Як смачно приготувати кабачки, запечені в духовці
Чомусь такий смачний і гарний овоч, як кабачок, дуже рідко зустрічається в меню багатьох господинь. А дарма, з нього можна приготувати величезну кількість смачних і відмінних страв. Напевно, багато пробували ікру з кабачків або смажені кабачки.
А також вони відмінно поєднуються з багатьма овочами. А чого тільки варті кабачки, запечені в духовці! Та це просто смакота! Але ось багато хто не знають, як їх смачно приготувати.
Але не біда, рецепти нижче допоможуть виправити цю невелику проблемку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
3 невеликих кабачка - | 600 - 700 грам |
помідорів - | 6-7 шт. |
яєць - | 3 шт. |
сметани - | 300 мл |
часнику - | 2 зубчики |
сиру твердого сорту - | 170 грам |
масла рослинного - | трохи |
солі і чорного меленого перцю - | за смаком |
сушені спеції – базилік, орегано, чебрець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Приготування:
Кабачки слід промити і розрізати у вигляді кружечків товщиною 5 мм;
З часнику слід зчистити шкірку і дрібно порубати ножем або протерти дрібної теркою;
Потім кружечки кабачків перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо спеціями, сіллю і дрібним часником. Все добре перемішуємо;
Помідори розрізають кружечками;
Деко слід промазати рослинним маслом;
Далі на промазанный деко викладаємо спочатку кружечки кабачків, зверху кладемо кружечки помідорів;
Зверху овочі змащуємо сметаною. Залишаємо трохи сметани для яєчної заливки;
Яйця слід розбити, викласти в миску, посолити, приправити, додати сметану і добре збити віночком;
Потім яєчної сумішшю заливаємо овочі;
В прогріту духовку ставимо деко і залишаємо на 40 хвилин;
Сир протираємо великою теркою;
За 10 хвилин до готовності овочі слід присипати стружкою сиру;
Готові овочі можна їсти в холодному або гарячому вигляді.
Кабачки, фаршировані фаршем і запечені в духовці
Складові інгредієнти:
- 3-4 кабачка;
- М'ясний фарш – 300 грам;
- 2 цибулини;
- Шматочок сиру твердого сорту на 100 грам;
- Зубчики часнику – пара штук;
- Рослинна олія;
- Сіль і чорний мелений перець;
- Трохи сухих трав.
Як приготувати:
- Для початку кабачки очищаються від шкірки і розрізаються на середні шматочки з висотою під розмір висоти форми;
- Далі вирізаємо серцевину, робимо вигляд стаканчиків;
- Робимо начинку. З лука зчищаємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
- Серцевини кабачків протираються дрібної теркою;
- Часточки часнику очищаються і дрібно рубаються ножем або протираються дрібної теркою;
- М'ясний фарш змішуємо з цибулею і протертим кабачком. Додаємо часник, сіль і чорний мелений перець. Гарненько змішуємо;
- Деко змащують невеликою кількістю масла;
- Стаканчики з кабачків присипаємо сухими спеціями і викладаємо туди начинку з фаршу;
- Викладаємо фаршировані овочі на деко;
- Потім поміщаємо овочі в прогрітий духовку до 180 градусів і запікаємо близько години;
- Сир протирають великою теркою;
- Далі виймаємо овочі, присипаємо протертим сиром і готуємо ще півгодини;
- Найкраще це блюдо їсти в гарячому вигляді.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником — це відмінна закуска на будь-який випадок.
Ще одна цікава закуска на святковий стіл — фаршировані печериці з фаршем, до речі, їх можна заготовити взапас а потім лише просто розігрівати в духовці.
Приготуйте рулет з лаваша з червоною рибою за нашим рецептом.
Кабачки з м'ясом і картоплею, запечені в духовці
Продукти, які знадобляться:
- Один кабачок невеликого розміру;
- Картопля – 600 грам;
- 600 грам м'якоті м'яса (свинина);
- Пара цибулин;
- 100 мл сметани;
- 100 грам майонезу;
- Твердий сир – шматочок на 80 грам;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Правила приготування:
- М'ясо необхідно промити, просушити паперовою серветкою і порізати на пластинки товщиною 1 см впоперек волокон;
- Потім шматки м'яса слід добре відбити, натерти сумішшю з солі і перцю;
- Картопля і кабачок слід очистити від шкірки, промити і розрізати у вигляді тонких кружечків;
- З цибулі необхідно зчистити лушпиння і розрізати його дрібними шматочками;
- Далі потрібно змастити деко олією, викладаємо туди внапуск половину кружечки картоплі та кабачків у вигляді рядів. Присипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем;
- Зверху викладаємо пласти промаринованного м'яса і присипаємо його порізаною цибулею;
- Потім знову зверху викладаємо кружечки картоплі та кабачків. Присипаємо їх сіллю;
- Сметану слід перемішати з майонезом, додати сіль з перцем і полити цією сумішшю овочі з м'ясом;
- Ставимо деко з інгредієнтами в розпечену духовку до 200 градусів на 1 годину;
- Сир слід протерти на великій тертці;
- Форму виймаємо їх духовки і посипаємо стружкою сиру. Готуємо ще 20 хвилин;
- Подавати потрібно в гарячими із зеленню і овочами.
Кабачки і баклажани, запечені в духовці
Складові компоненти:
- Кабачок – 1 штука;
- Баклажан – 1 штука;
- Один солодкий перець;
- 2 помідори;
- Одна червона цибулина;
- Сир моцарелла – 70 грам;
- Сметана – 100 мл;
- Часточка часнику;
- Пару гілочок петрушки і кропу;
- Трохи солі і чорного меленого перцю;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Овочі слід обполоснути теплою водою;
- Далі слід розрізати баклажани у вигляді тонкий кружечків, викласти в глибоку чашку посолити, перемішати, притиснути тарілкою, зверху неї слід поставити вантаж. Залишаємо їх на півгодини, за цей час з них вийде вся гіркота;
- Тим часом готуємо соус з овочів. Для цього помідори слід облити окропом і залишити на пару хвилин. Потім знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками;
- Зрізаємо у перцю плодоніжку і розрізаємо його на дві частини. Виймаємо насіння і ріжемо четвертинками кілець;
- Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
- Після цього овочі всипаємо в чашку блендера і змішуємо до однорідної суміші;
- Протираємо дрібної теркою сир моцарелла і додаємо в овочеву суміш;
- Потім додаємо туди сіль, перець і знову збиваємо;
- Додаємо в овочевий соус сметану і перемішуємо;
- Кабачок слід розрізати у вигляді тонких кружечків. Підсолюємо їх і перчимо;
- Баклажани виймаємо з чашки і також присипаємо перцем;
- Вогнетривку скляну каструлю потрібно промазати рослинним маслом;
- Потім викладаємо туди кружечки овочів по черзі внапуск;
- Після цього заливаємо все овочевим соусом з сиром і сметаною;
- Прогріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди каструлю. Накриваємо кришкою і готуємо півгодини;
- Приблизно за 10 хвилин до готовності знімаємо кришку, щоб овочі запеклися;
- Часник і промиту зелень слід порубати дрібно ножем;
- Готові овочі присипаємо сумішшю з часнику та зелені.
Кабачки, запечені з овочами в духовці
Складові компоненти:
- Кабачок середнього розміру;
- Морква – 1 штука;
- Одна штука болгарського перцю;
- Помідор – 2 штуки;
- Одна цибулина;
- Рослинна олія;
- Трохи солі;
- Суміш сухих спецій.
Рецептура приготування:
- Кабачок слід промити і розрізати навпіл, на частини у вигляді човників;
- Всередині потрібно вийняти м'якоть і залишити по краях приблизно по 1 см;
- Далі м'якоть овоча розрізаємо ножем у вигляді дрібних кубиків;
- Моркву очищаємо, промиваємо і ріжемо дрібними кубиками або соломкою;
- Перець очищаємо про плодоніжки, ріжемо на дві частини і вичищаємо насіння. Далі рубаємо його на дрібні шматочки;
- Помідори промиваємо, знімаємо шкірку. Для цього їх необхідно облити гарячою водою. Розрізаємо на невеликі квадратики;
- Цибулю чистимо від шкірки і дрібно шаткуємо;
- Після цього в жаровню заливаємо масло і поміщаємо її на вогонь;
- На розігріте масло викладаємо овочі і смажимо близько 3-5 хвилин. Також їх потрібно посолити і приспати спеціями;
- Далі кабачки фаршируємо обсмаженими овочами;
- Деко промазуємо рослинним маслом і кладемо на нього човники з начинкою;
- Ставимо деко в розпечений до 200 градусів і готуємо 20 хвилин;
- Подавати можна гарячими й холодними;
- Можна прикрасити посіченою зеленню і подати в будь-якими овочами або м'ясом.
Корисні поради
- Для готування підійдуть молоді кабачки не дуже великого розміру;
- Для того щоб з овочів вийшла зайва рідина їх потрібно розрізати кружечками, посолити, придавити вантажем і дати постояти 20 хвилин;
- Перед приготуванням з кабачків потрібно злити зайву рідину і добре віджати;
- Бажано з овочів зчистити шкірку. Без неї вони будуть найбільш м'якими і соковитими.
Кабачки, запечені в духовці — це прекрасне частування як для повсякденного обіду або вечері, так і для свят. Ці овочі відмінно поєднуються з іншими овочами і м'ясом. Також дуже смачними вони виходять з начинками з м'яса або овочів, приправлених сметаною і сиром.
Обов'язково візьміть собі на замітку ці рецепти і приготуйте ці частування. Вони стануть відмінною прикрасою вашого меню!