03 апрель 2019 19 680

Як смачно і скільки хвилин смажити печериці на сковороді

Печериці частіше інших грибів зустрічаються на нашому столі. По-перше, це обставина зумовлено їх смаком, а по-друге, безсумнівною користю печериць, адже до їх складу входять мінерали та амінокислоти.

А ще і вітаміни, в-третіх — універсальністю, адже їх можна використовувати як самостійну страву, а можна готувати на їх базі супи і всілякі закуски, робити начинку для печених виробів, додавати в салати і так далі, і, по-четверте, цей вид грибів — найпоширеніший на полицях наших магазинів.

Печериці можна відварити, замаринувати, зустрічаються навіть рецепти з сирими печерицями, але самий яскравий смак і аромат, безсумнівно, у грибів пожаренных. Давайте розглянемо докладніше, як правильно це зробити. Правда, перш ніж приготувати шампіньйони, потрібно правильно їх вибрати.

Правила вибору печериць перед покупкою

  1. Уважно розгляньте гриби — шампіньйон має білий або слабкий коричневий колір, якщо є вкраплення, то, значить, гриби лежать досить довго;
  2. Загляньте під капелюшок — наявна там сполучна плівка повинна бути цілою, якщо це не так — старий гриб;
  3. Пощупайте печериці. Свіжі володіють пружністю і мають бархатисту капелюшок;
  4. Не соромтеся понюхати гриби — зіпсовані печериці мають прілий запах, грибний аромат притаманний тільки свіжому товару.

Як слід очищати гриби

Печериці куплені, і ви вже вирішили, як їх приготуєте. Але перед початком приготування їх потрібно очистити. В першу чергу кожен гриб необхідно протерти вологою тканиною або губкою — це робиться для того, щоб видалити весь непотріб, який міг причепитися до грибів.

Далі необхідно гострим ножем очистити місце зрізу на грибний ніжці. Якщо у печериць є подвявшие місця — зріжте їх. Після цього печериці промиваються прохолодною водяній струменем протягом декількох секунд.

Не перетримуйте гриби, щоб вони не ввібрали в себе воду, це згубно позначиться на їх смакові властивості.

Скільки часу і як правильно смажити свіжі печериці на сковороді

Аромат, витікаючий від смажених грибів, прекрасний і має здатність збуджувати бажання до їжі. Що ж потрібно для приготування цього смачного страви?

  • Печериці;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Так, список інгредієнтів невеликий, зате результат повинен вийти прекрасним. Але, не забувайте один нюанс.

Якщо ви використовуєте покупні печериці або ж заморожені, то можете сміливо відправляти їх на сковороду, а от якщо вам попалися дикорослі гриби, то перед смаженням їх необхідно відварити, приблизно від десяти до п'ятнадцяти хвилин. Це робиться для позбавлення від мікробів і бактерій, які неминуче присутні на таких грибах.

Магазинний же продукт досить просто промити і просушити серветкою — підготовка закінчена. Розділіть грибні ніжки і капелюшки. Всі частини поріжте у вигляді пластинок. На розігріту сковороду прилейте масло і починайте викладати гриби.

У даному процесі є один нюанс: відомо, що в процесі смаження з них виділяється рідина, щоб її не було занадто багато і гриби просмажаться, а не протушились, — викладайте їх малими порціями. Найважливіше питання в цій справі — скільки часу смажити печериці? Весь процес займає від семи до десяти хвилин часу.

Але не забувайте постійно перемішувати гриби на сковорідці. Сіль додається приблизно за дві чи три хвилини до закінчення смаження. Після чого можна подавати ароматне блюдо на стіл.

Печериці, посмажені з цибулею

Гриби, приготовлені з допомогою смаження дуже смачні, але цибулю на додачу надає додатковий відтінок смаку. Що нам потрібно:

  • Середні або великі печериці;
  • Від трьох головок (у розрахунку на порцію) цибулі ріпчастої;
  • Сіль і цукор (його потрібно четвертинка чайної ложки);
  • Масло рослинне і вершкове.

Попередньо оброблені гриби ріжемо смужками.

Лук ріжеться великими брусками.

Приготуйте декілька сковорідок, на одну налийте масло і смажте цибулю, поки він не стане золотистого відтінку.

На іншу сковороду покладіть гриби, не додаючи масло, смажте при постійному помішуванні, поки не випарується вся волога.

Після чого додайте цибулю, посоліть і додайте цукор, перемішайте все. Покладіть трохи вершкового масла або сметани до суміші і готуйте до тих пір, поки печериці не придбають золотистий відтінок. Почекайте ще трохи, перемішайте, закрийте кришкою і вимкніть вогонь.

Блюдо готове. Відмінно підходить до картоплі і м'яса.

Як смажити картоплю з печерицями

Це ситне блюдо з чудовим запахом порадує вашу сім'ю і гостей. Хоч ця їжа не є корисною для фігури, але зрідка варто себе побалувати, адже разове споживання без надмірностей не завдасть шкоди вашої стрункості. Все, що вам знадобиться, це:

  • Печериці — від півкілограма до восьмисот грам;
  • Цибуля — пару великих цибулин;
  • Картопля — з десяток штук;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль;
  • Петрушка і кріп.

На одній сковороді без додавання рослинного масла обсмажити гриби до випаровування соку і підрум'янення, на іншій сковороді посмажити з маслом цибулю до тих пір, поки він не придбає золотистість.

Після чого в окремій ємності змішати печериці та цибулю. У сковороду, в якій були приготовлені гриби, долити масло і покласти картоплю. Коли картопля стане майже зовсім готовим — додайте до нього цибульно-грибну суміш і сіль.

Закрити сковороду кришкою і смажити картоплю до готовності. При цьому страва необхідно періодично помішувати. Після закінчення приготування додайте в блюдо свіжої зелені.

Дізнайтеся , як приготувати топлене масло в домашніх умовах.

Як готувати журавлинний морс із замороженої журавлини, читайте корисні рецепти.

Млинцевий торт зі згущеним молоком — це простий рецепт до чаю.

Смажені на сковороді печериці зі сметаною

Смакове поєднання ароматних смажених грибів і ніжною сметани — це класика кулінарії. А аромат, який пошириться по кухні буде просто незрівнянним. Для цього чудового блюда потрібно:

  • Печериці – 500-600 грам;
  • 20%-ая сметана;
  • Сіль за смаком;
  • Соняшникова олія.

Наріжте шампіньйони, на сковороду налийте масло, зовсім трохи, висипте в нього гриби, посоліть їх і смажте до появи рум'яності на грибах, регулярно помішуючи. Після того, як печериці просмажиться, покладіть сметану в сковороду до них, трохи посоліть, добре перемішайте і накрийте кришкою.

Залиште страву готуватися протягом семи хвилин, приблизно. Після чого блюдо готове до подачі. Дуже добре з ним сполучається пюре з картоплі.

Корисні поради

  1. Для приготування грибів, особливо в сметані краще всього брати дрібні печериці, які не доведеться нарізати перед готуванням.Великі ж добре просто розрізати навпіл і відправити на смаження;
  2. На їх смаження, в середньому, йде до семи хвилин, іноді досить п'яти. Не варто їх пересмажувати довше. Якщо, звичайно, готуються печериці свіжі. Якщо ви взяли їх заморожування, то смажити такі потрібно трохи більше двадцяти хвилин;
  3. Зазвичай смажені гриби не потребують приправах, але якщо ви все-таки захотіли їх додати, то робити це слід в самому кінці приготування.

Тепер ви знаєте, як правильно посмажити печериці і не тільки їх самих, але і з додаванням цибулі, сметани або картоплі. Вам стало відомо час, протягом якого смажаться гриби — воно невелике, що робить цей продукт зручним для швидкого приготування їжі.

Ви так само маєте тепер поняття, як правильно вибрати даний продукт. Спробуйте приготувати його по одному з наведених рецептів та насолодіться прекрасним смаком і ароматом.

Що ще почитати: