Як приготувати банановий пиріг в мультиварці
Випічка з бананами завжди виходить смачною і ароматною. Банани надають приємний вишуканий смак, який надовго залишиться в пам'яті. Крім того, пироги з бананами можна пекти круглий рік — хоч взимку, хоч влітку.
Крім бананів, в пироги можна додавати сир, яблука, шоколад і багато інші солодкі інгредієнти.
Давайте сьогодні поговоримо про приготування бананового пирога в мультиварці. Докладно розберемо самі смачні рецепти цієї випічки і спробуємо приготувати їх в домашніх умовах.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Борошна - | 400 грам | 
| Шматочок вершкового масла - | 100 грам | 
| Яєць - | 2 шт. | 
| Цукру-піску - | стакан | 
| Бананів - | 2 штуки | 
| Подрібнених волоських горіхів - | 150 грам | 
| Ваніліну - | трохи | 
| Сметани - | 150 мл | 
| Харчова сода - | ½ Ч. ложки | 
| Сіль - | щіпка | 
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 170 Ккал | 
Як зробити:
З бананів чистимо шкірку, м'якоть викладаємо в миску і робимо з неї пюре виделкою. Також її можна перемолоти в блендері;
У чашку мультиварочной машини викладаємо вершкове масло, ставимо режим «Підігрів» і розтоплюємо його до рідкого стану;
Далі в миску наливаємо рідке масло, додаємо до нього цукровий пісок, викладаємо курячі яйця, ванілін. Все ретельно перемішуємо;
Заливаємо до всіх інгредієнтів сметану і збиваємо до однорідності;
В окремій чашці перемішуємо борошно з сіллю і харчовою содою;
Потім в рідку суміш починаємо потроху засипати сухі інгредієнти. Під час засипання збиваємо міксером, щоб пішли всі грудочки;
Після цього викладаємо на тісто бананове пюре і дрібні шматочки горіхів. Усе ретельно змішуємо;
Рідке тісто виливаємо в ємність мультиварки і ставимо програму «Випікання» на 60 хвилин;
Після цього часу випічку потрібно перевірити на готовність за допомогою сірника або простенької зубочистки. Проколюємо зубочисткою пиріг, якщо вона буде суха, то він готовий, якщо з тестом, то значить, він не до кінця пропікся. Тоді можна поставити режим «Підігрів» і допекти 10 хвилин;
Готовий пиріг виймаємо з мультиварки і нарізаємо порційними шматочками. Можна прикрасити свіжою ягодою і цукровою пудрою.
Ніжний сирно-банановий пиріг
Складові компоненти:
- Манка – 150 грам;
 - 200 грам сиру;
 - 70 грам натурального меду;
 - 2 банана;
 - 2 яйця;
 - Невеликий шматочок вершкового масла на 30 грам.
 
Готування:
- Банани очищаються від шкірки і розрізаються на дрібні кубики. При бажанні їх можна протерти великою теркою;
 - Далі в глибоку миску викладаємо шматочки бананів, сир, манку, курячі яйця та мед. Все ретельно перемішуємо блендером або міксером до однорідної суміші;
 - Ємність мультиварки повністю промазуємо вершковим маслом, також не забудьте промазати бічні частини;
 - Рідку сирно-бананову масу переливаємо в мультиварочную машину і щільно закриваємо кришкою;
 - Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо випікатися на годину;
 - Як тільки прозвучить сигнал, пиріг слід залишити на деякий час під закритою кришкою, щоб він не опустився;
 - Після цього випічку виймаємо, викладаємо на тарілку і нарізаємо порційними шматочками. При бажанні можна змастити сметаною, посипати цукровою пудрою і подати з ягідками.
 
Неймовірно смачний шоколадно-банановий пиріг
Продукти для приготування:
- 200 грам какао-порошку;
 - 100 грам чорного шоколаду;
 - 2 банана;
 - 200 грам борошна;
 - 2 курячих яйця;
 - 2 великі ложки молока;
 - 200 грамів цукрового піску;
 - 1 велика ложка цукрової пудри;
 - 1 чайна ложка розпушувача;
 - 100 мл рослинного (звичайного) олії.
 
Приготування по кроках:
- У глибоку чашку просіваємо борошно, додаємо туди какао порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо;
 - Два яйця розбиваємо і поділяємо желточки від білків. Кладемо їх в окремі миски;
 - До жовтків висипаємо цукровий пісок і гарненько протираємо все міксером до пишної суміші;
 - З бананів знімаємо шкірку, м'якоть розрізаємо на невеликі скибочки;
 - Скибочки бананів висипаємо в суміш з цукру і жовтків і добре розмішуємо, поки суміш не придбає однорідність;
 - Потім у цю суміш заливаємо трохи молока і рослинної олії, при цьому постійно збиваємо;
 - Далі невеликими порціями засипаємо борошно з какао-порошком. Добре розмішуємо і розбиваємо всі грудочки. Повинна вийти однорідна шоколадна маса;
 - Плитку шоколаду протираємо дрібної теркою і засипаємо в рідке тісто;
 - Білки інтенсивно збиваємо міксером до утворення піни;
 - Збиті білки треба вмішати в рідке тісто міксером на невеликій швидкості, щоб вони не втратили свою пишність;
 - Ємність мультиварки треба добре промазати рослинним маслом і залити в неї рідке шоколадне тісто;
 - Вибираємо програму «Випічка» і запікаємо близько години;
 - Як тільки прозвучить сигнал не потрібно відразу відкривати кришку. Пиріг повинен постояти ще хвилин 15-20;
 - Після цього акуратно виймаємо пиріг з мультиварки і перекладаємо на широку тарілку. Верх випічки присипаємо цукровою пудрою.
 
Бананово-яблучний пиріг в кухонній помічниці
Продукти, які знадобляться:
- 350 грам борошна;
 - Півтора склянки цукру;
 - Яйця курячі – 4 штуки;
 - 5 свіжих яблук;
 - Один банан;
 - Пакетик ванілі;
 - 2 великі ложки панірувальних сухарів;
 - Шматочок вершкового масла на 20 грам.
 
Рецептура:
- Яйця курячі розбиваємо і кладемо в чашку. Висипаємо до них цукровий пісок і ретельно розмішуємо міксером до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться;
 - Далі засипаємо туди ванілін і змішуємо;
 - Борошно слід гарненько просіяти. Засипаємо її в рідку суміш невеликими порціями;
 - Потім всю суміш перемішуємо великою ложкою поступальними рухами зверху вниз. Повинна вийти однорідна суміш без грудочок з густою консистенцією;
 - З яблук чистимо шкірку, розрізаємо і прибираємо насіння з розетками. Розрізаємо м'якоть на дрібні кубики;
 - З банана знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо у вигляді кружечків;
 - Яблука з бананами висипаємо в рідке тісто і добре перемішуємо, щоб фрукти рівномірно розійшлися по всій суміші;
 - Чашку мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями;
 - Заливаємо в каструлю рідке тісто з фруктами і ставимо режим «Випічка» на годину;
 - Як тільки пиріг спечеться, його потрібно остудити і викласти на тарілку. Потім його можна порізати на порційні квадратики і подавати до чаю.
 
Як приготувати суші в домашніх умовах? Прості покрокові рецепти з різними начинками.
Рецепт українських пампушок з часником, їх можна готувати як до традиційного борщу, так і для інших страв.
Як приготувати свинячі реберця в мультиварці: від найпростіших, до найскладніших рецептів. Але кожен з них гідний згадування.
Найпростіший рецепт бананового пирога
Для приготування нам будуть потрібні наступні продукти:
- Перезрілі банани – 2 штуки;
 - 100 грам вершкового масла;
 - Півсклянки кефіру;
 - ¾ Ч. ложки харчової соди;
 - Цукровий пісок — стакан;
 - 2 курячого яйця;
 - Борошно вищого ґатунку – 200 грам;
 - Рослинна (звичайне) олію;
 - Щіпка солі.
 
Як робити:
- Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані до рідкого стану;
 - З бананів чистимо шкірку і м'якоть нарізаємо у вигляді кружечків;
 - Потім кружечки бананів розминаємо виделкою та пюреобразного стану. Також їх можна подрібнити блендером. Але краще всього виделкою, тоді їх аромат і смак буде набагато яскравіше;
 - Банани змішуємо з розтопленим вершковим маслом і добре перемішуємо;
 - В окрему миску розбиваємо курячі яйця, засипаємо до них цукровий пісок і збиваємо міксером або блендером до білої пишної піни;
 - Кефір потрібно попередньо прогріти до теплого стану. В теплий кефір викладаємо харчову соду і ретельно розмішуємо. Кефір повинен збільшитися в 2-3 розміру. Якщо ж цього не буде, то його потрібно залишити на 10 хвилин, за цей час він продымится;
 - Всі компоненти — кефір із содою, бананове пюре з розтопленим вершковим маслом і яєчні жовтки з цукровим піском — змішуємо до однорідної консистенції;
 - Потім у цю суміш починаємо повільно засипати борошно. Обов'язково добре перемішайте;
 - У результаті повинна вийти суміш, схожа на сметану густої консистенції;
 - Чашку мультиварки промазуємо рослинним маслом з усіх боків і заливаємо туди тісто;
 - Закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і печемо 1 годину 20 хвилин. Під час випікання не можна відкривати кришку;
 - Після того, як пиріг спечеться, кришку потрібно буде відкрити і залишити постояти випічку протягом 7-10 хвилин;
 - Потім пиріг слід акуратно вийняти на плоску тарілку, розрізати на шматочки і подавати на стіл. Попередньо його можна посипати цукровою пудрою або протертим шоколадом.
 
Пироги з бананами виходять дуже смачними. А готувати їх дуже просто. З цією справою зможе впоратися будь-яка господиня. Головне — точно слідувати рецептурою, дотримуватися правильне кількість інгредієнтів і, звичайно, гарний терпіння.
Тоді ви зможете приготувати смачну, ніжну, пухку і ароматну випічку, від якої будуть у захваті всі ваші рідні!













