Прості рецепти смачного домашнього печива
Приготувати печиво на домашній кухні можна з легкістю, навіть не маючи великих кулінарних талантів. При цьому допускаються експерименти з інгредієнтами, додаючи в тісто кунжут, родзинки, горішки, можна домогтися різних смакових відтінків.
Одна з переваг такої випічки – відсутність хімічних добавок і барвників.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 450 г |
Масло вершкове - | 250 г |
Яйце - | 2 шт. |
Сіль - | щіпка |
Цукор - | 200 г |
Повидло - | 300 г |
Сода - | 1 ч. л. |
Ванілін - | 1 упаковка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 374 Ккал |
Масло, розм'якшене перебиваємо з охолодженими яйцями. Всипаємо пісок, ванілін і змішуємо, поки суміш не гомогенізований, і пісок не розчиниться.
Просіваємо борошно і соду, солимо, невеликими порціями підкладаємо в яєчно-вершкову масу. Вимішуємо м'яке пластичне тісто. Занурюємо в харчової контейнер і на півгодини занурюємо в морозильну камеру.
Частинами закладаємо тісто в кондитерський рукав, якщо його немає, в такий же одноразовий пакет, надрізавши з одного краю. Вистилаємо кальку на аркуш. Зверху видавлюємо тісто по формі квіточки.
У серединці пальцем робимо поглиблення і накладаємо трохи повидла. Заповнюємо весь лист і ставимо випікатися в прогрітому электрошкафу на півгодини.
Рецепт домашнього печива з маргарином
Економ-варіант домашнього печива на основі спреду або маргарину з горіхами і сиром.
Компоненти:
- Борошно – 650 г;
- Цукор – 200 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Спред – 250 г;
- Горіхи – 100 г;
- Сир – 300 г;
- Ванілін – 1 упаковка.
Сир пропускаємо через електром'ясорубку або сито. Перекладаємо в чашу комбайна і перебиваємо з двома яйцями. Коли маса вийде досить густе, додати розм'якшений маргарин, нарізаний скибочками, продовжуємо замішувати.
Всипаємо сухі інгредієнти. Вийшло м'яке і еластичне тісто. Обмотуємо плівкою і занурюємо на півгодини на холод.
З решти яєць і цукру робимо гоголь-моголь, змішуємо з сиром. Горіхи подрібнюємо качалкою, з'єднуємо обидві суміші. Розкачуємо в квадратний пласт подмерзшее тісто, зверху ложкою надергиваем горіхово-сирну масу і закручуємо в рулет.
Филейным ножем навскіс нарізаємо невеликі печива. За бажанням можна змастити зверху білком і притрусити цукром або корицею. Перекладаємо їх на дистанції між ними на деко, промазанный маслом, і завантажуємо в електродуховку на півгодини.
Печиво на кефірі: простий рецепт без вишукувань
В холодильнику залишилося мало кефіру, його можна переробити в випічку. Печиво на кисломолочних продуктах виходить м'яким і довго зберігається, не черствіючи.
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
- Сода – 1 год. л.;
- Розпушувач – 0.5 ч. л.;
- Цукор – 250 г;
- Ізюм – 100 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Кориця – 1 пакетик.
Виливаємо теплий кефір в пластмасову миску, додаємо соду, промешиваем і залишаємо постояти. З'єднуємо в окремій скляній мисці всі сипучі інгредієнти: протрушенную борошно, розпушувач, корицю. Добре промешиваем.
Родзинки заливаємо теплою водою і даємо розбухнути. Зливаємо воду і розкладаємо просохнути.
Коли в кефірної суміші з'являться бульбашки розбиваємо яйця і промешиваем. Невеликими дозами всипаємо сухі складові і промешиваем з-під низу, щоб не утворилося грудок.
Коли консистенція стане досить густий, вивалюємо тісто на рівну поверхню і вимішуємо. Активуємо духовий шафа на 180 °С.
З тіста формуємо довгу товсту ковбаску, відщипуємо шматочок або відрізаємо ножем, приплескиваем долонею, роблячи тесту вид оладки, і викладаємо на лист, застелений калькою. Випікаємо до зарумянившегося кольору.
Печиво готове.
Сметанне домашнє печиво: просто і смачно
Кисломолочні бактерії, що містяться в сметані, можуть з успіхом замінювати пекарські дріжджі, до того ж не дають масляного бродіння і спиртового присмаку.
Компоненти:
- Борошно – 3 склянки;
- Сметана домашня – 2 склянки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Цукор – 1.5 склянки;
- Яйце – 1 шт.;
- Мигдаль – 50 г;
- Масло соняшнику (звичайне раст.) – для змащення;
- Сода – 1 ч. л.
Викладаємо охолоджену сметану в чашу блендера, всипаємо цукор (краще подрібнити його в пудру) і перебиваємо в густу масу. Протрушенную борошно з'єднуємо з содою, вбиваємо яйце.
Всю цю суміш підмішуємо до сметанною, додаємо ванілін і робимо нелипким тісто. Перекладаємо в харчової контейнер і занурюємо в холодне місце на півгодини. Мигдаль колем молотком.
Розкачуємо прямокутний пласт тіста, попередньо притрусивши робочу поверхню борошном. Ножем для піци нарізаємо довільно ромбики або квадратики, перекладаємо вироби на пергаментний папір, промазану рослинним маслом.
