Смачний і красивий вечеря — котлети «Ластівчине гніздо»
Всі ми вже давно звикли до класичних котлет і навіть встигли втомитися від них. Хіба це не привід спробувати щось нове і незвичайне? Сьогодні в меню котлети-гнізда, які стають улюбленими у кожного, хто їх пробує.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 2 головки |
печериці - | 800 г |
рослинна олія - | 30 мл |
фарш - | 1 кг |
сіль - | за смаком |
твердий сир - | 0,3 кг |
яйце - | 1 шт. |
майонез - | 50 мл |
чорний перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 192 Ккал |
Як приготувати:
- Один цибуля очистити від лушпиння, обполоснути і крупно нарізати.
- Отриману масу прокрутити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
- У глибокій ємності з'єднати цибулю, фарш, чорний перець і сіль.
- Вимісити масу, при можливості відбити.
- Далі вологими руками з усієї кількості сформувати великі котлети.
- Після цього у сковороду налити олію і прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і дати маслу прогрітися.
- Помістити в нього котлети і смажити вже при слабкому вогні 1-2 хвилини, але тільки з одного боку, друга повинна залишитися сирої.
- Трохи обсмажені м'ясні вироби перемістити на деко смаженої стороною вниз.
- Вручну зробити в кожній котлеті поглиблення, щоб надати вигляд гнізда.
- Сир натерти на будь тертці за смаком.
- Другу цибулину теж почистити, помити, але нарізати вже дрібно.
- Гриби почистити, нарізати кубиками.
- Всипати обидва компоненти і смажити до м'якості, не забуваючи помішувати.
- В гнізда розподілити підготовлену начинку з сковороди.
- Змастити майонезом і посипати тертим сиром.
- Прибрати в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин.
Котлети «Ластівчине гніздо» в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
чорний перець мелений | за смаком |
хліб | 3 скибочки |
майонез | 120 мл |
кріп | 10 г |
сир | 0,1 кг |
м'ясний фарш | 0,5 кг |
яйця | 2 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
часник | 3 шматочка |
молоко | 0,1 л |
кетчуп | 80 мл |
сіль | за смаком |
томат | 2 шт. |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 97 калорій.
Як приготувати:
- Фарш покласти в миску, додати сіль і чорний перець.
- Часник почистити, зрізати йому хвостики і пропустити часточки через тисняву.
- Кріп помити проточною водою, дрібно порубати гострим ножем.
- Молоко трохи підігріти і вилити в миску.
- Помістити в нього хліб і дати постояти хвилин п'ять.
- Потім подрібнити у блендері або м'ясорубці, не віджимаючи від молока.
- До фаршу відправити і часник і кріп, і молоко, і хліб.
- З отриманої маси зробити дванадцять кульок.
- Далі з них сформувати коржі і викласти на деко, укритий папером.
- Сир нарізати слайсами з допомогою гострого ножа.
- Томати обполоснути і звільнити від плодоніжок.
- Нарізати кільцями.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати кільцями.
- Солодкий перець теж вимити, очистити від нутрощів і плівок.
- Нарізати кільцями однакової товщини.
- Всі коржі з фаршу змастити кетчупом, зверху викласти кільця цибулі.
- Їх змастити майонезом і вкрити кільцями томатів.
- Помідори знову змастити тим же соусом і прикрити скибочками сиру.
- Зверху викласти кільця солодкого перцю.
- Відправити все це в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
Як приготувати «Ластівчине гніздо» з сиром, цибулею і помідорами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томати | 3 шт. |
кріп | 5 г |
м'ясний фарш | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
моцарелла | 150 г |
яйця | 3 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
йогурт | 160 р |
сухарі для панірування | 80 г |
часник | 3 шматочка |
солодкий перець | 1 шт. |
спеції | 30 г |
цибуля | 1 головка |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 158 калорій.
Як приготувати:
- Томати вимити проточною водою, вирізати плодоніжки.
- Нарізати плоди кільцями.
- Кріп помити і дрібно покришити кухонною сокиркою.
- Моцарелу натерти на крупній тертці.
- Часник почистити, видалити сухі хвостики.
- Пропустити кожну часточку через тисняву.
- З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння, змити сік зі зрізаних коренів.
- Далі головку нарізати кільцями однієї товщини.
- М'ясний фарш помістити в невелику ємність, додати сіль, кріп, яйця, чорний перець, часник, сухарі і спеції за смаком.
- Деко або форму для запікання накрити листом пергаменту.
- Фарш вимішати і вибити.
- Мокрими руками сформувати з нього коржики, покласти на папір.
- Змастити кожну з них невеликою кількістю йогурту.
- Зверху шарами викласти цибулю, томати, перець, потім сир.
- При цьому кожен шар обов'язково змащувати йогуртом (крім останнього, звичайно).
- Прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 175 градусах.
Як приготувати смачно рубані котлети з курячого філе з майонезом.
Хочеться на вечерю приготувати щось легке, але ситне? Тоді вам потрібен рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром!
Хочеться здивувати гостей незвичайною закускою? Приготуйте рулет з лаваша з бринзою і зеленню.
Гнізда з фаршу з яйцями
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
часник | 3 шматочка |
куряче філе | 300 г |
вершки | 0,1 л |
яйця | 6 шт. |
свинина | 0,3 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
цибуля | 1 головка |
білий хліб | 50 г |
Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 184 калорії.
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити проточною водою разом з куркою.
- М'ясо обсушити, очистити від плівок і жиру з допомогою гострого ножа.
- Після цього нарізати його невеликими кубиками.
- Вершки підігріти, залити ними скибочки хліба, які поміщені в невелику ємність.
- Часник почистити, нарізати пластинками.
- З лука прибрати лушпиння, вимити його і крупно нарізати.
- Змішати м'ясо, цибулю, хліб (не віджатий), часник пропустити через м'ясорубку. Якщо у вас потужний блендер, то можна скористатися і їм. Головне, щоб в результаті вийшла однорідна маса.
- Додати в неї сіль і чорний перець, ретельно вимішати.
- Форму для випічки або лист змастити невеликою кількістю олії з допомогою пензлика.
- З фаршу сформувати шість кульок і кожен з них перетворити в гніздо. Для цього в центрі потрібно зробити виїмки.
- У кожне гніздо» помістити по жовтку, потім долити то кількість білка, що потрібно. Якщо додавати відразу все яйце, воно витече з боків. Якщо виїмки занадто маленькі, можна використовувати перепелині яйця замість курячих.
- Присипати яйця сіллю і перцем, відправити в духовку.
- Запікати близько тридцяти хвилин при 190 градусах.
Як приготувати котлети «Ластівчині гнізда» з яйцем, дивіться на відео нижче:
Рубані котлети на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
твердий сир | 0,1 кг |
кріп | 10 г |
білий хліб | 75 г |
цибуля | 1 головка |
майонез | 40 мл |
часник | 3 шматочка |
куряче філе | 0,5 кг |
спеції | 10 г |
кетчуп | 50 мл |
сіль | за смаком |
молоко | 200 мл |
яйця | 2 шт. |
томати | 2 шт. |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 160 калорій.
Як приготувати:
- Хліб порвати на максимально дрібні шматочки, засипати в невелику ємність.
- Залити молоком і дати настоятися хвилин десять.
- Після цього масу розім'яти в однорідну кашу з допомогою виделки.
- Куряче філе вимити й обсушити, очистити від жиру і плівок.
- Нарізати кубиками і пустити в м'ясорубку, щоб отримати фарш. Або скористатися блендером, якщо є можливість.
- Кріп помити, дрібно покришити гострим ножем.
- Сир нарізати невеликими шматочками однакового розміру.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Курячу масу перекласти в миску, додати кріп, яйця, хліб, часник, сіль і спеції.
- Томати сполоснути, нарізати їх обручками.
- Цибулю покришити півкільцями, посолити його і обім'яти руками.
- У сковороді розігріти олію і викласти туди сформовані котлети.
- Обсмажити їх з одного боку, потім перевернути і змастити всі кетчупом.
- Викласти зверху за кілька пір'їн цибулі, потім змастити майонезом.
- На нього помістити помідори, майонез, потім по скибочці сиру.
- Закрити котлети кришкою і смажити до готовності.
Особливості приготування
Щоб котлети вийшли дійсно незвичайними, у фарш можна додати кубики сиру (тільки уявіть, як смачно тягнеться чеддер або моцарела), свіжих помідорів або солодкого перцю. Це також можуть бути і горіхи, попередньо обсмажені до рум'яності. Дивно? Але шалено смачно!
Відео-рецепт приготування котлет «Ластівчине гніздо» дивіться нижче:
Котлети-гнізда – це не просто м'ясної биточек. Це майже повноцінне блюдо, адже в них в якійсь мірі є і соус, і овочі, і м'ясо – основа. Так що бракує тільки чогось легкого в якості доповнення.