20 март 2019 2 371

Смачний і красивий вечеря — котлети «Ластівчине гніздо»

Всі ми вже давно звикли до класичних котлет і навіть встигли втомитися від них. Хіба це не привід спробувати щось нове і незвичайне? Сьогодні в меню котлети-гнізда, які стають улюбленими у кожного, хто їх пробує.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулю - 2 головки
печериці - 800 г
рослинна олія - 30 мл
фарш - 1 кг
сіль - за смаком
твердий сир - 0,3 кг
яйце - 1 шт.
майонез - 50 мл
чорний перець мелений - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 Ккал

Як приготувати:

  1. Один цибуля очистити від лушпиння, обполоснути і крупно нарізати.
  2. Отриману масу прокрутити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
  3. У глибокій ємності з'єднати цибулю, фарш, чорний перець і сіль.
  4. Вимісити масу, при можливості відбити.
  5. Далі вологими руками з усієї кількості сформувати великі котлети.
  6. Після цього у сковороду налити олію і прибрати на плиту.
  7. Включити сильний вогонь і дати маслу прогрітися.
  8. Помістити в нього котлети і смажити вже при слабкому вогні 1-2 хвилини, але тільки з одного боку, друга повинна залишитися сирої.
  9. Трохи обсмажені м'ясні вироби перемістити на деко смаженої стороною вниз.
  10. Вручну зробити в кожній котлеті поглиблення, щоб надати вигляд гнізда.
  11. Сир натерти на будь тертці за смаком.
  12. Другу цибулину теж почистити, помити, але нарізати вже дрібно.
  13. Гриби почистити, нарізати кубиками.
  14. Всипати обидва компоненти і смажити до м'якості, не забуваючи помішувати.
  15. В гнізда розподілити підготовлену начинку з сковороди.
  16. Змастити майонезом і посипати тертим сиром.
  17. Прибрати в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин.

Котлети «Ластівчине гніздо» в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
чорний перець мелений за смаком
хліб 3 скибочки
майонез 120 мл
кріп 10 г
сир 0,1 кг
м'ясний фарш 0,5 кг
яйця 2 шт.
солодкий перець 1 шт.
часник 3 шматочка
молоко 0,1 л
кетчуп 80 мл
сіль за смаком
томат 2 шт.

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 97 калорій.

Як приготувати:

  1. Фарш покласти в миску, додати сіль і чорний перець.
  2. Часник почистити, зрізати йому хвостики і пропустити часточки через тисняву.
  3. Кріп помити проточною водою, дрібно порубати гострим ножем.
  4. Молоко трохи підігріти і вилити в миску.
  5. Помістити в нього хліб і дати постояти хвилин п'ять.
  6. Потім подрібнити у блендері або м'ясорубці, не віджимаючи від молока.
  7. До фаршу відправити і часник і кріп, і молоко, і хліб.
  8. З отриманої маси зробити дванадцять кульок.
  9. Далі з них сформувати коржі і викласти на деко, укритий папером.
  10. Сир нарізати слайсами з допомогою гострого ножа.
  11. Томати обполоснути і звільнити від плодоніжок.
  12. Нарізати кільцями.
  13. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати кільцями.
  14. Солодкий перець теж вимити, очистити від нутрощів і плівок.
  15. Нарізати кільцями однакової товщини.
  16. Всі коржі з фаршу змастити кетчупом, зверху викласти кільця цибулі.
  17. Їх змастити майонезом і вкрити кільцями томатів.
  18. Помідори знову змастити тим же соусом і прикрити скибочками сиру.
  19. Зверху викласти кільця солодкого перцю.
  20. Відправити все це в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.

Як приготувати «Ластівчине гніздо» з сиром, цибулею і помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томати 3 шт.
кріп 5 г
м'ясний фарш 0,5 кг
сіль за смаком
моцарелла 150 г
яйця 3 шт.
чорний перець мелений за смаком
йогурт 160 р
сухарі для панірування 80 г
часник 3 шматочка
солодкий перець 1 шт.
спеції 30 г
цибуля 1 головка

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 158 калорій.

Як приготувати:

  1. Томати вимити проточною водою, вирізати плодоніжки.
  2. Нарізати плоди кільцями.
  3. Кріп помити і дрібно покришити кухонною сокиркою.
  4. Моцарелу натерти на крупній тертці.
  5. Часник почистити, видалити сухі хвостики.
  6. Пропустити кожну часточку через тисняву.
  7. З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння, змити сік зі зрізаних коренів.
  8. Далі головку нарізати кільцями однієї товщини.
  9. М'ясний фарш помістити в невелику ємність, додати сіль, кріп, яйця, чорний перець, часник, сухарі і спеції за смаком.
  10. Деко або форму для запікання накрити листом пергаменту.
  11. Фарш вимішати і вибити.
  12. Мокрими руками сформувати з нього коржики, покласти на папір.
  13. Змастити кожну з них невеликою кількістю йогурту.
  14. Зверху шарами викласти цибулю, томати, перець, потім сир.
  15. При цьому кожен шар обов'язково змащувати йогуртом (крім останнього, звичайно).
  16. Прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 175 градусах.

