Як приготувати м'ясо з картоплею в горщиках
Немає нічого краще і смачніше, ніж тушковане м'ясо з картоплею в горщиках. Оскільки всі компоненти готуються в закритій ємності і у власному соку, вони виходять дуже соковитими і ароматними. А готувати це частування не так вже й складно, його може зробити будь-яка господиня.
А при бажанні м'ясо з картоплею можна доповнити грибочками, зеленню та спеціями. В результаті все одно буде дуже смачно і поживно. Отже, пропонуємо вам ознайомитися з декількома варіантами готування цієї страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | 800 грам |
Нежирна свинина - | кілограм |
Цибулини - | 2 штуки |
Сир твердого виду - | 200 грам |
Сухе вино - | 2 великі ложки |
Шматочок вершкового масла - | 40 грам |
Масло пісне - | трохи |
Сіль і перець - | за смаком |
Приправи для м'яса - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 Ккал |
Починаємо готувати:
Шматок м'яса обполіскуємо, зрізаємо місця з прожилками і плівками. Розрізаємо невеликими квадратами;
Ставимо На вогонь сковороду з маслом, прогріваємо і кладемо м'ясні шматочки невеликими порціями. Обсмажуємо кілька хвилин;
Потім обсмажені шматочки, кладемо в миску і прибираємо в бік;
У сковороду наливаємо трохи води і вина. Всі розігріваємо до кипіння;
Далі додаємо туди сіль, чорний мелений перець, спеції, змішуємо і проварюємо кілька хвилин;
З бульб картоплі чистимо шкірку, обполіскуємо від бруду і розрізаємо у вигляді смужок;
З ріпчастої цибулі видаляємо всі шкірки, ріжемо дрібними брусочками;
Після цього в заздалегідь підготовлені горщики, на дно викладаємо картоплю. Він повинен заповнювати ємність приблизно на 1/3;
Потім зверху картоплі кладемо шматочки м'яса, воно повинно заповнювати горщики до самого верху;
Зверху посипаємо все подрібненою цибулею;
Заливаємо все соусом зі спеціями;
Сир протираємо теркою з великими отворами і викладаємо його наверх кожного горщика, додаємо трохи вершкового масла;
Духова шафа прогріваємо до 180 градусів і ставимо туди горщики;
Залишаємо запікати хвилин на 50.
Рецепт яловичини з картоплею в порційних горщиках
Що буде потрібно:
- М'якоть яловичини – 800 грам;
- Пів кілограма бульб картоплі;
- 50 грам вершкового масла;
- Сметана – 2 великі ложки;
- 1 середня ложка борошна;
- 2 невеликі цибулини;
- 1 літр чистої води;
- Щіпка солі;
- Томатна паста – 2 великі ложки;
- Невелика кількість чорного меленого перцю і спецій.
Скільки потрібно готувати – 70 хвилин.
Скільки калорій – 110.
Готування:
- Яловиче м'ясо ретельно обполіскуємо в холодній воді, очистити від всіляких уламків кісток, видаляємо прожилки, плівки;
- Потім м'ясо обробляємо середніми шматочками і викладаємо в миску;
- Картоплю звільняємо від шкірки за допомогою ножа або овочерізки. Очищені бульби обполіскуємо прохолодною водою;
- Далі картоплю викладаємо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем на невеликі квадратики. Розмір картопляних шматочків має бути такою ж як і у м'ясних шматочків. Викладаємо в чашку, наливаємо холодну воду, щоб картопля не почорнів;
- З цибулин зчищаємо лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками. Бажано рубати їх дуже дрібно, бо сильно подрібнену цибулю дасть більше соку;
- У кипляче масло закидаємо м'ясо. Смажимо не надто довго, буквально хвилин 5-7. Після цього м'ясо викладаємо на тарілку;
- У сковорідку викладаємо томатну пасту, додаємо туди сіль, чорний мелений перець і приправи. Змішуємо і смажимо хвилин 5;
- Наливаємо воду, додаємо борошно і проварюємо до загустіння суміші;
- Далі в підготовлені горщики викладаємо картопляні шматочки, вони повинні заповнювати їх на третю частину;
- Викладаємо на картоплю обсмажені шматочки яловичини;
- Зверху м'яса насипаємо дрібні шматочки цибулі;
- Потім все заливаємо соусом з томатів і спеції;
- У кожен горщик додаємо вершкове масло і сметану;
- У прогрітий духова шафа ставимо закриті горщики з усіма інгредієнтами і залишаємо на 50 хвилин.
Як приготувати картоплю з м'ясом і грибами
Нам буде потрібно:
- 800 грам м'яса будь-якого (яловичого, свинячого, телятина;
- 600 грам бульб картоплі;
- 800 грам шампіньйонів;
- 3 головки ріпчастої цибулі;
- Морквина – 3 штуки;
- Часточки зубчиків – 6-8 штучок;
- 200 грам сиру твердого виду;
- 6-8 маленьких ложечок вершкового масла;
- Вода – 400-600 мл;
- Рослинна олія;
- Майонез;
- Зелень кропу і петрушки – кілька гілочок;
- Трохи солі;
- Чорний мелений перець і приправи.
Скільки має робиться – 70-80 хвилин.
Харчова цінність – 150.
Процедура приготування:
- Філе м'яса моєму, зрізаємо з нього прожилки, зайвий жир, обсушуємо. Розбираємо на великі бруски;
- Картоплю очищаємо від шкірки, обполіскуємо від бруду і розрізаємо на соломку;
- Цибулини очищаємо від шкірки, нарізаємо на кільця. Потім цибульні кільця розрізаємо на 4 частини;
- Морква обполіскуємо, видаляємо бруд, шкірку і перетираємо на тертці з великими отворами;
- Печериці обполіскуємо, просушуємо і ріжемо тоненькими часточками або довільними шматочками;
- Часникові зубці чистимо від шкірки і ріжемо маленькими скибочками;
- Стебла зелені обполіскуємо і ріжемо дрібними шматочками;
- На сковорідку наливаємо олію, гріємо і закидаємо м'ясні шматочки. Смажимо кілька хвилин. Викладаємо шматочки на тарілку;
- Потім на сковорідку викладаємо грибні шматочки, смажимо з усіх боків пару хвилин, і кладемо в миску;
- На ту ж сковорідку засипаємо картопляні шматочки, підливаємо трохи олії і обсмажуємо до напівготовності. Виймаємо картоплю на тарілку;
- Далі закидаємо туди цибульні шматочки і моркву. Смажимо кілька хвилин;
- У підготовлені горщики на дно кладемо Шматочки м'яса і підсолюємо, приправляємо спеціями;
- Потім викладаємо овочеву зажарку і посипаємо шматочками часнику;
- Викладаємо картопляні шматочки, підсолюємо, приправляємо спеціями, посипаємо шматочками петрушки і кропу;
- Зверху картоплі викладаємо грибні шматочки, приправляємо сіллю, спеціями;
- Сирний скибочку перетираємо у велику стружку;
- Наверх насипаємо сирну стружку, кладемо трохи вершкового масла;
- У кожен горщик вливаємо ½ склянки води або бульйону;
- Поливаємо все майонезом;
- Нагріваємо духовку до 180-190 градусів і ставимо туди горщики на 40 хвилин.
Просте печиво на швидку руку рецепти, які варто взяти на замітку і пригощати своїх друзів, родичів і дітей. Неймовірно смачні рецепти.
Як створити неймовірно смачний салат з консервованої горбуші і що можна додати в блюдо щоб зробити його ще смачніше. Читайте і готуйте.
Найсмачніша добірку смачних рецептів сыровяленой ковбаски, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Рецепти тут.
Як готувати ароматну тушковану картоплю з м'ясом
Потрібно наступне:
- 700 грам картоплі;
- 700 грам свинячого м'яса;
- Цибуля – 1 штука;
- 70 грам сиру;
- 30 грам томатної пасти;
- Стакан води;
- Трохи лимона;
- Щіпка солі;
- Половина невеликий ложки чорного меленого перцю;
- Рослинне масло.
Скільки робиться – півтори години.
Рівень калорій – 135.
Процедура приготування:
- Шматочок м'яса промиваємо, знімаємо шкірку, прожилки і нарізаємо на невеликі шматочки;
- Кладемо шматочки в макітру, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем;
- З лука знімаємо шкірку і нарізаємо у вигляді півкілець, засипаємо в миску з м'ясом;
- Лимон розрізаємо на дві частини. Нарізаємо одну частину кружечками і викладаємо до м'яса;
- Також туди можна підлити трохи мінеральної води з газом, перемішати і залишити на півгодини для маринування. Час від часу всі інгредієнти перемішуємо;
- З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо. Ріжемо не надто дрібно;
- Потім картопляні шматочки кладемо на дно горщика;
- З миски з м'ясом виймаємо кружечки лимона і викладаємо вміст разом з маринадом в горщик;
- Робимо томатну заливку. У склянку з водою кладемо томатну пасту, розмішуємо до повного розчинення;
- Додаємо трохи солі і виливаємо в горщик з усіма інгредієнтами;
- Накриваємо кришкою, ставимо в прогріту духовку і залишаємо запікатися на півгодини при 180 градусах;
- Після цього зменшуємо вогонь і запікаємо ще 30 хвилин;
- Протираємо дрібної теркою шматочок сиру і викладаємо в горщик, і залишаємо тушкуватися ще 5 хвилин;
- В кінці тримаємо все в духовці ще 10 хвилин, і подаємо на стіл.
Печеня з м'ясом у горщиках без картоплі
Складові інгредієнти:
- Кілограм яловичини;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- Морква – 2 штуки;
- Сирок — шматочок на 200 грам;
- 4 великі ложки майонезу;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Період приготування – 80 хвилин.
Скільки калорій – 110.
Приготування:
- Цибулю чистимо від шкірки і нарізаємо у вигляді півкілець;
- Яловичину промиваємо, зрізаємо прожилки, плівки та обробляємо невеликими квадратиками;
- В горщики наливаємо по 1 великій ложці рослинного масла і кладемо шматочки яловичини. Підсолюємо і приправляємо перцем;
- Потім кладемо шматочки цибулі;
- З моркви чистимо шкірку, промиваємо і натираємо крупною соломкою. Викладаємо зверху лука і присипаємо сіллю;
- Потім сирок протираємо крупною соломкою і кладемо поверх всіх інгредієнтів;
- Змащуємо все майонезом;
- Ставимо горщики в прогріту духовку і запікаємо 1 годину при 200 градусах.
Корисні поради
- Обов'язково перед запіканням м'ясо потрібно проварити або обсмажити, інакше воно вийде жорстким і несмачним;
- Небажано горщики ставити в гарячу духову шафу. Вони зроблені з керамічного матеріалу і можуть розтріскатися;
- Можна після приготування всі присипати зеленню, вона додасть приємний аромат.
М'ясо з картоплею в горщиках виходить дуже смачним, і буде просто танути в роті. Перед цим блюдом ніхто не зможе встояти, воно зможе стати ситним обідом або вечерею. Також його можна використовувати в якості страви для святкового столу.
Приємного апетиту!