04 июнь 2019 1 023

Як і з чим приготувати салат з яловичої печінки

Більшість субпродуктів, використовуваних для приготування їжі, вважаються бюджетними замінниками м'яса. Яловича печінка, навпаки, завжди вважалася делікатесом, і її приготування довіряли виключно кваліфікованим кухарям.

Субпродукт у раціоні: користь для організму

Мікро - і макроелементи, що містяться в продукті, багато в чому визначають його корисні властивості: завдяки великій кількості заліза, сірки, фосфору і калію, він включається до складу дієт для людей, які потребують підвищення рівня гемоглобіну.

Елементи, що містяться в печінці, стимулюють вироблення організмом інсуліну, тому вона використовується в комплексній терапії діабету.

Вітаміни, що містяться в субпродукте, покращують засвоєння кальцію, що сприяє зростанню і зміцненню кісток, поліпшення згортання крові та зниження ризику онкозахворювань. Дієта, побудована на яловичої печінки, дає можливість скинути 5 – 8 кг за пару тижнів.

Як правильно вибрати печінку і скільки варити її для салату

Купуючи печінка, акцентуйте увагу на її загальний стан. Вона повинна мати гладку блискучу поверхню. Матовість – каже, що вона давно лежить і не зовсім свіжа. Колір субпродукту молодого теляти яскраво червоного кольору, а у яловичини – вишневий.

На розрізі не повинно бути видно жовчних прожилки, що сигналізують про неякісність продукту.

Аромат повинен бути злегка солодкуватим, кислий говорить про тривалому зберіганні. Купувати цей продукт краще там, де у вас є можливість помацати і понюхати. У магазинах зазвичай субпродукт оброблений на шматки, розфасований в пластикові контейнери і заморожений.

Звичайно ж, печінка краще купувати охолодженої, оскільки заморозка руйнує її клітинну структуру і значно знижує смакові якості готових страв із неї.

Перед приготуванням з субпродукту необхідно видалити протоки і зняти плівку, потім вимочити в молоці або воді півгодини, щоб вийшли жовч і кров. Вариться вона зазвичай близько 40 хвилин, щоб видалити залишки шкідливих речовин, в процесі необхідно знімати піну.

Рецепти простих і корисних салатів з яловичої печінки

Варіант 1
Інгредієнти Кількість
Печінка яловичини - 500 г
Яйце - 4 шт.
Цибулю - 2 головки
Майонез - 200 мл
Перець білий - 1 ч. л.
Сіль - за смаком
Цукор - 1 ч. л.
Оцет винний - 1 ст. л.
Вода - 0.5 ст.
Кукурудза - 1 банку
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Найпоширеніший і затребуваний салат з печінкою – це з промаринованным цибулею, кукурудзою і яйцем.

Цибулю чистимо і нарізаємо великими півкільцями. Набираємо в маленьку креманку воду, додаємо спеції. Все добре промешиваем і підливаємо оцет. Замочуємо в цьому маринаді лук. Залишаємо на дві години.

Печінка відварюємо великими шматками. Виймаємо, даємо охолонути і шаткуємо соломкою.

Відварюємо яйця і подрібнюємо кубиками.

Відкриваємо кукурудзу і зливаємо розсіл.

З'єднуємо всі підготовлені продукти, підсолюємо і поливаємо майонезом. Вимішуємо і даємо постояти.

Варіант 2

Один з найбільш корисних і звичайних салатів: до складу входять відварна буряк і часник. Виходить вітамінізований і смачний складу.

Компоненти:

  • Рис пропарений – 1 склянка;
  • Печінка яловичини – 450 г;
  • Часник – 3 зубки;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Буряк невелика – 5 шт.;
  • Петрушка свіжа пучок;
  • Сіль – за смаком;
  • Майонез домашній – 150 г;
  • Соняшникова (звичайне) олія – 100 мл

Старанно вимиваємо і ставимо отвариваться буряк. Краще купувати невелику – вона швидше вариться, і, як правило, солодше великої. Рис замочуємо, поки вода на плиті не почне закипати. Занурюємо злак варитися. Буряк чистимо і шаткуємо соломкою.

Печінка обережно поливаємо окропом, відшаровуємо плівку, і шаткуємо на шматки. Засмажуємо на олії, накривши кришкою, доводимо до смаку.

Рис зливаємо з допомогою сита, промиваємо холодною водою і ставимо остигати. Дрібно кришимо петрушку. Змішуємо всі складові в мисці, збризкуємо зверху лимонним соком, підсолюємо і поливаємо майонезом. Все добре промешиваем.

Салат з печінки і квасолі

Під час приготування цієї страви краще скористатися свежесваренной квасолею, а не консервованої у банку.

Компоненти:

  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Печінка – близько 400 м;
  • Біла квасоля – 1 склянка;
  • Майонез – 200 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Олія оливкова – 100 мл

Заливаємо холодною водою квасолю на кілька годин, виливаємо і, заливши нову, ставимо проваритися на дві години. Не потрібно її солити, інакше боби будуть варитися більше призначеного часу.

У закипающую воду занурюємо помиту печінку і проварюємо півгодини. Зливаємо воду і залишаємо охолонути.

Цибулю і моркву чистимо і шаткуємо брусками. Відправляємо підсмажитися на оливковій олії до прозорості.

З'єднуємо всі підготовлені продукти в один салатник, просолюємо і промазуємо майонезом. Добре промешиваем.

Свіжий печінковий салат з яловичини з солоним огірком

Пікантний і насичений салат з огірками доповнить фуршетний стіл як холодна закуска.

Компоненти:

  • Огірки мариновані – 6 шт.;
  • Печінка – 550 г;
  • Часник – 4 зубки;
  • Редис – приблизно 250 г;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Масло (звичайне) олію – 100 мл;
  • Сіль – за смаком кулінара;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Сметана домашня – 150 мл
  • Молоко – 100 мл;
  • Свіжа зелень – пучок.

Моєму, просушуємо і розбираємо филейным ножем печінка на шматки. Вливаємо молоко і залишаємо на 10 хвилин. Чистимо овочі, шаткуємо півкільцями, підсмажити на соняшниковій олії.

Зливаємо з печінки молоко, опускаємо її в борошно і трохи засмажуємо на олії в сковороді. Активуємо електродуховку і занурюємо туди субпродукт на 15 хвилин.

Змішуємо в маленькій піалі сметану, подрібнений часник і зелень, все перемішуємо. Витягаємо печінка, даємо охолонути і прокручуємо на електром'ясорубці.

Редис моєму і шаткуємо соломкою або на тертці. Огірки шаткуємо кубиками. З'єднуємо всі компоненти в одній мисці, заправляємо часниково-сметанним соусом, підсолюємо і перемішуємо.

Вимочувати печінка в молоці рекомендується, щоб під час термічного процесу вона зберегла свою м'якість і ніжність.

Приготуйте кальмари тушковані в сметані. Це просте блюдо, яке між тим дуже смачне і корисне.

Простий курячий суп з вермішеллю — це блюдо особливо смачним здається після ситного застілля, коли хочеться чогось=легкого.

Як смачно приготувати плов з свинини — одне з екзотичних страв, яке стало вже традиційним у нашій кухні. Рецепт тут.

Багатошаровий Салат з печінкою

З простих продуктів, придбати які не складе праці, можна приготувати неймовірно смачний і святковий листковий салат.

Компоненти:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Сир – 300 г;
  • Печінка – 400 г;
  • Майонез – 150 мл;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Цибуля – 3 шт.;
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – приблизно 2 ч. л.;
  • Вода – 1 склянка;
  • Молоко – 200 мл

Субпродукт вимочуємо в молоці і відварюємо в закипаючою воді півгодини. Лук очищаємо і великими кільцями шаткуємо. Замочуємо в розчині з цукру, оцту, солі і води на дві години. Яйце відварюємо круто.

Картоплю миємо й запікаємо в електродуховці «в мундирах». Зливаємо воду з печінки і залишаємо охолонути.

На дрібній тертці натираємо сир, яйця, печінка і картоплю. Беремо плоске блюдо і викладаємо салат шарами (печінка, картопля, цибуля, сир, яйця), на кожному робимо з майонезу нетовсту сітку. Даємо салату настоятися годину.

Салат: моркву і печінка

Такі овочі, як цибуля і морква, відмінно гармонують з печінкою, а якщо додати консервований горошок і мариновані грибочки, вийде смачний і незвичайний салат.

Компоненти:

  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Печінка – приблизно 600 г;
  • Перепелині яйця – 7 шт.;
  • Шампіньйони – 1 банка;
  • Горошок – 1 банку;
  • Сіль – за смаком кулінара;
  • Рослинна (звичайне) олія – 100 мл;
  • Майонез для заправки.

Чистимо овочі і пасеруємо на олії соняшниковій. Печінку промиваємо, знімаємо пліву і нарізаємо шматками, відправляємо готуватися до овочів. Яйця проварюємо в присоленной воді.

Горошок і гриби відкриваємо і зливаємо розсіл. Промиваємо через сито теплою водою. Якщо печериці великі – перерезаем на четвертини, дрібні залишаємо цілими.

Змішуємо в великому салатнику всі підготовлені продукти, просолюємо і поливаємо майонезом. Промешиваем і залишаємо просочитися.

Салат печінковий з яловичини з сиром

Для сирного салату з печінкою знадобляться свіжі гриби, помідори та огірки.

Компоненти:

  • Печінка – 500 г;
  • Цибуля зелена – пучок;
  • Печериці або лисички – 500 г;
  • Олія соняшникова 100 мл;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Помідори черрі – 6 шт.;
  • Свіжий огірок – 2 шт.;
  • Соєвий соус для заправки.

Помиту і вимочену печінка нарізаємо на великі скибочки, відправляємо смажитися на рослинному маслі. Гливи вимиваємо і шаткуємо слайсами (краще використовувати лісові, буде смачніше).

Додаємо обсмажуватися до м'яса. Овочі миємо й шикуємо великими скибками разом з сиром.

Змішуємо всі продукти в одному блюді, поливаємо соусом з сої і притрушиваем зеленою цибулею. Все перемішуємо. Це блюдо рекомендується приготувати перед самою їжею, так як свіжі овочі швидко стікають і салат вийде вологий.

Салат з тельбухами і яєчним омлетом

Це блюдо придумано справжніми кулінарними гурманами. У його складі волоські горіхи, омлет і гірчично-майонезна заправка.

Компоненти:

  • Яйця – 6 шт.;
  • Молоко нежирне – 0.5 склянки;
  • Печінка – 300 г;
  • Волоські горіхи– 100 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Олія оливкова – 50 г;
  • Майонез домашній – близько 100 мл;
  • Гірчиця гостра – 3 ст. л.;
  • Листя салату для прикраси;
  • Часник – 2 зубки;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.

Перебиваємо яйця з молоком в гомогенну суміш, трохи підсолюємо і смажимо нетовсті омлети. Субпродукт відварюємо півгодини, постійно знімаючи зверху піну. Зливаємо воду і даємо охолонути. Відшаровуємо плівку і ріжемо кубиками.

Чистимо горіхи від шкаралупи і трохи підсушуємо на сухій сковороді. Омлети звертаємо в рулетик і нарізаємо на смужки. Часник подрібнюємо ножем.

Чистимо овочі і, нашаткувати соломкою, підсмажити на оливковій олії. Змішуємо в маленькій піалі майонез і гірчицю. Перекладаємо на блюдо плоске помиті і обсушені листя салату. Зверху накладаємо всі змішані і заправлені інгредієнти.

Комбінуємо виноград і яловичу печінку

Це страва для любителів поєднувати і експериментувати продукти, які, здавалося б, не можуть бути в одному салаті.

Компоненти:

  • Кишмиш – 300 г;
  • Печінка – 350 г;
  • Квасоля стручкова – 250 г;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Перчик білий – за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Олія оливкова – 50 г;
  • Салат зелений – 4 шт.

Субпродукт помити, нарізати на шматки і тушкувати в сотейнику, підливаємо трохи води. Овочі почистити і нашаткувати довільно півкільцями.

Пасерувати на маслі вершковому до прозорого кольору. Додати печінка, квасоля, перець, сіль і все старанно промешав, обсмажити хвилин 10.

Ягоди промити і порізати навпіл. Викласти зелений салат, зверху – теплий салат і прикрасити виноградом.

Приємного всім апетиту!

Що ще почитати: