20 май 2019 4 232

Як приготувати курку в вершковому соусі

Ніщо не так ефектно виглядає на святковому столі, як запечена в духовці курочка. Вона прекрасна як у чистому вигляді, так і в підливі з будь-якого соусу. Але більшість кулінарів вважають, що вершковий соус найбільш вигідно звучить у даному випадку. Пташка, в поєднанні з них виходить досить ніжна і соковита.

Ми підібрали для вас 4 найбільш популярних рецептів цього блюда серед кулінарів. Приготувавши їх, ви назавжди станете фанатом цих страв.

<

Рецепт курки у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
курки - одна невелика тушка
не дуже жирних вершків - стакан
моркви - 2 шт.
солі - за смаком
гострих спецій - за смаком
перцю - за смаком
кінзи - пучок
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал
Курочка, приготована за цим рецептом, затьмарить всі інші страви на вашому святковому столі. А в кінці банкету від неї залишаться одні лише кісточки. Гості залишаться просто в захваті.

Хід роботи:

  1. Гарненько промийте тушку птиці. Розділіть її на порційні шматочки;
  2. Видаліть з морквини шкірку і поріжте невеликими кубиками;
  3. Складіть всі складові курки і кубики моркви в, змащений жиром, деко для запікання;
  4. З'єднайте вершки з білим перцем, меленою кінзою, сіллю і гострими спеціями;
  5. Залийте цим соусом вміст листа;
  6. Помістіть його в гарячу духовку на 60 хвилин. Підтримуйте в духовій шафі постійну 200-градусну температуру.

Презентуйте цей витвір кулінарного мистецтва на красивій глибокій тарілці. Гарнір до нього підходить абсолютно будь-який.

Приємної вам трапези!

Курка з грибами печерицями у вершковому соусі

Представляємо вашій увазі дуже простий і апетитний рецепт страви. Навіть найдальша від приготування їжі господиня впорається з ним. Успіх їй гарантований.

Склад:

  • 300 грам курячого філе;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 200 грам грибів (печериці);
  • 2 ст. л. оливкової жиру;
  • 2,5 ст. л. соєвого соусу.

Тривалість приготування: півгодини.

Калорійність 1-й порції: 165 ккал.

Хід роботи:

  1. Помийте і поріжте на тоненькі шматочки куряче філе;
  2. Посмажте його в розпеченому оливковій жирі до рум'яного кольору;
  3. Наріжте гриби тоненькими брусочками і відправте до птаха. Смажити приблизно 5 хвилин;
  4. Зніміть сковороду з плити.
  5. Влийте в неї соєвий соус і вершки Гарненько перемішайте;
  6. Пересипте вміст сковороди в глиняний горщик;
  7. Запікайте в духовке10 хвилин.

Презентуйте готовий шедевр домашній кулінарії на красивій тарілці з білої кераміки. Як гарнір чудово підійде відварний рис або картопляне пюре з молоком.

Приємної вам трапези!

Куряче філе в вершково-сирному соусі на сковороді

Перед вами цікавий рецепт курячих грудок, запечених в духовці. Готується він банально просто. А результат перевершує всі очікування. Побалуйте і ви своїх домочадців цим чудовим стравою. Повірте, без уваги ви не залишитеся!

Склад:

  • 500 грам філейної частини птиці;
  • 2 цибулини;
  • 500 мл жирних вершків;
  • 5 ст. л. майонезу;
  • 200 грам пікантного м'якого сиру;
  • 100 грам сиру твердих сортів;
  • Сіль;
  • Прянощі;
  • Пучок кінзи.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 280 ккал.

Хід роботи:

    1. Поріжте невеликими кільцями ріпчасту цибулю;

    1. Наріжте на тоненькі смужки куряче філе;
    2. Обсмажте на розпеченій оливковій жирі цибулю з м'ясом (7-10 хвилин). Трохи посоліть;

    1. В окремій каструлі нагрійте вершки. Додайте до них м'який пікантний сирок, майонез. Посоліть. Введіть прянощі і подрібнену кінзу. Гарненько все перемішайте;
    2. Залийте цим соусом м'ясо з цибулею. Ретельно перемішайте;

  1. Накрийте сковороду кришкою. Виставте мінімальний вогонь на плиті. Тушкуйте страву 20 хвилин.

При презентації на стіл, готову страву пересипте на красивий піднос з порцеляни. Зверху посипте тертим сиром. Як гарнір подайте картопляне пюре на молоці.

Приємної вам трапези!

Курячі крильця в вершково-часниковому соусі

У даному рецепті будуть використовуватися тільки крильця птиці. Приготувати їх можна навіть молодий хазяєчці. Нічого складного в цьому процесі немає. Ну а результат звалить всіх наповал. Гості тільки і будуть питати рецепт цього чудового шедевра. Справа вже ваше – розповідати чи ні.

Склад:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 700 грам ріпчастої цибулі;
  • 550 мл не дуже жирних вершків;
  • 200 мл сметани середньої жирності;
  • 5 великих зубків часнику;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 50 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 240 ккал.

Хід роботи:

  1. Наріжте півкільцями цибулю і обсмажте в оливковій жирі до рум'яного кольору;
  2. Крила птаха помийте. Розріжте їх на частини з хрящовим суглобам. Всипте крильця в цибулю. Смажте протягом 10 хвилин;
  3. Приготуйте вершковий соус. Змішайте сметану, вершки, роздавлений часник, сіль і спеції. Гарненько все перемішайте;
  4. Укладіть крильця з цибулею в деко для запікання. Залийте її вершковим соусом;
  5. Надішліть деко в розігріту духовку на 15 хвилин. Підтримуйте в ній постійну 200-градусну температуру.

Презентуйте гостям ваш кулінарний шедевр у глибокій піалі із скла. Зверху прикрасьте його листочками кінзи. Гарнір до даного яству підходить абсолютно будь-який.

Приємної вам трапези!

Кальмари в клярі — відмінна закуска до пива. Читайте як приготувати цю страву за нашими рекомендаціями з покроковими фото.

Дізнайтеся, як правильно приготувати класичний рецепт з крабовими паличками і кукурудзою. Читайте наші рецепти.

Читайте як приготувати спагетті з фаршем, дізнайтеся секрети кулінарів і рекомендації по готуванні.

Підказки кулінарів

Навіть самий простий на перший погляд рецепт таїть в собі безліч підводних каменів. Ці перешкоди можуть створити вам безліч неприємностей під час творчого процесу кулінарії. В даному розділі статті ми поділимося з вами порадами досвідчених кулінарів.

Щоб ваша курочка в соусі з вершків вийшла божественної, знамениті шеф-кухарі радять:

  • Віддавайте перевагу птиці, яка не піддавалася заморожуванню. Бажано придбати охолоджену, а краще парну, курячу тушку;
  • Перед приготуванням добре обробіть курку. Погано ощипанная тушка, під час запікання зіпсує страва;
  • Ніякого зайвого жиру на птиці не повинно залишитися після обробки. Він також псує всю картину;
  • Не потрібно попередньо солити і перчити її. У вершковому соусі міститься потрібну кількість приправ;
  • Для даного виду соусу краще всього брати жирні вершки;
  • Будь-яка консистенція соусу хороша;
  • Якщо ви хочете додати страві трохи часникового ноток, то краще зробіть часниковий соус. Під час запікання, ваша пташка просочиться часниковим смаком і ароматом. Блюдо вийде трошки пікантним;
  • Справжньою родзинкою даного соусу стане м'який сирок з гострим смаком. Можна замінити його і звичайним плавленим сирком.

Скористайтеся цими рекомендаціями, і ваші гості будуть вражені на повал попробованным дивом кулінарії. Від нього не залишиться ні найменшої крихти. Сподіваємося, ми допомогли вам багато в чому розібратися. Частіше Балуйте своїх улюблених цією смакотою. Дотримуючись наших порад, ви навчитеся смачно і правильно готувати. Успіхів вам у всіх починаннях!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: