Як смачно приготувати квасолевий суп
Страви з квасолі вважаються не тільки поживними і дуже живильними, але і вельми корисними. Адже у квасолі міститься величезна кількість вітамінів, які так потрібні для повноцінної роботи органів людини.
Особливо добре вона впливає на роботу серця і судин. Тому не варто нехтувати цим продуктом, а хоча б раз на тиждень готувати з нього якісь страви.
Що примітно, дуже смачними виходять супи з бобових. Їх вже точно будуть їсти навіть ті, хто є затятим противником бобових культур. Давайте розглянемо смачні рецептури квасолеві супчиків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
квасолі - | 300 грам |
картоплі - | 3-4 штуки |
моркви - | 1 штука |
лука - | 1 штука |
яловичого або курячого бульйону - | 1 літр |
томатної пасти - | 70 грам |
солі - | за своїм бажанням і смаком |
приправ і спецій - | за своїм бажанням і смаком |
свіжого кропу і петрушки - | 5 гілочок |
олії соняшникової - | для засмажки |
Час приготування: 360 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Як робити:
Квасолю треба ще за день перебрати, промити і залити водою. Залишити її у воді на 5-6 годин, за рахунок цього вона швидше звариться;
Каструлю з бульйоном поміщаємо на плиту, доливаємо туди ще 1-1,5 літра води і розігріваємо;
Як тільки рідина почне кипіти, з квасолі зливаємо воду і викладаємо її в бульйоном. Проварюємо 30-40 хвилин;
З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо і розрізаємо бульби на скибочки;
З лука прибираємо лушпиння і ріжемо маленькими квадратиками;
Морква промиваємо, прибираємо бруд і розрізаємо у вигляді соломки;
На газ ставимо жаровню з рослинним маслом і спочатку засипаємо туди цибульні шматочки. Смажимо пару хвилин до рум'яного кольору;
Далі викладаємо туди соломку моркви і засмажуємо близько 3-4 хвилини, поки шматочки моркви не стануть м'якими;
Всі приправляємо томатом, підсолюємо, додаємо спеції і приправи. Все потрібно змішати і тушкувати компоненти ще 4-5 хвилин на невеликому вогні;
Через півгодини варіння квасолі запускаємо картоплю відварюємо хвилин 10;
Далі запускаємо овочеву зажарку і перемішуємо суп. Відварюємо ще хвилин 20;
Зелень обполіскуємо і ріжемо дрібними шматочками;
Приблизно за 5 хвилин до кінця, поверхню супу присипаємо зеленню.
Суп квасолевий з м'ясом
Що потрібно:
- Квасоля біла або червона – 1 склянка;
- М'ясо будь-яке (свиняче, яловиче) – 300 грам;
- Морква – 1 штука;
- 3-4 бульби картоплі;
- Одна цибулина;
- 3 часникових зубця;
- Рослинна олія;
- 3-6 стебел петрушки і кропу;
- Пара листочків лаврушки;
- Трохи солі і приправ.
Період приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 98.
Починаємо готувати:
- Якщо ви використовуєте звичайну не консервовану квасолю, то її потрібно вимочити в холодній воді, за рахунок цього вона звариться швидше. Замочувати її слід не менше 3 годин;
- Вимочену квасоля потрібно викласти в каструлю і налити воду;
- Ставимо її на плиту і проварюємо хвилин 15-20. Далі прибираємо з газу, виливаємо воду;
- Шматок м'яса промиваємо і розрізаємо на брусочки. Кладемо їх в каструлю з квасолею, наливаємо воду;
- Поміщаємо ємність на газ, прогріваємо до кипіння і зменшуємо вогонь;
- Додаємо туди лаврушки і чорний перчик. Все варимо до готовності квасолі;
- З картоплин знімаємо шкірку і розрізаємо їх на квадратики;
- Знімаємо з лушпиння цибулі і ріжемо невеликими квадратиками;
- Морквину промиваємо, видаляємо шкірку з брудом і нарізаємо тонкими смужками;
- Приблизно за 20 хвилин до готовності квасолі в каструлю засипаємо картопляні шматочки і відварюємо до м'якості;
- На вогонь виставляємо сковорідку з олією і засипаємо цибулю;
- Потім висипаємо туди шматочки моркви і обсмажуємо;
- Хвилин за 5 до готовності всіх інгредієнтів в суп викладаємо зажарку і варимо до готовності. Також суп підсолюємо;
- Готовий суп наливаємо у тарілки і додаємо туди трохи часнику і зелень.
Суп з квасолею і фрикадельками
Які компоненти будуть потрібні:
- Банку консервованої квасолі;
- Картопля – 3-4 середніх бульби;
- Одна морквина;
- 300 грам фаршу змішаного;
- Одне куряче яйце;
- Одна штучка цибулини середнього розміру;
- Часниковий зубчик;
- Рослинна олія;
- Пучок з гілочок петрушки і кропу;
- Сіль — за своїм смаком;
- Спеції і приправи – за бажанням;
- Трошки чорного меленого перцю.
Скільки триває приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 70.
Як готувати:
- Насамперед необхідно зварити картоплю. Для початку потрібно поставити на плиту каструлю, залити 2,5 літра води і розігріти до кипіння;
- Поки вода прогрівається, бульби картоплі чистимо від шкірки і ріжемо скибочками;
- Викладаємо картопляні шматочки у киплячу воду, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 10;
- Поки картопля вариться, робимо фрикадельки. З лука прибираємо лушпиння і нарізаємо його на дрібні шматочки, намагаємося різати дуже дрібно;
- З часникового зубця знімаємо шкірку і протираємо його на тертці з дрібними зубцями;
- Викладаємо цибулю з часником в фарш, додаємо сіль, чорний мелений перець, приправи і перемішуємо;
- Потім в піалу розбиваємо яйце і гарненько його вбиваємо. Переливаємо яєчко у фарш і вимішуємо;
- Робимо круглі фрикадельки, їх діаметр повинен бути приблизно 3 см;
- Викладаємо фрикадельки в бульйон з картоплею, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою;
- З моркви зчищають бруд, шкурку. Протираємо у велику стружку;
- У сковорідку заливаємо масло і ставимо на плиту. На прогріте масло висипаємо стружку моркви і готуємо до м'якості;
- Коли картопля стане м'якою, в суп можна викласти квасолю;
- Суп розмішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і кип'ятимо 2-3 хвилини;
- Після цього заправляємо засмажкою, змішуємо. Додаємо сіль, приправляємо спеціями і залишаємо доварюватися ще хвилин 5-7;
- Готовий суп посипаємо зеленню.
Слойки з яблуками з листкового тіста, читайте як приготувати. Поради та рекомендації кулінарів.
Як приготувати сирну запіканку в мультиварці. Наша добірка рецептів вам напевно стане в нагоді.
Неймовірно смачна запіканка з картопляної основи і м'ясного фаршу, приготовлена в духовці це відмінне блюдо: поживне і корисне. Читайте як правильно приготувати.
Розбавимо блюдо копченостями
Для приготування буде потрібно наступне:
- Квасоля червоного виду – 250 грам;
- Півкіло копченостей, можна використовувати свинячу грудку;
- Бульби картоплі – 3-4 штуки;
- Цибуля – 1 головка;
- Один помідор;
- 1 часникова часточка;
- 300 грам моркви;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Зелень ароматною петрушки і кропу – 4-6 стебел;
- Трохи солі;
- Спеції і приправи;
- Трохи чорного меленого перцю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Рівень калорійності – 100.
Правила готування:
- Попередньо вимочену квасоля, потрібно промити і засипати в каструлю. Наливаємо воду, ставимо на плиту отвариваться. Готуємо її на маленькому вогні, з напіввідкритою кришкою протягом 50 хвилин;
- З цибулини прибираємо лушпиння і ріжемо на дрібні квадратики;
- Морквину обполіскуємо, знімаємо шкірку, бруд і трьом на тертці з великими зубцями;
- Копчену свинячу грудинку розбираємо на невеликі кубики;
- З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими брусочками;
- Помідор ріжемо дрібними кубиками;
- На чисту сковороду наливаємо трохи олії, покласти туди шматочки грудинки і печемо до рум'яного кольору. Викладаємо грудинку в суп через 25 хвилин після початку відварювання квасолі;
- Потім засипаємо туди кубики картоплі і відварюємо до готовності;
- На сковороду ллємо олію, ставимо на газ і розжарюємо;
- У кипляче масло висипаємо цибульні кубики і смажимо кілька хвилин до жовтого кольору;
- Кладемо туди стружку моркви і слідом помідорні шматочки. Обсмажуємо все приблизно 10 хвилин, поки морква не стане м'якою;
- Овочеву засмажку викладаємо в суп, приправляємо спеціями і сіллю;
- За 2-3 хвилини до кінця готування кладемо в суп шматочки часнику і посипаємо все зеленню.
Суп з бобами і курячим м'ясом
Нам буде потрібно:
- Півкіло квасолі;
- Куряче м'ясо – близько 400 грам;
- 1 морквина;
- Цибуля – 1 штука;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Зелень запашної петрушки і кропу – 4-6 стебел;
- Сіль і чорний мелений перець — на розсуд кулінара;
- 1-2 лаврушки.
Скільки готувати – 2 години.
Калорійність – 85.
Готування:
- Квасолю треба попередньо замочити. Далі викладаємо її в ємність з водою і відварюємо близько години до готовності;
- Третю частину квасолі розминаємо до стану пюре в блендері;
- Куряче м'ясо кладемо в каструлю, наливаємо воду і відварюємо до готовності. Після закипання знімаємо зверху піну і відварюємо півгодини;
- Очищений цибуля ріжемо кубиками, моркву протираємо великої стружкою;
- Викладаємо овочі на киплячу олію і смажимо пару хвилин. Додаємо туди сіль, чорний мелений перець;
- Коли курка буде готова, бульйон приправляємо спеціями, сухими овочами і перемішуємо;
- Через пару хвилин виймаємо курятину і розбираємо на кубики;
- Далі в киплячий суп викладаємо квасолеве пюре, шматочки м'яса і цілу квасоля. Все перемішуємо;
- Через пару хвилин викладаємо туди зажарку, додаємо лаврушку, підсолюємо якщо потрібно і відварюємо до готовності;
- В кінці посипаємо все посіченою зеленню.
Готуємо в мультиварці: суп з квасолею
З яловичиною
Складові компоненти:
- М'ясо яловиче – 500 грам;
- 2 репчатых лучка;
- Одна штука морквини;
- 4-5 бульб картоплі;
- 3 помідори;
- 1 мультистакан квасолі;
- 2500 мл води;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Сіль і спеції – за своїм бажанням.
Час приготування – 3 години 15 хвилин.
Калорійність – 100.
Саме приготування:
- Яловиче м'ясо розрізаємо на квадратики;
- Цибулю, моркву і помідори ріжемо брусочками;
- У каструлю наливаємо олію, кладемо туди овочі і м'ясо. Виставляємо програму «Випічка» на 15 хвилин;
- Після цього наливають туди воду, викладаємо квасоля, змінюємо програму на «Гасіння» і варимо 2 години;
- Картоплини очищаємо і ріжемо скибочками. Через дві години засипаємо в суп картопля, додаємо сіль, спеції, виставляємо програму «Гасіння» ще на 1 годину.
З сардельками
Потрібно наступне:
- Півкіло копчених сардельок;
- Цибуля – 1 головка;
- Морква – 1 штука;
- 2 банки консервованої квасолі;
- 3-4 бульби картоплі;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Сіль і спеції.
Час готування – 1 годину.
Калорійність – 95.
Процес приготування:
- Цибульку і моркву ріжемо дрібними шматочками;
- В мультиварку заливаємо масло, вибираємо програму «Випічка» і засипаємо туди овочеві шматочки. Обсмажуємо пару хвилин;
- Бульби картоплі чистимо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, також поміщаємо туди квасолю;
- Все заливаємо водою, додаємо сіль, приправи і виставляємо програму «Тушкування» на 1 годину;
- За 10 хвилин до кінця викладаємо туди шматочки сардельок.
Корисні рекомендації кухарів
- Якщо потрібно щоб квасоля зварилася швидше, то можна використовувати консервовану;
- Обов'язково перед приготуванням боби замочуйте на кілька годин у холодній воді;
- Сіль додавайте тільки через 30-40 хвилин після засинання бобів, інакше вони будуть повільно варитися.
Суп з квасолею — це відмінне блюдо, яке виходить наваристим і ароматним. Хоч він дуже довго готується, результат виходить відмінним. Не тягніть з цим ділом, а прямо зараз приступайте до готування цього частування.
Приємного апетиту!