Як смачно приготувати солянку в мультиварці
Солянка ─ апетитне і поживне блюдо справді слов'янських традиційних рецептів. Цей насичений смаком суп люблять і шанують через наявність у ньому великої кількості м'ясних продуктів.
Історія появи солянки
Історія народження рецепти солянки сягає своїм корінням у далекий XV століття. Хоча невідома точна дата виникнення керівництва по приготуванню. У літературних виданнях того часу теперішня «солянка» іменувалася як «селянка» за популярність у простолюду.
Страва вважалося ласощами в святкові дні. Селяни збиралися всім селом і приносили на загальний стіл ті продукти, які були в сім'ї. Так народилася ідея приготування «збірного» супу.
Багато мовознавці запевняють, що м'яса, у міщан того часу, практично не було. Блюдо готувалося виключно з риби і без додавання томатного соку. Звичайно, основа приготування теперішньої «солянки» запозичена у «селянки», але рецепт з віками змінився. Вважається, що нинішнє назва суп отримав з-за наявності в ньому кількох видів солінь.
Нинішнім хазяєчкам неймовірно пощастило. Тепер на їх кухнях є незамінна «помічниця» мультиварка. Вона швидко і смачно впорається з приготуванням солянки по всіляких покрокових рецептам.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Філе яловичини (без жил) - | 130 г |
Філе свинини (нежирне) - | 130 г |
Копчене м'ясо курки (стегенце) - | 200 г |
Ріпчаста цибуля - | 2 шт. |
Морква середня - | 1 шт. |
Томатне пюре - | 2 ст. ложки |
Оливки без кісточки - | 10-12 шт. |
Маринований огірочок - | 1 шт. |
Вода - | 1,5 літра |
Розсіл - | 100 мл |
Лимон - | 40 г |
Перець, сіль, приправи - | за уподобанням |
Масло (звичайне) рослинного походження - | близько 50 г |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Для ароматного і смачного бульйону береться тільки свіже м'ясо. Ретельно промити м'ясце під проточною водою і порізати соломкою або невеликим кубиком. Стегенця відокремити від кісточки і теж порізати.
Овочі відчистити і нашаткувати. Моркву можна акуратно натерти на тертці. З огірка зрізати шкірочку і нарізати дрібненькими кубиками. У мультиварки вибрати режим «смаження».
Налити в ємність половину соняшникової або оливкової олії і покласти в нього мяско. Смажити, іноді перемішуючи, близько 15 хвилин. Потім до м'яса додати моркву, цибульку і залишок масла, продовжити смажити при відкритій кришці мультиварочного агрегату.
Після закінчення 10 хвилин додати до м'яса і овочів огірочки і ще 3 хвилини протушкувати. Висипати порізане копчене м'ясо, маслини (можна порізати кружальцями), віджати сік лимона (залишивши кілька шматочків для прикраси), додати томат-пасту, залити розсолом, посолити і довести до смаку спеціями.
Все ретельно перемішати і повільно влити киплячу воду.
Виставити на агрегаті режим «гасіння». Закрити кришку і визначити час приготування на 40 хвилин. Вуаля, солянка готова!
Солянка в мультиварці з капусти
Інгредієнти страви:
- Капуста біла, зимова ─ 1 кг;
- Філе свинини (нежирне) ─ 400 гр.;
- Цибуля ─ 2 головки;
- Морква велика ─ 1 шт.;
- Томат-паста ─ 2 ст. ложки;
- Часник ─ 1 зубок;
- Сіль, спеції ─ виходячи з переваг;
- Масло (звичайне) рослинного походження ─ близько 50 гр.;
- Зелень (кінза, базилік) ─ за бажанням;
- Вода ─ 250 мл
Час приготування: 1 годину 25 хвилин.
Калорійність: 100 грам продукту/67,7 ккал.
Свинину вимити і висушити на паперовому рушник. Порізати великими кубиками. На дно ємності мультиварки влити половину рослинного або оливкового масла і висипати порізану свинину.
Включити мультиварку в режимі «смаження» і обсмажувати філе протягом 20 хвилин. Тим часом очистити і дрібненько порізати цибулька. Капусту нашаткувати ножем або за допомогою шатківниці. Моркву натерти на середній тертці. Часник видавити за допомогою землянки
Всі овочі з'єднати з м'ясом, крім капусти. Влити масло, що залишилося і томити в такому ж режимі ще 15 хвилин. Після цього акуратно всипати капусту. Додати томатну пасту, сіль, спеції (врахувавши ваші смакові побажання) і все акуратно розмішати.
Важливо, щоб спеції віддали блюду свій аромат. Влити 1 склянку окропу, і виставити мультиварочную помічницю в режим «гасіння». Таймер — 45 хвилин. Після сигнального звуку відкрити кришку мультиварки і присипати готову солянку з капусти зеленню.
Їжте на здоров'я!
М'ясна солянка з яловичиною
Інгредієнти страви:
- Грудна частина яловичини ─ 600 гр.;
- Копчені ковбасні вироби ─ 400 гр.;
- Цибуля ─ 2 головки;
- Морква (велика) ─ 1 шт.;
- Огірки, середнього посолу ─ 3 шт.;
- Томатне пюре ─ 2 ст. ложки;
- Масло (звичайне) рослинна ─ 70 гр.;
- Сіль, будь-які спеції ─ за смаковими уподобаннями;
- Вода ─ 2 літра.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин.
Енергетична цінність: 100 гр. продукту/58,53 ккал.
Для початку потрібно сготовить бульйон. Для цього м'ясо промити, відчистити від пліви і жилок і нарізати на великі шматки. Виставити мультиварочный агрегат на режим «суп».
У ємність покласти м'ясо, сіль, спеції і перець і залити водою. Час на приготування 1 годину. Поки бульйон вариться підготувати овочі. Цибульку і моркву очистити і дрібно нарізати. Якщо на огірочки груба і товста шкірка, то її бажано зрізати. Сам огірок нарізати дрібним кубиком. Ковбасу подрібнити.
Готовий бульйон процідити, а м'яса дати охолонути і потім порізати соломкою. Чашу вимити і висушити. Виставити програму «смаження», в чашу влити рослинне або оливкове масло. Додати всі овочі і тушкувати 15 хвилин.
Викласти порізану ковбаску, м'ясце, огірочки і смажити, помішуючи 10 хвилин. На завершення додати томатне пюре, залити м'ясце з овочами бульйоном. Поміняти режим «гасіння», строком на 20 хвилин.
Смачна м'ясна солянка готова! Їжте на здоров'я!
Рецепт збірного супчика з грибів в агрегаті «Редмонд»
Інгредієнти страви:
- Свіжі будь-які гриби ─ 200 гр.;
- Мариновані опеньки ─ 100 гр.;
- Будь-які сушені гриби ─ одна зв'язка або 5 ст. ложок;
- Цибуля ріпчаста ─ 2 головки;
- Огірок маринований або солоний─ 1 шт.;
- Маслини без кісточки ─ 10 шт.;
- Лимон ─ 50 гр.;
- Масло або маргарин вершковий ─ 70 гр.;
- Пюре з стиглих томатів ─ 1 ст. ложка;
- Сіль, спеції ─ виходячи зі смакових уподобань;
- Вода ─ 1,5 літра.
Час, витрачений на приготування: 40 хвилин.
Енергетична цінність: 100 грам/68 ккал.
Виставити мультиварку на програмі «смаження». На дно ємності покласти вершкове масло і розтопити. Очищений і подрібнений цибулька відправити нудиться до масла на 3 хвилини.
Гриби промити водою, нарізати невеликою соломкою і викласти до пассированному луку. Тушкувати 10 хвилин. В цей час, промити гриби від маринаду. Гриби сухого виду замочити на кілька хвилин в теплій воді.
Додати всі в ємність мультиваркочной машини і обсмажити ще 7 хвилин. Огірочки подрібнити і відправити разом з томат-пастою, сіллю і спеціями в ємність. Весь вміст залити кип'яченою водою і встановити на мультиварці програму «суп».
Час приготування приблизно 20 хвилин. Перед самою подачею, грибну солянку прикрасити колечками маслин і часточкою лимона.
Приготувати солянку з грибами в мультиварці «Редмонд» нехлопотно і швидко! Їжте на здоров'я!
Рецепт солянки збірної з ковбасою
Інгредієнти страви:
- Копчені ковбасні вироби ─ 200 гр.;
- Сосиски або сардельки, підкопчені ─ 200 гр.;
- Будь відварне м'ясо ─ 200 гр.;
- Цибуля ріпчаста ─ 2 головки;
- Морквина ─ 1 шт.;
- Огірок пружний солоний ─ 2 шт.;
- Томат — пюре─ 1 ст. ложка;
- Маслини без кісточки ─ 12 шт.;
- Лимон ─ 50 гр.;
- Масло (звичайне) рослинна ─ приблизно 70 гр.;
- Сіль, приправи ─ за смаковими уподобаннями;
- Вода ─ 2 літра.
Час на створення страви: 1 год.
Калорійність: 100 грам/171 ккал.
Для початку потрібно підготувати всі складові солянки. Цибуля очистити і нашаткувати. Чищену моркву натерти на середніх зрізах терки. Огірочки подрібнити. Ковбасу, сосиски, м'ясце нарізати кубиками. Маслини порізати тоненькими кружальцями.
На дно ємності влити рослинне масло. Мультиварку включити в режимі «смаження». У масло додати цибульку і моркву і обсмажувати до м'якості 10 хвилин. Потім висипати порізане м'ясце, копченості, огірочки і продовжити смажити протягом 10 хвилин.
Змінити чинний режим на програму «суп». До вмісту ємності додати томатну пасту, сік лимона, сіль, спеції. Залити все окропом і виставити 40 хвилин на приготування. По завершенні етапу готування, додати в солянку колечка маслин.
Їжте на здоров'я!
Рецепт солянки м'ясної по-грузинськи
Інгредієнти страви:
- Яловичина (без жив) ─ 600 гр.;
- Цибуля ─ 3 головки;
- Огірок пружний солоний ─ 2 шт.;
- Сік томатний (густий) ─ 2 ст.;
- Сухе вино білих сортів ─ 3 ст. ложки;
- Часник ─ 4 зубчики;
- Кінза ─за смаком;
- Масло (звичайне) рослинного походження ─ 70 гр.;
- Сіль, спеції, перець ─ виходячи з переваг.
Час, який буде витрачено на приготування: 1 годину 35 хвилин.
Калорійність: 100 грам продукту/56 ккал
Влити олію в чашу і в режимі «смаження» обсмажувати 15 хвилин порізані цибулька і м'ясце. Ввести томатний сік і тушкувати з закритою кришкою 20 хвилин. Огірочки подрібнити. Часник видавити, застосовуючи землянку. Кінзу дрібно нарубати.
Переставити режим «гасіння». Додати до цибульки і мясцу огірочки, часник, спеції, сіль, біле вино. Продовжити приготування ще протягом години. Перед подачею страви, готову солянку прикрасити подрібненою кінзою.
Приємного апетиту!
Як зробити смачні булочки з цукром з дріжджового тіста, читайте рецепти.
Як зробити торт без випічки печива зі згущеним молоком. А якщо додати горішки, варення або ягоди, вийде неймовірно смачний десерт. Читайте декілька варіантів рецепта, які ви напевно оціните.
Що приготувати на обід на швидку руку. Читайте нашу добірку смачних і цікавих рецептів.
Рибна солянка в мультиварці
Склад страви:
- Горбуша ─ 700 гр.;
- Цибуля ─ 2 головки;
- Морква (велика) ─ 1 шт.;
- Томат-пюре ─ 2 ст. ложки;
- Оливки без кісточки ─ 12 шт.;
- Помідор у власному соку ─ 2 шт.;
- Огірки пружні солоні ─ 2 шт.;
- Картопля ─ 2-3 шт.;
- Масло (звичайне) рослинного походження ─ 50 гр.;
- Сіль, спеції ─ виходячи з переваг;
- Вода ─ 2 літра.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Енергетична цінність: 100 грам продукту/52 ккал
Обробити горбушу і подрібнити на невеликі квадратики. У ємність скласти шматочки риби, приправити спеціями і сіллю, залити водою. Виставити програму «суп» на 20 хвилин. Готовий бульйон профільтрувати через дрібне сито або марлю.
Ємність мультиварки вимити і залити в неї рослинне масло. Цибулю покришити півкільцями. Моркву подрібнити в соломку. Овочі пасерувати в режимі «смаження» протягом 10 хвилин. Картоплю очистити і подрібнити на кубики, покласти до овочів для обжарювання ще на 15 хвилин.
Огірки подрібнити і разом з томат-пастою з'єднати з вмістом чаші. Залити гарячим рибним бульйоном. У режимі «гасіння» томити блюдо близько 30 хвилин. В результаті додати подрібнену рибу і протерті помідори.
Їжте на здоров'я!
Нотатки кухарів
- Дуже смачною і незвичайної солянка виходить на бульйоні з нирок;
- Непогано додавати в солянку з капустою квасоля і мариновані гриби;
- Для ідеального смаку суп готують з трьох видів м'яса і декількох видів копченостей;
- Огірки потрібно обов'язково обсмажувати. Це дуже важлива деталь приготування, яка впливає на смак;
- Дуже насиченою виходить солянка, якщо її готувати на кістковому бульйоні;
- Додавання каперсів додасть пікантності смаку страви.
Приємного апетиту!