпеченій оливковій жирі цибулю з м'ясом (7-10 хвилин). Трохи посоліть;
-
- В окремій каструлі нагрійте вершки. Додайте до них м'який пікантний сирок, майонез. Посоліть. Введіть прянощі і подрібнену кінзу. Гарненько все перемішайте;
- Залийте цим соусом м'ясо з цибулею. Ретельно перемішайте;
- Накрийте сковороду кришкою. Виставте мінімальний вогонь на плиті. Тушкуйте страву 20 хвилин.
При презентації на стіл, готову страву пересипте на красивий піднос з порцеляни. Зверху посипте тертим сиром. Як гарнір подайте картопляне пюре на молоці.
Приємної вам трапези!
Курячі крильця в вершково-часниковому соусі
У даному рецепті будуть використовуватися тільки крильця птиці. Приготувати їх можна навіть молодий хазяєчці. Нічого складного в цьому процесі немає. Ну а результат звалить всіх наповал. Гості тільки і будуть питати рецепт цього чудового шедевра. Справа вже ваше – розповідати чи ні.
Склад:
- 1 кг курячих крилець;
- 700 грам ріпчастої цибулі;
- 550 мл не дуже жирних вершків;
- 200 мл сметани середньої жирності;
- 5 великих зубків часнику;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 50 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 240 ккал.
Хід роботи:
- Наріжте півкільцями цибулю і обсмажте в оливковій жирі до рум'яного кольору;
- Крила птаха помийте. Розріжте їх на частини з хрящовим суглобам. Всипте крильця в цибулю. Смажте протягом 10 хвилин;
- Приготуйте вершковий соус. Змішайте сметану, вершки, роздавлений часник, сіль і спеції. Гарненько все перемішайте;
- Укладіть крильця з цибулею в деко для запікання. Залийте її вершковим соусом;
- Надішліть деко в розігріту духовку на 15 хвилин. Підтримуйте в ній постійну 200-градусну температуру.
Презентуйте гостям ваш кулінарний шедевр у глибокій піалі із скла. Зверху прикрасьте його листочками кінзи. Гарнір до даного яству підходить абсолютно будь-який.
Приємної вам трапези!
Кальмари в клярі — відмінна закуска до пива. Читайте як приготувати цю страву за нашими рекомендаціями з покроковими фото.
Дізнайтеся, як правильно приготувати класичний рецепт з крабовими паличками і кукурудзою. Читайте наші рецепти.
Читайте як приготувати спагетті з фаршем, дізнайтеся секрети кулінарів і рекомендації по готуванні.
Підказки кулінарів
Навіть самий простий на перший погляд рецепт таїть в собі безліч підводних каменів. Ці перешкоди можуть створити вам безліч неприємностей під час творчого процесу кулінарії. В даному розділі статті ми поділимося з вами порадами досвідчених кулінарів.
Щоб ваша курочка в соусі з вершків вийшла божественної, знамениті шеф-кухарі радять:
- Віддавайте перевагу птиці, яка не піддавалася заморожуванню. Бажано придбати охолоджену, а краще парну, курячу тушку;
- Перед приготуванням добре обробіть курку. Погано ощипанная тушка, під час запікання зіпсує страва;
- Ніякого зайвого жиру на птиці не повинно залишитися після обробки. Він також псує всю картину;
- Не потрібно попередньо солити і перчити її. У вершковому соусі міститься потрібну кількість приправ;
- Для даного виду соусу краще всього брати жирні вершки;
- Будь-яка консистенція соусу хороша;
- Якщо ви хочете додати страві трохи часникового ноток, то краще зробіть часниковий соус. Під час запікання, ваша пташка просочиться часниковим смаком і ароматом. Блюдо вийде трошки пікантним;
- Справжньою родзинкою даного соусу стане м'який сирок з гострим смаком. Можна замінити його і звичайним плавленим сирком.
Скористайтеся цими рекомендаціями, і ваші гості будуть вражені на повал попробованным дивом кулінарії. Від нього не залишиться ні найменшої крихти. Сподіваємося, ми допомогли вам багато в чому розібратися. Частіше Балуйте своїх улюблених цією смакотою. Дотримуючись наших порад, ви навчитеся смачно і правильно готувати. Успіхів вам у всіх починаннях!
Приємного апетиту!