Тарталетки з начинкою: фото-рецепти яскравою фуршетної закуски
В наш час велику популярність набула така форма проведення торжества, як фуршет. Банкет-фуршет хороший тим, що дозволяє прийняти велику кількість гостей.
Фуршети влаштовують після проведення будь-яких масових заходів, на корпоративних вечірках і, звичайно ж, на весіллях. Будь-яка господиня, що влаштовує фуршет, задається питанням: як же нагодувати гостей, щоб було і смачно, і ситно, і нетривіально, і виглядало красиво.
Однією з класичних фуршетних закусок є тарталетки з різними начинками.
Тарталетки – це невеликі листкові, пісочні або вафельні кошички з наповнювачами. Відбуваються тарталетки від французького слова «тарт», тобто відкритий пиріг на заздалегідь випеченому пісочному коржі.
Їх не даремно називають королевами фуршетів. Адже ці мініатюрні яскраві закусочки прикрасять будь-банкетний стіл і припадуть до смаку самому вимогливому гурману: різноманітність начинок для тарталеток дуже велике!
Заготовки для цієї страви (вже готові кошички) сьогодні продаються повсюдно, але, якщо дозволяє час, будь кулінар впорається з таким нехитрим справою, як випічка тарталеток, адже рецептів і способів тут чимало. Але найвідповідальніше – це начинка!
У кожної поважаючої себе господині знайдеться десяток ідей, як начинити такі «лукошки», адже політ фантазії тут практично безмежний.
Головне – щоб готова страва виглядало святково і оригінально!
Тарталетки домашнього приготування: покрокові рецепти
Самі кошики можна приготувати різними способами і з різного тіста.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
будь-якого твердого сиру - | 100 г |
крохмалю - | 0,5-1 ст. л. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 345 Ккал |
Сирні тарталетки дуже легко приготувати, а виглядають вони на столі дуже оригінально. При цьому такі кошички більш легкі, ніж борошняні, і вони поєднуються з різноманітним кількістю начинок.
Натертий на тертці твердий сир змішати з крохмалем. На сковорідку з антипригарним покриттям довільно накидати сир так, щоб вийшов тонкий сирний шар, бажано без дірок (сковорода повинна бути розігріта настільки, щоб сир майже відразу почав плавитися).
Дати сиру розплавитися протягом декількох хвилин (знизу повинна з'явитися рум'яна скоринка). Сирний млинець акуратно перевернути і теж підсмажити.
Щоб сформувати просту тарталетку, потрібно взяти чарку, перевернути і покласти на неї сирну корж, акуратно придавити краю до стінок чарки. Коли тарталетка застигне, зняти її з форми.
А нижче дивіться інший спосіб випікання сирних «козуби». Можливо, що він сподобається вам більше.
Картопляні
Такі смачні кошики готуються з картоплі. Вони чудово підійдуть під начинки з м'ясом, рибою (особливо оселедцем) або овочами.
Для приготування картопляних тарталеток знадобиться:
- 350 г картоплі;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- Жир кулінарний (смалець, рослинна олія);
- Сіль.
Картоплю натерти. Видалити зайвий сік (віджати), додати картоплю лимонний сік і яйце, посолити, добре перемішати.
Взяти формочки для кексів (краще силіконові), змастити будь-яким жиром (смальцем, олією) і викласти картоплею стінки і дно форм.
Час випічки – 20 хвилин при 180 º с).
В охолоджені кошики покласти начинку.
Пісочний
Такі кошики можна наповнювати різноманітними начинками, як солодкими, так і поживними солоними.
Для приготування пісочного тарталеток знадобиться:
- 300 г пшеничного борошна;
- 200 г вершкового маргарину;
- 3 яєчних жовтка;
- 100 г цукру.
М'який маргарин дрібно порубати ножем з борошном, перемішати з цукром, влити яєчні жовтки і вимісити тісто, обернути плівкою (підійде ще фольга або целофановий пакет) і залишити на холоді на 30 хвилин.
Розкачати тісто в тонкий пласт товщиною не більше 0,5 див. Металевими формами для мафінів або відповідним за розміром склянкою вирізати кружечки.
Формочки змастити вершковим маслом, вистелити тестом (воно повинно щільно прилягати до дна і стінок). Щоб кошички в підсумку не втратили форму, можна на дно постелити кружечки пергаменту і насипати бобові.
Випікати тарталетки при 200 º с близько 10 хвилин, висипати бобові і випікати ще стільки ж. Готові «лукошки» вийняти з формочок, охолодити і наповнити начинкою.
Прісні
Це найбільш простий і бюджетний рецепт випікання тарталеток. Він займе мінімум часу і сил, а самі кошики не поступатимуться за смаком і виглядом магазинним.
Інгредієнти для тарталеток з прісного тіста:
- 5 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. холодної води;
- 2 ст. л. вершкового масла (розтопленого);
- Сіль.
Всі інгредієнти змішати між собою, вимісити тісто, відправити в холод.
Коли тісто охолоне, тонко розкачати (не більше півсантиметра).
Вирізати заготовки, викласти їх у форми (попередньо змастити маслом). Тісто потрібно щільно притиснути, щоб вона повністю закривала боки форми.
Для уникнення деформації кошиків можна насипати в них бобові.
Вироби випікати в духовій шафі (200 º с) приблизно 20 хвилин. Спечені «лукошки» вийняти з форм, висипати бобові, остудити і наповнити начинкою.
Пропонуємо звернути увагу на рецепт листкових тарталеток з начинкою, розглянутий у відео-сюжеті:
Рецепти поживних начинок для тарталеток
Якщо є вже куплені тарталетки або заздалегідь спечені, постає найголовніше питання: якою начинкою наповнити кошики? Тут існує безліч різноманітних варіантів: овочевих, м'ясних, сирних, рибних, з морепродуктами, збірних, солодких.
Розглянемо нижче найкращі рецепти тарталеток з начинкою з фото.
З копченою куркою
Інгредієнти для м'ясної начинки (приблизно на 6 кошиків):
- 1 копчений курячий окорочок (або філе);
- 1 морква;
- 1 болгарський перець;
- 1 зубчик часнику;
- Майонез;
- Зелень;
- Рослинна олія;
- Сіль;
- Готові тарталетки.
М'ясо нарізати кубиками (попередньо зняти шкірку), моркву натерти, а перець дрібно порізати. Подрібнити часник (через прес), дрібно порізати зелень.
Морква з перцем трохи обсмажити, до них додати часник і проварити ще дві хвилини. До смажених овочів додати м'ясо, туди ж – зелень, сіль і майонез.
Перед подачею начинку розкласти по «лукошкам».
З печінкою тріски
Продукти для тарталеток з начинкою з печінки тріски:
- 1 банку печінки;
- 100 г кисломолочного сиру (типу маскарпоне або Філадельфія);
- 4-5 яєць;
- Кріп, цибуля, петрушка;
- Сіль;
- Готові тарталетки.
Відварити яйця круто, подрібнити (дрібно порубати ножем, прокрутити в блендері).
Зелень дрібно порізати.
Печінку ретельно перетерти з сиром до однорідності.
З'єднати сир разом з печінкою, яйця і зелень, підсолити, перемішати.
Перед подачею заповнити кошики, прикрасити гілочками зелені.
Такою начинкою можна нафарширувати маленькі вафельні тарталетки, що продаються магазинах.
З-за того, що начинка не містить майонезу та іншого соусу, такі вироби повільніше будуть розмокати.
Головне – наповнити їх перед самим початком свята.
З креветками
Для приготування вишуканих тарталеток з креветками і сирним мусом необхідно:
- 500 г сиру (9%);
- 3 ч. л. вершків (30% жирності);
- 50 р сиру Пармезан;
- 2 ч. л. масла вершкового;
- Креветки;
- 2-3 зубчики часнику;
- Кріп;
- Сіль;
- Готові тарталетки.
У блендер покласти сир, додати вершки і вершкове масло, часник, сіль.
Добре збити, додати дрібно натертий Пармезан і подрібнений кріп, перемішати. Креветки відварити, якщо потрібно очистити.
Отриману сирну начинку розкласти по кошиках, на сирне суфле зверху покласти по одній креветці.
У відео-рецепті нижче ви дізнаєтеся, як зробити святкові тарталетки з червоною рибою:
З цибульним жульєном
Для приготування запечених тарталеток-жульєнів знадобиться:
- 3-4 печериці;
- 1 велика головка цибулі;
- Олія рослинна;
- 1 щіпка цукру;
- 2 ст. л. сметани;
- Сіль;
- Зелень;
- Твердий сир;
- Готові кошички.
Цибулину нарізати кубиками, підсмажити, присипавши цукром, до золотистого кольору.
Гриби нарізати пластинками і теж обсмажити.
Пропорції цибулі і грибів – 2 до 1. Додати зелень, сметану, посолити, приправити. Все перемішати.
Начинку розкласти по кошиках, посипати сиром.
Випікати в розігрітій духовці до появи зверху рум'яної скоринки.
Ще смачні рецепти! Приготування рубаних котлет з курячого філе: способи та поради. Жоден гість не піде голодним!
Ось тут знаходиться підбірка салатів з печінки тріски. Однак, незважаючи на настільки значні корисні властивості продукту, вживати його можна не всім. Читайте цю статтю і дізнаєтесь!
Рецепт приготування жульєна в мультиварці знаходиться тут. Готуйте для рідних і близьких з любов'ю!
Солодкі начинки
Солодкі тарталетки з начинкою найбільш добре підходять для десертного столу (навіть при традиційному застілля) або для дитячого свята. Цей десерт вигідно відрізняється від звичних тортів і тістечок тим, що корзиночки можна легко спекти, а наповнювати їх можна чим завгодно: від свіжих фруктів і повидла до ніжних кремів і солодких мусів.
Якщо спекти (а можна і купити) завчасно багато «козуби», зробити кілька простих кремів (заварний, шоколадний, сирний), можна зробити кілька чудових десертів, не витрачаючи багато сил і часу.
Лимонні кошики
Для приготування лимонних тарталеток необхідно:
- 2 лимона;
- 50 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- Готові «лукошки» (краще всього – з пісочного тіста).
З лимонів зняти верхній жовтий шар (цедру), видавити 150 мл лимонного соку. Змішати лимонний сік, цедру, цукор і яйця.
Щоб цедра віддала свій аромат, відставити суміш на 10 хвилин. Видалити цедру, процідивши через друшляк, поставити варитися.
Коли крем нагріється, додати масло, перемішати, варити до загустіння. Крем остудити, наповнити їм кошики.
Прикрасити можна збитими вершками.
Давайте подивимося етапи приготування пісочного кошиків з фруктами у відео-ролику нижче.
Дуже гарна святкова закуска, яка може замінити фруктову нарізку.
Кошики з карамельним кремом
Список інгредієнтів для тарталеток з кремом:
- 2 яйця (великих);
- 175 р коричневого цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 100 г родзинок;
- 50 г волоських горіхів;
- 50 г вершкового масла;
- 4 ст. л. вершків (15%);
- Тісто для пісочних тарталеток.
Яйця трохи збити, додати до них цукор, ванільний цукор (або ванільну есенцію), промитий і розпарені родзинки, масло кімнатної температури і вершки. Каструльку з продуктами нагрівати на вогні, постійно помішуючи, довести масу до кипіння.
Проварити 3-4 хвилини, безперервно помішуючи, до загустіння (карамель повинна триматися на тильній стороні ложки). Зняти з вогню і змішати з подрібненими горіхами.
Форми для кошиків наповнити тістом, заповнити сирі тарталетки солодкою начинкою так, щоб вона була врівень з краями кошики.
Випікати при 180 º с 15-20 хвилин до рум'яного кольору. Не виймаючи з формочок, дати тарталеткам охолонути.
Тарталетки – дуже зручний вид закуски. Господиня може їх сама спекти, а може купити в магазині, тим більше що вони продаються самих різних форм, смаку, фасування і розміру.
Якщо начинка не застигає, то наповнюють кошики перед подачею, щоб вони були хрусткими. Особливо це стосується вафельних, які швидко розмокають.
А зараз знову відео. Черпайте ще ідеї начинок для кошичків і нехай свята вдадуться на всі сто!