Як приготувати банановий пиріг в мультиварці
Випічка з бананами завжди виходить смачною і ароматною. Банани надають приємний вишуканий смак, який надовго залишиться в пам'яті. Крім того, пироги з бананами можна пекти круглий рік — хоч взимку, хоч влітку.
Крім бананів, в пироги можна додавати сир, яблука, шоколад і багато інші солодкі інгредієнти.
Давайте сьогодні поговоримо про приготування бананового пирога в мультиварці. Докладно розберемо самі смачні рецепти цієї випічки і спробуємо приготувати їх в домашніх умовах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошна - | 400 грам |
Шматочок вершкового масла - | 100 грам |
Яєць - | 2 шт. |
Цукру-піску - | стакан |
Бананів - | 2 штуки |
Подрібнених волоських горіхів - | 150 грам |
Ваніліну - | трохи |
Сметани - | 150 мл |
Харчова сода - | ½ Ч. ложки |
Сіль - | щіпка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 170 Ккал |
Як зробити:
З бананів чистимо шкірку, м'якоть викладаємо в миску і робимо з неї пюре виделкою. Також її можна перемолоти в блендері;
У чашку мультиварочной машини викладаємо вершкове масло, ставимо режим «Підігрів» і розтоплюємо його до рідкого стану;
Далі в миску наливаємо рідке масло, додаємо до нього цукровий пісок, викладаємо курячі яйця, ванілін. Все ретельно перемішуємо;
Заливаємо до всіх інгредієнтів сметану і збиваємо до однорідності;
В окремій чашці перемішуємо борошно з сіллю і харчовою содою;
Потім в рідку суміш починаємо потроху засипати сухі інгредієнти. Під час засипання збиваємо міксером, щоб пішли всі грудочки;
Після цього викладаємо на тісто бананове пюре і дрібні шматочки горіхів. Усе ретельно змішуємо;
Рідке тісто виливаємо в ємність мультиварки і ставимо програму «Випікання» на 60 хвилин;
Після цього часу випічку потрібно перевірити на готовність за допомогою сірника або простенької зубочистки. Проколюємо зубочисткою пиріг, якщо вона буде суха, то він готовий, якщо з тестом, то значить, він не до кінця пропікся. Тоді можна поставити режим «Підігрів» і допекти 10 хвилин;
Готовий пиріг виймаємо з мультиварки і нарізаємо порційними шматочками. Можна прикрасити свіжою ягодою і цукровою пудрою.
Ніжний сирно-банановий пиріг
Складові компоненти:
- Манка – 150 грам;
- 200 грам сиру;
- 70 грам натурального меду;
- 2 банана;
- 2 яйця;
- Невеликий шматочок вершкового масла на 30 грам.
Готування:
- Банани очищаються від шкірки і розрізаються на дрібні кубики. При бажанні їх можна протерти великою теркою;
- Далі в глибоку миску викладаємо шматочки бананів, сир, манку, курячі яйця та мед. Все ретельно перемішуємо блендером або міксером до однорідної суміші;
- Ємність мультиварки повністю промазуємо вершковим маслом, також не забудьте промазати бічні частини;
- Рідку сирно-бананову масу переливаємо в мультиварочную машину і щільно закриваємо кришкою;
- Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо випікатися на годину;
- Як тільки прозвучить сигнал, пиріг слід залишити на деякий час під закритою кришкою, щоб він не опустився;
- Після цього випічку виймаємо, викладаємо на тарілку і нарізаємо порційними шматочками. При бажанні можна змастити сметаною, посипати цукровою пудрою і подати з ягідками.
Неймовірно смачний шоколадно-банановий пиріг
Продукти для приготування:
- 200 грам какао-порошку;
- 100 грам чорного шоколаду;
- 2 банана;
- 200 грам борошна;
- 2 курячих яйця;
- 2 великі ложки молока;
- 200 грамів цукрового піску;
- 1 велика ложка цукрової пудри;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 100 мл рослинного (звичайного) олії.
Приготування по кроках:
- У глибоку чашку просіваємо борошно, додаємо туди какао порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо;
- Два яйця розбиваємо і поділяємо желточки від білків. Кладемо їх в окремі миски;
- До жовтків висипаємо цукровий пісок і гарненько протираємо все міксером до пишної суміші;
- З бананів знімаємо шкірку, м'якоть розрізаємо на невеликі скибочки;
- Скибочки бананів висипаємо в суміш з цукру і жовтків і добре розмішуємо, поки суміш не придбає однорідність;
- Потім у цю суміш заливаємо трохи молока і рослинної олії, при цьому постійно збиваємо;
- Далі невеликими порціями засипаємо борошно з какао-порошком. Добре розмішуємо і розбиваємо всі грудочки. Повинна вийти однорідна шоколадна маса;
- Плитку шоколаду протираємо дрібної теркою і засипаємо в рідке тісто;
- Білки інтенсивно збиваємо міксером до утворення піни;
- Збиті білки треба вмішати в рідке тісто міксером на невеликій швидкості, щоб вони не втратили свою пишність;
- Ємність мультиварки треба добре промазати рослинним маслом і залити в неї рідке шоколадне тісто;
- Вибираємо програму «Випічка» і запікаємо близько години;
- Як тільки прозвучить сигнал не потрібно відразу відкривати кришку. Пиріг повинен постояти ще хвилин 15-20;
- Після цього акуратно виймаємо пиріг з мультиварки і перекладаємо на широку тарілку. Верх випічки присипаємо цукровою пудрою.
Бананово-яблучний пиріг в кухонній помічниці
Продукти, які знадобляться:
- 350 грам борошна;
- Півтора склянки цукру;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- 5 свіжих яблук;
- Один банан;
- Пакетик ванілі;
- 2 великі ложки панірувальних сухарів;
- Шматочок вершкового масла на 20 грам.
Рецептура:
- Яйця курячі розбиваємо і кладемо в чашку. Висипаємо до них цукровий пісок і ретельно розмішуємо міксером до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться;
- Далі засипаємо туди ванілін і змішуємо;
- Борошно слід гарненько просіяти. Засипаємо її в рідку суміш невеликими порціями;
- Потім всю суміш перемішуємо великою ложкою поступальними рухами зверху вниз. Повинна вийти однорідна суміш без грудочок з густою консистенцією;
- З яблук чистимо шкірку, розрізаємо і прибираємо насіння з розетками. Розрізаємо м'якоть на дрібні кубики;
- З банана знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо у вигляді кружечків;
- Яблука з бананами висипаємо в рідке тісто і добре перемішуємо, щоб фрукти рівномірно розійшлися по всій суміші;
- Чашку мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями;
- Заливаємо в каструлю рідке тісто з фруктами і ставимо режим «Випічка» на годину;
- Як тільки пиріг спечеться, його потрібно остудити і викласти на тарілку. Потім його можна порізати на порційні квадратики і подавати до чаю.
Як приготувати суші в домашніх умовах? Прості покрокові рецепти з різними начинками.
Рецепт українських пампушок з часником, їх можна готувати як до традиційного борщу, так і для інших страв.
Як приготувати свинячі реберця в мультиварці: від найпростіших, до найскладніших рецептів. Але кожен з них гідний згадування.
Найпростіший рецепт бананового пирога
Для приготування нам будуть потрібні наступні продукти:
- Перезрілі банани – 2 штуки;
- 100 грам вершкового масла;
- Півсклянки кефіру;
- ¾ Ч. ложки харчової соди;
- Цукровий пісок — стакан;
- 2 курячого яйця;
- Борошно вищого ґатунку – 200 грам;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Щіпка солі.
Як робити:
- Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані до рідкого стану;
- З бананів чистимо шкірку і м'якоть нарізаємо у вигляді кружечків;
- Потім кружечки бананів розминаємо виделкою та пюреобразного стану. Також їх можна подрібнити блендером. Але краще всього виделкою, тоді їх аромат і смак буде набагато яскравіше;
- Банани змішуємо з розтопленим вершковим маслом і добре перемішуємо;
- В окрему миску розбиваємо курячі яйця, засипаємо до них цукровий пісок і збиваємо міксером або блендером до білої пишної піни;
- Кефір потрібно попередньо прогріти до теплого стану. В теплий кефір викладаємо харчову соду і ретельно розмішуємо. Кефір повинен збільшитися в 2-3 розміру. Якщо ж цього не буде, то його потрібно залишити на 10 хвилин, за цей час він продымится;
- Всі компоненти — кефір із содою, бананове пюре з розтопленим вершковим маслом і яєчні жовтки з цукровим піском — змішуємо до однорідної консистенції;
- Потім у цю суміш починаємо повільно засипати борошно. Обов'язково добре перемішайте;
- У результаті повинна вийти суміш, схожа на сметану густої консистенції;
- Чашку мультиварки промазуємо рослинним маслом з усіх боків і заливаємо туди тісто;
- Закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і печемо 1 годину 20 хвилин. Під час випікання не можна відкривати кришку;
- Після того, як пиріг спечеться, кришку потрібно буде відкрити і залишити постояти випічку протягом 7-10 хвилин;
- Потім пиріг слід акуратно вийняти на плоску тарілку, розрізати на шматочки і подавати на стіл. Попередньо його можна посипати цукровою пудрою або протертим шоколадом.
Пироги з бананами виходять дуже смачними. А готувати їх дуже просто. З цією справою зможе впоратися будь-яка господиня. Головне — точно слідувати рецептурою, дотримуватися правильне кількість інгредієнтів і, звичайно, гарний терпіння.
Тоді ви зможете приготувати смачну, ніжну, пухку і ароматну випічку, від якої будуть у захваті всі ваші рідні!