Притрушиваем мигдалем і завантажуємо в електродуховку на півгодини.
Простий рецепт пісочного печива за 10 хвилин
Приготуємо будинку звичайне пісочне печиво: смачне, розсипчасте і дуже цікавої форми.
Компоненти:
- Борошно 550 г;
- Цукор – 200 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Сода – 0.5 ч. л.;
- Оцет – 1 ст. л.;
- Сіль – щіпка;
- Джем – 100 мл
Перебиваємо в міцну піну яйця і цукор. Всипаємо частинами протрушенную борошно: обережно, щоб маса не впала. Гасимо соду оцтом, а отриману піну вливаємо в борошняній розчин. Перемішуємо. Вийшло м'яке тісто.
Розкачуємо його так, щоб товщина була 3 сантиметри, нарізаємо трикутники. Біля однієї з сторін кладемо шматочок джему і сматываем в рулет. Викладаємо на деко, присипаємо зверху цукром і готуємо 35 хвилин.
Торт «П'яна вишня» з покроковим фото і детальним рецептом.
Читайте, як зробити рогалики з повидлом із дріжджового тіста.
Дізнайтеся як правильно розтопити шоколад на водяній бані — це смачне прикраса для тортів так і для рулетів або печива.
Швидке домашнє печиво у формочках
Щоб більше зацікавити малечу випічкою, можна використовувати формочки мультяшних героїв, а якщо ще залучити їх в процес, вийде не тільки апетитно, але й весело.
Компоненти:
- Борошно – 350 г;
- Вершкове масло – 250 г;
- Цукор – 300 г;
- Кунжут – 50 г;
- Розпушувач – 1 упаковка;
- Кориця – 1 упаковка;
- Яйця – 3 шт.
У электрокомбайне перебиваємо цукор з яйцями, поступово додаємо размякшее масло. Коли вершково-яєчна маса стане досить густий, міняємо віночок на приладі на спеціальний гак для вимішування тіста.
Додаємо протрушенный пекарський порошок, борошно, корицю і продовжуємо місити. Перекладаємо тісто в харчової контейнер і занурюємо в холодильник.
Після охолодження розкачуємо його на рівній поверхні, формочкою видавлюємо печиво. Перекладаємо готові вироби на деко, посипаємо кунжутом і пропекаем 45 хвилин.
Рецепт швидкого дієтичного печива
Набридло їсти несмачні хлібці, але хочеться зберегти фігуру? Їх можна замінити легким вівсяним печивом домашнього приготування.
Компоненти:
- Вівсяні пластівці – 200 г;
- Масло рослинне – 3 ст. л.;
- Цукрозамінник – 3 ст. л.;
- Яйця – 2 шт.;
- Молоко або кефір нежирний – 100 мл;
- Ванілін – на розсуд кулінара.
Заливаємо вівсяні пластівці теплим молоком або кефіром. Залишаємо розбухати на півгодини. Домішуємо яйця, масло рослинне і цукрозамінник.
Добре промешиваем і знову даємо постояти. Устеляємо лист для випікання калькою. Тісто виходить не густим, тому викладати його краще великою ложкою.
Вийдуть свого роду вівсяні коржі. Ставимо лист в електродуховку на 15 хвилин, попередньо прогрітий до 185 °С. В це вівсяне тісто можна додати зерна льону або насіння гарбуза.
Рецепт простого печива «Хризантеми»
Красиве, смачне і дуже легке печиво – «Хризантеми». Напевно, немає жодної господині, яка б його хоч раз не приготувала.
Компоненти:
- Борошно – 650 г;
- Майонез – 200 мл;
- Цукор – 250 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Спред – 150 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Оцет – 1 ст. л.;
- Цукрова пудра – для прикраси.
В залізній глибокій мисці виделкою змішуємо м'який спред або маргарин з майонезом. Додаємо яйця і цукор, соду з оцтом, і порціями – протрушенную борошно. Її дозування може змінюватися. Треба дивитися на структуру тіста, щоб воно вийшло тугим і крутим.
Ділимо його на кілька частин. Встановлюємо м'ясорубку з ножем і сіткою для звичайного м'ясного фаршу. Закладаємо частину тіста в воронку і викручуємо на долоню «черв'ячків» з тіста. Ножем обрізаємо.
Викладаємо заготовку на деко устеленный калькою. За цим принципом виробляємо все тісто. Прогріваємо духовку до 190 °С і запікаємо 40 хвилин.
Виймаємо, даємо охолонути і притрушиваем цукровою пудрою. Печиво краще відразу від'єднати від пергаменту, поки воно гаряче, інакше потім це буде зробити набагато складніше.
Корисні поради
- Борошно для випікання домашнього печива краще пересіяти кілька разів. Якщо ви не маєте сита, можна просто з миски пересипати в миску – цього буде достатньо. Вона стане легшим, і тісто легше буде вимісити;
- Під час приготування чітко дотримуйтесь пропорції, користуйтеся вагами і мірними склянками. «На око» – не піде;
- Випікати потрібно на деку з низькими ботами;
- Не тримайте печиво в духовій шафі довше зазначеного часу, пересушите – і воно стане дуже твердим, як сухар.
Термін зберігання домашнього печива збільшиться, якщо його тримати в залізній ємності або коробці з кришкою. Бажаємо вам «кулінарних» перемог!