Як приготувати пісні картопляні котлети
Котлети з картоплі – це дієтичне блюдо, яке можна готувати як у повсякденні дні, так і під час посту і дієт. За смаком вони виходять ну просто дивовижними. Вони стануть прикрасою повсякденного і святкового столу, а за смаком не гірше м'ясних.
Крім цього, їх можна буде доповнити спеціями, зеленню, грибками та іншими овочами. А можна подати з будь-яким соусом. Якщо вас зацікавило це частування, то можете взяти собі на замітку наступні рецептури приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопляні бульби - | 6 штук |
Цибулю - | 1 штука |
Яйце куряче - | 1 штука |
Часник - | 2-3 зубчики |
Паніровка - | 100 грам |
Борошно - | трохи |
Рослинна олія - | для смаження |
Зелені - | пара гілочок |
Солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Приступаємо до готування:
Бульби картоплі чистимо, обполіскуємо прохолодною водою і розрізаємо на кілька частин;
Поміщаємо картопляні шматочки в ємність з водою, підсипаємо солі і варимо до готовності. Він повинен стати м'яким;
Зливаємо з картоплі воду, розминаємо її товкачем або блендером до пюреобразного виду;
Тим часом очищаємо цибулину, ріжемо невеликими кубиками;
На плиту поміщаємо сковорідку, підливаємо маслечка, гріємо. На гаряче масло відкидаємо цибулька, смажимо кілька хвилин до золотавості, поки він не стане м'яким;
Гілочки зелені обполіскуємо, струшуємо від зайвої води, ріжемо дрібненькими шматочками;
Зубчики часнику очистити, перетираємо дрібною стружкою або видавлюємо чесночницей;
У картопляне пюре викладаємо обсмажені цибуля, зелень. Все перемішуємо, підсипаємо сіль і спеції;
Засипаємо туди пару великих ложок борошна і викладаємо куряче яйце. Все перемішуємо;
Після цього з готової суміші робимо невеликі круглі котлетки і посипаємо панірувальними сухарями;
Прогріваємо на сковорідці олію;
На розпечене масло кладемо котлети і смажимо. Смажимо з обох боків до появи золотистої скоринки.
Пісні котлетки з картоплі з грибами
Що знадобиться:
- 8 штучок картоплі;
- 350 грам грибочків;
- Цибуля – 1 головка;
- 1 куряче яйце;
- 80 грам борошна;
- Паніровка – 3 великі ложки;
- Рослинно масло;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість приготування – 1 годину.
Зміст калорій на 100 грам – 160.
Як готувати:
- Картоплини очищаємо від шкірки, промиваємо прохолодною водою, нарізаємо на кілька частин;
- Кладемо картопляні шматочки в каструлю з водою, підсипаємо солі, ставимо на плиту і варимо до готовності;
- Потім зливаємо з каструлі воду, розминаємо до пюреобразного стану;
- З лука знімаємо піну, нарізаємо дрібними шматочками;
- Грибочки обполіскуємо, чистимо й нарізаємо пластинками;
- Ставимо На плиту сковорідку з маслом, гріємо;
- На розігріте масло відкидаємо цибулька, грибочки, додаємо сіль, чорний перчик, перемішуємо. Смажимо до готовності;
- Обсмажену цибулю з грибами викладаємо в пюре, перемішуємо;
- Розбиваємо куряче яйце, кладемо в чашку і збиваємо. Заливаємо яєчну суміш в пюре. При бажанні додаємо сіль, перчик, а також борошна, всі добре розмішуємо;
- На поверхню столу розсипаємо паніровку, формуємо з суміші невеликі котлетки і присипаємо паніровкою;
- Ставимо На плиту сковорідку з олією, прогріваємо;
- Кладемо туди котлетки, засмажуємо їх з обох боків до рум'яного кольору.
Картопляні котлети з рису і зеленого горошку
Складові компоненти:
- Кілограм картоплі;
- 120 грам рисової крупи;
- 100 грам замороженого або консервованого зеленого горошку;
- Дві цибульні головки;
- Куряче яйце;
- Паніровка – 100 грам;
- ½ Маленької ложечки куркуми;
- 4-5 гілочок зелені;
- Лаврове листя – 2-3 штучки;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і спецій.
Скільки має готуватися – 75 хвилин.
Харчова цінність на 100 грам – 175 Кл.
Приступаємо до готування:
- Картопля очищаємо, промиваємо від бруду, нарізаємо на кілька частин;
- Поміщаємо в каструлю з водою, насипати трохи солі, кладемо лаврушки і варимо до м'якості;
- Зливаємо воду, розминаємо товкачиком в пюреобразное стан;
- Рис обполіскуємо кілька разів, відварюємо до готовності. Подрібнюємо блендером або кладемо в цілому вигляді в пюре. Все перемішуємо;
- Цибулька чистимо, ріжемо на дрібні квадратики. Відкидаємо на розігріте масло і смажимо до м'якості;
- Викладаємо цибулька в пюре, додаємо куряче яйце і перемішуємо;
- Приправляємо суміш куркумою, сіллю, чорним перцем. Все збиваємо до однорідності;
- Якщо використовується заморожений горошок, то його потрібно відварити до готовності, приблизно хвилин 10-15;
- Потім горошок викладаємо в чашку блендера, перемелюємо до пюреобразного стану;
- На поверхні столу розсипаємо панірувальні сухарі;
- З картопляного пюре робимо невелику коржик, кладемо в середину ложечку горохової суміші і закриваємо. Робимо круглі котлетки з начинкою із зеленого горошку. Обвалюємо в паніровці;
- Ставимо на плиту сковорідку, ллємо маслечка, прогріваємо;
- На розігріте масло кладемо котлетки і засмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору;
- Викладаємо все на тарілку, посипаємо подрібненою зеленню.
Соковиті і смачні рубані котлети з курячої грудки готуйте правильно. Вивчіть наші варіантів рецептів, які у вас обов'язково вийде.
Пропонуємо вам спробувати цікавий рецепт картоплі з грибами в горщиках, читайте як правильно приготувати.
Дізнайтеся, як правильно приготувати вишуканий салат з консервованих ананасів з куркою грибами і сиром.
Пісні картопляно-запечені кабачкові котлети фользі
Буде потрібно наступне:
- 500 г кабачків;
- 5 картопляного бульби;
- 100 мл молока;
- Трохи вершкового масла;
- 2 курячих яйця;
- 4-6 стебел кропу і петрушки;
- 2 великі ложки борошна;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки слід готувати – 60 хвилин.
Вміст калорій в 100 грамах – 125.
Як зробити:
- Картоплини очищаємо від шкірки, моєму від бруду, нарізаємо на кілька частин;
- Кладемо в ємність з водою, підсолюємо і варимо до готовності;
- Зливаємо воду, розминаємо до стану пюре;
- Чистимо Кабачки від шкірки, вичищаємо насіння і перетираємо в дрібну стружку;
- Перетерті кабачки кладемо в чашку, злегка віджимаємо руками і кладемо в пюре. Все перемішуємо;
- Зелень кропу і петрушки споліскуємо, стряхиваем і ріжемо дрібненькими шматочками. Засипаємо в суміш;
курячі яйця розбиваємо, кладемо в миску наливаємо молоко і все збиваємо; - Яєчну суміш заливаємо в пюре, додаємо сіль, чорний перець, борошно і все розмішуємо;
- Фольгу для запікання змащуємо вершковим маслом;
- Робимо з суміші невеликі круглі котлетки, кладемо на фольгу, загортаємо її так, щоб вона повністю закривала котлети;
- Кладемо все в форму для запікання;
- Гріємо духовку до 180 градусів і ставимо туди деко. Залишаємо запікати 30 хвилин;
- Готові котлетки виходять дуже соковитими і ніжними.
Який соус приготувати до вегетаріанським котлетам
Грибний
Що знадобиться:
- 200 грам сушених грибочків;
- Одна цибулина;
- 1 велика ложка борошна;
- Сметана – 100 мл;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю;
Тривалість приготування – 20 хвилин.
Рівень калорійності – 92.
Як готувати:
- Грибочки слід залити окропом і потримати в ньому 6 годин;
- Потім викладаємо їх в чашку блендера і подрібнюємо;
- Цибулину очищаємо, ріжемо дрібненькими шматочками;
- Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо рослинне масло і прогріваємо;
- На розігріте масло кладемо подрібнені гриби і цибулька;
- Додаємо трохи води, сіль і спеції. Смажимо хвилин 5;
- Додаємо трохи сметани та борошна;
- Готуємо соус до загусання;
- Потім знімаємо з плити, охолодити і кладемо в невелику чашку. Подаємо разом з картопляними котлетами.
Часниковий соус із сиром
Що буде потрібно:
- Сир – 250 грам;
- Вершки – 250 мл;
- Часникові часточки – 3-4 штучки;
- Трохи солі і спецій.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 100.
Як робиться:
- Сир слід викласти в чашку блендера і подрібнити до стану пюре. Якщо немає блендера, то його можна перетерти через сито;
- Потім підливаємо до сиру вершки і добре збиваємо блендером;
- Зубці часнику розтираємо в ступці і поміщаємо в суміш з сиру і сметани;
- Всі підсолюємо, приправляємо спеціями і перемішуємо;
- Викладаємо соус в соусницю і подаємо до картопляних котлет.
Молочний з сиром
Для приготування знадобиться:
- Молоко – 1/3 склянки;
- 2 великі ложки борошна;
- 120 грам вершкового масла;
- Сирок — шматочок на 80 грам;
- 1 жовток курячого яйця;
- Щіпка мускатного горіха;
- Трохи солі і чорного перчика.
Приступаємо до готування:
- Вершкове масло кладемо на сковорідку і розтоплюємо;
- В рідке масло засипаємо борошно і обсмажуємо кілька хвилин;
- Потім наливаємо молоко і постійно перемішуємо;
- Сирок перетираємо в дрібну стружку;
- Як тільки суміш загусне, засипаємо туди сирок, сіль, чорний перець, мускатний горіх. Все перемішуємо;
- Куряче яйце розбиваємо і відокремлюємо білок і жовток;
- Яєчний жовток викладаємо в соус і швидко перемішуємо, щоб він не згорнувся;
- Готовий соус охолодити, викладаємо в соусницю і подаємо до котлет.
Корисні поради
- Якщо раптом пюре вийшло занадто рідким, то в нього можна додати трохи борошна або панірувальних сухарів;
- Картопляні котлети можна зробити з начинкою з сиру, шинки, зелені, грибів, овочів;
- Обов'язково додайте в суміш куряче яйце, за рахунок нього котлети в процесі смаження або запікання не розваляться.
Пісні котлети з картоплі готуються дуже просто, та й продуктів для приготування потрібно мінімум, який завжди є вдома. На смак вони виходять просто чудові! Не полінуйтеся, приступайте до готування прямо зараз!