18 апрель 2019 1 818

Як смачно і швидко приготувати пиріг з сиром в мультиварці

Все більше господинь вдосконалюють свої вміння в мистецтві кулінарії і готують улюблені страви не тільки в духовій шафі або на плиті, але і в мультиварці. При цьому, у багатьох моделях можна приготувати не тільки простенький суп, але і самі різноманітні десерти, в тому числі пироги. Особливо популярним є сирний пиріг.

Простий пиріг з сиром в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Сир - 0,5 кг
Борошно - 8 ложок з гіркою
Масло вершкове - ¾ Пачки (приблизно 140-150 г)
Цукор - 1,5 склянки
Яйця - 4 шт.
Розпушувач - пакетик
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Засукавши рукава, спочатку робимо не тісто, а присипку (штрейзель), яка буде використовуватися для верху і низу пирога. Для цього беремо сковороду з хорошим дном, кладемо туди масло і не поспішаючи розтоплюємо його.

Потім додаємо склянку цукру, добре розмішуємо близько хвилинки і знімаємо сковороду з вогню. Далі беремо борошно і додаємо до неї розпушувач, перемішуємо. Тепер борошно з розпушувачем додаємо до цукру з маслом. Добре змішуємо, повинна утворитися крихта, яка і буде служити основою.

Далі готуємо начинку. Для цього беремо сир, яйця і цукор, що залишився після приготування штрейзеля. Далі всю масу ретельно перемішати. Можна використовувати вилку або занурювальний блендер.

Готуємо апарат для випікання: чашу змащувати не потрібно, оскільки у крихті досить масла, з-за чого пиріг не буде прилипати до стінок. Висипаємо половину штрейзеля, далі його трохи розрівнюємо, щоб поверхня була рівною. Після цього виливаємо начинку і висипаємо частину крихти.

Випікають пиріг в режимі «Випічка» приблизно близько години (в залежності від моделі, може коригуватися).

Улюблений пиріг з сиром і яблуками

Звичайний сирний пиріг – це класика, тому багато хто намагається його урізноманітнити допоміжними компонентами.

Наприклад, пиріг з сиром і яблуками готується з наступних компонентів:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Борошно – дві склянки (мульти);
  • Цукор – 2,5 склянки (мульти);
  • Пакетик ваніліну;
  • Сир – 0,3 кг;
  • Масло вершкове – ¼ пачки (40-50 м);
  • 8-9 яблук.

В першу чергу приступаємо до підготовки тесту. Для цього всі 5 яєць збиваємо міксером в гарну і пишну піну разом з двома склянками цукру. Потім поступово додаємо борошно і легенько за допомогою ложки замішуємо тісто (але не міксером збиваємо).

Організуємо начинку: яблука чистимо, ріжемо на невеликі часточки, очистити від серединки і хвостиків. Сир розтираємо з цукром і шматочком масла.

У чашу укладаємо шарами тісто і начинку: спочатку кладемо трохи тесту, потім яблука, потім розтертий сир з цукром і маслом. Далі знову тісто і самим верхнім шаром укладаємо яблучка.

Чашу закриваємо. Виставляємо режим випічки і час близько години. Після сигналу про готовність, краще почекати хвилин 10-15 і тільки після діставати пиріг з чаші.

Осінній пиріг з гарбузом і сиром

Неймовірно смачним виходить в мультиварці пиріг з гарбузом і сиром. Для нього знадобляться такі інгредієнти:

  • Гарбуз – 200-230 г;
  • Сир – 200-230 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Склянка борошна;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Пакетик розпушувача;
  • Рослинне масло – зовсім трохи (близько столової ложки).

Гарбуз очищаємо, ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо їх в ємність блендера. Подрібнюємо, але відразу не дістаємо. Через 5-10 хвилин з неї буде виділятися сік. У разі якщо немає можливості гарбуз подрібнити в блендері, використовуйте дрібну тертку.

Тісто готується з наступних кроків:

  1. Беремо каструлю, кладемо туди цукор, яйця;
  2. За допомогою міксера збиваємо до повного розчинення цукрового піску;
  3. Далі за трохи додаємо борошно, а також розпушувач;
  4. Спочатку добре змішуємо компоненти ложкою, а після збиваємо міксером до однорідності.

Тепер можна повернутися до подрібненої гарбузі. Сік, який вона випустила за цей час, потрібно гарненько віджати. Додаємо до тіста гарбуз. Перемішуємо.

Сир розтираємо виделкою, ділимо на невеликі порції і скачуємо в невеликі кульки.

У чашу додаємо трохи олії (близько столової ложки) і змащуємо поверхню. Виливаємо частину тіста, викладаємо сирні кульки, після чого вливаємо залишок тіста.

Активуємо режим випічки на 35-45 хвилин. Час може коригуватися в залежності від моделі мультиварки. При цьому потрібно простежити, щоб кришка була закрита, але клапан був відкритий.

