05 май 2019 1 357

Як швидко і смачно приготувати свинину

Страви, приготовлені з свинини, займають основне місце в нашому меню. Ми можемо її в духовці запікати в різних електроприладах, готувати з овочами, гарніром, або у вигляді стейку з кров'ю і спеціями.

Однак для приготування смачної страви з цього м'яса необхідно знати прості ази кулінарії.

Як господині смачно і майстерно приготувати свинину

Варіант 1 – на сковороді
Інгредієнти Кількість
М'якоть свинини - 550 г
Яйце - 2 шт.
Панірувальні сухарі - 1 упаковка
Спеції, сіль - за смаком
Очищена вода - 3 ст. л.
Листя салату - 5 шт.
Олія соняшникова - для смаження
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал
Найлегше, що можна готувати з свинини в сотейнику – це стейк. Він прекрасно підійде до будь-якого гарніру або салату з овочів. Краще застосовувати спеціальну сковороду гриль.

М'ясо промийте і добре просушіть паперовими кухонними рушниками. Щоб м'ясо не містило зайвої вологи. Нашаткуйте пластами.

Рясно натріть спеціями. Залиште промаринуватися. У маленькій піалі з'єднайте яйце і воду. У плоску тарілку насипте сухарів. Якщо їх не виявилося під рукою, наріжте кілька шматків будь-якого хліба брусками і зажарте в електродуховці, після чого подрібнити качалкою.

Набираємо в сковороду масло, добре прогріваємо. Вмочуємо напівфабрикати в яєчно-водяної суміші, паніровці і смажимо до красивого коричневого кольору.

Викладаємо м'ясо на заздалегідь прогріті тарілки, залишаємо на кілька хвилин.

Филейным ножем розрізаємо кожен стейк навпіл. Це потрібно для завершення процесу приготування, інакше м'ясо продовжить «доходити». Посипаємо сіллю, перекладаємо на зелене листя салату.

Одне з важливих правил при приготуванні стейка: щоб він не вийшов грубим, підсолювати його потрібно в кінці.

Варіант 2 – в духовці

Запечена свинина – універсальне блюдо, яке підходить для будь-якого заходу. А легкість приготування робить її ще більш затребуваною.

Компоненти:

  • Свинячий ошийок – 800 г;
  • Морква невелика – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Сухе вино біле – 1 стакан;
  • Спеції – для маринаду;
  • Часник – 3 зубки.

М'ясо добре промиваємо, обрізаємо надлишки жиру та плівку, якщо вона є. Змішуємо вино, перець горошком і чебрець. Просушуємо і занурюємо в глибоку ємність. Вливаємо маринад і залишаємо на дві години. Спеції можна використовувати будь-які на ваш розсуд.

Ошийок витягаємо, просушуємо і робимо в декількох місцях довільні надрізи. Натираємо спеціями: чорним перцем, паприкою, сіллю і базиліком.

Відрізаємо кілька довгих смужок фольги, викладаємо на них нашаткований кільцями моркву і часник, зверху шматок м'яса. Щільно замотуємо в фольгу, щільно без луг і просвітів, інакше витече сік, і страва вийде сухим.

Активуємо електродуховку на 190 °С. Занурюємо м'ясо запікатися на одну годину. Це блюдо має одну специфіку: воно смачне в гарячому і холодному стані. Соковитим і м'яким воно виходить за рахунок маринаду.

У нашому рецепті ми використовували сухе вино, але його можна замінити соком лимона, або будь-яким оцтом. М'ясо кладіть на дзеркальну бік фольги, від неї відбивається тепло швидше.

Готовність страви можна перевірити проколюванням звичайною виделкою: якщо потече прозорий сік, то м'ясо готове.

Варіант 3 – в мультиварці

Маючи на домашній кухні такий інноваційний електроприлад, як мультиварка, урізноманітнити своє меню можна без зайвих зусиль. Приготуйте м'ясні завиванці, фаршировані шпинатом.

Компоненти:

  • Свиняча вирізка – 550 г;
  • Шпинат – 1 пучок;
  • Перець мелений, сіль – за смаком;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Яйце – 1 шт.;
  • Очищена вода – 2 л;
  • Капуста – 150 р.;
  • Базилік – кілька гілочок.

Шпинат добре промийте, обсушіть і зріжте довгі хвости. Пробланшируйте в закипаючою воді близько хвилини. Вийміть і покладіть просихати на сухе рушник.

Очистіть овочі, залити водою і проваріть бульйон. М'ясо обробити на шматки филейным ножем і прокрутіть двічі через електром'ясорубку. Підсоліть і притрусіть спеціями. Відварене яйце наріжте кубиками, шпинат – соломкою і змішайте. Зцідіть овочевий бульйон в миску.

З фаршу сформуйте коржик, по центру покладіть трохи начинки і зліпіть в рулетик. Активуйте електроприлад на функцію смаження, налийте масло рослинне.

Обсмажте напівфабрикати з усіх боків, влийте один стакан овочевого бульйону, додайте подрібнений базилік і перемкніть агрегат на функцію гасіння. Готуйте ще одну годину.

Як смачно приготувати домашній плов з свинини

У класичному виконанні плов готують з м'яса молодого ягняти, але все частіше стали замінювати свининою. Це м'ясо має ніжну структуру і консистенцію, отже, страва виходить ароматним і наваристим.

Компоненти:

  • Рис – 500 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Барбарис, коріандр, білий перець, сіль – за смаком;
  • Часник – 3 зубки;
  • Соняшникова олія – 100 мл;
  • Свиняча шия – 450 р.;
  • Вода – 230 р.

Висипаємо рис в скляну глибоку миску і заливаємо підсоленою водою і залишаємо на дві години. Вибирайте якісний злак довгозернистого сорту, причому пропарений для наших цілей не годиться.

Попереднє замочування виконується, щоб отримати більш насичений смак. Очищаємо цибулю і моркву нарізаємо великими брусками. Часник подрібнюємо ножем.

Для плову найкраще підійде м'ясо молодого поросяти. Його потрібно добре промити і нарізати поперек волокон шматками.

Наливаємо в чавунець олія, добре розжарюємо і засмажуємо овочі, додаємо спеції і м'ясо. Робити це потрібно на сильному полум'я.

Через п'ять хвилин все перемішуємо, всипаємо рис і заливаємо водою. Яку потрібно заздалегідь підігріти. Доводимо до закипання, тільки після цього накриваємо кришкою, зменшуємо полум'я і тушкуємо півгодини.

Якщо ви бачите, що вода випарувалася, а крупа все ще залишається твердою, долийте ще рідини і доведіть до готовності.

Профітролі рецепт з фото покроково: рекомендації та поради як зробити неймовірні десерти та закуски.

Смажені креветки з часником під соусом, читайте самі цікаві рецепти цієї закуски.

Як приготувати самсу з листкового тіста з різноманітними начинками, читайте як правильно приготувати.

Як просто приготувати смачний гуляш зі свинини

Таке блюдо як гуляш, займає одне з основних місць в нашому меню. Його готують з свинячого ошийка.

М'ясо з цього місця має жирові прошарки і досить м'яке. Гуляш можна робити з томатно-сметанною або вершковою підливою, додавати овочі і гриби.

Він добре гармонує з будь-яким гарніром.

Компоненти:

  • Ошийок – 700 г;
  • Борошно – 1 ст. л;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Соус томатний – 3 ст. л;
  • Печериці – 300 г;
  • Рослинна (звичайне) олія – для смаження;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Майонез домашній – 3 ст. л.;
  • Вода охолоджена – 1 стакан.

Чистимо вощи і шаткуємо соломкою. Гриби промиваємо та нарізаємо тонкими слайсами. Наливаємо в сковороду масло рослинне і засмажуємо підготовлені цибулю і моркву. Коли вони набудуть прозорість додаємо шампіньйони і готуємо до випаровування вологи.

М'ясо добре промиваємо, розбираємо вздовж і поперек волокон на невеликі кубики. Закидаємо до овочів, промешиваем і додаємо спеції і підсолюємо.

Томатний соус розводимо водою, домішуємо майонез і вливаємо заправку в приготоване блюдо. Через півгодини всипаємо борошно і розмішуємо. Зменшуємо полум'я і тушкуємо ще півгодини.

Пікантний смак страви додасть свіжа петрушка або кріп. Якщо вам трапилося нежирне, пісне м'ясо, гуляш можна готувати на салі або смальці.

Книжечка зі свинини з овочами в духовці

Просте, при цьому святкове блюдо з свинячого балика з овочами буде гідною прикрасою фуршетного столу.

Компоненти:

  • Сметана – 200 мл;
  • Гірчиця – 3 ст. л.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Коріандр – 0.5 ч. л.;
  • Чебрець – 0.5 ч. л.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Помідор – 3 шт.;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Балик – 1 кг.

Беремо цільний шматок свинячого балика, промиваємо, обтираем паперовим рушником і даємо полежати. У маленькій піалі перемішуємо гірчицю, сметану і спеції. Чистимо часник і шаткуємо слайсами.

Робимо поперечні надрізи в балику приблизно через сантиметр, але повністю не відрізаємо, щоб вийшов ефект книжечки. Рясно промазуємо гірчично-сметанним маринадом, шпигуємо часником і залишаємо промаринуватися на три години.

Помідори, цибулю, перець миємо, чистимо і шаткуємо кружечками. У проміжки між пластами балика прокладаємо всіх овочів по два шматочки. Активуємо електродуховку на 190 °С.

Викладаємо на жаровню скляну балик, натягуємо зверху фольгу, щільно закріплюємо краю і занурюємо запікатися на одну годину. Хвилин за п'ять до завершення приготування знімаємо фольгу, щоб м'ясо придбало красиву скориночку.

Свинячі відбивні в клярі з кунжутом

Корисні і смачні відбивні виходять, якщо в якості панірування використовувати висівки і насіння кунжуту.

Компоненти:

  • Вирізка свиняча – 450 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Висівки – 5 ст. л.;
  • Кунжут – 3 ст. л.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Олія соняшникова 100 мл

Нарізаємо помытое і добре обсушенное м'ясо на стейки. Кладемо в харчовій пакет, щоб бризки не замазали кухню, і відбиваємо до тонкого стану кухонним молотком. Посипаємо спеціями, підсолюємо і викладаємо стопкою.

В тарілці перемішуємо висівки з кунжутом. У глибоку піалу вбиваємо яйця. Вливаємо олію на пательню і добре розігріваємо. Занурюємо відбивну яйце, обвалюємо в борошняної суміші і обсмажуємо до красивого коричневого кольору.

Після цього викладаємо стейки на блюдо. Можна промазати їх сметаною і занурити в електродуховку на десять хвилин, так вони стануть значно м'якше. Але якщо вам хочеться хрустку скоринку, то можна обійтися без цього.

Дякуємо за увагу та легкої вам куховаріння, дорогі господині!

Що ще почитати: