Рецепти поживних, смачних і пісних супів на кожен день
Суп – це чудова страва, яке обов'язково має бути присутнім у повсякденному меню. Без цієї страви ніяк не обійтися, адже воно допомагає насититися, відновити сили і привести організм в тонус.
А скільки існує способів приготування цієї страви — так простий сила-силенна – овочеві, з крупами, з м'ясом і без, кремові, молочні, дієтичні та багато інших.
Давайте сьогодні поговоримо про приготуванні супів для повсякденного меню. Розглянемо найпопулярніші рецепти приготування смачних супчиків.
Рецепти простих і легких супів на кожен день
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
М'ясо індички або курки - | 0,5 кг |
Картопля - | 400 грам |
Стебло цибулі порею - | 1 шт. |
Вода - | 2500 мл |
Сіль і чорний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 30 Ккал |
Як готується:
- М'ясо слід промити і нарізати середніми шматочками;
- Потім поміщаємо шматочки м'яса в ємність, наливаємо воду, засипаємо сіль і поміщаємо на газ;
- Як тільки вода почне кипіти, відварюємо його півгодини і виймаємо на тарілку;
- З картоплі зрізається шкурка, промиваємо його і ріжемо кубиками;
- У киплячий бульйон додаємо картоплю і готуємо до готовності 10-15 хвилин;
- Цибуля порей нарізаємо у вигляді кілець і засипаємо в суп;
- Також туди знову викладаємо шматочки м'яса, перчимо, якщо потрібно ще підсолюємо і відварюємо 5 хвилин;
- Перед тим, як подати потрібно посипати дрібними шматочками зелені.
Суп зі свіжими грибами
Складові компоненти:
- Білі гриби – 6-7 штук;
- Картопля – 400 грам;
- 300 грам моркви;
- Одна цибулина;
- Пара гілочок зелені кропу і петрушки;
- Вода – 2500 мл;
- Пара штук лаврушки;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Як приготувати:
-
- Гриби потрібно очистити і розрізати тонкими пластинками;
-
- Потім на газ ставимо ємність з рідиною і викладаємо шматочки грибів. Варимо їх протягом години;
- Тим часом картопля чиститься від шкірки, обполіскується і розрізається часточками. Викладаємо їх у прохолодну воду, щоб не почорніли;
-
- Через годину в бульйон засипаємо картоплю і готуємо до готовності, приблизно хвилин 15;
-
- Потім моркву і цибулю чистимо і розрізаємо у вигляді кубиків;
- Ставимо на плиту жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо овочі і смажимо;
-
- Гілочки зелені рубаємо дрібними шматочками і додаємо в овочеву суміш. Прожарюємо його хвилини 2-3 і перекладаємо в суп;
-
- Суп приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і лаврушкой. Готуємо приблизно 20-25 хвилин;
- Готовий суп наливаємо у тарілки і присипаємо зеленою цибулею.
Суп з плавленими сирками і вермішеллю
Складові інгредієнти:
- Сирок плавлений – 2 шматочки;
- 100 грам вермішелі;
- 300 грам картоплі;
- Пара морквин;
- Цибуля – 200 грам;
- Рослинне або вершкове масло;
- Сіль і чорний мелений перець;
- 6-7 гілочок кропу і петрушки;
- 2000 мл води.
Як робиться:
- Вода заливається в ємність, поміщається на газ і гріється до кипіння;
- Шматочки плавленого сиру ріжуться невеликими скибочками і викладаються у киплячу воду;
- Варимо сир до тих пір, поки він не розчиниться, приблизно 10 хвилин;
- Далі картоплю очищаємо, ріжемо брусочками і засипаємо в сирний бульйон, відварюємо до готовності;
- З лука чистимо шкірку і ріжемо невеликими брусочками;
- Моркву треба очищається, промивається і протирається великою теркою;
- Ставимо сковороду на плиту, заливаємо олію і засипаємо шматочки овочів. Смажимо до готовності, близько 10 хвилин;
- Викладаємо овочі в суп і варимо 15 хвилин;
- Приблизно за 5 хвилин до готовності суп викладаємо вермішель, сіль і чорний мелений перець;
- Гілочки кропу і петрушки дрібно рубаємо і засинаємо.
Рецепти пісних супів
Пісні щі зі свіжою капустою
Компоненти, які знадобляться:
- Цибуля – 1 штука;
- 300 грам капусти;
- Пару штук морквини;
- 300 грам картоплі;
- Петрушка пучок;
- Рослинна олія;
- 2000 мл води;
- 2 лаврушки;
- Сіль і чорний мелений перець.
Як зробити:
- Капусту потрібно очистити та порізати соломкою;
- Цибуля чиститься від шкірки і шинкуется ножем на дрібні шматочки;
- Морква промивається, очищається і протирається великою теркою;
- Ставимо На плиту жаровню, заливаємо масло і засипаємо овочі;
- Обсмажуємо овочі до готовності;
- Далі на газ ставиться ємність з рідиною, і засипаємо туди овочі;
- Картопля очищається від шкірки, промивається і розрізається у вигляді кубиків. Засипаємо його в бульйон до овочів;
- Відварюємо до м'якості картоплі. Приблизно 15-20 хвилин;
- Потім петрушку дрібно ріжемо і викладаємо в щі;
- В кінці додаємо сіль, трохи чорного меленого перцю і відварюємо 2-3 хвилини.
Пісний суп з квасолі з горіхами
Продукти для приготування:
- Квасоля – 250 грам;
- 400 грам картоплі;
- 200 грам ріпчастої цибулі;
- Морква – 300 грам;
- Жменя волоських горіхів;
- Рослинна олія;
- Вода — 2500 мл;
- Петрушка, кріп – 100 грам;
- Лаврушка – 2 штучки;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Рецептура:
- Спочатку квасоля потрібно покласти в холодну воду і замочувати 2-3 години;
- Після цього з квасолі виливаємо воду, викладаємо її в тару з металу, заливаємо водою і ставимо на газ. Відварюємо до м'якості, приблизно годину;
- Картопля очищається, промивається і ріжеться скибочками;
- Засипаємо картоплю до квасолі і підсолюємо. Відварюємо до готовності картоплі;
- Потім моркву слід очистити, промити і протерти великою теркою;
- З цибулю потрібно прибрати шкірку і розрізати його дрібними кубиками;
- Овочева нарізка прожарюється на рослинній олії до повної готовності, приблизно 10 хвилин;
- Далі засмажку перекладаємо в суп;
- Горіхи розламуємо на дрібні шматочки і засипаємо в бульйон;
- Зелень потрібно дрібно нашаткувати і засипати до решти інгредієнтів. Також додаємо туди лавровий лист і чорний мелений перець;
- Готовий суп повинен настоятися близько 30 хвилин.
Читайте рецепт шурпи з баранини в домашніх умовах — дуже незвичайне блюдо.
Як приготувати суп з сушених грибів читайте рецепт.
Як правильно приготувати курячий суп в мультиварці, які поради вам знадобляться.
Пісний суп з брокколі
Інгредієнти, які знадобляться:
- 300 гам брокколі;
- Одна морквина;
- Цибулина – 1 штука;
- Картопля – 2-3 штуки;
- Один стебло селери;
- Зелень пару гілочок;
- Рослинна олія;
- Сіль;
- Вода – 2500 мл
Приготування:
- Ставимо На вогонь каструлю з рідиною і розігріваємо;
- З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо на дольки;
- Викладаємо шматочки картоплі в киплячу воду;
- Морква та цибулю треба очистити. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву розрізаємо у вигляді соломки;
- Викладаємо овочі на розігріте масло і смажимо пару хвилин;
- Брокколі промиваємо і розрізаємо на суцвіття. Засипаємо броколі до картоплі;
- Через 10-15 хвилин в суп засипаємо зажарку і відварюємо ще 10 хвилин;
- Селера і зелень дрібно рубаємо;
- Додаємо в суп сіль і посічену зелень. Відварюємо ще 2-3 хвилини.
Рецепти швидких супів на кожен день
Суп з гороху і копченої грудинки
Продукти:
- Горох колотий – 150 грам;
- Копчена грудинка – 300 грам;
- 400 грам картоплі;
- Пара цибулин цибулі;
- Трохи рослинного масла для засмажки;
- Сіль і чорний мелений перець;
- ½ Ч. ложки харчової соди;
- Трохи сушеної зелені.
Приготування:
- Бажано попередньо горох залити на ніч водою, так вона швидше звариться;
- Попередньо вимочений горох слід промити і засипати в каструлю. Заливаємо гарячу воду і відварюємо. Також туди додаємо соду, за рахунок неї горох звариться значно швидше;
- Як тільки вода почне кипіти, газ потрібно зменшити і зняти піну, яка утворилася зверху;
- Горох відварюємо близько 10 хвилин і викладаємо на сито. Воду з содою слід злити;
- З картоплі слід прибрати шкірку і розрізати його кубиками;
- З моркви і цибулі очищають шкірку і шаткуємо овочі ножем у вигляді невеликих шматочків;
- У грудинки відокремлюємо м'ясо і сало і розрізаємо їх також у вигляді кубиків;
- У ємність з покриттям антипригарного виду засипаємо овочі з копченим м'ясом, додаємо рослинне масло і смажимо їх приблизно 5-7 хвилин;
- Далі заливаємо все водою, близько 2-2,5 літра, підсолюємо і перчимо. Відварюємо 10-15 хвилин;
- Потім додаємо в суп з овочами і м'ясом горох і проварюємо хвилин 10-15;
- За кілька хвилин до готовності суп необхідно насипати сушену зелень.
Суп з яловичини в мультиварці
Складові компоненти:
- 400 грам яловичого м'яса;
- Шампіньйони – 300 грам;
- 3-4 картоплини;
- Одна цибулина;
- 5-6 гілочок петрушки;
- Запашний перець – 5 горошин;
- Томатна паста – 50 грам;
- Лаврове листя – 1-2 штуки;
- Вода – 2-2,5 літра.
Приготування:
- Яловиче м'ясо слід промити і розрізати на середні шматочки;
- Далі яловичину необхідно викласти в чашку мультиварки, залити водою, додати лаврушку і горщики запашного перцю. Ставимо режим «гасіння» на 2 години;
- Як тільки вода закипить, знімаємо зверху піну;
- З картоплі і моркви знімаємо шкірку, добре промиваємо і розрізаємо середніми кубиками;
- З лука потрібна очистити від лушпиння і порубати ножем;
- Печериці потрібно промити і розрізати на тонкі пластинки;
- Приблизно через годину після початку приготування м'яса у бульйон засипаємо шматочки картоплі і моркви;
- Через 15 хвилин кладемо в суп цибулю і пластинки грибів. Все добре перемішуємо;
- За 10 хвилин до готовності викладаємо пару ложок томатної пасти;
- Зелень дрібно ріжемо і висипаємо до всіх інгредієнтів;
- В кінці все солимо і добре перемішуємо;
- Готовий суп наполягаємо півгодини і розливаємо по тарілках.
Тепер ви знаєте, які супи можна приготувати для обіду або вечері. Вони чудово доповнять ваше меню і стануть улюбленими ласощами ваших домочадців. Будьте впевнені, вони вийдуть просто відмінними!