11 апрель 2019 4 006

Як смачно приготувати суп із сочевиці

Чечевичная юшка відома ще з біблійних часів. Прародителькою цій чудовій сільгосп культури була стародавня Азія. Відповідно, першими, хто відкрив світові юшку з сочевиці, були стародавні азіати. Вона була надзвичайно смачна і була потужним джерелом білка. Незабаром цю юшку міцно полюбили всі народи світу.

Завдяки даному матеріалу ви дізнаєтеся деякі хитрощі приготування супу з сочевиці. Також поповните свою кулінарну скарбничку смачними рецептами цього першого страви.

Суп із сочевиці: рецепт покроково, просто і смачно

Перед вами два докладних варіанти варіння першого страви з сочевиці. Для свого приготування вони не вимагають особливих зусиль. Знаючи елементарні ази кулінарії, ви з легкістю їх зваріть.

Вегетаріанський рецепт
Інгредієнти Кількість
сочевиці - 200 грам
картоплі - 3 шт.
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
овочевого бульйону - 2 л
оливкової олії - 4 ст. л.
солі і спецій - за смаком
лимон, оливки, зелень - за бажанням
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 27 Ккал

Хід роботи:

  1. Довести до кипіння каструлю з м'ясним бульйоном;
  2. Вимити крупу;
  3. Моркву і цибулю помити, видалити шкірку і дрібно нашаткувати;
  4. Картоплю вимити, очистити від шкірки і нарізати скибочками;
  5. На розпечену сковороду влити оливкову олію. В ньому обсмажити моркву і цибулю до золотистого кольору;
  6. Ввести в овочевий навар ввести картоплю, крупу і обсмажені овочі;
  7. По мірі утворення піни на поверхні навару, прибирати її;
  8. Залишити нудитися на маленькому вогні півгодини;
  9. В готову страву ввести сіль, спеції і зелень.

На стіл подавати цю юшку в красивих піали з кільцями з оливок і часточкою лимона.

Приємного всім апетиту!

Рецепт на м'ясному бульйоні

Інгредієнти:

  • 1,5 л. м'ясного бульйону;
  • 200 г. вареного м'яса;
  • 30 р. маргарину;
  • Півсклянки сочевиці;
  • 50 г цибулі;
  • 200 г. картоплі;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції.

По часу це вариться страва – 90 хвилин.

Калорійність в 100 мл готової юшки – 315 ккал.

Процес варіння:

  1. Закип'ятити бульйон з м'яса;
  2. Очистити і нарізати брусками картоплю;
  3. Почистити і дрібно нарізати цибулину;
  4. Додати цибулю на розпечену з маргарином сковороду і обсмажити до прозорості;
  5. Крупу промити в декількох водах;
  6. Варене м'ясо нарізати на порційні шматочки;
  7. Ввести в киплячий бульйон всі інгредієнти (крім зелені) і варити 20 хвилин.

Презентуйте свій шедевр у прозорих піали з рубаною зеленню. Приємного вам апетиту!

Готуйте м'ясо в горщиках з картоплею всякий раз, коли вам захочеться себе чимось смачненьким і поживним.

Пряний салат з часником і сухариками — це відмінне доповнення до картопляного гарніру. Читайте різноманітні варіанти рецептів.

А на десерт приготуйте соковитий тертий пиріг з варенням з пісочного тіста. Щоб приготувати цей рецепт вам знадобиться всього пів години. Рецепт тут.

Суп з червоної сочевиці

Цей рецепт дуже хороший в зимову пору. Виходить досить смачним і наваристим. Спробуйте його приготувати, і ви не пошкодуєте.

Склад:

  • 1 свиняче реберце;
  • 2 л. води;
  • Склянку червоної сочевиці;
  • 3 картоплі;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • 2 томата;
  • 1,5 ст. л. пасти томатів;
  • Оливкова олія для смаження;
  • Лавровий листочок;
  • Петрушка;
  • Сіль;
  • Спеції.

Часу на це блюдо піде – 90 хвилин.

Калорійність 1 порції готового супу – 650 ккал.

Етапи варіння:

  1. У крижану воду покладіть ребро свиняче і поставте на повільний вогонь варитися;
  2. Овочі нарізати кубиками;
  3. Як тільки бульйон зварився, вийняти з нього кісточки;
  4. Введіть в навар промиту крупу. Варити 20 хвилин;
  5. Далі введіть в свинячий навар картоплю;
  6. На розпеченому жирі обсмажити цибулю з морквою до рум'яного кольору;
  7. Потім додати до них перець і томати;
  8. Коли овочі приготуються, ввести пасту з томатів;
  9. По мірі готовності картоплі, ввести в навар обсмажені овочі, сіль, спеції і лавровий лист;
  10. Проварити ще хвилин 7 і юшка готова.

Подавати на стіл в білих піали з гілочками свіжої петрушки. Приємної трапези!

Суп-пюре з сочевицею і копченостями

Ніщо так не підходить для сочевичного супу, як копчені реберця. Представляємо вам рецепт цієї юшки на копченої грудинці птиці.

Рецептура:

  • 0,5 кг копченої грудинки;
  • 2,5 л. води;
  • Половина склянки червоної сочевиці;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 ст. л. маргарину;
  • 2 томата;
  • Стебло селери;
  • 250 гр. картоплі;
  • Кінза;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 100 хвилин.

Калорійність однієї порції – 600 ккал.

Приготування:

  1. У каструлю з водою покладіть копчену грудку і варіть півгодини;
  2. Потім заберіть її з бульйону і введіть у нього сочевицю. Варіть 15 хвилин;
  3. Наріжте картоплю, моркву і селеру брусочками. Варіть 15 хвилин;
  4. Зробіть піджарку з цибулі і солодкого перцю. В кінці введіть в нього сіль і спеції. Введіть в суп;
  5. Подрібніть гострим ножем помідори і додайте до юшки. Проваріть 7 хвилин;
  6. Посоліть і збийте блендером.

Подавайте до столу дане страву в прозорих піалах. Для прикраси добре будуть гілочки кінзи. Приємного апетиту!

Суп з сочевицею і куркою

Перед вами досить незвичайний і смачний супчик. Приготувавши його на обід, ваші старання неодмінно оцінять всі домочадці.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 200 грам грибів;
  • Стакан сочевичну крупи;
  • Лавровий листочок;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність в 100 гр. готового страви – 80 ккал.

Хід роботи:

  1. У каструлю з холодною водою опустіть курячу грудку. Додайте трохи солі, спеції і лавровий листок. Доведіть до кипіння. Приберіть пінні освіти з поверхні бульйону і варіть 25 хвилин;
  2. У міру приготування м'яса, вийміть його з бульйону і обробити на порційні шматочки;
  3. Введіть в курячий навар промиту сочевичну крупу. Варіть хвилин 10;
  4. Овочі дрібно поріжте кухонним ножем і відправите їх у курячий навар. Варіть 12 хвилин;
  5. Додайте нарізану грудинку. Варіть ще хвилини три.

Готову страву презентуйте з рубаною зеленню в красивих піалах.

Приємного всім апетиту!

Суп-пюре із сочевиці з беконом

Ще один варіант смачного супу-пюре. Цвяхом програми тут виступає бекон.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 250 мл води;
  • 40 грам чечевиці;
  • 140 грам бекону;
  • 1 бульйонний кубик;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • Кінза;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Сухі прянощі.

Часу на приготування знадобиться 45 хвилин.

Калорійність однієї порції – 510 ккал.

Процес варіння:

    1. Наріжте тонкими пластинками бекон і трохи обсмажте до рум'яного кольору;
    2. Половину бекону скласти в каструльку;
    3. Всипте до нього промиту до прозорості сочевичну крупу;

    1. Дрібно наріжте цибулю і моркву. Введіть їх у каструлю;

    1. Розчиніть в теплій воді бульйонний кубик і покрийте їм поверхню вміст каструлі;
    2. Закип'ятіть вміст каструльки і варіть 20 хвилин під кришкою на сильному вогні;
    3. Потім супчику даємо трохи охолонути;

  1. Збиваємо за допомогою блендера;
  2. Вводимо в нього молоко;
  3. Варимо ще пару хвилин.

Подавати суп-пюре в невеликих білих піалах. Зверху покласти пару чіпсів з бекону і гілочку кінзи. Приємної вам трапези!

Корисні поради

Чечевичная юшка — прекрасний варіант першого страви. Вона дуже смачна і корисна. Але дещо про її приготування все ж треба знати. Деякі тонкощі вам повідаємо:

  • Варити дане перше страву краще на бульйоні з телятини. Також додайте в нього маленькі шматочки цього м'яса;
  • Для приготування сочевичного супу краще всього використовувати сочевицю Пардина, червону (єгипетську), жовту і чорного кольору боби;
  • Неповторним смаком бульйон наділять цибуля, морква і селера;
  • Сочевиця не вимагає попереднього замочування у воді. Досить просто промити водою і вона звариться за 10 хвилин;
  • В якості приправ в блюдо впишуться будь-які спеції (навіть найекзотичніші);
  • Завжди дотримуйтеся часу приготування. У кожного сорту свій час варіння. Довше за всіх потрібно готувати червону сочевицю;
  • Коли варите це бобове, не додавайте сіль у воду;
  • Варити її потрібно безпосередньо в киплячій воді;
  • Додавайте при варінні сочевичного супу трошки рослинного жиру. Ця маніпуляція дозволить змішатися всіх інгредієнтів страви;
  • Перед подачею на стіл, потримайте трохи вашу юшку під кришкою. Страва має ввібрати всі аромати спецій і прянощів.

Виконуйте елементарні правила і все у вас вийде. Цей злак дуже багатий на білок, фолієву кислоту та інші вітаміни. Ці супи легко засвоюються організмом.

Існує величезна кількість смачних і насичених рецептів цього супу. Вони не залишать байдужими нікого. Готуються вони банально просто.

Пам'ятайте, що є обмеження по здоров'ю у вживанні цих супчиків. Не всім людям вони принесуть користь. Також не варто захоплюватися їх поїданням. Сподіваємося, наша стаття допомогла вам дізнатися секрети і рецепти.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: