12 март 2019 5 171

Як приготувати слойки з яблуками з листкового тіста

Ця випічка досить складна і трудомістка, але неймовірно смачна і ніжна, тому ви ні на мить не пошкодуєте про виконану роботу, коли побачите щасливі і задоволені обличчя ваших дітей під час їжі.

Слойки являють собою невеликі рулетики з начинкою всередині, притрушенные зверху пудрою, кунжутом або насінням льону. Начинка може бути різною: розпарений мак, протертий сир, свіжі фрукти. Але краще всього листкове тісто поєднується з яблуками.

Рецепт слойок з яблуками з готового листкового тіста
Інгредієнти Кількість
Готове листкове тісто - 550 г
Яблука - 1 кг
Пудра - 1 упаковка
Масло вершкове - 50 г
Цукор - 4 ст. л.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 Ккал
Навіть сама невміла господиня може приготувати на домашній кухні смачні слойки. Благо, кондитерські фабрики потрудилися випустити і розмістити в гастрономічних магазинах вже готове листкове тісто.

Робимо основу з холодильника і залишаємо розморозитися. Яблука вимиваємо і шаткуємо кубиками, вичищаючи серцевину і зерна. Встановлюємо терморегулятор на 180 °С.

Розкачуємо тісто, нарізаємо смужки розміром 30 × 15 сантиметрів, по краю кладемо яблука. притрушиваем цукром і згортаємо рулет. Филейным ножем навскіс нарізаємо рулетики.

Промазуємо лист маслом вершковим і розкладаємо напівфабрикати. Випікаємо двадцять хвилин. Виймаємо і посипаємо цукровою пудрою.

Яблучні слойки з корицею з дріжджового тіста

Приготування листкового дріжджового тіста займе трохи більше часу, ніж просто дріжджове, тому що воно складається відразу з двох структурних одиниць. Випічка з нього виходить повітря, м'якою і в теж час шаруватої.

Компоненти:

  • Борошно — 6 склянок;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 100 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Масло вершкове – 350 г;
  • Сухі дріжджі – 1 упаковка;
  • Молоко – 150 мл;
  • Яблука – 6 шт.;
  • Кориця – 1 упаковка.

Час приготування: два з половиною години.

Калорійність: 285 Ккал/ 100 р.

Масло вершкове покласти в морозилку на півгодини. Молоко нагріваємо, додаємо сухі дріжджі, цукор і яйця, все перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин. Додаємо протрушенную борошно, замішуємо м'яке дріжджову основу.

Поміщаємо в суху миску, накриваємо другою і залишаємо на годину. Коли вона збільшиться вдвічі, підмішуємо і залишаємо ще на півгодини, потім виймаємо з миски поділяємо на дві частини. Розкачуємо одну і по центру кладемо мерзле масло.

Накриваємо другою половиною розкатаного тіста і защепляем щільно краю. Розкочуємо качалкою масу, щоб масло щільно увійшло, і основа стала цілісною.

Складаємо тісто навпіл, потім ще навпіл і так поки не вийде форма невеликого конверта. Поміщаємо основу охолодитися на півгодини.

Яблука очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками, притрушиваем зверху корицею і перемішуємо. Залишаємо просочитися. Активуємо електродуховку на 185 °С. розкачуємо Тісто нарізаємо квадрати 10 × 10 сантиметрів, по середині кладемо яблука з корицею і скріплюємо зверху краю. Випікаємо слойки півгодини.

Приготувати сирну запіканку в мультиварці дуже легко і просто Достатньо знати деякі принципи і секрети кулінарів.

Один з найшвидших і легких рецептів кексу «Простіше простого». Читайте як приготувати.

Печиво з сиру, фото рецепт з покроковими рекомендаціями і секрети кулінарів.

Дивовижні медові слойки з яблуками і бездрождевого тесту

Процес приготування такої основи вимагає хоча б невеликого кулінарного досвіду і навичок. Але чітко дотримуючись всі принципи і технології, можна досягти певних успіхів вже з першої спроби. Яблука – самий вдалий варіант начинки для цього тесту.

Компоненти:

  • Борошно – 3,5 склянки;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Вода – 200 мл;
  • Сіль – щіпка;
  • Оцет – 3 ст. л.;
  • Борошно для масла – 50 г;
  • Масло вершкове – 300 г;
  • Яблука – 5 шт;
  • Мед – 6 ст. л.

Час приготування: дві години.

Калорійність: 185 Ккал/ 100 р.

У склянці блендера збиваємо яйце, вливаємо теплу воду і оцет із сіллю, перемішуємо рідину до повного розчинення солі. Можна трохи відхилитися від рецепту і не застосовувати яйце, а тільки воду, але тоді якість випічки буде трохи гірше.

Партіями всипаючи протрушенную борошно, продовжуємо заважати. Коли маса стане густіти, перекладаємо на стіл і продовжуємо вимішувати.

Можна кілька разів відбити тісто об стіл, на дотик воно повинно походити на еластичний віск.

Обмотаємо харчовою плівкою і залишаємо на столі на годину, щоб клейковина почала працювати.

Морозиво масло рубаємо в комбайні і всипаємо борошно, перемішуємо. Олійно-борошняну масу кладемо на пергамент, накриваємо другою половиною.

Розкачуємо борошняне тісто товщиною три сантиметри, зверху на нього кладемо масляну основу, загортаємо краю і качалкою катаємо всю масу, щоб вийшла гомогенна структура. Поміщаємо в харчовій пакет і кладемо охолодитися на півгодини.

Яблука нарізаємо слайсами, додаємо мед і ретельно перемішуємо. Включаємо термостат на 185 °С. Виймаємо тісто, рівномірно розкачуємо і нарізаємо смужки 25 × 10 сантиметрів, по всій довжині розподіляємо начинку і звертаємо рулет.

Навскіс нарізаємо слойки, переклавши на деко, відправляємо готуватися на двадцять хвилин.

Слойки «Трояндочки» з листкового тіста з яблуками

Ця випічка відрізняється красою і ароматом, шкода навіть їсти. Яблука для слойок краще брати краснобокие, щоб вийшов ефект червоної троянди.

Компоненти:

  • Листкове тісто – 500 г;
  • Вода – 3 ст. л.;
  • Цукор – 5 ст. л.;
  • Пудра – 1 пакетик;
  • Масло вершкове – 40 р.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 150 Ккал/ 100 р.

Виймаємо тісто і даємо злегка нагрітися. Встановлюємо термодатчик на 180 °С. Яблука розрізаємо на четвертини, вирізаємо середину і тонкими слайсами шаткуємо.

Розкачуємо тісто і нарізаємо довгі смужки шириною п'ять сантиметрів. На них внапуск накладаємо яблука шкіркою вгору.

Звертаємо трояндочку довжиною десять сантиметрів, відрізаємо ножем. За цим принципом формуємо всі слойки. Промазуємо маслом деко викладаємо трояндочки.

Змащуємо верхівки цукром, розчиненим у воді. Випікаємо п'ятнадцять хвилин. Готові вироби притрушиваем пудрою.

Напуття хазяєчкам

Оптимальна температура в кімнаті під час приготування листкового тіста 14 – 17 °С. При цьому показнику зберігається пластичність масла і його не потрібно охолоджувати.

Тісту треба давати відпочити, щоб при наступному розкачування шари не рвалися. Якщо температура буде вище, масло почне мазати і просто вбирається в тісто, і тоді воно не буде розшаровуватися. При дуже низькій температурі воно кришиться і відповідно шари тіста теж.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: