19 июнь 2019 2 749

Як приготувати оладки з курячої грудки

М'ясо курятини завжди є у продажу, воно володіє високими дієтичними властивостями. Цей продукт відрізняється невисокою вартістю, тому часто вибір падає саме на нього. Найбільш звичні блюдо з курячої грудинки – це котлети, домашня ковбаса, цільні шматки, запечені в електродуховці.

Але є ще одна страва, що володіє соковитим, ситним смаком, яке можна вживати в будь-який час доби – це оладки з курячої грудини.

Люди, які займаються спортом або просто стежать за правильністю раціону харчування, віддають перевагу цій страві, коли звичайна варена курка або яловичина вже порядком набридли.

Класичні оладки з курячої грудки
Інгредієнти Кількість
Куряче філе - 400 г
Борошно - 4 ст. л.
Яйце - 2 шт.
Сіль - по смакових відчуттів
Вода - 2 ст. л
Перець білий - трохи
Масло соняшнику (рослинне) - для смаження
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 147 Ккал
Для приготування класичного варіанту цієї страви знадобиться десять – п'ятнадцять хвилин вашого часу і мінімальний набір продуктів. Можна трохи урізноманітнити курячі оладки і додати до них свіжі овочі або салат.

Моєму, просушуємо і розбираємо біле м'ясо курки на шматки середньої величини. Обережно виймаємо грудні кістки і зрізаємо плівку. Перекладаємо в чашу блендера, підключаємо погружную насадку з ножем і подрібнюємо м'ясо у фарш.

Якщо такого електроприладу немає, пропускаємо мясо через електром'ясорубку.

Додаємо яйця, воду, спеції і в кінці – борошно.

Перевага такого блюда полягає наступному: м'ясну масу можна заготовити заздалегідь і зберігати в прохолодному місці декілька днів, використовуючи при необхідності, і при цьому отримувати щоразу свіжу, тільки що приготовану страву.

Наливаємо в неглибоку (для зручності) сковорідку олію соняшника і, накладаючи тісто ложкою, смажимо оладки.

Оладки з філе курки з майонезом

Щоб урізноманітнити смак звичних курячих оладок, можна експериментувати з добавками додаткових складових до основі тесту.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 550 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Петрушка пучок;
  • Борошно – 6 ст. л.;
  • Майонез домашній – 100 мл;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Соняшникова олія – 100 мл

Промиваємо і добре обсушуємо паперовими рушниками грудину. Довільно розрізаємо филейным ножем на шматочки, в процесі вирізаючи попадаються хрящики. Занурюємо курятину в чашу комбайна і подрібнюємо, активувавши найвищу швидкість.

Чистимо часник і поділяємо на четвертини. Розбиваємо в м'ясо яйце, додаємо борошно, спеції і знову включаємо агрегат. Додаємо часник, підсолюємо і відправляємо на годину охолодитися.

Прогріваємо масло на сковорідці. У готове тісто підкладаємо домашній майонез, добре промешиваем і смажимо.

Рецепт м'ясних млинчиків з крохмалем

Для отримання більш щільної структури в тісто можна додати сметану і кукурудзяний крохмаль.

Компоненти:

  • Куряче філе – 600 г;
  • Яйця – 1 шт.;
  • Сіль, спеції – за бажанням кухаря;
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.;
  • Сметана нежирна – 3 ст. л.;
  • Оливкова олія – 100 мл;
  • Цибуля – 1 головка.

М'ясо помийте під струменем проточної холодної води. Просушіть і наріжте середніми кубиками. У цьому рецепті не обов'язково застосовувати тільки куряче філе, можна зрізати м'ясо з птиці і з гомілок і стегон.

Майте на увазі вони вийдуть досить жирним, це потрібно врахувати під час приготування. Не наливати багато соняшникової олії в сотейник і не брати домашню сметану. І обов'язково їсти з хлібом або гарніром.

Пропускаємо підготовлене м'ясо і цибулю через електром'ясорубку, вбиваємо яйця, спеції, сметану, крохмаль і сіль. Все старанно промешиваем і залишаємо на годину промаринуватися.

Сковороду змащуємо пензлем, змоченою в олії, накладаємо ложкою тісто, формуючи оладок, і смажимо до отримання красивого коричневого кольору. Викладаємо на серветку, а згодом – на підготовлене блюдо.

Оладки з рубленого курячого м'яса з сиром

Рубане м'ясо відрізняється специфічним ніжним смаком і соковитістю. Якщо додати в тісто для оладок сир, то вийде не щоденне, а дуже навіть святкове блюдо.

Компоненти:

  • Куряча грудка – 350;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Борошно – 4 ст. л.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Базилік – пучок;
  • Сир – 200 г;
  • Масло (звичайне) рослинна – 50 г;
  • Крохмаль – 2 ст. л;
  • Молоко – 100 мл;
  • Цвітна капуста – 200 р.

Курячу грудинку моєму і розбираємо филейным ножем вздовж волокон на смужки, потім на шматочки і великим тесаком дрібно і часто рубаємо в фарш. Занурюємо в харчовій пакет і відбиваємо об стіл, докладаючи фізичну силу, щоб вийшов зайвий повітря, і оладки вийшли м'якше.

Розібравши на суцвіття капусту, промиваємо і проварюємо кілька хвилин у закипаючою присоленной воді. Перекладаємо в миску і подрібнюємо заглибним блендером в пюре.

Перекладаємо рубаний фарш в невелику скляну миску, вбиваємо яйце, спеції, борошно, сіль, зелень, крохмаль, вимішуємо і залишаємо маринуватися на годину.

Прогріваємо масло в сотейнику. У тісто додаємо тертий сир, молоко і пюре з капусти. Добре промешав, смажимо оладки.

Як приготувати гарбузове млинці з куркою

Це блюдо по більшій частині призначений для дітей, які не дуже люблять біле дієтичне м'ясо курки і такий корисний овоч, як гарбуз. Але зумівши приготувати смачну страву з цих продуктів, можна на тривалий час збагатити маленький організм вітамінами.

Компоненти:

  • Куряче філе – 400 г;
  • Яйце перепелине – 3 шт.;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Гарбуз – 350 г;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Сметана нежирна – 100 мл;
  • Часник – 2 зубки.

Чистимо і проварюємо до напівготовності в достатній кількості води гарбуз. Зливаємо воду і мнемо в пюре. М'ясо вимиваємо, обсушуємо і ріжемо на шматки, щоб зручно було помістити в електром'ясорубку.

Пропускаємо два рази філе з часником. Подбавляем перепелині яйця (можна замінити на курячі, але зменшити кількість), гарбузове пюре, сіль і цільнозернове борошно. Все добре вимішуємо і даємо відпочити дві години.

Розтоплюємо масло на сковорідці і, акуратно наливаючи тісто, засмажуємо курячі оладки з гарбузом. Перед їжею поливаємо сметаною і притрушиваем зеленню.

Оладки з кабачків і філе птиці

Поєднуючи свіжі овочі з курячим м'ясом в одному рецепті, можна в результаті отримати повноцінне блюдо, не вимагає гарніру.

Компоненти:

  • Куряча грудки – 500 г;
  • Кабачок – 2 шт.;
  • Крохмаль картопляний – 4 ст. л.;
  • Олія соняшникова 50 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Часник – 3 зубки;
  • Майонез – 3 ст. л.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Свіжа зелень – пучок.

Помытое і обсушенное куряче м'ясо обробляємо на шматочки. Овочі чистимо і шаткуємо півкільцями – всі, крім часнику і кабачка. Наливаємо масло в сковороду і засмажуємо цибулю і моркву до прозорого стану. Кабачок розрізаємо навпіл і натираємо. Зливаємо зайву вологу і підсолюємо.

М'ясо з часником пропускаємо через електром'ясорубку. У фарш додаємо спеції, зажарку, яйце, крохмаль і просолений кабачок. Все добре вимішуємо і залишаємо на годину.

Вливаємо олію на пательню і розігріваємо. Наливаємо ложкою тісто і засмажуємо оладки. Викладаємо на тарілку і притрушиваем зеленню.

Якщо ви спробуєте наш рецепт, ви дивуєтесь наскільки може бути смачною тушкована капуста з фаршем.

Візьміть на замітку рецепти десертів на швидку руку, які можна приготувати з будь-якого приводу.

Читайте самі незвичайні і цікаві рецепти салатів з яловичої печінки. Ви такого ще точно не пробували!

Ситні м'ясні млинці з грибами

Незвичайно смачними виходять оладки, якщо приготувати їх на кефірі. А додавши лісові гриби, можна зробити це блюдо улюбленим для всіх членів сім'ї.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 500 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Кефір – 250 мл;
  • Сир – 150 г;
  • Лисички – 300 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Борошно цільнозернові – 4 ст. л;
  • Часник – 2 зубки.
  • Оливкова олія – 50 мл

Гриби вимиваємо в декількох водах від піску, краще це робити в гарячій воді. Ллємо олію в сотейник і засмажуємо півгодини, періодично помішуючи. Чистимо цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до грибів.

Куряче філе обмиваємо і, нарізавши шматками, подрібнюємо в блендері. Підкладаємо часник і цибулю. Сир нарізаємо кубиками. Всі підготовлені продукти змішуємо в одну масу, у тому числі яйця та кефір. Притрушиваем спеціями і ставимо охолодитися і промаринуватися на одну годину. Якщо попалися великі гриби, порізати на частини.

На прогрітому олії засмажуємо оладки, наливаючи тісто ложкою. Викладаємо на зелене листя салату і додаємо маленькі помідори черрі. Це блюдо смачніше в гарячому вигляді.

Поради кулінарів

  1. До таких оладок рекомендується подавати вершковий соус, зроблений з сметани, вершків і свіжої зелені;
  2. Унікальність цієї страви полягає в гнучкості його складу: в нього можна класти будь-які продукти, які на ваш погляд нема вже куди застосувати. За підсумком виходить чудово;
  3. Курячі оладки робляться з швидко готуються продуктів, не варто довго їх довго прожарювати. Може вийде сухе, пригоріла, несмачна страва;
  4. Якщо структура тесту вийшла рідкувата, додайте трохи більше борошна або крохмалю, тим самим довівши його до потрібної густоти.

Приємної трапези!

Що ще почитати: