30 май 2019 5 195

Як швидко і смачно запекти гарбуз шматочками в духовці

Існує безліч різних рецептів, для яких основним продуктом є гарбуз. Найбільш простим варіантом є гарбуз з цукром, медом або сиром. Існують і більш складні варіанти. Це стосується такої страви, як фарширована гарбуз.

Гарбуз є дуже ароматним і красивим овочем, який дозріває восени. Але кожному вона доступна протягом усього року. Її застосовують для приготування звичайних щоденних каш і супів. Багато запікають її в духовці і при правильному виборі спецій і інших доповнень перетворюють в справжній кулінарний шедевр.

Вибір і підготовка гарбуза

При виборі гарбуза необхідно слідувати деяким рекомендаціям:

  1. Варто зупиняти свій вибір на овоче, розміри якого будуть не дуже великими, оскільки у нього буде більш насичений смак;
  2. Колір її повинен бути досить насиченим, форма правильною, а будь-які пошкодження і вади повинні повністю бути відсутнім;
  3. Не можна купувати декоративну гарбузика маленьких розмірів, тому що цей овоч вирощується не для харчових цілей.

Підготовка овочів до подальшого застосування в приготуванні їжі:

  1. Ретельно промити під водою до тих пір, поки вся наявна там бруд не змиється;
  2. Видалити хвостик і розрізати овоч надвоє;
  3. За допомогою ложки прибрати все насіння і волокна, які знаходяться всередині разом з насінням і мають яскравий оранжевий колір;
  4. Порізати овоч на четвертинки для зручного використання.
Рецепт гарбуза, запеченої в духовці шматочками з цукром
Інгредієнти Кількість
яскравою і солодкої гарбуза - 800 грам
цукрового піску - 2 столові ложки
кип'яченої води - 120 мл
вершкового (не спреду) олії - 50 грам
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 78 Ккал

Цей рецептик є найпростішим, але, тим не менш, дуже смачним. Дане блюдо можна подавати до чаю.

Гарбуз підготувати і нарізати шматочками. Розмір їх може залежати тільки від особистих побажань. Покласти їх рівним шаром у форму і залити кип'яченою водою так, щоб вона досягала висоти до 5 мм від дна.

Рівномірно посипати гарбузове шматочки цукром або цукровим піском. Завдяки цукру, гарбуз придбає незвичайний смак карамелі.

На кожен з шматочків або рівномірно по верхньому шару розкласти вершкове масло, нарізане дрібними частинами. Масло додасть овочу неповторний аромат і своєрідну м'якість.

Випікати в духовці при температурі 200 °с до тих пір, поки овоч не стане м'яким. Цей час залежить від розміру шматочків, а також від сорту самої гарбуза.

На дні форми під гарбузовим шматочками повинен утворитися цукровий сироп, яким можна поливати страву перед тим, як подавати на стіл.

Солодка гарбуз, запечена в духовці з медом часточками

Дане блюдо є дієтичним, оскільки в ньому дуже мало калорій. При всьому при цьому воно може сподобатися не тільки дорослим, але і значно меншому поколінню.

Найменування та кількість продуктів, які будуть потрібні в процесі приготування:

  • М'якоть гарбуза в кількості 300 грам;
  • Вода в обсязі двох столових ложок;
  • Мед в кількості однієї чайної ложки;
  • Олія соняшникова рафінована — не менше однієї столової ложки;
  • Цукор або цукровий пісок — не більше однієї столової ложки.

Акуратно і тоненько необхідно зчистити шкірку з гарбуза, і після цього порізати її на невеликі часточки.

Далі потрібно приготувати сироп, змішавши весь обсяг соняшникової олії, меду і води.

Очищений овоч рівномірно розкладається по листу і заливається підготовленим сиропом. Страва має ставитися в розпечену духовку на час, що дорівнює приблизно 40 хвилин.

Після цього деко дістається звідти, і часточки додатково присипаються цукром або цукровим піском. Після цього деко з блюдом потрібно знову поставити в духовку хвилин на 14-15.

Запечений гарбуз у духовці шматочками з яблуком

У страви, приготовані з гарбуза, дуже часто додаються і яблука, оскільки дане поєднання має гідним смаком.

Ось перелік продуктів для одного з таких страв:

  • Гарбуз, в кількості 300 або 400 грам;
  • 2 або 3 яблука великого розміру кисло-солодкого сорту;
  • Невелика кількість волоських горіхів;
  • Цукор – не більше двох столових ложок.

Провести з гарбузом всі підготовчі роботи і нарізати на шматки невеликого розміру.

Яблука також потрібно ретельно вимити і очистити від шкірки як можна тонше. Дані фрукти нарізають таким же чином, як і гарбуз.

Яблука і гарбуз шматочки пересипати в деко або блюдо для запікання, і перемішати. Поверх потрібно присипати цукром і відправити духовку не менш, ніж на 30 хвилин. Ступінь готовності цієї страви визначається по м'якості гарбуза.

Після того як гарбуз з яблуками повністю будуть готові, потрібно дістати їх з духовки і дати охолонути.

Очищені та підготовлені горіхи потрібно гарненько подрібнити. Для цих цілей можна застосувати блендер. Також підійде і кавомолка. Потім даної горіховою крихтою присипаються запечені яблука з гарбузом.

Як правильно запекти гарбуз шматочками в духовці з сиром

А ось за допомогою цього рецепта можна здивувати гостей і порадувати домочадців. І це не дивно, оскільки незважаючи на відсутність у ньому хитромудрості, він виходить дуже красивим і смачним.

Список потрібних інгредієнтів:

  • Свіжий гарбуз в кількості 300 грам;
  • Сир, що володіє найбільшою жирністю, в кількості приблизно 150 грам;
  • Дві великі ложки цукатів;
  • Трохи рідкого меду.

Овоч підготовляється і піддається нарізання на шматочки невеликого розміру. Потім їх необхідно викласти в глибоке деко і накрити фольгою для запікання. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта до високої температури. Час запікання має приблизно дорівнювати 15 хвилинам.

Після цього відкрити духовку і прибрати фольгу і залишити ще хвилин на 5.

Часточки, доведені до готовності, повинні добре охолонути. Після цього у них додається сир, цукати і рідкий мед. Після ретельного перемішування страва повністю готове.

Простий банановий пиріг в мультиварці — це надзвичайно ніжний смак бананової екзотики.

Пиріг з ревенем фото рецепт і покрокові рекомендації як зробити і поради по приготуванню чудний начинки.

Десерти без випічки, які можна приготувати на швидку руку. Добірку подібних рецептів завжди потрібно тримати в нотатках — вони можуть стати в нагоді,якщо несподівано нагрянуть подруги на чашку кави.

Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом

Для приготування цієї страви знадобляться наступні складові:

  • 1 кг очищеної гарбуза;
  • Один зубчик часнику;
  • Дві столові ложки олії, бажано оливкової;
  • Спагеті, в кількості 140 грам;
  • ½ Склянки курячого бульйону;
  • Три курячих яйця;
  • Стакан панірувальних сухарів;
  • Дві чайні ложки подрібнених листків чебрецю;
  • Вершкове масло в кількості 30 грам;
  • 200 грам бекону;
  • Сир «Пармезан», в кількості 100 грам;
  • Цибулина середніх розмірів.

Цибулю почистити і дрібно нарізати і потім підсмажити на сковороді. У процесі смаження додати часник, дрібно нарізаний, і гарбуз, також порізану на невеликі шматочки. Смажити це все до тих пір, поки на гарбузі не утвориться скоринка золотистого кольору.

Після цього додати туди бульйон, і кип'ятити до тих пір, поки гарбуз не стане зовсім м'якою. Яйця потрібно збити і додати в них спагетті, а також обсмажену гарбуз і цибулю з бульйоном. Ретельно перемішати.

Суміш викласти на попередньо змащене деко і висипати в неї панірувальні сухарі. Додати приправи у відповідності зі смаком.

Зверху викласти нарізаний бекон, тертий сир і чебрець. Час випікання становить приблизно 25 хвилин при температурі стоградусной.

Фарширована гарбуз у духовці з м'ясом і сиром

Дане блюдо можна назвати дуже ефектним. Весь процес його приготування досить цікавий і ненав'язливий.

Список необхідних інгредієнтів:

  • Невелика гарбуз правильної круглої форми;
  • ½ Кг м'ясного фаршу;
  • Одна цибулина середніх розмірів;
  • Твердий сир в кількості 200 грам;
  • Один зубчик часнику;
  • Одна чайна ложечка солі;
  • Маленька щіпка чорного перцю;
  • Приправи начебто сушеного чебрецю, чебрецю або прованських трав у кількості двох чайних ложечок;
  • Рослинна рафінована олія в кількості чотирьох столових ложок.

Гарбуз підготувати і зрізати непотрібні частини. У результаті повинно вийти подобу невеликого казанка. З середини овоча потрібно прибрати все насіння і непотрібні волокна.

Далі, готується суміш, яку в подальшому буде натиратися гарбуз у внутрішній частині. Для цього потрібно натерти на самій дрібній тертці зубчик часнику, додати до нього мелений чорний перець, підібрані приправи і одну столову ложку олії соняшника (рослинного).

Натерту отриманою сумішшю гарбуз потрібно розмістити на підготовлений і змащене деко і поставити в розігріту духовку на 28-30 хвилин.

За цей час можна спокійно зайнятися підготовкою смачної начинки. Для цього готується і дрібно ріжеться цибулина. Її потрібно обсмажити на сковорідці з олією соняшника (рослинним). Після того, як цибуля трохи підрум'яниться, до нього додається м'ясний фарш. Під час смаження потрібно додати сіль у відповідності зі своїм смаком.

В процесі обсмажування потрібно постійно розбивати великі грудки м'яса. Смажити до тих пір, поки м'ясо не змінить свій колір.

Гарбуз потрібно дістати і остудити. Далі, з неї потрібно дуже акуратно вигрібати м'якоть, залишаючи не пошкоджене шкірку і невеликий шар м'якоті.

М'якоть з гарбуза потрібно порізати на дрібні кубики і додати у фарш. Отриману суміш потрібно трохи обсмажити на сковороді. Сир натерти на крупній тертці. Деяке його кількість відкласти в сторону. Все інше також додається до фаршу.

Отримана начинка акуратно викладається всередину підготовленої гарбуза, яка після цього ставиться в духовку на півгодини. Температура, сприятлива для випікання цієї страви, повинна становити 180 °С. За кілька хвилин до готовності потрібно посипати страву зверху тертим сиром.

Корисні поради

  • Фаршировану гарбуз краще різати в остиглому стані, оскільки таким чином начинка схопиться і не стане розпадатися;
  • Приготований овоч є стравою, в якому не міститься багато калорій, тому це хороший варіант для бажаючих схуднути;
  • Саме запечений овоч не містить в собі шкідливих речовин.

З такого овочу, як гарбуз, можна сготовить величезна кількість різноманітних блюд. При цьому, вони можуть ставитися як до десертів, так і до основних ситних страв.

Дуже важливо помітити, що в цьому овочі міститься дуже багато корисних речовин, тому всі лікарі рекомендують його і для дорослих, і для дітей.

Готуйте з користю для себе!

Що ще почитати: