Як приготувати ніжні рибні котлети з сьомги
Сьомга відноситься до найбільш смачним, цінних і, звичайно ж, популярних видів червоної риби. Крім відмінних смакових якостей, не можна не згадати про її користь і поживністю. Одним словом, сьомга – це, по праву, приголомшлива «королівська» риба.
В даний час червону рибу можна без проблем придбати як в замороженому, так і в охолодженому вигляді, а якщо пощастить – то навіть свіжу.
В даній підбірці ми з вами розглянемо приготування такого чудового блюда, як котлети з сьомги. Готуються вони досить швидко і просто. Ви не повірите, але для приготування настільки ніжних і пікантних котлет у вас піде мінімальна кількість часу і інгредієнтів!
Для доведення їх до готовності достатньо всього кілька хвилин теплової обробки. Котлети з сьомги готуються кількома способами: звичним обсмажуванням на сковороді, запікання в духовій шафі і більш дієтичний варіант – варіння на пару.
Але якщо немає можливості придбати цілісну тушку, можна істотно заощадити, купивши безпосередньо обрізки, хвости і черевця цієї чудової риби, до речі, вони в магазинах зустрічаються набагато частіше, ніж цілісна рибіна. З них можна приготувати виду фаршу для котлет: рубаний і мелений.
Обидва варіанти ми розглянемо нижче. Якщо ви вирішите використовувати вже готовий покупної фарш, пам'ятайте про те, що його якості істотно нижче того, який готується самостійно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе сьомги - | 1 кг |
ріпчаста цибуля - | 3 шт. |
заморожений спред - | 60 г |
морська сіль - | за смаком |
білий мелений перець - | за смаком |
куряче яйце - | 1 шт. |
білі панірувальні сухарі - | 300 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Приготування котлет з фаршу сьомги:
- Охолоджене рибне філе пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою;
- Слідом подрібніть цибулю і додайте до перемеленої рибі;
- Приправте приготований фарш щіпка морської солі і білого перцю. Додайте куряче яйце. Вимісіть до однорідності;
- Заморожений спред наріжте кубиками середньої величини;
- Широку піалу наповніть білими сухарями;
- Руки змочити в холодній воді, наберіть невелику кількість фаршу, в центр покладіть шматочок замороженого спреду. Сформуйте котлети, таким чином, щоб спред опинився всередині;
- Обваляйте кожну котлетку в сухарях і обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку в розпеченому рослинному маслі. Сковороду в момент обсмажування накривати кришкою не варто;
- Ніжні ароматні котлети з делікатесної червоної риби готові. Їх, в пору, подавати до святкового столу. Відмінним доповненням послужить білий соус «Тартар».
Рубані котлети з червоної риби з зеленню
Інгредієнти:
- обрізки сьомги (філе) – 300 г;
- зелень петрушки – 30 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часникові часточки – 2 шт.;
- панірувальні сухарі – 110 г;
- соєвий соус – 10 мл;
- лимонний сік – 20 мл;
- перець білий мелений;
- сіль морська;
- кунжутне насіння – 2,5 ч. л.;
- сметана – 2 ст. л.;
- зелень кропу.
Тривалість приготування: 20 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 167 кКал.
Покрокове опис:
- Для приготування рубленого фаршу необхідно нарізати обрізки рибного філе нарізати невеликими шматочками;
- Потім додати до них дрібно нарубані зелень петрушки, цибулю і часник;
- Далі необхідно ввести соєвий соус і половину лимонного соку;
- Заправте все морською сіллю, меленим білим перцем і кунжутним насінням;
- У самому кінці, безпосередньо у фарш, необхідно додати панірувальні сухарі. Вимісіть масу до однорідного розподілу інгредієнтів;
- Сковороду наповніть невеликою кількістю рослинної олії (без запаху) і гарненько розжарте. Потім набирайте за допомогою столової ложки приготований фарш і викладайте у вигляді невеликих оладок в киплячу олію. Обсмажуються дані котлети досить швидко – по 5 хвилин з кожного боку, до зарум'янювання;
- Готові ароматні рубані котлети з м'яса червоної риби і зелені подаються до столу в поєднанні з пікантним білим соусом. Для його приготування вам необхідно з'єднати сметану, половину лимонного соку і подрібнену зелень кропу. За смаком можна додати в соус трохи суміші духмяних перців і щіпку солі. Приємного апетиту!
Рибні котлети з сьомги з манкою в духовці
Складові:
- філе червоної риби – 0,5 кг;
- манна крупа – 2 ст. л.;
- заморожене вершкове масло – 50 г;
- салатний цибуля – 1 шт.;
- суміш спецій «Для риби» — ½ упаковки;
- сіль морська;
- суміш перців;
- зелень кінзи.
Тривалість приготування: 50 хв.
Кількість кКал на 100 г: 170.
Поетапне опис приготування:
- Охолоджене філе червоної риби наріжте за допомогою гострого ножа на дрібні шматочки;
- Салатну цибулину наріжте, як можна дрібніше;
- З'єднайте подрібнену рибу, цибулину і манну крупу. Вимісіть до однорідності;
- Потім введіть в приготовану масу нарубану зелень кінзи, суміш спецій, сіль і суміш перців. В самому кінці додається подрібнене вершкове масло. Ретельно вимісіть фарш і приберіть в прохолодне місце на 25-30 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб манна крупа, як слід, розбухла;
- Після закінчення зазначеного часу, сформуйте з приготованого фаршу невеликі круглі котлетки. Викладіть їх на застелений пергаментом деко і випікайте протягом 20 хвилин. Температурний режим 1800С;
- Дані котлети чудово поєднуються з картопляним пюре і свіжими овочами.
Голубці з молодої капусти — секрети приготування цієї страви.
Кекс з сиру з родзинками — декілька дивовижних рецептів, які варто спробувати.
Рецепт смачного крему зі згущеного молока і масла тут. Спробуйте використовувати цей крем для своєї випічки.
Оригінальний рецепт від Юлії Висоцької
Інгредієнти для приготування:
- сьомга (шматок філе) – 500 г;
- хлібний м'якуш – 2 шматочки;
- яйце – 1 шт.;
- шпинат – пучок;
- незбиране молоко – 75 мл;
- петрушка, кріп – по 2 гілочки;
- перець, сіль.
Тривалість приготування: 25 хв.
Харчова цінність на 100 г: 164 кКал.
Приготування:
- Рибу пропустити через м'ясорубку;
- Хлібний м'якуш залийте молоком, розімніть, а потім додайте до фаршу;
- Туди ж слідом відправте свіже яйце;
- Гілочки петрушки і кропу дрібно нарубаєте, і додайте до решти інгредієнтів;
- Заправте по смаку перцем і дрібною сіллю;
- З приготованого фаршу сформуйте невеликі круглі котлетки і укладіть їх в один ряд в пароварку (на нижній ярус). На верхньому ярусі розкладіть листи шпинату. Готуйте котлети протягом 20 хвилин, але через перші 10 хвилин – обов'язково видаліть шпинат. В іншому випадку він перетвориться в непривабливу масу;
- Готові котлети з сьомги подаються до столу в гарячому вигляді. Гарніруються шпинатом.
Приємного апетиту!