18 март 2019 1 719

Як приготувати кошички з пісочного тіста

Якщо вам вже набридли магазинні кондитерські вироби, то можна зробити самому смачні кошики з піщаної основи. Випічку можна наповнювати різною солодкою начинкою, наприклад джемом, фруктами, збитими вершками та іншими солодкими компонентами.

Особливо добре це ласощі підходить для дитячих свят, тому що діти будуть їсти його за обидві щоки і попросять ще добавки. Але не варто тягнути з цією справою, а прямо зараз приступите до готування цього ласощі.

Рецепт кошичків з пісочного тіста
Інгредієнти Кількість
Борошно - 300 грам
Масло вершкове - половина 200-грамової упаковки
Цукор-пісок - половина склянки
Крохмаль - 1 велика ложка
Яйце - 1 штука
Ванілін - полпакетика
Варення для начинки - на свій розсуд
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як готується:

М'яке вершкове масло кладемо в миску і розмішуємо блендером до рівномірного складу;

Цукровий пісок бажано використовувати дрібний, можна замість нього покласти цукрову пудру. Засипаємо його у збите вершкове масло і знову добре перемішуємо міксером;

Розбиваємо куряче яйце, поділяємо білок і жовток. Викладаємо в масляну суміш жовток і знову все розмішуємо до однорідності;

Борошно з'єднуємо з крохмальним порошком і сіємо через сито кілька разів. Це додасть пишність борошні;

Далі маленькими порціями додаємо борошно в масляну суміш і розмішуємо ложкою або віночком. Все потрібно ретельно протерти, щоб розбити грудки і різні крупинки;

Після того як мука буде вся висипана, тісто треба замісити руками і сформувати з нього кульку;

Перекладаємо кулька в миску, закриваємо рушником або поліетиленовим пакетом і поміщаємо на 40-60 хвилин у холодне місце;

Виймаємо тісто з холодильника, поділяємо невеликими шматочками і розкладаємо їх по формочках для кошичків;

Потім кожен шматочок розгортаємо в невеликий кружечок і розподіляємо по всій поверхні формочки;

У кожну форму з тестом наливаємо по 1 чайній ложечці варення або джему, а верх можна прикрасити різними візерунками із залишків тіста;

Після цього кладемо все в прогріту духовку до 200 градусів і печемо 20-25 хвилин.

Кошики з пісочного тіста з білковим кремом

Для тіста потрібно:

  • 100 грам вершкового масла;
  • Цукрова пудра – 2 великі ложки;
  • Пшеничне борошно – 5-6 великих ложок;
  • Одне куряче яйце;
  • Розпушувач – ½ маленької ложечки.

Для білкового крему:

  • Білок – 1 штука;
  • 80 грам цукрового піску;
  • Сік лимона – 30 мл

Для наповнення:

  • 100 грам вареної згущенки.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 320.

Переходимо до готування:

  1. Вершкове масло потрібно розм'якшити. Для цього його можна прогріти 2-3 хвилини в мікрохвильовій печі або потримати 20-30 хвилин при кімнатній температурі;
  2. Потім викладаємо його в глибоку миску, додаємо туди цукрову пудру і розмішуємо все блендером або міксером. Повинна вийти однорідна суміш з кремовою консистенцією;
  3. Розбиваємо куряче яйце і поділяємо білок і жовток. Білок залишаємо для крему, а жовток викладаємо в масляну суміш. Все перемішуємо міксером до рівномірного складу;
  4. Змішуємо борошно з розпушувачем і гарненько просіваємо кілька разів;
  5. Просіяне борошно невеликими порціями всипаємо в масляну суміш і замішуємо тісто ложкою. Коли буде важко перемішувати, його можна вимішувати руками;
  6. Потім з тіста робимо кульку, викладаємо в миску, закриваємо целофаном і прибираємо на пару годин в холодильник;
  7. Після цього охолоджене тісто розділяємо на 5 порцій. З кожної порції розкачуємо невелику коржик і викладаємо її у металеву форму, робимо вигляд кошички;
  8. Поміщаємо кошички в духовку і печемо 15-20 хвилин при температурі 200 градусів;
  9. Потім витягуємо їх з духовки і охолодити;
  10. Готуємо крем. У ємність з невеликим діаметром поміщаємо яєчний білок, засипаємо цукор і сік лимона;
  11. Потім ставимо на плиту каструлю з діаметром побільше і наливають туди воду. Прогріваємо;
  12. Як тільки вода стане гарячою, ставимо туди каструлю з інгредієнтами;
  13. Розмішуємо міксером близько 5-7 хвилин до отримання білкової суміші;
  14. Після цього знімаємо з плити і збиваємо ще 3-4 хвилини;
  15. В результаті повинен вийти білковий крем з пишною і повітряної консистенцією;
  16. Остиглі кошики заповнюємо вареним згущеним молоком і зверху кондитерським мішком викладаємо невелику кількість білкового крему.

Картопляна запіканка з фаршем і різноманітними добавками може бути як святковим, так і повсякденним блюдом. Все залежить від наповнення запіканки.

Спробуйте цікавий десерт — торт з печива «Рибки» зі згущеним молоком або вершковим кремом. Читайте як приготувати правильно.

Оселедцевий торт на вафельних коржах — це цікава закуска, яка може подаватися на святковий стіл. Не бійтеся, експериментуйте зі смаками, так народжуються шедеври!

Рецепт кошичків з пісочного тіста з кремом і ягодами

Компоненти для пісочного тіста:

  • Неповний склянку пшеничного борошна;
  • 150 грам вершкового масла;
  • Цукрова пудра – половина склянки;
  • Один яєчний жовток;
  • Половина пакетика ваніліну.

Для кремової начинки:

  • Два яєчного жовтка;
  • Стакан молока;
  • Цукровий пісок – 2 великі ложки;
  • Велика ложка борошна;
  • Щіпка ваніліну;
  • Полуниця, суниця, смородина — на свій розсуд.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність – 280.

Переходимо до готування:

  1. Для початку зробимо кремовий наповнювач. Курячі яйця розбиваємо і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки кладемо в глибоку чашку;
  2. Далі засипаємо до жовтків цукровий пісок і все розтираємо до повного розчинення цукрових крупинок, можна скористатися блендером;
  3. Повільно засипаємо в суміш борошно і змішуємо до рівномірного складу;
  4. Молоко виливаємо в металеву ємність і ставимо на плиту, гріємо до кипіння і виливаємо в жовткову суміш. Все розмішуємо;
  5. Цю суміш знову ставимо на плиту і проварюємо 2-3 хвилини, постійно помішуючи;
  6. Готовий крем трохи охолоджуємо і ставимо в холод;
  7. Готуємо тісто. М'яке вершкове масло кладемо в миску, висипаємо туди цукрову пудру і розмішуємо компоненти блендером до однорідності;
  8. Після цього викладаємо туди яєчний жовток, ванілін і знову все розтираємо до однорідності;
  9. Невеликими порціями засипаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто з еластичною структурою. Робимо з нього кулю і покласти на 2 години на холод;
  10. З охолодженого тіста розкачуємо не сильно тонкий коржик і формочками вирізаємо з неї невеликі коржі;
  11. Потім коржі викладаємо по формочках і розподіляємо по їх поверхнях;
  12. Прибираємо кошички в прогріту до 180 градусів духовку і печемо 15-20 хвилин;
  13. Готову випічку остуджуємо і заповнюємо кремом;
  14. Наверх кошичків викладаємо ягоду і прикрашаємо м'ятою.

Як приготувати кошички з пісочного тіста з яблуками

Інгредієнти для тіста:

  • 150 грам борошна;
  • Півпачки вершкового масла;
  • 2 великі ложки цукрової пудри;
  • Одне яйце;
  • Ванілін.

Для наповнювача:

  • 3 яблука;
  • 20 грам крохмального порошку;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • 1 велика ложка води.

Тривалість готування – 50 хвилин.

Калорійність – 260.

Правила приготування:

  1. В м'яке вершкове масло насипаємо з просіяне борошно і ретельно розтираємо. Його можна розтирати руками. Повинна вийти крихта;
  2. Далі в цю суху суміш вбиваємо яєчний жовток;
  3. Засипаємо цукрову пудру, з ваніліном і замішуємо руками м'яке тісто з еластичною структурою;
  4. Формуємо невеликий кулька, загортаємо в поліетиленову плівку і ставимо на годину в холодне місце;
  5. Тим часом робимо начинку. Яблука чистимо від шкірки, ріжемо навпіл і вирізаємо розетки з насінням;
  6. Далі нарізаємо м'якоть яблук у вигляді невеликих квадратиків і перекладаємо в миску;
  7. Присипаємо їх цукровою пудрою, крохмалем і скроплюємо водою;
  8. Потім яблучну начинку викладаємо на сковороду, прогріваємо і обсмажуємо на невеликому вогні приблизно 10 хвилин. Всі постійно перемішуємо. Знімаємо з плити і залишаємо остигати;
  9. Охолоджене тісто розділяємо на невеликі частини. Розкачуємо з них не великі паляниці;
  10. Формочки змащуємо вершковим або рослинним маслом. Розподіляємо коржі по формах у вигляді кошиків;
  11. Далі кошики заповнюємо начинкою з яблук;
  12. Верх можна прикрасити різними візерунками з тіста;
  13. Кладемо все в розпечену духовку до 180 градусів і печемо протягом 15-20 хвилин.

Кошики з пісочного тіста з солоною начинкою

Що потрібно для тіста:

  • Склянку борошна пшеничного виду;
  • Яйце – 1 штука;
  • 150 грам вершкового масла;
  • Трохи солі.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 360.

Для наповнення:

  • Шматочок твердого сиру 100 грам;
  • Один середній помідор;
  • Смажені грибочки – 100 грам;
  • 100 грам вареного мови;
  • Анчоуси – 50 грам;
  • Майонез на свій розсуд.

Як готується:

  1. М'яке масло кладемо в ємність і вимішуємо міксером до рівномірної консистенції;
  2. Далі кладемо туди яєчний жовток і знову розмішуємо;
  3. Засипаємо повільно борошно з сіллю і перемішуємо ложкою. Потім руками робимо м'яке тісто з еластичною структурою. Робимо з нього кульку і ставимо в холод на 1 годину;
  4. Після цього виймаємо його з холодильника, розгортаємо в не дуже тонкий пласт і робимо з нього коржики під формочки;
  5. Викладаємо коржі в формочки і формуємо кошички;
  6. Розміщуємо їх в духовку і печемо 15-20 хвилин при 180 градусів;
  7. Готові кошички виймаємо і охолоджуємо;
  8. Робимо начинку. Сир протираємо теркою у велику стружку;
  9. Інші компоненти дрібно ріжемо ножем;
  10. Все заправляємо майонезом;
  11. В остиглі кошики викладаємо начинку і подаємо на стіл.

Який ще крем можна зробити для кошичків з пісочного тіста

Сирний крем

Що знадобиться:

  • 150 грам сиру;
  • Половина склянки сметани або вершків;
  • Цукрова пудра – 2 великі ложки;
  • Маленька ложечка крохмального порошку.

Тривалість приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 220.

Як приготувати:

  1. Сир кладемо в миску, виливаємо до нього вершки. Все перемішуємо блендером або міксером до рівномірного складу;
  2. Далі засипаємо туди цукрову пудру і крохмаль. Знову все розмішуємо до однорідності;
  3. Цей крем слід викладати з будь-якою ягодою в кошики до запікання.

Корисні поради

  • Масло для приготування краще всього використовувати розм'якшене, його буде набагато легше перемішувати;
  • Замість цукру краще всього додавати цукрову пудру. Цукрові крупинки дуже складно розтерти;
  • В якості наповнювачів можна використовувати шматочки будь-яких фруктів, ягоди, мед, згущене молоко, варення;
  • В солоні кошики можна викладати натертий сир з шинкою і майонезом, курячі яйця, м'ясний фарш, овочі та багато іншого.

Ну, ось тепер ви знаєте, як можна приготувати вдома смачні тістечка. Вони виходять такі апетитні, що від одного виду просто слинки течуть. А в якості наповнювачів можна використовувати різні інгредієнти, все, що ви самі захочете.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: