Як смачно приготувати млинці з м'ясом
Закуска з млинців з м'ясом – одне з найпоширеніших страв. Млинці готують прісними або трохи подсоленными, структура в них повинна бути щільною, тому тісто роблять густуватим на яйцях і молоці.
В якості начинки застосовують будь-відварне м'ясо з цибулею, рисом, грибами, сиром, зеленню. Деякі гурмани додають до м'яса томат, солоні огірки, червону квасолю, горошок, часник.
Їдять це блюдо зазвичай теплим, але і холодним теж не гірше. Занурюють у соус зі сметани або вершків, майонезу або легкої гірчиці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 300 г |
Яйця - | 6 шт. |
Молоко - | 1 л |
Рослинна (звичайне) олія - | 5 ст. л. |
Сіль, цукор - | по дрібці |
М'якоть свинини - | 500 г |
Цибулю - | 2 шт. |
Морква - | 1 шт. |
Рис пропарений - | 0.5 склянки |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Млинці, начинені м'ясом – це одне з універсальних страв, яке підійде до будь-якого моменту або випадком: на сніданок, пікнік, вечеря.
Відварюємо помытое м'ясо в просоленої воді одну годину. Виймаємо з бульйону і даємо охолонути. Розбираємо на шматки і прокручуємо на електром'ясорубці. Варимо рис, зливаємо воду. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Додаємо у фарш зажарку і рис, все ретельно перемішуємо.
Збиваємо в чаші кухонного комбайна яйця, додаємо сіль, половину молока і цукор.
Продовжуємо процес. За трохи додаємо протрушенную борошно, виливаємо молоко, що залишилося і олію.
Залишаємо тісто відпочити на півгодини.
Наливаємо ополоником рідке тісто і смажимо на млинцевої сковороді, стопкою складаємо.
По середині млинця кладемо начинку, загортаємо всередину кінці і сматываем у вигляді рулетика.
До гарячих млинців подаємо домашню сметану.
Млинці, фаршировані м'ясом
Компоненти:
- Борошно 550 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Молоко – 0.5 л;
- Вода очищена – 0.5 л;
- Сіль – за смаком;
- Олія оливкова – 100 мл;
- Цибуля – 1 шт.;
- Куряча грудки – 500 г;
- Майонез – 100 мл
Час приготування: годину.
Калорійність: 160 Ккал/ 100 р.
М'ясо вимиваємо, промаківающімі паперовими кухонними рушниками. Шаткуємо на кубики, обсмажуємо на оливковій олії. Цибулю чистимо і, нарізавши соломкою, додаємо до м'яса.
Вливаємо тепле молоко в стакан блендера, вбиваємо яйця і на повільній швидкості збиваємо. Додаємо сіль, партіями – протрушенную борошно, все вимішуємо і вливаємо тільки закипілу воду і три ложки оливкової олії. Залишаємо тісто постояти.
В цибульно-м'ясну масу додаємо домашній майонез, все підсолюємо і перемішуємо.
Смажимо млинці на прогрітій сковороді до приємного коричневого кольору. Не потрібно змащувати сковороду додатково маслом, його достатньо в тесті.
На центр млинця кладемо начинку, звертаємо краю за принципом конверта і перекладаємо на глибоке блюдо.
Млинці з м'ясною начинкою: рецепт від Юлії Висоцької
Рецепт м'ясних млинців від відомого кулінара Юлії Висоцької так само незвичайний, як і інші її рецепти. Це блюдо досить легко приготувати на домашній кухні, тільки потрібно чітко дотримуватися всі пункти процесу.
Компоненти:
- Кефір – 600 мл;
- Сода – щіпка;
- Цукор – 200 мл;
- Борошно – 2 склянки;
- Вода окріп – 200 мл;
- Яйця – 2 шт.;
- Свіжа яловичина 450 г;
- Морська сіль – за смаком;
- Соняшникова (звичайне) олія – для смаження;
- Морква – 1 шт.;
- Масло вершкове – 100 г.
Час приготування: годину.
Калорійність: 175 Ккал/ 100 р.
Вбиваємо охолоджені яйця в кефір, збиваємо звичайною виделкою. Додаємо соду харчову і морську сіль, після розщеплення всипаємо партіями протрушенную борошно. Структура вийде досить в'язкої.
Після цього вливаємо воду і знову все вимішуємо. Коли консистенція стане гомогенної, наливаємо тісто ополоником і смажимо млинці на сковороді. Складаємо на підготовлене блюдо і змащуємо вершковим маслом. Виробляємо все тісто, по цій схемі.
М'ясо співаємо і розбираємо на невеликі скибочки, очищаємо моркву. Підготовлені продукти пропускаємо через електром'ясорубку. У сотейник наливаємо олію і смажимо отриманий фарш.
Кладемо млинець на рівну суху поверхню, накладаємо по центру м'ясну начинку, згортаємо за принципом рулетика.
Читайте як приготувати омлет в мультиварці. Додайте в блюдо овочі, м'ясо, гриби і інші добавки щоб зробити омлет ще смачніше і цікавіше.
Смачна тушкована капуста з печерицями приготована в мультиварці, це одне з найбільш традиційних страв нашого раціону. Читайте рецепти тут.
Читайте як приготувати рецепт екзотичного рецепту з фунчозой. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Картопляно-м'ясні млинці
Незвичайні млинці з картоплі, нафаршировані м'ясом – це завжди різноманітність в приевшемся щоденному меню.
Компоненти:
- Картопля – 8 шт.;
- Яйце – 3 шт.;
- Сода – 0.5 ч. л.;
- Борошно – 1 склянка;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рослинна (звичайне) олія – для смаження;
- Масло вершкове – 50 г;
- Сметана – 4 ст. л.;
- Свинина – 350 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Молоко – 2 стандартних склянки.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: 260 Ккал/ 100 р.
Картоплю добре вимиваємо, чистимо і розрізаємо на четвертини. Занурюємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо отвариваться.
Щоб смак вийшов більш насиченим, до картоплі додаємо шматок вершкового масла. Не поспішаючи зливаємо картопляний відвар беремо блендер або звичайну толкушку, мнемо овоч в пюре. Вливаємо половину молока і продовжуємо процес.
Молоко, що залишилося, добре прогріваємо, вбиваємо яйця, сіль. Коли маса стане практично однорідною, всипаємо протрушенную борошно.
Продовжуємо процес, поки консистенція стане сметаноподобной. Поступово вводимо рідке тісто в пюре. Краще застосувати міксер або блендер, так маса вийде ще більш легким.
М'ясо миємо і перекручуємо через електром'ясорубку разом з цибулею, можна покласти два зубчики часнику. Підсолюємо і притрушиваем перцем, перемішуємо.
Промазуємо млинцеву сковороду олією соняшниковою, наливаємо перший млинець. Якщо не вийшло його перевернути, і він розірвався, додайте в тісто ще борошна. Зверху на блін ложкою кладемо фарш і розподіляємо по поверхні.
Після пропікання перевертаємо і готуємо з другої сторони. Готові млинці кладемо в жаротривку каструлю, і занурюємо в електродуховку на десять хвилин при 180 °С. До картопляних млинців подаємо сметану з зеленню.
Як приготувати млинці з м'ясом та грибами
Фаршировані млинці є коронною стравою багатьох ресторанів. М'ясо може бути не тільки відварною або смаженою, але і копченим, як і гриби – лісові або тепличні.
Компоненти:
- Борошно – 600 г;
- Яйце – 4 шт.;
- Сіль – щіпка;
- Молоко – 1 л;
- Олія соняшникова – 4 ст. л.;
- Копчена грудка куряча – 350 г;
- Печериці – 300 г;
- Сир – 100 р.
Час приготування: годину.
Калорійність: 220 Ккал/ 100 р.
Моєму гриби і шаткуємо на слайсы, викладаємо в сковороду і смажимо на сковороді до повного випаровування вологи, потім підливаємо масло і ще засмажуємо. Молоко і яйця перебиваємо блендером, додаємо сіль і протрушенную борошно.
В завершення процесу замішування млинцевого тесту вливаємо дві ложки масла рослинного. Залишаємо масу на півгодини.
Куряче м'ясо шаткуємо на невеликі шматочки, змішуємо з смаженими грибами. В принципі начинка готова, але в неї ще можна додати тертого сиру.
Смажимо млинці на чавунній сковороді. Викладаємо їх стопкою. По центру млинця кладемо начинку, звертаємо в рулон і укладаємо в миску. Перед їжею розігріваємо в мікрохвильовці, сир плавиться, і страва вийде ще смачніше.
Корисні поради кулінарів
- У тісто для млинців додайте щіпку цукру, так колір придбає рум'яний коричнюватий колір;
- Готові млинці з начинкою обсмажте на маслі вершковому – з'явиться хрустка засмажена скоринка;
- В начинку можна застосовувати власноруч приготований фарш, але і покупної;
- Якщо м'ясо занадто жирне, додайте в начинку відвареної пропарений рис. В пісне м'ясо додають вершки, майонез або томатну заправку;
- В млинцеве тісто можна покласти свіжу подрібнену зелень;
- Не перекладіть тісто борошна, воно вийде густим, забитим, і будуть не млинці, а оладки, які важко буде перевертати і начиняти.
Приємної трапези!