24 апрель 2019 7 665

Як смачно приготувати кабачки, запечені в духовці

Чомусь такий смачний і гарний овоч, як кабачок, дуже рідко зустрічається в меню багатьох господинь. А дарма, з нього можна приготувати величезну кількість смачних і відмінних страв. Напевно, багато пробували ікру з кабачків або смажені кабачки.

А також вони відмінно поєднуються з багатьма овочами. А чого тільки варті кабачки, запечені в духовці! Та це просто смакота! Але ось багато хто не знають, як їх смачно приготувати.

Але не біда, рецепти нижче допоможуть виправити цю невелику проблемку.

Кабачки, запечені з сиром і помідорами в духовці
Інгредієнти Кількість
3 невеликих кабачка - 600 - 700 грам
помідорів - 6-7 шт.
яєць - 3 шт.
сметани - 300 мл
часнику - 2 зубчики
сиру твердого сорту - 170 грам
масла рослинного - трохи
солі і чорного меленого перцю - за смаком
сушені спеції – базилік, орегано, чебрець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Приготування:

Кабачки слід промити і розрізати у вигляді кружечків товщиною 5 мм;

З часнику слід зчистити шкірку і дрібно порубати ножем або протерти дрібної теркою;

Потім кружечки кабачків перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо спеціями, сіллю і дрібним часником. Все добре перемішуємо;

Помідори розрізають кружечками;

Деко слід промазати рослинним маслом;

Далі на промазанный деко викладаємо спочатку кружечки кабачків, зверху кладемо кружечки помідорів;

Зверху овочі змащуємо сметаною. Залишаємо трохи сметани для яєчної заливки;

Яйця слід розбити, викласти в миску, посолити, приправити, додати сметану і добре збити віночком;

Потім яєчної сумішшю заливаємо овочі;

В прогріту духовку ставимо деко і залишаємо на 40 хвилин;

Сир протираємо великою теркою;

За 10 хвилин до готовності овочі слід присипати стружкою сиру;

Готові овочі можна їсти в холодному або гарячому вигляді.

Кабачки, фаршировані фаршем і запечені в духовці

Складові інгредієнти:

  • 3-4 кабачка;
  • М'ясний фарш – 300 грам;
  • 2 цибулини;
  • Шматочок сиру твердого сорту на 100 грам;
  • Зубчики часнику – пара штук;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Трохи сухих трав.

Як приготувати:

  1. Для початку кабачки очищаються від шкірки і розрізаються на середні шматочки з висотою під розмір висоти форми;
  2. Далі вирізаємо серцевину, робимо вигляд стаканчиків;
  3. Робимо начинку. З лука зчищаємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
  4. Серцевини кабачків протираються дрібної теркою;
  5. Часточки часнику очищаються і дрібно рубаються ножем або протираються дрібної теркою;
  6. М'ясний фарш змішуємо з цибулею і протертим кабачком. Додаємо часник, сіль і чорний мелений перець. Гарненько змішуємо;
  7. Деко змащують невеликою кількістю масла;
  8. Стаканчики з кабачків присипаємо сухими спеціями і викладаємо туди начинку з фаршу;
  9. Викладаємо фаршировані овочі на деко;
  10. Потім поміщаємо овочі в прогрітий духовку до 180 градусів і запікаємо близько години;
  11. Сир протирають великою теркою;
  12. Далі виймаємо овочі, присипаємо протертим сиром і готуємо ще півгодини;
  13. Найкраще це блюдо їсти в гарячому вигляді.

Рулетики з баклажанів з сиром і часником — це відмінна закуска на будь-який випадок.

Ще одна цікава закуска на святковий стіл — фаршировані печериці з фаршем, до речі, їх можна заготовити взапас а потім лише просто розігрівати в духовці.

Приготуйте рулет з лаваша з червоною рибою за нашим рецептом.

Кабачки з м'ясом і картоплею, запечені в духовці

Продукти, які знадобляться:

  • Один кабачок невеликого розміру;
  • Картопля – 600 грам;
  • 600 грам м'якоті м'яса (свинина);
  • Пара цибулин;
  • 100 мл сметани;
  • 100 грам майонезу;
  • Твердий сир – шматочок на 80 грам;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Правила приготування:

  1. М'ясо необхідно промити, просушити паперовою серветкою і порізати на пластинки товщиною 1 см впоперек волокон;
  2. Потім шматки м'яса слід добре відбити, натерти сумішшю з солі і перцю;
  3. Картопля і кабачок слід очистити від шкірки, промити і розрізати у вигляді тонких кружечків;
  4. З цибулі необхідно зчистити лушпиння і розрізати його дрібними шматочками;
  5. Далі потрібно змастити деко олією, викладаємо туди внапуск половину кружечки картоплі та кабачків у вигляді рядів. Присипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем;
  6. Зверху викладаємо пласти промаринованного м'яса і присипаємо його порізаною цибулею;
  7. Потім знову зверху викладаємо кружечки картоплі та кабачків. Присипаємо їх сіллю;
  8. Сметану слід перемішати з майонезом, додати сіль з перцем і полити цією сумішшю овочі з м'ясом;
  9. Ставимо деко з інгредієнтами в розпечену духовку до 200 градусів на 1 годину;
  10. Сир слід протерти на великій тертці;
  11. Форму виймаємо їх духовки і посипаємо стружкою сиру. Готуємо ще 20 хвилин;
  12. Подавати потрібно в гарячими із зеленню і овочами.

Кабачки і баклажани, запечені в духовці

Складові компоненти:

  • Кабачок – 1 штука;
  • Баклажан – 1 штука;
  • Один солодкий перець;
  • 2 помідори;
  • Одна червона цибулина;
  • Сир моцарелла – 70 грам;
  • Сметана – 100 мл;
  • Часточка часнику;
  • Пару гілочок петрушки і кропу;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Овочі слід обполоснути теплою водою;
  2. Далі слід розрізати баклажани у вигляді тонкий кружечків, викласти в глибоку чашку посолити, перемішати, притиснути тарілкою, зверху неї слід поставити вантаж. Залишаємо їх на півгодини, за цей час з них вийде вся гіркота;
  3. Тим часом готуємо соус з овочів. Для цього помідори слід облити окропом і залишити на пару хвилин. Потім знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками;
  4. Зрізаємо у перцю плодоніжку і розрізаємо його на дві частини. Виймаємо насіння і ріжемо четвертинками кілець;
  5. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
  6. Після цього овочі всипаємо в чашку блендера і змішуємо до однорідної суміші;
  7. Протираємо дрібної теркою сир моцарелла і додаємо в овочеву суміш;
  8. Потім додаємо туди сіль, перець і знову збиваємо;
  9. Додаємо в овочевий соус сметану і перемішуємо;
  10. Кабачок слід розрізати у вигляді тонких кружечків. Підсолюємо їх і перчимо;
  11. Баклажани виймаємо з чашки і також присипаємо перцем;
  12. Вогнетривку скляну каструлю потрібно промазати рослинним маслом;
  13. Потім викладаємо туди кружечки овочів по черзі внапуск;
  14. Після цього заливаємо все овочевим соусом з сиром і сметаною;
  15. Прогріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди каструлю. Накриваємо кришкою і готуємо півгодини;
  16. Приблизно за 10 хвилин до готовності знімаємо кришку, щоб овочі запеклися;
  17. Часник і промиту зелень слід порубати дрібно ножем;
  18. Готові овочі присипаємо сумішшю з часнику та зелені.

Кабачки, запечені з овочами в духовці

Складові компоненти:

  • Кабачок середнього розміру;
  • Морква – 1 штука;
  • Одна штука болгарського перцю;
  • Помідор – 2 штуки;
  • Одна цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі;
  • Суміш сухих спецій.

Рецептура приготування:

  1. Кабачок слід промити і розрізати навпіл, на частини у вигляді човників;
  2. Всередині потрібно вийняти м'якоть і залишити по краях приблизно по 1 см;
  3. Далі м'якоть овоча розрізаємо ножем у вигляді дрібних кубиків;
  4. Моркву очищаємо, промиваємо і ріжемо дрібними кубиками або соломкою;
  5. Перець очищаємо про плодоніжки, ріжемо на дві частини і вичищаємо насіння. Далі рубаємо його на дрібні шматочки;
  6. Помідори промиваємо, знімаємо шкірку. Для цього їх необхідно облити гарячою водою. Розрізаємо на невеликі квадратики;
  7. Цибулю чистимо від шкірки і дрібно шаткуємо;
  8. Після цього в жаровню заливаємо масло і поміщаємо її на вогонь;
  9. На розігріте масло викладаємо овочі і смажимо близько 3-5 хвилин. Також їх потрібно посолити і приспати спеціями;
  10. Далі кабачки фаршируємо обсмаженими овочами;
  11. Деко промазуємо рослинним маслом і кладемо на нього човники з начинкою;
  12. Ставимо деко в розпечений до 200 градусів і готуємо 20 хвилин;
  13. Подавати можна гарячими й холодними;
  14. Можна прикрасити посіченою зеленню і подати в будь-якими овочами або м'ясом.

Корисні поради

  • Для готування підійдуть молоді кабачки не дуже великого розміру;
  • Для того щоб з овочів вийшла зайва рідина їх потрібно розрізати кружечками, посолити, придавити вантажем і дати постояти 20 хвилин;
  • Перед приготуванням з кабачків потрібно злити зайву рідину і добре віджати;
  • Бажано з овочів зчистити шкірку. Без неї вони будуть найбільш м'якими і соковитими.

Кабачки, запечені в духовці — це прекрасне частування як для повсякденного обіду або вечері, так і для свят. Ці овочі відмінно поєднуються з іншими овочами і м'ясом. Також дуже смачними вони виходять з начинками з м'яса або овочів, приправлених сметаною і сиром.

Обов'язково візьміть собі на замітку ці рецепти і приготуйте ці частування. Вони стануть відмінною прикрасою вашого меню!

Що ще почитати: