26 май 2019 3 311

Як смачно приготувати квасолевий суп

Страви з квасолі вважаються не тільки поживними і дуже живильними, але і вельми корисними. Адже у квасолі міститься величезна кількість вітамінів, які так потрібні для повноцінної роботи органів людини.

Особливо добре вона впливає на роботу серця і судин. Тому не варто нехтувати цим продуктом, а хоча б раз на тиждень готувати з нього якісь страви.

Що примітно, дуже смачними виходять супи з бобових. Їх вже точно будуть їсти навіть ті, хто є затятим противником бобових культур. Давайте розглянемо смачні рецептури квасолеві супчиків.

Класичний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
квасолі - 300 грам
картоплі - 3-4 штуки
моркви - 1 штука
лука - 1 штука
яловичого або курячого бульйону - 1 літр
томатної пасти - 70 грам
солі - за своїм бажанням і смаком
приправ і спецій - за своїм бажанням і смаком
свіжого кропу і петрушки - 5 гілочок
олії соняшникової - для засмажки
Час приготування: 360 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Як робити:

Квасолю треба ще за день перебрати, промити і залити водою. Залишити її у воді на 5-6 годин, за рахунок цього вона швидше звариться;

Каструлю з бульйоном поміщаємо на плиту, доливаємо туди ще 1-1,5 літра води і розігріваємо;

Як тільки рідина почне кипіти, з квасолі зливаємо воду і викладаємо її в бульйоном. Проварюємо 30-40 хвилин;

З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо і розрізаємо бульби на скибочки;

З лука прибираємо лушпиння і ріжемо маленькими квадратиками;

Морква промиваємо, прибираємо бруд і розрізаємо у вигляді соломки;

На газ ставимо жаровню з рослинним маслом і спочатку засипаємо туди цибульні шматочки. Смажимо пару хвилин до рум'яного кольору;

Далі викладаємо туди соломку моркви і засмажуємо близько 3-4 хвилини, поки шматочки моркви не стануть м'якими;

Всі приправляємо томатом, підсолюємо, додаємо спеції і приправи. Все потрібно змішати і тушкувати компоненти ще 4-5 хвилин на невеликому вогні;

Через півгодини варіння квасолі запускаємо картоплю відварюємо хвилин 10;

Далі запускаємо овочеву зажарку і перемішуємо суп. Відварюємо ще хвилин 20;

Зелень обполіскуємо і ріжемо дрібними шматочками;

Приблизно за 5 хвилин до кінця, поверхню супу присипаємо зеленню.

Суп квасолевий з м'ясом

Що потрібно:

  • Квасоля біла або червона – 1 склянка;
  • М'ясо будь-яке (свиняче, яловиче) – 300 грам;
  • Морква – 1 штука;
  • 3-4 бульби картоплі;
  • Одна цибулина;
  • 3 часникових зубця;
  • Рослинна олія;
  • 3-6 стебел петрушки і кропу;
  • Пара листочків лаврушки;
  • Трохи солі і приправ.

Період приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 98.

Починаємо готувати:

  1. Якщо ви використовуєте звичайну не консервовану квасолю, то її потрібно вимочити в холодній воді, за рахунок цього вона звариться швидше. Замочувати її слід не менше 3 годин;
  2. Вимочену квасоля потрібно викласти в каструлю і налити воду;
  3. Ставимо її на плиту і проварюємо хвилин 15-20. Далі прибираємо з газу, виливаємо воду;
  4. Шматок м'яса промиваємо і розрізаємо на брусочки. Кладемо їх в каструлю з квасолею, наливаємо воду;
  5. Поміщаємо ємність на газ, прогріваємо до кипіння і зменшуємо вогонь;
  6. Додаємо туди лаврушки і чорний перчик. Все варимо до готовності квасолі;
  7. З картоплин знімаємо шкірку і розрізаємо їх на квадратики;
  8. Знімаємо з лушпиння цибулі і ріжемо невеликими квадратиками;
  9. Морквину промиваємо, видаляємо шкірку з брудом і нарізаємо тонкими смужками;
  10. Приблизно за 20 хвилин до готовності квасолі в каструлю засипаємо картопляні шматочки і відварюємо до м'якості;
  11. На вогонь виставляємо сковорідку з олією і засипаємо цибулю;
  12. Потім висипаємо туди шматочки моркви і обсмажуємо;
  13. Хвилин за 5 до готовності всіх інгредієнтів в суп викладаємо зажарку і варимо до готовності. Також суп підсолюємо;
  14. Готовий суп наливаємо у тарілки і додаємо туди трохи часнику і зелень.

Суп з квасолею і фрикадельками

Які компоненти будуть потрібні:

  • Банку консервованої квасолі;
  • Картопля – 3-4 середніх бульби;
  • Одна морквина;
  • 300 грам фаршу змішаного;
  • Одне куряче яйце;
  • Одна штучка цибулини середнього розміру;
  • Часниковий зубчик;
  • Рослинна олія;
  • Пучок з гілочок петрушки і кропу;
  • Сіль — за своїм смаком;
  • Спеції і приправи – за бажанням;
  • Трошки чорного меленого перцю.

Скільки триває приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 70.

Як готувати:

  1. Насамперед необхідно зварити картоплю. Для початку потрібно поставити на плиту каструлю, залити 2,5 літра води і розігріти до кипіння;
  2. Поки вода прогрівається, бульби картоплі чистимо від шкірки і ріжемо скибочками;
  3. Викладаємо картопляні шматочки у киплячу воду, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 10;
  4. Поки картопля вариться, робимо фрикадельки. З лука прибираємо лушпиння і нарізаємо його на дрібні шматочки, намагаємося різати дуже дрібно;
  5. З часникового зубця знімаємо шкірку і протираємо його на тертці з дрібними зубцями;
  6. Викладаємо цибулю з часником в фарш, додаємо сіль, чорний мелений перець, приправи і перемішуємо;
  7. Потім в піалу розбиваємо яйце і гарненько його вбиваємо. Переливаємо яєчко у фарш і вимішуємо;
  8. Робимо круглі фрикадельки, їх діаметр повинен бути приблизно 3 см;
  9. Викладаємо фрикадельки в бульйон з картоплею, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою;
  10. З моркви зчищають бруд, шкурку. Протираємо у велику стружку;
  11. У сковорідку заливаємо масло і ставимо на плиту. На прогріте масло висипаємо стружку моркви і готуємо до м'якості;
  12. Коли картопля стане м'якою, в суп можна викласти квасолю;
  13. Суп розмішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і кип'ятимо 2-3 хвилини;
  14. Після цього заправляємо засмажкою, змішуємо. Додаємо сіль, приправляємо спеціями і залишаємо доварюватися ще хвилин 5-7;
  15. Готовий суп посипаємо зеленню.

Слойки з яблуками з листкового тіста, читайте як приготувати. Поради та рекомендації кулінарів.

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці. Наша добірка рецептів вам напевно стане в нагоді.

Неймовірно смачна запіканка з картопляної основи і м'ясного фаршу, приготовлена в духовці це відмінне блюдо: поживне і корисне. Читайте як правильно приготувати.

Розбавимо блюдо копченостями

Для приготування буде потрібно наступне:

  • Квасоля червоного виду – 250 грам;
  • Півкіло копченостей, можна використовувати свинячу грудку;
  • Бульби картоплі – 3-4 штуки;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Один помідор;
  • 1 часникова часточка;
  • 300 грам моркви;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Зелень ароматною петрушки і кропу – 4-6 стебел;
  • Трохи солі;
  • Спеції і приправи;
  • Трохи чорного меленого перцю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Рівень калорійності – 100.

Правила готування:

  1. Попередньо вимочену квасоля, потрібно промити і засипати в каструлю. Наливаємо воду, ставимо на плиту отвариваться. Готуємо її на маленькому вогні, з напіввідкритою кришкою протягом 50 хвилин;
  2. З цибулини прибираємо лушпиння і ріжемо на дрібні квадратики;
  3. Морквину обполіскуємо, знімаємо шкірку, бруд і трьом на тертці з великими зубцями;
  4. Копчену свинячу грудинку розбираємо на невеликі кубики;
  5. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими брусочками;
  6. Помідор ріжемо дрібними кубиками;
  7. На чисту сковороду наливаємо трохи олії, покласти туди шматочки грудинки і печемо до рум'яного кольору. Викладаємо грудинку в суп через 25 хвилин після початку відварювання квасолі;
  8. Потім засипаємо туди кубики картоплі і відварюємо до готовності;
  9. На сковороду ллємо олію, ставимо на газ і розжарюємо;
  10. У кипляче масло висипаємо цибульні кубики і смажимо кілька хвилин до жовтого кольору;
  11. Кладемо туди стружку моркви і слідом помідорні шматочки. Обсмажуємо все приблизно 10 хвилин, поки морква не стане м'якою;
  12. Овочеву засмажку викладаємо в суп, приправляємо спеціями і сіллю;
  13. За 2-3 хвилини до кінця готування кладемо в суп шматочки часнику і посипаємо все зеленню.

Суп з бобами і курячим м'ясом

Нам буде потрібно:

  • Півкіло квасолі;
  • Куряче м'ясо – близько 400 грам;
  • 1 морквина;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Зелень запашної петрушки і кропу – 4-6 стебел;
  • Сіль і чорний мелений перець — на розсуд кулінара;
  • 1-2 лаврушки.

Скільки готувати – 2 години.

Калорійність – 85.

Готування:

  1. Квасолю треба попередньо замочити. Далі викладаємо її в ємність з водою і відварюємо близько години до готовності;
  2. Третю частину квасолі розминаємо до стану пюре в блендері;
  3. Куряче м'ясо кладемо в каструлю, наливаємо воду і відварюємо до готовності. Після закипання знімаємо зверху піну і відварюємо півгодини;
  4. Очищений цибуля ріжемо кубиками, моркву протираємо великої стружкою;
  5. Викладаємо овочі на киплячу олію і смажимо пару хвилин. Додаємо туди сіль, чорний мелений перець;
  6. Коли курка буде готова, бульйон приправляємо спеціями, сухими овочами і перемішуємо;
  7. Через пару хвилин виймаємо курятину і розбираємо на кубики;
  8. Далі в киплячий суп викладаємо квасолеве пюре, шматочки м'яса і цілу квасоля. Все перемішуємо;
  9. Через пару хвилин викладаємо туди зажарку, додаємо лаврушку, підсолюємо якщо потрібно і відварюємо до готовності;
  10. В кінці посипаємо все посіченою зеленню.

Готуємо в мультиварці: суп з квасолею

З яловичиною

Складові компоненти:

  • М'ясо яловиче – 500 грам;
  • 2 репчатых лучка;
  • Одна штука морквини;
  • 4-5 бульб картоплі;
  • 3 помідори;
  • 1 мультистакан квасолі;
  • 2500 мл води;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Сіль і спеції – за своїм бажанням.

Час приготування – 3 години 15 хвилин.

Калорійність – 100.

Саме приготування:

  1. Яловиче м'ясо розрізаємо на квадратики;
  2. Цибулю, моркву і помідори ріжемо брусочками;
  3. У каструлю наливаємо олію, кладемо туди овочі і м'ясо. Виставляємо програму «Випічка» на 15 хвилин;
  4. Після цього наливають туди воду, викладаємо квасоля, змінюємо програму на «Гасіння» і варимо 2 години;
  5. Картоплини очищаємо і ріжемо скибочками. Через дві години засипаємо в суп картопля, додаємо сіль, спеції, виставляємо програму «Гасіння» ще на 1 годину.

З сардельками

Потрібно наступне:

  • Півкіло копчених сардельок;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 штука;
  • 2 банки консервованої квасолі;
  • 3-4 бульби картоплі;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Сіль і спеції.

Час готування – 1 годину.

Калорійність – 95.

Процес приготування:

  1. Цибульку і моркву ріжемо дрібними шматочками;
  2. В мультиварку заливаємо масло, вибираємо програму «Випічка» і засипаємо туди овочеві шматочки. Обсмажуємо пару хвилин;
  3. Бульби картоплі чистимо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, також поміщаємо туди квасолю;
  4. Все заливаємо водою, додаємо сіль, приправи і виставляємо програму «Тушкування» на 1 годину;
  5. За 10 хвилин до кінця викладаємо туди шматочки сардельок.

Корисні рекомендації кухарів

  • Якщо потрібно щоб квасоля зварилася швидше, то можна використовувати консервовану;
  • Обов'язково перед приготуванням боби замочуйте на кілька годин у холодній воді;
  • Сіль додавайте тільки через 30-40 хвилин після засинання бобів, інакше вони будуть повільно варитися.

Суп з квасолею — це відмінне блюдо, яке виходить наваристим і ароматним. Хоч він дуже довго готується, результат виходить відмінним. Не тягніть з цим ділом, а прямо зараз приступайте до готування цього частування.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: