10 апрель 2019 2 049

Рецепти поживних, смачних і пісних супів на кожен день

Суп – це чудова страва, яке обов'язково має бути присутнім у повсякденному меню. Без цієї страви ніяк не обійтися, адже воно допомагає насититися, відновити сили і привести організм в тонус.

А скільки існує способів приготування цієї страви — так простий сила-силенна – овочеві, з крупами, з м'ясом і без, кремові, молочні, дієтичні та багато інших.

Давайте сьогодні поговоримо про приготуванні супів для повсякденного меню. Розглянемо найпопулярніші рецепти приготування смачних супчиків.

Рецепти простих і легких супів на кожен день

Суп з м'яса індички і цибулею пореєм
Інгредієнти Кількість
М'ясо індички або курки - 0,5 кг
Картопля - 400 грам
Стебло цибулі порею - 1 шт.
Вода - 2500 мл
Сіль і чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 30 Ккал

Як готується:

  1. М'ясо слід промити і нарізати середніми шматочками;
  2. Потім поміщаємо шматочки м'яса в ємність, наливаємо воду, засипаємо сіль і поміщаємо на газ;
  3. Як тільки вода почне кипіти, відварюємо його півгодини і виймаємо на тарілку;
  4. З картоплі зрізається шкурка, промиваємо його і ріжемо кубиками;
  5. У киплячий бульйон додаємо картоплю і готуємо до готовності 10-15 хвилин;
  6. Цибуля порей нарізаємо у вигляді кілець і засипаємо в суп;
  7. Також туди знову викладаємо шматочки м'яса, перчимо, якщо потрібно ще підсолюємо і відварюємо 5 хвилин;
  8. Перед тим, як подати потрібно посипати дрібними шматочками зелені.

Суп зі свіжими грибами

Складові компоненти:

  • Білі гриби – 6-7 штук;
  • Картопля – 400 грам;
  • 300 грам моркви;
  • Одна цибулина;
  • Пара гілочок зелені кропу і петрушки;
  • Вода – 2500 мл;
  • Пара штук лаврушки;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Як приготувати:

    1. Гриби потрібно очистити і розрізати тонкими пластинками;

    1. Потім на газ ставимо ємність з рідиною і викладаємо шматочки грибів. Варимо їх протягом години;
    2. Тим часом картопля чиститься від шкірки, обполіскується і розрізається часточками. Викладаємо їх у прохолодну воду, щоб не почорніли;

    1. Через годину в бульйон засипаємо картоплю і готуємо до готовності, приблизно хвилин 15;

    1. Потім моркву і цибулю чистимо і розрізаємо у вигляді кубиків;
    2. Ставимо на плиту жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
    3. На розігріте масло викладаємо овочі і смажимо;

    1. Гілочки зелені рубаємо дрібними шматочками і додаємо в овочеву суміш. Прожарюємо його хвилини 2-3 і перекладаємо в суп;

    1. Суп приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і лаврушкой. Готуємо приблизно 20-25 хвилин;

  1. Готовий суп наливаємо у тарілки і присипаємо зеленою цибулею.

Суп з плавленими сирками і вермішеллю

Складові інгредієнти:

  • Сирок плавлений – 2 шматочки;
  • 100 грам вермішелі;
  • 300 грам картоплі;
  • Пара морквин;
  • Цибуля – 200 грам;
  • Рослинне або вершкове масло;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • 6-7 гілочок кропу і петрушки;
  • 2000 мл води.

Як робиться:

  1. Вода заливається в ємність, поміщається на газ і гріється до кипіння;
  2. Шматочки плавленого сиру ріжуться невеликими скибочками і викладаються у киплячу воду;
  3. Варимо сир до тих пір, поки він не розчиниться, приблизно 10 хвилин;
  4. Далі картоплю очищаємо, ріжемо брусочками і засипаємо в сирний бульйон, відварюємо до готовності;
  5. З лука чистимо шкірку і ріжемо невеликими брусочками;
  6. Моркву треба очищається, промивається і протирається великою теркою;
  7. Ставимо сковороду на плиту, заливаємо олію і засипаємо шматочки овочів. Смажимо до готовності, близько 10 хвилин;
  8. Викладаємо овочі в суп і варимо 15 хвилин;
  9. Приблизно за 5 хвилин до готовності суп викладаємо вермішель, сіль і чорний мелений перець;
  10. Гілочки кропу і петрушки дрібно рубаємо і засинаємо.

Рецепти пісних супів

Пісні щі зі свіжою капустою

Компоненти, які знадобляться:

  • Цибуля – 1 штука;
  • 300 грам капусти;
  • Пару штук морквини;
  • 300 грам картоплі;
  • Петрушка пучок;
  • Рослинна олія;
  • 2000 мл води;
  • 2 лаврушки;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Як зробити:

  1. Капусту потрібно очистити та порізати соломкою;
  2. Цибуля чиститься від шкірки і шинкуется ножем на дрібні шматочки;
  3. Морква промивається, очищається і протирається великою теркою;
  4. Ставимо На плиту жаровню, заливаємо масло і засипаємо овочі;
  5. Обсмажуємо овочі до готовності;
  6. Далі на газ ставиться ємність з рідиною, і засипаємо туди овочі;
  7. Картопля очищається від шкірки, промивається і розрізається у вигляді кубиків. Засипаємо його в бульйон до овочів;
  8. Відварюємо до м'якості картоплі. Приблизно 15-20 хвилин;
  9. Потім петрушку дрібно ріжемо і викладаємо в щі;
  10. В кінці додаємо сіль, трохи чорного меленого перцю і відварюємо 2-3 хвилини.

Пісний суп з квасолі з горіхами

Продукти для приготування:

  • Квасоля – 250 грам;
  • 400 грам картоплі;
  • 200 грам ріпчастої цибулі;
  • Морква – 300 грам;
  • Жменя волоських горіхів;
  • Рослинна олія;
  • Вода — 2500 мл;
  • Петрушка, кріп – 100 грам;
  • Лаврушка – 2 штучки;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Рецептура:

  1. Спочатку квасоля потрібно покласти в холодну воду і замочувати 2-3 години;
  2. Після цього з квасолі виливаємо воду, викладаємо її в тару з металу, заливаємо водою і ставимо на газ. Відварюємо до м'якості, приблизно годину;
  3. Картопля очищається, промивається і ріжеться скибочками;
  4. Засипаємо картоплю до квасолі і підсолюємо. Відварюємо до готовності картоплі;
  5. Потім моркву слід очистити, промити і протерти великою теркою;
  6. З цибулю потрібно прибрати шкірку і розрізати його дрібними кубиками;
  7. Овочева нарізка прожарюється на рослинній олії до повної готовності, приблизно 10 хвилин;
  8. Далі засмажку перекладаємо в суп;
  9. Горіхи розламуємо на дрібні шматочки і засипаємо в бульйон;
  10. Зелень потрібно дрібно нашаткувати і засипати до решти інгредієнтів. Також додаємо туди лавровий лист і чорний мелений перець;
  11. Готовий суп повинен настоятися близько 30 хвилин.

Читайте рецепт шурпи з баранини в домашніх умовах — дуже незвичайне блюдо.

Як приготувати суп з сушених грибів читайте рецепт.

Як правильно приготувати курячий суп в мультиварці, які поради вам знадобляться.

Пісний суп з брокколі

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 300 гам брокколі;
  • Одна морквина;
  • Цибулина – 1 штука;
  • Картопля – 2-3 штуки;
  • Один стебло селери;
  • Зелень пару гілочок;
  • Рослинна олія;
  • Сіль;
  • Вода – 2500 мл

Приготування:

  1. Ставимо На вогонь каструлю з рідиною і розігріваємо;
  2. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо на дольки;
  3. Викладаємо шматочки картоплі в киплячу воду;
  4. Морква та цибулю треба очистити. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву розрізаємо у вигляді соломки;
  5. Викладаємо овочі на розігріте масло і смажимо пару хвилин;
  6. Брокколі промиваємо і розрізаємо на суцвіття. Засипаємо броколі до картоплі;
  7. Через 10-15 хвилин в суп засипаємо зажарку і відварюємо ще 10 хвилин;
  8. Селера і зелень дрібно рубаємо;
  9. Додаємо в суп сіль і посічену зелень. Відварюємо ще 2-3 хвилини.

Рецепти швидких супів на кожен день

Суп з гороху і копченої грудинки

Продукти:

  • Горох колотий – 150 грам;
  • Копчена грудинка – 300 грам;
  • 400 грам картоплі;
  • Пара цибулин цибулі;
  • Трохи рослинного масла для засмажки;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • ½ Ч. ложки харчової соди;
  • Трохи сушеної зелені.

Приготування:

  1. Бажано попередньо горох залити на ніч водою, так вона швидше звариться;
  2. Попередньо вимочений горох слід промити і засипати в каструлю. Заливаємо гарячу воду і відварюємо. Також туди додаємо соду, за рахунок неї горох звариться значно швидше;
  3. Як тільки вода почне кипіти, газ потрібно зменшити і зняти піну, яка утворилася зверху;
  4. Горох відварюємо близько 10 хвилин і викладаємо на сито. Воду з содою слід злити;
  5. З картоплі слід прибрати шкірку і розрізати його кубиками;
  6. З моркви і цибулі очищають шкірку і шаткуємо овочі ножем у вигляді невеликих шматочків;
  7. У грудинки відокремлюємо м'ясо і сало і розрізаємо їх також у вигляді кубиків;
  8. У ємність з покриттям антипригарного виду засипаємо овочі з копченим м'ясом, додаємо рослинне масло і смажимо їх приблизно 5-7 хвилин;
  9. Далі заливаємо все водою, близько 2-2,5 літра, підсолюємо і перчимо. Відварюємо 10-15 хвилин;
  10. Потім додаємо в суп з овочами і м'ясом горох і проварюємо хвилин 10-15;
  11. За кілька хвилин до готовності суп необхідно насипати сушену зелень.

Суп з яловичини в мультиварці

Складові компоненти:

  • 400 грам яловичого м'яса;
  • Шампіньйони – 300 грам;
  • 3-4 картоплини;
  • Одна цибулина;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • Запашний перець – 5 горошин;
  • Томатна паста – 50 грам;
  • Лаврове листя – 1-2 штуки;
  • Вода – 2-2,5 літра.

Приготування:

  1. Яловиче м'ясо слід промити і розрізати на середні шматочки;
  2. Далі яловичину необхідно викласти в чашку мультиварки, залити водою, додати лаврушку і горщики запашного перцю. Ставимо режим «гасіння» на 2 години;
  3. Як тільки вода закипить, знімаємо зверху піну;
  4. З картоплі і моркви знімаємо шкірку, добре промиваємо і розрізаємо середніми кубиками;
  5. З лука потрібна очистити від лушпиння і порубати ножем;
  6. Печериці потрібно промити і розрізати на тонкі пластинки;
  7. Приблизно через годину після початку приготування м'яса у бульйон засипаємо шматочки картоплі і моркви;
  8. Через 15 хвилин кладемо в суп цибулю і пластинки грибів. Все добре перемішуємо;
  9. За 10 хвилин до готовності викладаємо пару ложок томатної пасти;
  10. Зелень дрібно ріжемо і висипаємо до всіх інгредієнтів;
  11. В кінці все солимо і добре перемішуємо;
  12. Готовий суп наполягаємо півгодини і розливаємо по тарілках.

Тепер ви знаєте, які супи можна приготувати для обіду або вечері. Вони чудово доповнять ваше меню і стануть улюбленими ласощами ваших домочадців. Будьте впевнені, вони вийдуть просто відмінними!

Що ще почитати: