Як приготувати оладки з курячої грудки
М'ясо курятини завжди є у продажу, воно володіє високими дієтичними властивостями. Цей продукт відрізняється невисокою вартістю, тому часто вибір падає саме на нього. Найбільш звичні блюдо з курячої грудинки – це котлети, домашня ковбаса, цільні шматки, запечені в електродуховці.
Але є ще одна страва, що володіє соковитим, ситним смаком, яке можна вживати в будь-який час доби – це оладки з курячої грудини.
Люди, які займаються спортом або просто стежать за правильністю раціону харчування, віддають перевагу цій страві, коли звичайна варена курка або яловичина вже порядком набридли.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче філе - | 400 г |
Борошно - | 4 ст. л. |
Яйце - | 2 шт. |
Сіль - | по смакових відчуттів |
Вода - | 2 ст. л |
Перець білий - | трохи |
Масло соняшнику (рослинне) - | для смаження |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 147 Ккал |
Моєму, просушуємо і розбираємо біле м'ясо курки на шматки середньої величини. Обережно виймаємо грудні кістки і зрізаємо плівку. Перекладаємо в чашу блендера, підключаємо погружную насадку з ножем і подрібнюємо м'ясо у фарш.
Якщо такого електроприладу немає, пропускаємо мясо через електром'ясорубку.
Додаємо яйця, воду, спеції і в кінці – борошно.
Перевага такого блюда полягає наступному: м'ясну масу можна заготовити заздалегідь і зберігати в прохолодному місці декілька днів, використовуючи при необхідності, і при цьому отримувати щоразу свіжу, тільки що приготовану страву.
Наливаємо в неглибоку (для зручності) сковорідку олію соняшника і, накладаючи тісто ложкою, смажимо оладки.
Оладки з філе курки з майонезом
Щоб урізноманітнити смак звичних курячих оладок, можна експериментувати з добавками додаткових складових до основі тесту.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 550 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Часник – 2 зубки;
- Петрушка пучок;
- Борошно – 6 ст. л.;
- Майонез домашній – 100 мл;
- Перець – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Соняшникова олія – 100 мл
Промиваємо і добре обсушуємо паперовими рушниками грудину. Довільно розрізаємо филейным ножем на шматочки, в процесі вирізаючи попадаються хрящики. Занурюємо курятину в чашу комбайна і подрібнюємо, активувавши найвищу швидкість.
Чистимо часник і поділяємо на четвертини. Розбиваємо в м'ясо яйце, додаємо борошно, спеції і знову включаємо агрегат. Додаємо часник, підсолюємо і відправляємо на годину охолодитися.
Прогріваємо масло на сковорідці. У готове тісто підкладаємо домашній майонез, добре промешиваем і смажимо.
Рецепт м'ясних млинчиків з крохмалем
Для отримання більш щільної структури в тісто можна додати сметану і кукурудзяний крохмаль.
Компоненти:
- Куряче філе – 600 г;
- Яйця – 1 шт.;
- Сіль, спеції – за бажанням кухаря;
- Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.;
- Сметана нежирна – 3 ст. л.;
- Оливкова олія – 100 мл;
- Цибуля – 1 головка.
М'ясо помийте під струменем проточної холодної води. Просушіть і наріжте середніми кубиками. У цьому рецепті не обов'язково застосовувати тільки куряче філе, можна зрізати м'ясо з птиці і з гомілок і стегон.
Майте на увазі вони вийдуть досить жирним, це потрібно врахувати під час приготування. Не наливати багато соняшникової олії в сотейник і не брати домашню сметану. І обов'язково їсти з хлібом або гарніром.
Пропускаємо підготовлене м'ясо і цибулю через електром'ясорубку, вбиваємо яйця, спеції, сметану, крохмаль і сіль. Все старанно промешиваем і залишаємо на годину промаринуватися.
Сковороду змащуємо пензлем, змоченою в олії, накладаємо ложкою тісто, формуючи оладок, і смажимо до отримання красивого коричневого кольору. Викладаємо на серветку, а згодом – на підготовлене блюдо.
Оладки з рубленого курячого м'яса з сиром
Рубане м'ясо відрізняється специфічним ніжним смаком і соковитістю. Якщо додати в тісто для оладок сир, то вийде не щоденне, а дуже навіть святкове блюдо.
Компоненти:
- Куряча грудка – 350;
- Яйце – 1 шт.;
- Борошно – 4 ст. л.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Базилік – пучок;
- Сир – 200 г;
- Масло (звичайне) рослинна – 50 г;
- Крохмаль – 2 ст. л;
- Молоко – 100 мл;
- Цвітна капуста – 200 р.
Курячу грудинку моєму і розбираємо филейным ножем вздовж волокон на смужки, потім на шматочки і великим тесаком дрібно і часто рубаємо в фарш. Занурюємо в харчовій пакет і відбиваємо об стіл, докладаючи фізичну силу, щоб вийшов зайвий повітря, і оладки вийшли м'якше.
Розібравши на суцвіття капусту, промиваємо і проварюємо кілька хвилин у закипаючою присоленной воді. Перекладаємо в миску і подрібнюємо заглибним блендером в пюре.
Перекладаємо рубаний фарш в невелику скляну миску, вбиваємо яйце, спеції, борошно, сіль, зелень, крохмаль, вимішуємо і залишаємо маринуватися на годину.
Прогріваємо масло в сотейнику. У тісто додаємо тертий сир, молоко і пюре з капусти. Добре промешав, смажимо оладки.
Як приготувати гарбузове млинці з куркою
Це блюдо по більшій частині призначений для дітей, які не дуже люблять біле дієтичне м'ясо курки і такий корисний овоч, як гарбуз. Але зумівши приготувати смачну страву з цих продуктів, можна на тривалий час збагатити маленький організм вітамінами.
Компоненти:
- Куряче філе – 400 г;
- Яйце перепелине – 3 шт.;
- Вершкове масло – 150 г;
- Сіль – за смаком;
- Гарбуз – 350 г;
- Борошно – 3 склянки;
- Сметана нежирна – 100 мл;
- Часник – 2 зубки.
Чистимо і проварюємо до напівготовності в достатній кількості води гарбуз. Зливаємо воду і мнемо в пюре. М'ясо вимиваємо, обсушуємо і ріжемо на шматки, щоб зручно було помістити в електром'ясорубку.
Пропускаємо два рази філе з часником. Подбавляем перепелині яйця (можна замінити на курячі, але зменшити кількість), гарбузове пюре, сіль і цільнозернове борошно. Все добре вимішуємо і даємо відпочити дві години.
Розтоплюємо масло на сковорідці і, акуратно наливаючи тісто, засмажуємо курячі оладки з гарбузом. Перед їжею поливаємо сметаною і притрушиваем зеленню.
Оладки з кабачків і філе птиці
Поєднуючи свіжі овочі з курячим м'ясом в одному рецепті, можна в результаті отримати повноцінне блюдо, не вимагає гарніру.
Компоненти:
- Куряча грудки – 500 г;
- Кабачок – 2 шт.;
- Крохмаль картопляний – 4 ст. л.;
- Олія соняшникова 50 г;
- Цибуля – 1 головка;
- Часник – 3 зубки;
- Майонез – 3 ст. л.;
- Морква – 1 шт.;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Свіжа зелень – пучок.
Помытое і обсушенное куряче м'ясо обробляємо на шматочки. Овочі чистимо і шаткуємо півкільцями – всі, крім часнику і кабачка. Наливаємо масло в сковороду і засмажуємо цибулю і моркву до прозорого стану. Кабачок розрізаємо навпіл і натираємо. Зливаємо зайву вологу і підсолюємо.
М'ясо з часником пропускаємо через електром'ясорубку. У фарш додаємо спеції, зажарку, яйце, крохмаль і просолений кабачок. Все добре вимішуємо і залишаємо на годину.
Вливаємо олію на пательню і розігріваємо. Наливаємо ложкою тісто і засмажуємо оладки. Викладаємо на тарілку і притрушиваем зеленню.
Якщо ви спробуєте наш рецепт, ви дивуєтесь наскільки може бути смачною тушкована капуста з фаршем.
Візьміть на замітку рецепти десертів на швидку руку, які можна приготувати з будь-якого приводу.
Читайте самі незвичайні і цікаві рецепти салатів з яловичої печінки. Ви такого ще точно не пробували!
Ситні м'ясні млинці з грибами
Незвичайно смачними виходять оладки, якщо приготувати їх на кефірі. А додавши лісові гриби, можна зробити це блюдо улюбленим для всіх членів сім'ї.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 500 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Кефір – 250 мл;
- Сир – 150 г;
- Лисички – 300 г;
- Цибуля – 1 головка;
- Борошно цільнозернові – 4 ст. л;
- Часник – 2 зубки.
- Оливкова олія – 50 мл
Гриби вимиваємо в декількох водах від піску, краще це робити в гарячій воді. Ллємо олію в сотейник і засмажуємо півгодини, періодично помішуючи. Чистимо цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до грибів.
Куряче філе обмиваємо і, нарізавши шматками, подрібнюємо в блендері. Підкладаємо часник і цибулю. Сир нарізаємо кубиками. Всі підготовлені продукти змішуємо в одну масу, у тому числі яйця та кефір. Притрушиваем спеціями і ставимо охолодитися і промаринуватися на одну годину. Якщо попалися великі гриби, порізати на частини.
На прогрітому олії засмажуємо оладки, наливаючи тісто ложкою. Викладаємо на зелене листя салату і додаємо маленькі помідори черрі. Це блюдо смачніше в гарячому вигляді.
Поради кулінарів
- До таких оладок рекомендується подавати вершковий соус, зроблений з сметани, вершків і свіжої зелені;
- Унікальність цієї страви полягає в гнучкості його складу: в нього можна класти будь-які продукти, які на ваш погляд нема вже куди застосувати. За підсумком виходить чудово;
- Курячі оладки робляться з швидко готуються продуктів, не варто довго їх довго прожарювати. Може вийде сухе, пригоріла, несмачна страва;
- Якщо структура тесту вийшла рідкувата, додайте трохи більше борошна або крохмалю, тим самим довівши його до потрібної густоти.
Приємної трапези!