Як приготувати квасолевий суп в мультиварці
Квасолевий суп – це смачне частування, яке можна приготувати в якості першого на обід. Суп можна приготувати з м'ясом або з приправами, при цьому, він виходить дуже ситним і поживним.
Але всі знають, що приготування звичайним способом досить довгий, та й зовнішній вигляд не завжди виходить таким, яким хотілося б бачити це частування. А ось якщо суп з квасолі приготувати в мультиварці, то він буде наваристим, ароматним і дуже красивим, таким, що з нього можна писати картини.
А як його зробити в цьому диво-приладі, ми розглянемо докладніше в наступних рецептах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
квасоля - | 170 грам |
картопля - | 3 штуки |
цибулина - | 1 штука |
морквина - | 1 штука |
зелень - | на свій розсуд |
масло вершкове - | 20 грам |
сіль - | на свій смак |
суміш приправ - | на свій розсуд |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 169 Ккал |
Процес приготування пісного квасоляного супу в мультиварці:
- З лука слід прибрати лушпиння, нарізаємо невеликими шматочками у вигляді кубиків або соломки;
- Далі моєму морквяний коренеплід, очищаємо його від шкірки і знову споліскують;
- Не варто моркву протерти через тертку, в такому вигляді вона втратить свої смакові якості;
- Найкраще морквяні коренеплоди нашаткувати тонкими смужками;
- Викладаємо в ємність мультиварки трохи вершкового масла, включаємо режим «Випічка» і виставляємо час 20 хвилин;
- Як тільки масло розтопиться, засипаємо порубаний лук і моркву, обсмажуємо овочі з усіх боків, постійно перемішуючи;
- Овочі потрібно обсмажувати протягом 15 хвилин, за цей час лук трохи підрум'яниться, а шматочки моркви стануть трохи м'якими;
- Квасоля рекомендується заздалегідь залити холодною водою і залишити постояти пару годин, але краще залишити настоюватися протягом всієї ночі;
- Кладемо до овочів квасоля, наливаємо воду, приблизно 2-2,5 літра;
- Перемикаємо в режим «Гасіння» і вибираємо час 1 годину;
- Тим часом чистимо картопляні бульби від шкірки, споліскуємо їх від бруду;
- Ріжемо картопляні бульби на невеликі шматочки, форма яких може бути різною – часточки, кубики, соломка;
- Через годину потрібно висипати в суп скибочки картоплі, додати сіль і суміш спецій;
- Потім знову ставимо режим «Гасіння» і час приготування 1 год. За цей час суп з квасолею буде повністю готовий;
- Після того як суп буде готовий, посипаємо його сушеної або посіченою свіжої зеленню.
Готуємо ситне блюдо зі свининою на обід
Для супу будуть потрібні наступні продукти:
- 300-400 грам свинячого м'яса;
- чотири картопляні бульби;
- половина склянки квасолі білого виду;
- головка цибулі;
- одна морквина;
- рослинна олія;
- дві лаврушки;
- сіль на свій смак;
- суміш перців в молотом вигляді;
- вода.
Часу на приготування знадобиться 3 години.
Калорійність – 120 ккал.
Як приготувати квасолевий суп зі свининою в мультиварці:
- Перед приготуванням супу, квасолю заливають холодною водою і залишають на декілька годин, якщо є можливість, то краще її замочити на ніч;
- Цибулю слід почистити від шкірки і порізати дрібними шматочками;
- Морква споласкивается, ріжеться на тонкі смужки;
- Підливаємо в ємність мультиварки трохи олії, вибираємо режим «Смаження» і залишаємо прогріватися;
- В розпечене масло треба засипати овочі. Все повинно зажариваться приблизно чверть години;
- Споліскуємо шматочки м'яса, ріжемо на середні шматочки;
- Через чверть години, кладемо до овочів м'ясо і смажимо чверть години
- З картоплі знімаємо шкірку, споліскують у холодній воді;
- Розрізаємо картопляні бульби на невеликі шматочки або смужки;
- Далі викладаємо до м'яса картопля і квасоля;
- Викладаємо кілька листочків лаврушки;
- Заливаємо все компоненти водою, приблизно 2 літри;
- Вибираємо режим «Суп» або «Гасіння», час приготування 2,5 години;
- В кінці додаємо в суп трохи солі і суміш мелених перців;
- Готовий суп трохи настоюється під кришкою і розливається по тарілках.
Квасолевий суп з копченою куркою в мультиварці
Для супу потрібні такі компоненти:
- 400 грам копченої курки;
- квасоля – 130 грам;
- 400 грам картоплі;
- 100 грам цибулі;
- морква – 200 грам;
- 30 грам вершкового масла;
- рослинна олія;
- сіль на свій смак;
- кілька щіпок суміші з мелених перців;
- суміш спецій для юшки;
- 2 лаврових листа;
- одна часникова часточка;
- 3-4 гілочки кропу з петрушкою;
- вода гаряча — 2-2,5 літра.
Час приготування – 2-2,5 години.
Калорійність – 89 ккал.
Процедура приготування:
- Копчену курку потрібно розрізати на невеликі брусочки або смужки;
- У чашу мультиварки потрібно налити трохи рослинного масла, додати вершкове масло, виставляємо програму «Смаження» і гріємо;
- В розпечене масло кладемо шматочки м'яса і обсмажуємо близько 10 хвилин;
- Далі потрібно прибрати з цибулини лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Морквину споліскуємо, чистимо від шкірки і рубаємо тонкими смужками;
- Овочі висипаємо до м'яса в мультиварку, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися хвилин 10;
- З картоплі зрізаємо шкірку, моєму в прохолодній воді;
- Ріжемо картоплини на невеликі шматочки у вигляді кубиків або соломки;
- Квасоля рекомендується попередньо замочити в холодній воді на кілька годин, а краще на всю ніч;
- Викладаємо до інших компонентів картоплю і квасолю, все добре розмішуємо;
- Заливаємо воду, щоб вона повністю закривала всі компоненти;
- Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися протягом 1 години;
- Через годину в суп підсипаємо сіль, мелений перець і викладаємо листочків лаврушки;
- Часникову часточку очищаємо і рубаємо ножем невеликими пластинками;
- Кладемо часник в суп і залишаємо варитися в тому ж режимі ще 30 хвилин;
- Готовий суп повинен постояти під закритою кришкою близько 15-20 хвилин, після цього його можна розливати по тарілках.
Мексиканський суп в мультиварці-скороварці
Інгредієнти для приготування:
- яловичина на кістці – 300-400 грам;
- 500 грам картоплі;
- одна морквина великого розміру;
- 250 грам білої квасолі;
- помідори – 4 штуки;
- одна велика головка цибулі;
- три часточки часнику;
- сіль на свій смак;
- пара пучок чорного перцю в молотом вигляді;
- вода скільки буде потрібно.
Час приготування – 4-4,5 години.
Калорійність – 110 ккал.
Процес приготування:
- Квасолю заливають холодною водою і залишають на 2-3 години, а краще всього на ніч;
- У чашу скороварки викладаємо м'ясо, квасоля, заливаємо водою і варимо до готовності, приблизно 2-3 години. Готуємо під тиском;
- Як тільки клапан зашипить, зменшуємо вогонь і залишаємо отвариваться ще 30 хвилин;
- З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки;
- Морквину споліскуємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо на тонкі смужки;
- Очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо кубиками;
- Чистимо часникові зубчики і нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
- Помідори промиваємо та нарізаємо на кубики або часточки;
- Виймаємо м'ясо з бульйону, нарізаємо на шматочки;
- Засипаємо овочі в бульйон і варимо ще півгодини до повної готовності;
- Хвилин за 10 до кінця приготування кладемо шматочки м'яса, підсипаємо трохи солі і спецій.
Суп квасолевий з ковбасою
Для приготування потрібні такі компоненти:
- 100 грам квасолі;
- 300 грам картоплі;
- 100 грам ковбаси;
- одна морквина;
- цибулина – одна головка;
- сіль на свій смак;
- спеції на свій розсуд;
- вода.
Час приготування – 1,5-2 години.
Калорійність – 95 ккал.
Приступаємо до приготування:
- У ємність мультиварки треба засипати квасолю, залити її водою;
- Відварюємо квасолю в режимі «Варка на пару» протягом 45 хвилин;
- Після цього треба злити воду, залити нову воду і продовжуємо готувати в тому ж режимі;
- Лук очищаємо, і викладаємо цілу головку в бульйон з квасолею;
- Морква споліскуємо і ріжемо тонкими смужками;
- Засипаємо в бульйон моркву і продовжуємо варити;
- Картопляні бульби очищаємо від шкірки, промиваємо прохолодною водою;
- Нарізаємо картоплю невеликими кубиками або соломкою;
- Засипаємо картоплю в бульйон і готуємо ще 15-20 хвилин;
- В кінці додаємо сіль, спеції;
- Наполягаємо готовий суп хвилин 15-20 і розливаємо по тарілках.
Підказки досвідчених кухарів
- перш ніж відварювати, квасолю слід попередньо замочити в прохолодній воді на всю ніч. Після цього вона набагато швидше звариться;
- моркву і цибулю рекомендується попередньо обсмажують, зажарка додасть супу аромат і наваристого;
- обов'язково додайте спеції і різні прянощі, ці інгредієнти зроблять суп більш апетитним і ароматним.
Квасолевий суп, зварений в мультиварці – дуже ситне і смачне частування, яке стане прекрасним варіантом обідньої трапези, як для дорослого, так і для дитячого меню. У ньому міститься велика кількість вітамінів, які так необхідні для повноцінної життєдіяльності організму. Його можна робити як на основі овочів і бульйону, так і з м'ясом. У будь-якому випадку він виходить просто відмінним.