Як смачно і скільки хвилин смажити печериці на сковороді
Печериці частіше інших грибів зустрічаються на нашому столі. По-перше, це обставина зумовлено їх смаком, а по-друге, безсумнівною користю печериць, адже до їх складу входять мінерали та амінокислоти.
А ще і вітаміни, в-третіх — універсальністю, адже їх можна використовувати як самостійну страву, а можна готувати на їх базі супи і всілякі закуски, робити начинку для печених виробів, додавати в салати і так далі, і, по-четверте, цей вид грибів — найпоширеніший на полицях наших магазинів.
Печериці можна відварити, замаринувати, зустрічаються навіть рецепти з сирими печерицями, але самий яскравий смак і аромат, безсумнівно, у грибів пожаренных. Давайте розглянемо докладніше, як правильно це зробити. Правда, перш ніж приготувати шампіньйони, потрібно правильно їх вибрати.
Правила вибору печериць перед покупкою
- Уважно розгляньте гриби — шампіньйон має білий або слабкий коричневий колір, якщо є вкраплення, то, значить, гриби лежать досить довго;
- Загляньте під капелюшок — наявна там сполучна плівка повинна бути цілою, якщо це не так — старий гриб;
- Пощупайте печериці. Свіжі володіють пружністю і мають бархатисту капелюшок;
- Не соромтеся понюхати гриби — зіпсовані печериці мають прілий запах, грибний аромат притаманний тільки свіжому товару.
Як слід очищати гриби
Печериці куплені, і ви вже вирішили, як їх приготуєте. Але перед початком приготування їх потрібно очистити. В першу чергу кожен гриб необхідно протерти вологою тканиною або губкою — це робиться для того, щоб видалити весь непотріб, який міг причепитися до грибів.
Далі необхідно гострим ножем очистити місце зрізу на грибний ніжці. Якщо у печериць є подвявшие місця — зріжте їх. Після цього печериці промиваються прохолодною водяній струменем протягом декількох секунд.
Скільки часу і як правильно смажити свіжі печериці на сковороді
Аромат, витікаючий від смажених грибів, прекрасний і має здатність збуджувати бажання до їжі. Що ж потрібно для приготування цього смачного страви?
Так, список інгредієнтів невеликий, зате результат повинен вийти прекрасним. Але, не забувайте один нюанс.
Якщо ви використовуєте покупні печериці або ж заморожені, то можете сміливо відправляти їх на сковороду, а от якщо вам попалися дикорослі гриби, то перед смаженням їх необхідно відварити, приблизно від десяти до п'ятнадцяти хвилин. Це робиться для позбавлення від мікробів і бактерій, які неминуче присутні на таких грибах.
Магазинний же продукт досить просто промити і просушити серветкою — підготовка закінчена. Розділіть грибні ніжки і капелюшки. Всі частини поріжте у вигляді пластинок. На розігріту сковороду прилейте масло і починайте викладати гриби.
У даному процесі є один нюанс: відомо, що в процесі смаження з них виділяється рідина, щоб її не було занадто багато і гриби просмажаться, а не протушились, — викладайте їх малими порціями. Найважливіше питання в цій справі — скільки часу смажити печериці? Весь процес займає від семи до десяти хвилин часу.
Печериці, посмажені з цибулею
Гриби, приготовлені з допомогою смаження дуже смачні, але цибулю на додачу надає додатковий відтінок смаку. Що нам потрібно:
- Середні або великі печериці;
- Від трьох головок (у розрахунку на порцію) цибулі ріпчастої;
- Сіль і цукор (його потрібно четвертинка чайної ложки);
- Масло рослинне і вершкове.
Попередньо оброблені гриби ріжемо смужками.
Лук ріжеться великими брусками.
Приготуйте декілька сковорідок, на одну налийте масло і смажте цибулю, поки він не стане золотистого відтінку.
На іншу сковороду покладіть гриби, не додаючи масло, смажте при постійному помішуванні, поки не випарується вся волога.
Після чого додайте цибулю, посоліть і додайте цукор, перемішайте все. Покладіть трохи вершкового масла або сметани до суміші і готуйте до тих пір, поки печериці не придбають золотистий відтінок. Почекайте ще трохи, перемішайте, закрийте кришкою і вимкніть вогонь.
Блюдо готове. Відмінно підходить до картоплі і м'яса.
Як смажити картоплю з печерицями
Це ситне блюдо з чудовим запахом порадує вашу сім'ю і гостей. Хоч ця їжа не є корисною для фігури, але зрідка варто себе побалувати, адже разове споживання без надмірностей не завдасть шкоди вашої стрункості. Все, що вам знадобиться, це:
- Печериці — від півкілограма до восьмисот грам;
- Цибуля — пару великих цибулин;
- Картопля — з десяток штук;
- Соняшникова олія;
- Сіль;
- Петрушка і кріп.
На одній сковороді без додавання рослинного масла обсмажити гриби до випаровування соку і підрум'янення, на іншій сковороді посмажити з маслом цибулю до тих пір, поки він не придбає золотистість.
Після чого в окремій ємності змішати печериці та цибулю. У сковороду, в якій були приготовлені гриби, долити масло і покласти картоплю. Коли картопля стане майже зовсім готовим — додайте до нього цибульно-грибну суміш і сіль.
Закрити сковороду кришкою і смажити картоплю до готовності. При цьому страва необхідно періодично помішувати. Після закінчення приготування додайте в блюдо свіжої зелені.
Як готувати журавлинний морс із замороженої журавлини, читайте корисні рецепти.
Млинцевий торт зі згущеним молоком — це простий рецепт до чаю.
Смажені на сковороді печериці зі сметаною
Смакове поєднання ароматних смажених грибів і ніжною сметани — це класика кулінарії. А аромат, який пошириться по кухні буде просто незрівнянним. Для цього чудового блюда потрібно:
- Печериці – 500-600 грам;
- 20%-ая сметана;
- Сіль за смаком;
- Соняшникова олія.
Наріжте шампіньйони, на сковороду налийте масло, зовсім трохи, висипте в нього гриби, посоліть їх і смажте до появи рум'яності на грибах, регулярно помішуючи. Після того, як печериці просмажиться, покладіть сметану в сковороду до них, трохи посоліть, добре перемішайте і накрийте кришкою.
Залиште страву готуватися протягом семи хвилин, приблизно. Після чого блюдо готове до подачі. Дуже добре з ним сполучається пюре з картоплі.
Корисні поради
- Для приготування грибів, особливо в сметані краще всього брати дрібні печериці, які не доведеться нарізати перед готуванням.Великі ж добре просто розрізати навпіл і відправити на смаження;
- На їх смаження, в середньому, йде до семи хвилин, іноді досить п'яти. Не варто їх пересмажувати довше. Якщо, звичайно, готуються печериці свіжі. Якщо ви взяли їх заморожування, то смажити такі потрібно трохи більше двадцяти хвилин;
- Зазвичай смажені гриби не потребують приправах, але якщо ви все-таки захотіли їх додати, то робити це слід в самому кінці приготування.
Тепер ви знаєте, як правильно посмажити печериці і не тільки їх самих, але і з додаванням цибулі, сметани або картоплі. Вам стало відомо час, протягом якого смажаться гриби — воно невелике, що робить цей продукт зручним для швидкого приготування їжі.
Ви так само маєте тепер поняття, як правильно вибрати даний продукт. Спробуйте приготувати його по одному з наведених рецептів та насолодіться прекрасним смаком і ароматом.