06 июнь 2019 4 721

Прості рецепти смачного печива з маком

У багатьох макова начинка – найулюбленіша. І такі люди ніколи не втрачають можливості застосувати мак де-небудь ще. Пропонуємо спробувати найсмачніше макове печиво в кількох його варіаціях. Випічка хрустка і просто тане в роті!

Вкусняшки на швидку руку
Інгредієнти Кількість
борошна - 460 г
сметани - 125 мл
порошку для тіста - 9 г
маку - 190 г
яєць - 1 шт.
цукру - 185 г
масла - 180 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 402 Ккал

Простий рецепт печива з маком покроково:

  1. У великій мисці або чаші кухонного машини змішати борошно (бажано спочатку просіяти) з розпушувачем;
  2. Далі додати цукор. Якщо подобається, можна додати пакетик ванільного цукру, а можна пару крапель ванільної пасти;
  3. Потім всипати мак і вбити яйце. Яйце повинно бути велике, але можна використовувати два поменше;
  4. Додати сметану, краще, щоб вона мала не менше 20% жирності;
  5. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало максимально м'яким. Потрібно порізати на шматочки і додати до решти інгредієнтів;
  6. Вимісити однорідне тісто. Воно майже не має липнути до рук. Якщо вимішується вручну, стіл просто потрібно притрусити борошном;
  7. Скачати в кулю і поділити його на чотири рівні частини;
  8. На аркуші пергаменту одну частину розкачати в пласт. Його товщина не повинна бути менше 0,5 см;
  9. Склянкою або кільцем вирізати з пласта однакову печиво;
  10. На тому ж аркуші пергаменту перекласти на деко і відправити в духовку хвилин на п'ятнадцять при 180 за Цельсієм. Дати охолонути.

Пісочне печиво з маком

  • 1 яйце;
  • 430 г борошна;
  • 90 р масла;
  • 160 г маку;
  • 3 г соди;
  • 110 р цукру;
  • 5 мл оцту.

Час – 50 хв.

Калорійність – 407 ккал/100 р.

Рецепт покроково:

  1. Спочатку необхідно перетерти цукор разом з м'яким маслом. Якщо воно заморожене, його можна просто натерти на тертці, щоб заощадити час і сили;
  2. Далі вбити яйце, розмішати його. Бажано, щоб воно було кімнатної температури – тоді воно не буде охолоджувати масло;
  3. Соду погасити малою кількістю оцту, додати до решти інгредієнтів;
  4. Наприкінці всипати заздалегідь просіяне борошно і замісити тісто. Скачати його в ком;
  5. Поділити отриманий кулю навпіл і обидві частини прибрати в холодильник, обернувши їх в харчову плівку;
  6. Через півгодини дістати кульки. Мак розсипати на стіл і покатати по ньому тісто, трохи придавлюючи;
  7. Потім порізати його на брусочки, не занадто товсті;
  8. Викласти на пергамент і випікати приблизно десять хвилин при температурі не нижче 180 за Цельсієм.

Сирне печиво з маком

  • 2 білка;
  • 440 г борошна;
  • 220 г сиру;
  • 10 г крохмалю;
  • 1 яйце;
  • 1 пачка масла;
  • 3 г солі;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 40 мл олії;
  • 45 г маку;
  • 15 мл води;
  • 6 г соди.

Час – 45 хв.

Калорійність – 371 ккал/100 р.

Приготування:

  1. Слід просіяти борошно, а потім до неї вмішати сіль і крохмаль. Найчастіше використовується картопляний, але кондитери віддають перевагу кукурудзяному;
  2. Далі додавати соду і цукрову пудру. Можна використовувати і цукор, але тоді випічка виходить менш ніжною;
  3. Потім додати холодне масло вершкове. Вручну розтерти масу до максимальної однорідності;
  4. Додати сир і точно так само вручну його змішати. Жирність тут не грає ролі;
  5. Скачати тісто в кулю;
  6. Міксером збити у глибокій мисці білки, поки не вийде туга піна. Її потрібно додати до тесту;
  7. Все перемішати і викласти на стіл. Тісто буде трохи липнути. Взяти невелику його частину і розкачати, після чого формочкою вирізати печиво. Так проробити з усім тестом. Занадто тонко розкачувати не потрібно;
  8. Змішати масло рослинне з водою і змастити цим деко, куди потім перекласти печиво;
  9. Ціле яйце збити, а в сусідній мисці змішати цукор з маком;
  10. Спочатку печиво змастити яйцем, а потім присипати макової сумішшю;
  11. На десять хвилин відправити печиво при 100 градусах, а потім підняти температуру до 200 і потримати його ще десять хвилин.

Медово-маковий печиво

  • 2 г соди;
  • 200 р масла;
  • 2 яйця;
  • 45 г меду;
  • 200 г цукру;
  • 30 г маку;
  • 450 г борошна.

Час – 50 хв.

Калорійність – 415 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Масло розтопити. Воно не повинно бути занадто гарячим. Його необхідно змішати з цукром;
  2. Потім додати яйце і соду, все розмішати. Якщо масло ще досить тепле, потрібно почекати, поки охолоне. В іншому випадку яйце згорнеться;
  3. Мед повинен бути рідким. Якщо він зацукрувався, його потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влити до решти інгредієнтів, перемішати;
  4. Порціями додати борошно. Її може знадобитися трохи більше, ніж зазначено. Але занадто багато додавати не варто, інакше печиво вийде жорстким;
  5. Мак залити окропом, після чого залишити хвилин на десять, щоб він запарився. Після цього злити воду і додати трохи цукру;
  6. Тісто розкачати в пласт і посипати його по всій поверхні макової сумішшю;
  7. Потім почати згортати пласт в рулет. Розрізати його на однакові шматочки;
  8. На змащене маслом деко викласти печиво зрізом вниз, обов'язково дотримувати відстань;
  9. Випікати до п'ятнадцяти хвилин при 190 за Цельсієм.

Смачне печиво з горіхами, кунжутом і маком

  • 1 пачка масла;
  • 450 г борошна;
  • 2 р солі;
  • 180 мл сметани;
  • 4 г соди;
  • 2 яйця;
  • 225 г цукру;
  • 15 г маку;
  • 10 г кунжуту;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 5 г кориці.

Час – 1 ч.

Калорійність – 383 ккал/100 р.

Етапи приготування:

  1. За допомогою міксера з'єднати цукор і м'яке масло;
  2. Потім додати яйця і збивати ще близько трьох хвилин;
  3. Потім додати сметану і перемішати масу до однорідності;
  4. Змішати борошно з сіллю і з содою, а потім цю суміш з'єднати з попередніми продуктами;
  5. Отримане тісто слід прибрати в холодильник на півгодини, бажано загорнути його в харчову плівку;
  6. За цей час очищені горіхи слід прожарити на сковороді і дрібно порубати ножем;
  7. В одній мисці змішати мак з малою кількістю цукру, а в іншій з'єднати кунжут і корицю;
  8. Витягнути тісто і розкачати в пласт, товщиною близько 5 мм, А потім гострим ножем порізати на ромбики;
  9. Взяти білок і змастити ромбики;
  10. Зверху печиво присипати кунжутом, маком та горіхами. Можна змішати всі три інгредієнти, а можна зробити окремо з трьома смаками;
  11. При 180 за Цельсієм випікати приблизно п'ятнадцять хвилин у духовці.

Читайте як приготувати смачний пісочний пиріг з яблуками.

Смачне і ситне блюдо — макарони з м'ясом в духовці, домашній рецепт.

Як приготувати неймовірно смачну тушковану капусту з рисом і м'ясом.

Макове печиво з родзинками

  • 60 г маку;
  • 5 г порошку для тіста;
  • 30 мл йогурту;
  • 420 г борошна;
  • 40 р родзинок;
  • 1 яйце;
  • 130 г цукру;
  • 65 г масла.

Час – 40 хв.

Калорійність – 364 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Залити мак окропом і залишити хвилин на десять. Після цього злити воду, додати дві ложки цукру і перетерти за допомогою ступки в більш густу масу. Насіння повинні дати блакитний сік;
  2. Потім сюди додати родзинки;
  3. Яйце і близько 40 г цукру перемішати в глибокій мисці, а потім додати масло, знову перемішати;
  4. Далі додати йогурт і, якщо хочеться, трохи ванілі;
  5. По частинам почати всипати борошно, вручну замішувати тісто;
  6. Потім розкачати в пласт і нарізати на квадратики;
  7. В центр на кожен квадратик слід викласти приблизно по ложці начинки;
  8. Два протилежних кінця квадратика з'єднати, щоб вийшла трубочка, а не конверт;
  9. Перекласти печиво на деко, дотримуючись відстань один між одним;
  10. Випікати максимум п'ятнадцять хвилин при 180 за Цельсієм.

Корисні поради

Щоб мак був максимально соковитим і смачним, його бажано кожного разу перетирати в ступці. Він пустить сік і розкриє свій смак повністю. Іноді продається вже готовий перетертий продукт, зазвичай трохи дорожче.

Для краси печиво можна додатково змастити жовтком або вершковим маслом. Так воно набуває рум'яну скоринку. Якщо жовток додатково підсолодити, з'явиться ще й хрускіт. Важливо не тримати печиво довше зазначеного часу, щоб не пересушити.

Існує сотні рецептів макового печива, яке завжди виходить. Особливо, якщо додати головний інгредієнт – любов до випічки.

Що ще почитати: