16 май 2019 2 307

Як смачно приготувати млинці з м'ясом

Закуска з млинців з м'ясом – одне з найпоширеніших страв. Млинці готують прісними або трохи подсоленными, структура в них повинна бути щільною, тому тісто роблять густуватим на яйцях і молоці.

В якості начинки застосовують будь-відварне м'ясо з цибулею, рисом, грибами, сиром, зеленню. Деякі гурмани додають до м'яса томат, солоні огірки, червону квасолю, горошок, часник.

Їдять це блюдо зазвичай теплим, але і холодним теж не гірше. Занурюють у соус зі сметани або вершків, майонезу або легкої гірчиці.

Можна наготувати млинців з м'ясом побільше і заморозити їх у вигляді напівфабрикатів в морозилці. Потім розморозити і смажити на маслі вершковому або підігріти в мікрохвильовій печі.
Покроковий рецепт млинців з м'ясом на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 300 г
Яйця - 6 шт.
Молоко - 1 л
Рослинна (звичайне) олія - 5 ст. л.
Сіль, цукор - по дрібці
М'якоть свинини - 500 г
Цибулю - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Рис пропарений - 0.5 склянки
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Млинці, начинені м'ясом – це одне з універсальних страв, яке підійде до будь-якого моменту або випадком: на сніданок, пікнік, вечеря.

Відварюємо помытое м'ясо в просоленої воді одну годину. Виймаємо з бульйону і даємо охолонути. Розбираємо на шматки і прокручуємо на електром'ясорубці. Варимо рис, зливаємо воду. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Додаємо у фарш зажарку і рис, все ретельно перемішуємо.

Збиваємо в чаші кухонного комбайна яйця, додаємо сіль, половину молока і цукор.

Продовжуємо процес. За трохи додаємо протрушенную борошно, виливаємо молоко, що залишилося і олію.

Залишаємо тісто відпочити на півгодини.

Наливаємо ополоником рідке тісто і смажимо на млинцевої сковороді, стопкою складаємо.

По середині млинця кладемо начинку, загортаємо всередину кінці і сматываем у вигляді рулетика.

До гарячих млинців подаємо домашню сметану.

Млинці, фаршировані м'ясом

М'ясна начинка вважається однією з класичних для фаршированих млинців. Можна м'ясо використовувати будь – пожирніше, попостнее, відварне або смажене. Щодо млинців, то їх роблять на молоці, на сироватці, заварні. Головне, не тоненькими, а щільніше.

Компоненти:

  • Борошно 550 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Молоко – 0.5 л;
  • Вода очищена – 0.5 л;
  • Сіль – за смаком;
  • Олія оливкова – 100 мл;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Куряча грудки – 500 г;
  • Майонез – 100 мл

Час приготування: годину.

Калорійність: 160 Ккал/ 100 р.

М'ясо вимиваємо, промаківающімі паперовими кухонними рушниками. Шаткуємо на кубики, обсмажуємо на оливковій олії. Цибулю чистимо і, нарізавши соломкою, додаємо до м'яса.

Вливаємо тепле молоко в стакан блендера, вбиваємо яйця і на повільній швидкості збиваємо. Додаємо сіль, партіями – протрушенную борошно, все вимішуємо і вливаємо тільки закипілу воду і три ложки оливкової олії. Залишаємо тісто постояти.

В цибульно-м'ясну масу додаємо домашній майонез, все підсолюємо і перемішуємо.

Смажимо млинці на прогрітій сковороді до приємного коричневого кольору. Не потрібно змащувати сковороду додатково маслом, його достатньо в тесті.

На центр млинця кладемо начинку, звертаємо краю за принципом конверта і перекладаємо на глибоке блюдо.

Млинці з м'ясною начинкою: рецепт від Юлії Висоцької

Рецепт м'ясних млинців від відомого кулінара Юлії Висоцької так само незвичайний, як і інші її рецепти. Це блюдо досить легко приготувати на домашній кухні, тільки потрібно чітко дотримуватися всі пункти процесу.

Компоненти:

  • Кефір – 600 мл;
  • Сода – щіпка;
  • Цукор – 200 мл;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Вода окріп – 200 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Свіжа яловичина 450 г;
  • Морська сіль – за смаком;
  • Соняшникова (звичайне) олія – для смаження;
  • Морква – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 100 г.

Час приготування: годину.

Калорійність: 175 Ккал/ 100 р.

Вбиваємо охолоджені яйця в кефір, збиваємо звичайною виделкою. Додаємо соду харчову і морську сіль, після розщеплення всипаємо партіями протрушенную борошно. Структура вийде досить в'язкої.

Після цього вливаємо воду і знову все вимішуємо. Коли консистенція стане гомогенної, наливаємо тісто ополоником і смажимо млинці на сковороді. Складаємо на підготовлене блюдо і змащуємо вершковим маслом. Виробляємо все тісто, по цій схемі.

М'ясо співаємо і розбираємо на невеликі скибочки, очищаємо моркву. Підготовлені продукти пропускаємо через електром'ясорубку. У сотейник наливаємо олію і смажимо отриманий фарш.

Кладемо млинець на рівну суху поверхню, накладаємо по центру м'ясну начинку, згортаємо за принципом рулетика.

Читайте як приготувати омлет в мультиварці. Додайте в блюдо овочі, м'ясо, гриби і інші добавки щоб зробити омлет ще смачніше і цікавіше.

Смачна тушкована капуста з печерицями приготована в мультиварці, це одне з найбільш традиційних страв нашого раціону. Читайте рецепти тут.

Читайте як приготувати рецепт екзотичного рецепту з фунчозой. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Картопляно-м'ясні млинці

Незвичайні млинці з картоплі, нафаршировані м'ясом – це завжди різноманітність в приевшемся щоденному меню.

Компоненти:

  • Картопля – 8 шт.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна (звичайне) олія – для смаження;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Сметана – 4 ст. л.;
  • Свинина – 350 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Молоко – 2 стандартних склянки.

Час приготування: півтори години.

Калорійність: 260 Ккал/ 100 р.

Картоплю добре вимиваємо, чистимо і розрізаємо на четвертини. Занурюємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо отвариваться.

Щоб смак вийшов більш насиченим, до картоплі додаємо шматок вершкового масла. Не поспішаючи зливаємо картопляний відвар беремо блендер або звичайну толкушку, мнемо овоч в пюре. Вливаємо половину молока і продовжуємо процес.

Молоко, що залишилося, добре прогріваємо, вбиваємо яйця, сіль. Коли маса стане практично однорідною, всипаємо протрушенную борошно.

Продовжуємо процес, поки консистенція стане сметаноподобной. Поступово вводимо рідке тісто в пюре. Краще застосувати міксер або блендер, так маса вийде ще більш легким.

М'ясо миємо і перекручуємо через електром'ясорубку разом з цибулею, можна покласти два зубчики часнику. Підсолюємо і притрушиваем перцем, перемішуємо.

Промазуємо млинцеву сковороду олією соняшниковою, наливаємо перший млинець. Якщо не вийшло його перевернути, і він розірвався, додайте в тісто ще борошна. Зверху на блін ложкою кладемо фарш і розподіляємо по поверхні.

Після пропікання перевертаємо і готуємо з другої сторони. Готові млинці кладемо в жаротривку каструлю, і занурюємо в електродуховку на десять хвилин при 180 °С. До картопляних млинців подаємо сметану з зеленню.

Як приготувати млинці з м'ясом та грибами

Фаршировані млинці є коронною стравою багатьох ресторанів. М'ясо може бути не тільки відварною або смаженою, але і копченим, як і гриби – лісові або тепличні.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Сіль – щіпка;
  • Молоко – 1 л;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Копчена грудка куряча – 350 г;
  • Печериці – 300 г;
  • Сир – 100 р.

Час приготування: годину.

Калорійність: 220 Ккал/ 100 р.

Моєму гриби і шаткуємо на слайсы, викладаємо в сковороду і смажимо на сковороді до повного випаровування вологи, потім підливаємо масло і ще засмажуємо. Молоко і яйця перебиваємо блендером, додаємо сіль і протрушенную борошно.

В завершення процесу замішування млинцевого тесту вливаємо дві ложки масла рослинного. Залишаємо масу на півгодини.

Куряче м'ясо шаткуємо на невеликі шматочки, змішуємо з смаженими грибами. В принципі начинка готова, але в неї ще можна додати тертого сиру.

Смажимо млинці на чавунній сковороді. Викладаємо їх стопкою. По центру млинця кладемо начинку, звертаємо в рулон і укладаємо в миску. Перед їжею розігріваємо в мікрохвильовці, сир плавиться, і страва вийде ще смачніше.

Корисні поради кулінарів

  1. У тісто для млинців додайте щіпку цукру, так колір придбає рум'яний коричнюватий колір;
  2. Готові млинці з начинкою обсмажте на маслі вершковому – з'явиться хрустка засмажена скоринка;
  3. В начинку можна застосовувати власноруч приготований фарш, але і покупної;
  4. Якщо м'ясо занадто жирне, додайте в начинку відвареної пропарений рис. В пісне м'ясо додають вершки, майонез або томатну заправку;
  5. В млинцеве тісто можна покласти свіжу подрібнену зелень;
  6. Не перекладіть тісто борошна, воно вийде густим, забитим, і будуть не млинці, а оладки, які важко буде перевертати і начиняти.

Приємної трапези!

Що ще почитати: