Рецепти дивовижного святкового печива на Новий рік 2017
Запах хвої і мандаринів, які падають пластівці снігу за вікном, різдвяні фільми, тепло в будинку і ароматний чарівний гарячий чай — що може бути прекрасніше для святкування Нового 2017 року? У цю холодну пору хочеться зігрітися всередині: провести час з рідними і близькими за чашкою гарячого напою.
Наступна добірка рецептів печива не залишить байдужою жодну хазяйку: простота приготування в поєднанні з приголомшливим результатом прищепить вам звичку піч ласощі круглий рік. Отже, що подавати до чаювання з печива на Новий рік 2017?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Плитка чорного шоколаду - | приблизно 80 г |
Вершкове масло - | 30 г |
Курячі яйця - | 2 шт. |
Пшеничне борошно - | 100 г |
Какао-порошок (вибирайте справжній) - | 1 ст. ложка |
Цукор-пісок - | 50 г |
Ванільний цукор - | 1 ч. ложка |
Розпушувач - | ½ Ч. ложки |
Сіль - | маленька щіпка |
Цукрова пудра - | для посипання |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Господиням радимо не обходити стороною шоколад у випічці.
Для початку влаштовуємо для нарубаного шоколаду і масла водяну баню. На ній доводимо шоколадно-вершкову суміш до однорідності. В окремій ємності, використовуючи ручний міксер, збиваємо дочиста яйця і обидва види цукру.
Після того як шоколадно-масляна маса охолоне, акуратно вмішуємо в неї суміш з яєць і цукру.
В іншій посудині змішуємо сухі компоненти: попередньо пройшла випробування ситом борошно, какао і розпушувач. Тепер сміливо додавайте до неї рідку частину тесту. Використовуючи ложку або лопатку, доведіть тісто до однорідної густої структури.
По закінченні готування випічки-напівфабрикату», затягуємо тісто харчовою плівкою і ставимо в холодне місце на кілька годин. Тільки після застигання маси, слід приступати до формування печива.
Скористаємося чайною ложкою: вмістилося в неї тісто і буде необхідною кількістю для печива-кульки. Приблизний діаметр фігури повинен становити близько 3 див.
Перед тим як зайнятися безпосереднім випіканням, обваляем кулі в цукровій пудрі. Підігріваємо духовку до 170 градусів.
Вистилаємо форму папером для випічки і розкладаємо кульки, дотримуючись відстань в 2-5 сантиметрів один від одного. Відправляємо запікатися пряники на не більше ніж 10 хвилин.
На замітку: уникайте перепекания! Волога внутрішня структура печива, покритого ніжною скоринкою в дусі трюфелів — ось ідеальне опис страви.
Данина традиціям: імбирне печиво
Імбирні пряники — традиційне ласощі країн Європи. Їм в поєднанні зі склянкою теплого молока прийнято пригощати Санта-Клауса, який приходить в Різдвяну ніч. Проте не втрачають зручного випадку насолодитися ароматною випічкою і звичайні люди. Для випікання «ginger cookies» запасіться:
- Пшеничного борошном — 350 г;
- Содою (звичайної харчової) — 1 ч. ложкою;
- Меленим імбиром — 2 ч. ложками;
- Меленої запашної корицею — 1 ч. ложкою;
- Вершковим маслом (не спредом) — 125 г;
- Коричневим цукром-піском — 175 г;
- Курячим яйцем — 1 шт.;
- Инвертным сиропом або рідким медом — 4 ст. ложками.
Спершу просіваємо борошно, в яку втручається сухі елементи рецепта: соду, стружку імбиру, мелену корицю.
Висипаємо її в глибоку чашу або ємність кухонного комбайна, додаємо порубанное масло, ретельно вимішуємо руками або силою машини. Коли маса буде нагадувати крихти від хліба, додаємо цукор.
Збиваємо сироп з яйцем і відправляємо до вершково-борошняної суміші і збиваємо (на це в ручному режимі піде чимало часу, тому постарайтеся відшукати хоча б потужний ручний міксер).
З тіста формуємо кулю, загортаємо харчовою плівкою, відправляємо на 10-20 хвилин в холодильну камеру.
Підігріваємо духовку до 180-градусної температури, застеляємо деко пергаментним папером. З розкотив в полусантиметровую товщину тесту вирізаємо печиво бажаної форми. Поверхневий шар ласощі-напівфабрикату повинен бути присипаний борошном.
Вже протягом найближчих 15 хвилин солодкість залучить всіх на кухню. Покрите золотисто-коричневою скоринкою, пропечене печиво можна прикрасити глазур'ю.
Новорічне печиво пісочне
Він включає в себе продукти:
- Пшеничне борошно — 200-220 г;
- Вершкове (жирне) масло — 150 г;
- Цукор — 150 г;
- Куряче яйце — 1 шт.;
- Розпушувач — 1 ч. ложка;
- Сіль — трохи.
Перший крок полягає в розтоплюванні жиру. Поки продукт буде плавитися і охолоджуватися, слід приготувати яєчно-цукрову суміш: просто розітріть яйця з підсолоджувачем до отримання білої маси.
На наступному етапі влийте в збиту масу остигле розтоплене масло (температура може бути теплою, але не гарячою, щоб уникнути згортання яєчного білка). Ретельно вимісіть до однорідності.
В отримане рідке тісто всипте суміш з решти сухих інгредієнтів — борошна, розпушувача і солі. Для початку замішують тісто, використовуючи ложку, а коли воно набуде більш тверду структуру — змащеними олією руками.
Пісочне тісто схоже на тісто для локшини, однак, якщо переборщити з борошном, готове тісто не буде мати здобного смаку, так і характерна йому розсипчастість зникне. Не забудьте охолодити масу в холодильнику.
Присипте поверхню робочого столу борошном, на якому розкачати пластом. Товщина його не повинна перевищувати півсантиметра. Викладайте ласощі будь-яких форм і розмірів на промазану маслом кальку, выстеленную на деку. Коли піднос заповниться, відправляйте його в духовку, підігріту до 195-200 градусів. Випікайте від 8 до 12 хвилин.
На замітку: якщо боїтеся, що смак оригінального пісочного печива здасться вам простий, розбавте тісто наповнювачами у вигляді кориці, горіхів, цукатів і інших добавок.
Сметанно-медове печиво на Новий рік 2017
Смачний рецепт новорічного печива зажадає наявність продуктів, що знаходяться не в кожному холодильнику. Тим не менш витрачені зусилля і фінанси того варті: ніжне, розсипчасте, воістину святковий воно складе гідну конкуренцію висококалорійним тортів. Використовуйте:
- Пшеничне борошно — 600 г;
- Жирну сметану — 350 г;
- Вершкове масло (не спред) — 100 г;
- Густий мед — 2 ст. ложки;
- Цукровий пісок — 150 р.
Принцип приготування печива з сметанно-медової суміші на Новий рік 2017 гранично простий. У топленном на тихому вогні вершковому маслі розчинити медову і цукрову частина інгредієнтів.
Далі, ретельно вмішати сметану. У готову вершково-солодку масу включити просіяне борошно, тим самим замішуючи тісто.
З розкатаного тіста товщиною в 0,5 см, вирізати печиво бажаної форми. Застелити піднос папером для випічки і розташувати на ньому сформований ласощі, обов'язково роблячи відступи між кожним ласощами.
Температура духової шафи повинна складати близько 180 градусів, а загальна тривалість випікання — від 8 до 15 хвилин.
Новорічне печиво з пряним присмаком
Незвичайний смак з пряними нотками, що створюють ідеальний новорічний букет ароматів, доповнить теплі зимові розмови за чаюванням у колі старих добрих друзів або в оточенні партнерів по роботі. Для приготування пряної випічки вам знадобиться:
- Коричневий цукор-пісок — 170-180 г;
- Вершкове (жирне) масло — 100 г;
- 10% вершки — 100 мл;
- Пшеничне борошно — 400 г;
- Куряче яйце — 1 шт.;
- Какао-порошок (тільки натуральний) — 3 ст. ложки;
- Мед — 3 ст. ложки;
- Розпушувач — 2 ч. ложки;
За гастрономічні особливості ласощі відповідають різні пряні інгредієнти. Ідеальний набір складе букет з перемелених насіння гвоздики, плодів кардамоновим дерева, кориці, мускатного горіха, імбиру. За гірку насолоду відповідає темний шоколад.
Послідовність приготування пряного новорічного печива така:
- Змішуємо борошно і розпушувач, просіваємо;
- Нарізаємо вершкове масло, додаємо його в борошно;
- В ту ж ємність відправляємо цукор, яйця та мед;
- Додаємо прянощі. Приблизна кількість: або ¼ ½ чайна ложка кожній;
- Замішуємо однорідне тісто;
- Вимішане тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильну камеру на півгодини;
- Припудрюємо стіл для розкачування тіста борошном;
- Розкачуємо рівномірний пласт тіста. Стандартна товщина — 5 міліметрів;
- Формуємо печиво, використовуючи підручні або спеціальні засоби;
- На деку вистилаємо пергамент і збризкуємо останній водою;
- Відправляємо печиво-напівфабрикат у розігрітий до двох сотень градусів духовку на 5-8 хвилин.
На замітку: уникайте підрум'янення пряного ласощі. Пересушена печиво приносить мало задоволення.
Для оформлення печива шляхом створення водяній бані розтопити шоколад; розігріємо вершки і всыпем в них какао і доведемо до загустів стану. Змастіть печиво густий вершковою помадкою і теплим шоколадом.
Млинцевий торт рецепт зі сметаною і згущеним молоком — пробуйте і насолоджуйтеся.
Равіолі рецепт з фото і різноманітними начинками — читайте в нашому онлайн журналі.
Прочитайте як правильно робити збиті вершки в домашніх умовах.
Святкове печиво «Біжи, біжи, Рудольф!»
Олень є невід'ємною частина святкової новорічної феєрії. Він направляє чарівні сани з Дідом Морозом та подарунками до домівок слухняних діток.
Печиво «Рудольфик» направлено на останніх: веселий і грайливий зовнішній вигляд не залишить байдужим жодного маленького харчового гурмана.
Для приготування печива-олененков запасіться:
- Пшеничного борошном — 300 г;
- Курячим яйцем — 1 шт.;
- Цукром — 100 г;
- Вершковим (жирним) маслом — 125 г;
- Медом — 3 ст. ложками;
- Содою — 1 ч. ложкою;
- Цедрою апельсина (свіжої або висушеної) і корицею;
- Маленькими кренделиками, краплями шоколаду та M&m's або Skittles.
У розтоплені на тихому вогні масло і мед відправте натерту апельсинову цедру від одного плоду (помаранчевий шар, перетворений в стружку за допомогою терки), корицю. Додаємо соду і очікуємо ефектною хімічної реакції: вспенившуюся масу. Якщо цього не відбувається киньте в олійно-медову масу лимонну кислоту на кінчику ножа.
В окремій ємності змішайте борошно з яйцем, підсолоджувачів і олійно-медової сумішшю. Вимісіть однорідне тісто і відправте його на відпочинок. Через 30 хвилин перебування при 18-25-градусній температурі, розкачайте з тіста пласт і виріжте бажані форми. Запікайте в духовці на деку, застеленому пергаментом, при температурі 180 градусів близько 8 хвилин.
Після закінчення випікання, з розділених навпіл крендельков створіть рогу, з різнокольорових эмэндэмс-цукерок — очкі, а з шоколадною краплі — носики.
На замітку: сміливо підключайте до процесу готування діточок. Створення стада «рудольфиков» — заняття креативне і цікаве.
Невеликі підсумки
Обов'язково збирайте всю сім'ю: розділяти за чаюванням печиво, приготоване всією сім'єю, ще дорожче серцю і смачніше шлунку!
Використовуйте спеціальні формочки для створення незвичайного печива: зірки, ялинки, чоловічки і багато іншого.
В оздобленні печива проявляйте фантазію: готуйте глазур, посипайте кондитерської присипкою, спеціальними їстівними сріблястими кульками.