Як приготувати печиво через м'ясорубку
Можливо, багато хто пам'ятає з далекого дитинства смак печива, тісто якого пропускається через м'ясорубку. Це дивовижне і чудове ласощі, яке сподобається всім. А готувати його буде одне задоволення.
Готування буде настільки легкою, що з нею зможуть впоратися навіть зовсім недосвідчені господині. Так, як же зробити цей десерт самостійно? Все просто і легко, в цьому допоможуть наступні рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
просіяного борошна - | 500 грам |
масла вершкового - | близько 250 грам |
цукру - | стакан |
яєчних жовтків - | 3 штуки |
соди - | щіпка |
ваніліну - | щіпка |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 Ккал |
Процес по етапах:
- Яйця розбиваємо, поділяємо окремо білки і желточки;
- Жовтки кладемо в чашку, засипаємо до них цукор і ретельно перемішуємо з допомогою звичайного віночка або міксера. Потім збиваємо, поки дана суміш не стане пишної консистенції з білим кольором;
- Розм'якшене масло кладемо в чашку і розминаємо виделкою. Перемішуємо його до м'якого стану;
- Розм'якшене збите вершкове масло викладаємо в суміш жовтків з цукром і гарненько змішуємо;
- Потім додаємо в масу ванілін і харчову соду;
- Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо. Цукор повинен повністю розійтися;
- Після цього у цю суміш засипаємо невеликими порціями просіяне борошно. Під час засипання, масу потрібно перемішувати, щоб розбивати всі грудочки;
- Добре замішуємо тісто і ділимо його на рівні частини;
- З кожної такої частини робимо товсту смужку і обертаємо харчовою плівкою;
- Загорнуті ковбаски з тіста покласти в холодне місце на 30 хвилин;
- Тим часом розпалюємо духова шафа і розігріваємо його до 190-200 градусів;
- На деко потрібно покласти папір для запікання з пергаменту;
- Охолоджене тісто потрібно пропустити через м'ясорубку. Пропущені смужки розрізають на невеликі грудки;
- Пропущені шматочки викладаємо на деко в довільному порядку;
- Ставимо деко в духовку і запікаємо близько 28-30 хвилин, до рум'яного кольору.
Печиво «Хризантема»
Складові інгредієнти:
- Борошно – 400 грам;
- Вершкове (селянське) масло – 250 грам;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Стакан цукрового піску;
- Харчова сода – ½ ч. ложки.
Як готувати:
-
- Вершкове масло потрібно порізати невеликими шматочками і викласти в миску. Наполягаємо його 15-20 хвилин при кімнатній температурі, за цей час воно стане м'яким;
-
- Курячі яйця розбиваємо і кладемо в чашку. Збиваємо їх за допомогою віночка або міксера до пишного стану;
- Потім засипаємо до яєчної маси повільно цукровий пісок, при цьому зовсім не перестаємо збивати. Перемішуємо до необхідного нам розчинення цукрового піску;
- Додаємо в цю суміш харчову соду і перемішуємо;
- Викладаємо туди невеликими порціями розм'якшене вершкове масло і збиваємо, поки воно повністю не розійдеться;
-
- Починаємо повільно засипати борошно. Під час засипання борошна, перемішуємо суміш міксером або віночком;
- Далі замішуємо руками м'яке тісто і загортаємо в звичайну харчову плівку. Ставимо його в холод на 20-30 хвилин;
-
- На форму для запікання кладемо папір з пергаменту для запікання;
- Духова шафа розпалюємо і розігріваємо до 190-200 градусів;
- Охолоджене вже тісто дістаємо з холодильника і розділяємо на дві частини. Одну з них знову прибираємо в холодильник;
- З іншої частини формуємо ковбаску і пропускаємо через м'ясорубку;
-
- Пропущений фарш з тіста поділяємо невеликими шматочками і надаємо вид хризантем. Викладаємо їх на форму;
- Форму з печивом поміщаємо в духовку і запікаємо хвилин 20-30;
- Готове печиво викладаємо на широку тарілку;
- Пропускаємо частину тесту через м'ясорубку і розрізаємо на середні частини;
- Формуємо хризантеми і викладаємо на форму. Запікаємо півгодини до рум'яного кольору.
Печиво домашнє з горішками
Складові компоненти:
- Півкілограма просіяного борошна;
- 100 грам подрібнених волоських горіхів;
- Цукровий пісок – 250 грам;
- 250 грам вершкового (селянського) масла;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Харчова сода – ½ ч. ложки.
Рецептура:
- Яйця розбиваємо і кладемо в глибоку тару. Засипаємо до них цукор і перемішуємо міксером до пишної маси;
- Потім додаємо туди харчову соду і перемішуємо;
- Вершкове масло протирається великою теркою:
- Борошно просіваємо через сито і перемішуємо з протертим маслом;
- Потім борошно з маслом з'єднуємо з яєчною сумішшю і перемішуємо ложкою;
- Додаємо в тісто дрібні шматочки волоського горіха і замішуємо руками тісто до еластичного стану;
- Потім викладаємо його в харчову плівку, обертаємо і прибираємо в холод хвилин на 20-30;
- В цей час запалюємо і прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
- На деко потрібно постелити папір з пергаменту для запікання;
- Охолоджене тісто виймаємо з холодильника, ділимо на рівні порції і пропускаємо через м'ясорубку;
- Пропущені смужки тесту можна розрізати на невеликі шматочки;
- Викладаємо їх на форму для запікання і ставимо запікатися на 15-20 хвилин до готовності;
- Готове печиво повинно стати рум'яного кольору; Як тільки він охолоне його можна присипати цукровою пудрою.
Мармелад в домашніх умовах з варення, яблук, айви і гарбуза. Вишукані рецепти цього незвичайного ласощі.
Рецепт качки з яблуками і апельсинами. М'ясо буде тільки соковитіше, якщо знати кілька секретів, Читайте тут.
Заливний пиріг з капустою — самі прості рецепти які варто запам'ятати.
Рецепт пісочного розсипчастого печива
Що нам знадобиться:
- Кілограм пшеничного борошна;
- 400 грам цукрового піску;
- Майонез – 250 грам;
- 200 грам вершкового (селянського) масла;
- Харчова сода.
Як зробити:
- Масло слід протерти великою теркою і викласти в миску;
- Далі просіваємо борошно і невеликими порціями засипаємо до вершкового масла;
- Засипаємо цукровий пісок і гашену оцтом харчову соду;
- Потім руками протираємо всі інгредієнти до однорідної маси;
- Після цього в суху масу викладаємо майонез і перемішуємо ложкою;
- Викладаємо тісто на присипаний борошном робочий стіл і замішуємо руками тісто до еластичного стану;
- Не бажано тісто замішувати занадто довго, інакше випічка буде жорсткою і несмачною;
- Готове тісто потрібно розділити на 3 однакові порції і сформувати з них ковбаски;
- На деко кладемо папір для випічки з пергаментного основи;
- Ковбаски тесту пропускаємо через м'ясорубку. Пропущені смужки відрізаємо ножем на середні шматочки і викладаємо на деко;
- Викладаємо їх на середній відстані один від одного. У процесі випікання вони збільшаться в розмірі;
- При бажанні його можна посипати маком або кунжутом;
- У підсумку печива повинне вийти два дека;
- Далі духовка розігрівається до 180-200 градусів;
- У розігріту духовку поміщаємо печиво і запікаємо до рум'яного кольору хвилин 20-30;
- Остигле печиво перекладаємо на широку тарілку. Його можна обсипати невеликою кількістю цукрової пудри.
Кулінарні підказки
- Для того щоб надати печінкою форму хризантем, пропущене тісто можна притиснути з одного боку, а інший залишити як є. Після випікання воно буде виглядати у формі квіток хризантеми;
- Якщо смужки маси звузити з обох сторін, а в середині локшину трохи розправити, то виходити печиво у формі трояндочок;
- Замість вершкового масла можна покласти маргарин. Але все-таки на вершковому маслі печиво вийде набагато смачніше;
- Харчову соду і розпушувач в тісто можна не класти. Ці інгредієнти необов'язкові;
- Пісочне тісто небажано довго замішувати, досить місити 5-7 хвилин. Інакше печиво вийде жорстким і несмачним.
Ну ось, ми розглянули популярні рецепти печива через м'ясорубку. Готувати його легко і просто. Ці рецепти будуть під силу кожному. Та й всі інгредієнти для приготування знайдуться у кожного вдома. Головне доведеться трохи попрацювати, але воно цього варте! Також не варто забувати і про радах. Вони допоможуть зробити цей десерт набагато краще і красивіше!