Як приготувати смачно рубані котлети з курячого філе з майонезом.

Хочеться на вечерю приготувати щось легке, але ситне? Тоді вам потрібен рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром!

Хочеться здивувати гостей незвичайною закускою? Приготуйте рулет з лаваша з бринзою і зеленню.

Гнізда з фаршу з яйцями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
часник 3 шматочка
куряче філе 300 г
вершки 0,1 л
яйця 6 шт.
свинина 0,3 кг
чорний перець мелений за смаком
цибуля 1 головка
білий хліб 50 г

Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 184 калорії.

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити проточною водою разом з куркою.
  2. М'ясо обсушити, очистити від плівок і жиру з допомогою гострого ножа.
  3. Після цього нарізати його невеликими кубиками.
  4. Вершки підігріти, залити ними скибочки хліба, які поміщені в невелику ємність.
  5. Часник почистити, нарізати пластинками.
  6. З лука прибрати лушпиння, вимити його і крупно нарізати.
  7. Змішати м'ясо, цибулю, хліб (не віджатий), часник пропустити через м'ясорубку. Якщо у вас потужний блендер, то можна скористатися і їм. Головне, щоб в результаті вийшла однорідна маса.
  8. Додати в неї сіль і чорний перець, ретельно вимішати.
  9. Форму для випічки або лист змастити невеликою кількістю олії з допомогою пензлика.
  10. З фаршу сформувати шість кульок і кожен з них перетворити в гніздо. Для цього в центрі потрібно зробити виїмки.
  11. У кожне гніздо» помістити по жовтку, потім долити то кількість білка, що потрібно. Якщо додавати відразу все яйце, воно витече з боків. Якщо виїмки занадто маленькі, можна використовувати перепелині яйця замість курячих.
  12. Присипати яйця сіллю і перцем, відправити в духовку.
  13. Запікати близько тридцяти хвилин при 190 градусах.

Як приготувати котлети «Ластівчині гнізда» з яйцем, дивіться на відео нижче:

Рубані котлети на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
твердий сир 0,1 кг
кріп 10 г
білий хліб 75 г
цибуля 1 головка
майонез 40 мл
часник 3 шматочка
куряче філе 0,5 кг
спеції 10 г
кетчуп 50 мл
сіль за смаком
молоко 200 мл
яйця 2 шт.
томати 2 шт.

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 160 калорій.

Як приготувати:

  1. Хліб порвати на максимально дрібні шматочки, засипати в невелику ємність.
  2. Залити молоком і дати настоятися хвилин десять.
  3. Після цього масу розім'яти в однорідну кашу з допомогою виделки.
  4. Куряче філе вимити й обсушити, очистити від жиру і плівок.
  5. Нарізати кубиками і пустити в м'ясорубку, щоб отримати фарш. Або скористатися блендером, якщо є можливість.
  6. Кріп помити, дрібно покришити гострим ножем.
  7. Сир нарізати невеликими шматочками однакового розміру.
  8. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  9. Курячу масу перекласти в миску, додати кріп, яйця, хліб, часник, сіль і спеції.
  10. Томати сполоснути, нарізати їх обручками.
  11. Цибулю покришити півкільцями, посолити його і обім'яти руками.
  12. У сковороді розігріти олію і викласти туди сформовані котлети.
  13. Обсмажити їх з одного боку, потім перевернути і змастити всі кетчупом.
  14. Викласти зверху за кілька пір'їн цибулі, потім змастити майонезом.
  15. На нього помістити помідори, майонез, потім по скибочці сиру.
  16. Закрити котлети кришкою і смажити до готовності.

Особливості приготування

Готові котлети «Ластівчине гніздо» найчастіше подають з гарніром: рисом, гречкою, картопляним пюре, перловою крупою і так далі. Але ми пропонуємо вам бути більш оригінальними і подати їх з нарізкою зі свіжих овочів або салатом з освіжаючої заправкою. І насичено, і ситно, і в той же час легко!

Щоб котлети вийшли дійсно незвичайними, у фарш можна додати кубики сиру (тільки уявіть, як смачно тягнеться чеддер або моцарела), свіжих помідорів або солодкого перцю. Це також можуть бути і горіхи, попередньо обсмажені до рум'яності. Дивно? Але шалено смачно!

Відео-рецепт приготування котлет «Ластівчине гніздо» дивіться нижче:

Котлети-гнізда – це не просто м'ясної биточек. Це майже повноцінне блюдо, адже в них в якійсь мірі є і соус, і овочі, і м'ясо – основа. Так що бракує тільки чогось легкого в якості доповнення.

Що ще почитати: