17 май 2019 2 274

Як приготувати булочки з цукром з дріжджового тіста

Ароматні, тільки з пилу, з жару плюшки на дріжджовому тесті — це приємне блаженство. Багато хто досі пам'ятає смак бабусиних булочок прямо з печі, та й посипані цукром. Ах, як забути це ласощі?

Але ситим одними спогадами не будеш, тому краще всього приготувати цю випічку самостійно. Так, як же зробити булочки з тіста на дріжджовій основі? Спробуємо розібратися.

Плюшки з цукром з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
борошна - півкілограма
молока - 260 мл
сухих дріжджів з швидкою дією - невелика ложечка
яєць курячих - 2 штуки
масла вершкового - 60 грам
цукру - 3 великі ложки
солі - щіпка
олії соняшникової - трохи
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Як робити:

Розігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння. Додаємо туди сухі дріжджі і 2 маленькі ложечки цукру. Все перемішуємо;

Прибираємо опару в тепло і залишаємо настоюватися на 60 хвилин;

Після цього вона повинна розбухнути і стати більше. Переливаємо її в глибоку чашку і починаємо підсипати трохи борошна. Добре розмішуємо;

Потім додаємо сіль і одне яйце. Все перемішуємо ложкою до рівномірного складу;

Вершкове масло розтоплюємо і переливаємо в рідку суміш;

Підливаємо трохи рослинного масла і розмішуємо;

Насипаємо решту борошно невеликими порціями і замішуємо тісто. Місимо його вручну;

Після цього кладемо його в чашку, накриваємо теплою матерією і прибираємо в тепле місце хвилин на 30-40;

Тісто розрізаємо на шматочки. Кожен шматочок розкачуємо коржем;

Корж звертаємо у вигляді трубочки і складаємо його навпіл;

Розрізаємо її вздовж і вивертаємо так, щоб надрізи були вгору;

Далі деко промазуємо рослинним маслом і кладемо туди плюшки;

Яйце збиваємо з водою і промазуємо плюшки цією сумішшю;

Потім верх присипаємо цукровим піском;

Ставимо деко в духовку і випікаємо при температурі 150-160 градусів до рум'яного кольору.

Макові дріжджові солодкі пундики

Компоненти для тіста:

  • 600 грам борошна;
  • Одне яйце;
  • 25 грам пресованих дріжджів;
  • Цукор – півсклянки;
  • Стакан молока;
  • Вершкове масло — скибочка на 800 грам;
  • Щіпка солі.

Для наповнювача:

  • 2 великі ложки рослинного (звичайного) масла;
  • Половина склянки цукрового піску;
  • Упаковка маку на 100 грам.

Для змазування:

  • Яєчний жовток – 1 штука;
  • Щіпка ваніліну;
  • Трохи води.

Період готування – 2 години.

Калорійність – 370.

Процес приготування:

  1. Першим ділом робиться опара. Молоко гріємо, але не дуже сильно. Воно повинно бути теплим;
  2. Засипаємо туди дріжджову основу, 2 великі ложки цукру і борошна. Добре розмішуємо і ставимо в тепло на 60 хвилин. За цей період вона повинна піднестися;
  3. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і трохи охолоджуємо;
  4. Далі кладемо в розтоплене масло, цукор, щіпку солі і одне куряче яєчко. Усі ці компоненти перемішуємо до однорідності;
  5. Як тільки опара розбухне, з'єднуємо її з масляною сумішшю і розмішуємо;
  6. Маленькими частинами насипаємо туди борошно і перемішуємо ложкою;
  7. Як тільки тісто стане густим і його стане важко перемішувати ложкою, туди потрібно досипати решту борошна і місити вручну. У результаті тісто має бути м'яким і еластичним;
  8. Потім робимо кулясту форму, прибираємо в глибоку ємність, закриваємо теплою матерією і ставимо в тепле місце;
  9. Коли тісто збільшитися його необхідно розділити на середні порції частини, з кожної порції робимо кульки і прокатуємо з них не занадто тонкі коржі;
  10. Кожну корж змащуємо рослинним маслом, посипаємо маком і цукром. Звертаємо їх у вигляді трубочок;
  11. Краю кожної трубочки прищипываем один з одним і робимо поперечний розріз складеної трубочки. Вивертаємо її краю в різні сторони;
  12. Готові булочки кладемо на деко, заздалегідь промазанный рослинним маслом;
  13. Яєчний жовток викладаємо в піалу, додаємо до нього ванілін і трохи води. Розмішуємо до однорідності;
  14. Змащуємо поверхню булочок цією сумішшю;
  15. Потім деко прибираємо в духовку, заздалегідь розігріту до180 градусів, і готуємо 20-25 хвилин.

Млинці з м'ясом рецепт, який варто взяти на замітку. Це просте блюдо виручить якщо нагрянули гості або ж хочеться чимось смачненьким побалувати свою сім'ю.

Як зробити смачні десертні кошички з пісочного тіста з білковим кремом. Читайте кілька варіантів рецептів з солодкими або солоними начинками.

Читайте як приготувати суп з фрикаельками і рисом, швидко і просто. Як зварити супчик в мультиварці, в каструльці і що додати, щоб зробити його смачніше.

Рецепт смачних булочок з сиром

Які компоненти будуть потрібні:

  • Борошно – 2,5 склянки;
  • 120-130 мл рослинного масла;
  • Сільське молоко – 250 мл;
  • 100 грам цукру;
  • Одне куряче яйце;
  • Суха дріжджова основа – 4 маленькі ложечки;
  • Сіль — щіпка;
  • Сир – 200 грам;
  • 50 грам родзинок.

Період готування – 2 години 20 хвилин.

Калорійність – 380.

Процес приготування:

  1. Суху дріжджову основу викладаємо в теплу воду і розмішуємо;
  2. Потім у чашку наливають підігріте молоко, засипаємо туди цукор, щіпку солі і розведену дріжджову основу з водою;
  3. Чашку з сумішшю ставимо на водяну баню. Всю цю суміш змішуємо і тримаємо там 2-3 хвилини;
  4. Далі знімаємо з вогню і насипаємо борошно. Вимішуємо м'яке тісто, бажано щоб воно не прилипало до рук;
  5. Прикриваємо ємність кришкою, загортаємо теплою матерією і ставимо в тепле місце на півтори години. Кожні 30 хвилин підмішуємо, щоб воно краще приподнималось;
  6. Далі робимо начинку. Сир викладаємо в ємність, кладемо туди куряче яйце, цукор, невелику кількість рослинної олії і родзинок. Все добре перемішуємо;
  7. Як тільки тісто добре збільшиться, його потрібно вийняти з чашки і розділити на маленькі порції. З кожного шматочка робимо невеликі коржі, а в центрі робимо невеликі поглиблення;
  8. Деко змащуємо олією і викладаємо туди коржі. У кожне поглиблення покласти сирну начинку;
  9. В кінці ставимо деко в духовку і готуємо 30-40 хвилин при 180 градусах.

Як спекти булочки на дріжджах з корицею

Складові компоненти:

  • Половина склянки молока;
  • Вода – 100 мл;
  • Одне куряче яйце;
  • 400 грам борошна пшеничного виду;
  • Цукор – пів склянки;
  • Шматочок вершкового масла на 50 грам;
  • 30 грам сухої дріжджовий основи;
  • Сіль — щіпка;
  • Трохи ваніліну;
  • Рослинне масло.

Начинка:

  • Рослинне або вершкове масло;
  • Одне яйце;
  • Кориця мелена – 1 пакетик;
  • 3-4 маленьких ложечок цукрового піску.

Скільки готувати – 2 години.

Калорійність – 340.

Готування:

  1. Сухі дріжджі засипаємо в теплу воду і залишаємо там на кілька хвилин;
  2. Потім в миску наливаємо тепле молоко, додаємо до нього розтоплене вершкове масло, одне яйце, сіль, цукровий пісок, ванілін, ложку рослинного масла, воду з дріжджами і всі добре розмішуємо;
  3. Після цього маленькими частинами додаємо туди борошно і вимішуємо тісто. Воно повинно придбати м'яку і еластичну структуру;
  4. Викладаємо тісто в миску, накриваємо кришкою і загортаємо теплим матеріалом. Прибираємо на деякий час в тепле місце, щоб воно приподнялось. Приблизно на 60 хвилин;
  5. Як тісто підійде, викладаємо його на поверхню столу з борошном, поділяємо не дві порції і з кожної порції викочуємо прямокутний пласт;
  6. Хвилин через 20 промазуємо пласти розкатаного тіста маслом, посипаємо меленою корицею і цукровим піском;
  7. Далі пласти звертаємо щільними рулетами, і краї щільно прищипываем;
  8. Кожен рулет розрізаємо на невеликі рулетики, товщиною близько 10 см;
  9. Рулетики можна промазати збитим яйцем, після випікання це додасть рум'яність;
  10. Викладаємо булочки на змащений маслом деко;
  11. Ставимо деко в розігріту духовку до 200 градусів, і готуємо 20 хвилин до рум'яного кольору.

Секрети приготування

  • Бажано для опари використовувати незбиране коров'яче молоко;
  • Після того як тісто збільшиться в перший раз його слід замісити і почекати коли воно збільшиться знову;
  • Тісто слід добре замішувати, щоб воно вийшло м'яким і еластичним;
  • Плюшки можна робити у вигляді трояндочок, сердечок, бантиків, трилисників;
  • Для тесту можна використовувати як сухі, так і сирі дріжджі.

Форми булочок з дріжджового тіста: фото

Так, на перший погляд, здається, що зробити самостійно плюшки справа не проста, одне тільки тісто чого вартий! Але не варто боятися, результат виправдає всі очікування. Булочки вийдуть відмінними і повітряними. Обов'язково зробіть їх!

Що ще почитати: