Що приготувати з курячого фаршу просто і смачно
Якщо ви стежите за своїм раціоном або часто готуєте для дітей, вам будуть цікаві рецепти страв з курячого м'яса. Курятина відмінно поєднується з овочами, кисломолочною продукцією та виробами з борошна.
З її фаршу готують котлети, тефтелі, запіканки, пироги і взагалі все, що заманеться. Часу на її приготування, на відміну від інших сортів м'яса, потрібно істотно менше.
Що можна приготувати з курячого фаршу
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряча грудка - | 700 г |
Картопля - | 1 кг |
Цибулю - | 1 головка |
Морква - | 1 шт. |
Рослинна олія - | приблизно 100 мл |
Майонез - | 200 мл |
Сир - | 200 г |
Сіль, спеції - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 191 Ккал |
Пропускаємо мясо через електром'ясорубку. Чистимо овочі, картоплю проварюємо до напівготовності. Нашаткувати брусками цибулю і моркву, смажимо на олії.
Викладаємо фарш, підсолюємо, приправляємо спеціями і продовжуємо готувати. Картоплю розминаємо в пюре без грудочок.
Викладаємо на деко шарами підготовлені продукти: пюре, фарш, пюре, промазуємо верх рясно майонезом.
Занурюємо запікатися в прогріту електродуховку на годину, в кінці приготування посипаємо натертим сиром. Також можна притрусити свіжою зеленню.
Млинці, фаршировані курячим фаршем
Всі ми з дитинства любимо млинці – солодкі, не солодкі, з сиром, з м'ясом, мочаємо їх у сметану або джем.
Компоненти:
- Борошно – 0.5 л;
- Молоко – 1 л;
- Рослинне масло – 8 ст. л.;
- Яйце – 6 шт.;
- Сіль, цукор – 1 ч. л.;
- Фарш курячий – 600 г;
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – як соус;
- Рис пропарений – 1 стакан.
Заводимо млинці в чаші міксера. Для цього змішуємо яйця з молоком, додаємо сіль, протрушенную борошно і цукор. Перемішуємо всю масу, щоб не було грудок. Вливаємо олію рослинну і даємо тісту відпочити одну годину.
Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю. У сотейник набираємо масло рослинне і викладаємо засмажитися цибулю і фарш. Постійно помішуємо, щоб продукти рівномірно просмажаться. Рис відварюємо. Зливаємо на сито і даємо охолонути.
Смажимо млинці на добре прогрітій спеціальній сковороді. Викладаємо стопкою на тарілку. Змішуємо рис з засмаженим фаршем і цибулею, підсолюємо. На край млинця кладемо начинку і звертаємо рулетиком. В піалу наливаємо сметану.
Осетинський пиріг з сиром і куркою
Традиційний пиріг по-осетинськи з куркою готується досить швидко і виходить неймовірно соковитим і смачним.
Компоненти:
- Борошно – 750 г;
- Дріжджі сухі – 1 пакетик;
- Молоко – 0.5 л.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Вершкове (жирне) масло – 50 г;
- Сир – 250 г;
- Фарш курячий – 550 г;
- Часник – 2 зубки;
- Цибуля – 1 головка.
- Вода очищена – 0.5 склянки;
- Яйце – 1 шт.
У маленькій піалі розводимо дріжджі з теплою водою. Даємо постояти, щоб їх ферменти заробили, і з'явилася пінна шапка.
Молоко прогріваємо, виливаємо у велику скляну миску, додаємо яйце і додаємо сіль. Все добре промешиваем. Вливаємо опару, і потроху – протрушенную борошно, безперервно промешівая тісто.
Коли консистенція буде досить густий і гомогенною, накриваємо чистою мискою і залишаємо підніматися на одну годину.
Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо і змішуємо з курячим фаршем, натертим сиром і спеціями. Все добре промешиваем.
М'яке повітряне тісто ділимо навпіл, розгортаємо на чистій рівній поверхні, викладаємо всю начинку. Зверху накриваємо другою половиною розкатаного тіста і защепляем краю по периметру.
Занурюємо запікатися в електродуховку на одну годину. Витягаємо, змащуємо верх вершковим маслом.
Як приготувати смачні курячі котлети
Компоненти:
- Куряче філе – 600 г;
- Білий батон – 2 шматка;
- Вершки – 150 мл;
- Сіль – за смаком;
- Рослинне масло – близько 100 мл;
- Часник – 1 зубок;
- Цибуля – 1 головка.
- Панірувальні сухарі – 1 упаковка;
- Яйце – 1 шт.
Куряче філе промиваємо і обробляємо на шматочки. Пропускаємо через електром'ясорубку з часником і цибулею. Батон заливаємо вершками і даємо розм'якнути.
Додаємо у фарш сіль, спеції і хліб з залишками вершків. Все добре промешиваем, кілька разів відбиваємо.
Захоплюємо долонею жменю і прикладаючи фізичну силу кидаємо назад. Таким чином вийде зайве повітря, і котлети будуть значно щільніше.
Наливаємо в сотейник масло вершкове і прогріваємо. Мокрими руками формуємо невеликі котлетки, макаємо в яйце, покриваємо панірувальними сухарями і засмажуємо.
Завдяки білого батону і вершків курячі котлетки виходять не надто сухими. А за рахунок панірування весь сік під час прожарювання залишається всередині. Але ще дуже важливо не перетримати їх на сковороді і смажити тільки на добре прогрітому олії, інакше паніровка буде приставати до дна, а вироби – горіти.
Якщо ви вирішили додати в котлети гриби – гливи або печериці – це теж буде дуже смачно, тільки у фарш доведеться вбити пару яєць. Вони виконають функцію клеїть речовини, і котлети не будуть розпадатися.
Як приготувати тефтелі з курячого фаршу
Смачні тюфтельки у підливці з томатного соусу з морквою та цибулею, відмінно поєднуються з гарніром зі спагеті або пюре.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 1 кг;
- Рис пропарений – 0.5 ст.;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Цибуля – 1 головка;
- Морква – 1 шт.;
- Томатна паста – 3 ст. л;
- Вода – 2 ст.;
- Сіль – за смаком;
- Хліб – 2 шматка;
- Молоко — 1 ст.
Промиваємо і відварюємо рис. Овочі чистимо і шаткуємо брусками. Томатну пасту розвести в очищеній воді, підсолюємо.
М'ясо обробляємо на шматочки і пропускаємо через електром'ясорубку. Хліб заливаємо теплим молоком. Наливаємо рослинне масло на сковороду.
У фарш додаємо остиглий рис, сіль і розм'яклий хліб із залишками молока. Все добре промешиваем і мокрими руками формуємо невеличкі кульки. Злегка засмажуємо.
Поміщаємо в каструлю з нержавіючої сталі, зверху викладаємо підготовлені овочі, заливаємо томатною заправкою і протушиваем півгодини.
Ніжна куряча грудка в клярі — це відмінне блюдо, яке можна готувати кожен день.
Простий рецепт салату з курячої грудки, сюди можна додати квасоля, зелень, гриби, кукурудзу та інші інгредієнти. Читайте як приготувати.
Як зварити холодець з курячих лапок, що додати і як правильно готувати, щоб зберегти прозорість.
Що приготувати з курячого фаршу в мультиварці
Варіант 1 — ковбаса
Куряча ковбаса, приготована на домашній кухні, буде в рази краще будь магазинної. Роблячи бутерброди дітям в школу, ви будете впевнені, що вони з'їдять корисне блюдо.
Компоненти:
- Філе куряче – 700 г;
- Вершки жирні – 200 мл;
- Сіль – за смаком;
- Яйця – 2 шт.;
- Спеції курячі – пакетик;
- Вода – 1.5 л.
М'ясо курки промиваємо й обсушуємо. Филейным ножем розбираємо на шматки. Подрібнюємо заглибним блендером.
Подбавляем часник, спеції, вливаємо свіжі охолоджені вершки і вбиваємо яйце. Рукою добре промешиваем і мнемо всю масу, щоб м'ясо наситилося спеціями і вершками. Залишаємо промаринуватися на півгодини.
Відмотуємо довгий шматок харчової плівки, на край кладемо частина фаршу, сматываем в рулон і загортаємо краю, як обгортку цукерки. За цією схемою формуємо три ковбаски. Не робіть їх занадто товстими, потрібно щоб вони добре пропеклися.
Активуємо прилад в режим варіння. Занурюємо ковбаски в чашу, до верху заливаємо водою і готуємо одну годину.
Виймаємо, даємо охолонути, знімаємо плівку і даємо охолонути. Це блюдо легко приготувати в звичайній емальованій каструлі на конфорці.
Варіант 2 – італійська паста
Спагетті з фаршем в мультиварці в томатно-вершковому соусі подумки перенесе вас в італійський ресторанчик і навіє романтику.
Компоненти:
- Вершки – 200 мл;
- Борошно – 3 ст. л.;
- Вершкове (жирне) масло – 100 г;
- Куряче філе – 450 г;
- Спагетті – 450 г;
- Томатний соус – 150 мл;
- Сіль – за смаком;
- Базилік – кілька гілочок;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Вода – 1 л.
На маленькій сковороді засмажуємо протрушенную борошно з маслом вершковим, вливаємо охолоджені вершки, трохи протушиваем і додаємо томатний соус. Добре промешиваем і готуємо ще 5 хвилин.
Промивши куряче м'ясо, пропускаємо через електром'ясорубку. Агрегат активуємо в режим смаження. У чашу наливаємо олію соняшникову олію і смажимо фарш до напівготовності.
Перемикаємо на підігрів, завантажуємо зверху поламані навпіл спагетті і заливаємо гарячою водою. Додаємо вершково-томатний соус і готуємо в режимі «Плов» одна година.
В кінці притрушиваем базиліком і за бажанням натертим сиром (тільки напівтвердих або твердих сортів).
Спагетті потрібно брати тривалого приготування, щоб вони не перетворилися на кашу.
Удачі на кулінарному ниві!