Сирний пиріг з пісочного тіста

Пироги пісочні вже давно завоювали безліч шанувальників у всьому світі. Без особливих клопотів його зможе спекти мультиварка. В якості інгредієнтів знадобляться:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Маргарин – близько 1 пачки (170-185 р);
  • Цукровий пісок –160-180 г;
  • Борошно – 2 склянки (мульти);
  • Сир – 2 г;
  • Сметана – столова ложка (50-60 г);
  • Щіпка солі;
  • Щіпка соди;
  • Оцет.

В першу чергу підготуємо стіл і необхідне начиння. Для тіста знадобиться глибока ємність (миска). Додаємо туди маргарин, цукровий пісок і пару жовтків.

Ці компоненти необхідно змішати і трохи збити віночком або міксером.

Далі туди ж додаємо гашену соду, щіпку солі, борошно.

Тісто необхідно замішувати не круте. Далі прибираємо його в морозильник на половину години. Однак не варто з цим перестаратися, оскільки через половину години його буде розкачати практично неможливо.

Поки тісто охолоджується, беремося за приготування начинки. У невеликій ємності змішуємо сир, сметану, цукровий пісок, 1 ціле яйце і два білка. Гарненько змішуємо всі виделкою або вдаємося до допомоги блендера.

Дістаємо тісто з морозилки. Чашу застеляємо пергаментним папером, далі викладаємо тісто, робимо бортики.

Виливаємо начинку і активуємо програму «Випічка». Час виставляємо 90 хвилин, після чого його потрібно ще чверть години тримати в режимі підігріву.

Творожник з шоколадом: вишукане ласощі

Редмонд – досить популярна марка мультиварок. Щоб приготувати в ній смачний шоколадно-сирний пиріг, необхідні такі компоненти:

  • Шоколад (краще всього брати чорний з максимальним вмістом какао) – 140-160 г;
  • Масло вершкове – ¾ 200-грамової пачки;
  • Борошно – 90-100 г;
  • Цукор – 140-150 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Розпушувач – половина 1 ч. ложки;
  • Щіпка солі;
  • Червоний перець – щіпка;
  • Сир – 0,4 кг;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • Стружка кокоса – пакетик.

У першу чергу потрібно розтопити шоколад разом з маслом. Плитку шоколаду потрібно розламати на невеликі шматочки, а масло розрізати. Розтоплена маса повинна бути однорідною. Відставляємо її для охолодження.

Поки маса охолоджується, приступаємо до наступного етапу: у великій мисці збиваємо 3 яйця, до яких поступово додаємо 2/3 цукру (приблизно 90-100 г). Коли цукор розчиниться, починаємо потроху додавати шоколадну масу і збиваємо ще близько 5-7 хвилин.

Окремо змішуємо борошно, дрібку солі, червоного перцю і розпушувача. Перемішуємо компоненти, після чого висипаємо їх у збиту шоколадну масу. Повинно вийти густе тісто.

Сир, що залишився яйце, цукор і ванільний цукор змішуємо спочатку виделкою, потім міксером або блендером. По своїй структурі начинка повинна нагадувати тісто. Якщо результат занадто рідкий, рекомендується додати трохи крохмалю.

Останнім інгредієнтом, який додається в сирну масу, є кокосова стружка. Після цього начинку також потрібно перемішати.

Чашу змащуємо або кладемо пергаментний папір. Перший шар – трохи більше половини шоколадного тіста. Далі – сирна частина. Третя частина – залишки шоколадного тіста.

Для пирога активуємо режим випічки на годину.

Приготуйте закритий пиріг до чаю з замороженої вишнею, це дійсно дуже смачно.

Відкритий пиріг з листкових смужок з яблучною начинкою за нашим рецептом приготувати зможе навіть починаюча господиня, спробуйте і ви.

Дуже цікавий і смачний рецепт пісочного тіста на сметані для пирога, читайте тут.

Корисні поради

Деякі мультиварки можуть похвалитися великою різноманітністю програм. Якщо у вашій моделі немає цього режиму, можна звернути увагу на «Мультиповар», або традиційні «Каша» або «Суп». Однак останні необхідно комбінувати з функцією підігріву, інакше випічка буде підгоряти.

Щоб дістати готовий пиріг з глибокої чаші мультиварки, можна скористатися або ємність для готування на пару (є не у всіх моделях), або відповідного діаметру тарілкою. Кладемо зверху на пиріг тарілку і перевертаємо.

Для прикраси можна використовувати шматочки мармеладу, фруктів, різноманітні присипки, подрібнений мигдаль, волоські горіхи.

Якщо ви вибираєте гарбуз, то зверніть увагу на її м'якоть: вона обов'язково повинна бути яскравого кольору. В такому випадку смак буде набагато ніжніше. Також до гарбузовим пирогів можна додати лимонну цедру.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: