20 май 2019 2 505

Цікаві рецепти смачних страв з курки в духовці

Існує безліч смачних рецептів страв з м'яса курки, які готують в духовці: рулети, котлети, пироги. Загальновідомі способи приготування – це запікання в рукаві, у фользі або просто в жаровні.

В якості гарнірів і додаткових інгредієнтів використовують картоплю, макарони, різні овочі і фрукти. Оскільки курка – найпоширеніша домашня птиця, вона використовується в більшості національних кухонь.
Куряча грудинка в духовці
Інгредієнти Кількість
Куряче філе - 6 шт.
Лимон - 1 шт.
Оливкова олія - 3 ст. л.
Мед натуральний - 4 ст. л.
Сіль, спеції - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 131 Ккал

Як нагодувати гостей, з тією умовою, щоб було корисно, незвично, урочисто, підходило дорослими дітям? Пісна куряча грудка, приготовлена під лимонно-медовим соусом, відповідає всім перерахованим вище критеріям.

Досить легка в приготуванні, вона під силу навіть початківцям господиням.

Моєму і просушуємо куряче м'ясо. Надрізаємо гострим ножем вздовж волокон.

В глибоку скляну миску накладаємо мед, розрізаємо лимон навпіл і ложкою вигрібаємо всю м'якоть і сік. Стежте, щоб кісточки не потрапили в соус. Вливаємо олію. Якщо у вас немає оливкової, його можна замінити соняшниковою нерафінованою.

Все перемішуємо, додаємо спеції. Викладаємо грудку в глибоку жаровню, поливаємо лимонно-медовим соусом. За бажанням можна притрусити сиром або свіжою зеленню.

Відправляємо в заздалегідь розігрітий духову шафу при 190 °С на 20 хвилин. В якості гарніру можемо вибрати будь-яку кашу на ваш смак або молода картопля з вершковим маслом.

Ніжна курочка в горщику з овочами

Будь-які страви в горщиках – це смачно і оригінально, а до того ж корисно. Відмінна новина для тих, хто схиблений на здоровому харчуванні: запікати в них можна взагалі без масла, а замість засмажки додавати сирі овочі.

Компоненти:

  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Перець – 1 шт.;
  • Куряче м'ясо – 300 г;
  • Патисон – 1 шт.;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Сир – 100 г;
  • Вершки нежирні – 100 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Рослинна олія – 50 мл

Чистимо і шаткуємо всі овочі на маленькі кубики.

Наливаємо масло в сотейник, ставимо на конфорку і в певній послідовності починаємо обсмажувати овочі. Спочатку цибулю і моркву, потім патисон, перець і завершуємо помідором.

Все добре перемішавши і обсмаживши, солимо і приправляємо спеціями. Виходить овочеве рагу, тільки напівготове – не тушковане.

Куряче м'ясо нарізаємо на кубики. Підійде і куряче філе, і зрізана з м'якоть окосту. Теж обсмажуємо його на сковороді.

Викладаємо шарами продукти в горщик: м'ясо, овочі, поливаємо вершками і посипаємо тертим твердим сиром. Ставимо в прогрітий духову шафу до 185 °С на 30 хвилин.

Повсякденна класика: курочка з картоплею

Всіма улюблена страва – курка в духовці – з засмаженою і рум'яною скоринкою, ароматною картоплею, просочена соком птиці. Це блюдо – завжди безпрограшний варіант для будь-якого застілля.

Компоненти:

  • Домашній Бройлер – 2.5 кг;
  • Нежирний Майонез – 1 стакан;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Картопля – 1 кг;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Чистимо та миємо картоплю. Нарізаємо кубиками. Наливаємо масло на сковороду і добре прогріваємо. Коли воно почне закипати, викладаємо картоплю і обсмажуємо до появи рум'яної скоринки. Не потрібно чекати, поки вона просмажиться наскрізь: духовка зробить свою справу, і картопля не буде напівсирим.

Моєму і просушуємо курку, солимо, натираємо приправами і обмазуємо все майонезом. Краще використовувати домашній: приготувати його нескладно, але буде значно корисніше магазинного.

В глибоку скляну жаровню викладаємо картоплю, а зверху – бройлера. Ноги йому можна зв'язати ниткою, а можна залишити як є. Активуйте функцію гриля в духовці.

Запікати страву необхідно при температурі не нижче 180 °С протягом 50 хвилин.

Цікаве блюдо з запеченої гарбуза з куркою

Гарбуз – це той продукт, який ми звикли готувати у вигляді солодких пирогів, запіканок і каш. Але спробувавши хоча б один раз курку з гарбузом, ви не зможете більше відмовитися від цієї страви. У поєднанні з пряними травами воно може претендувати на одне з перших місць в ресторанному меню.

Компоненти:

  • Гарбуз – 600 г;
  • Курячі гомілки – 1 кг;
  • Сметана — 150 мл;
  • Барбарис – 1 ч. л.;
  • Куркума – 1 ч. л.;
  • Лайм – 2 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Вода очищена – до 100 мл;
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Розбираємо гарбуз, вичищаємо і викидаємо зерна і м'якоть з середини ложкою. Знімаємо шкірку і шаткуємо брусками. Викладаємо до глибоке деко, додаємо сметану і часник.

Все перемішуємо, підливаємо води і ставимо на півгодини в духовку з температурою 180 °С. Помивши і обсушивши курячі ноги, маринуємо в соку лайма з додаванням барбарису, куркуми і сухої гірчиці.

Залишаємо на час приготування гарбуза. Виймаємо деко з духовки, викладаємо промариновавшиеся гомілки, все перемішуємо і відправляємо готуватися ще 35 хвилин.

Дістаємо блюдо, натягуємо зверху фольгу або харчову плівку і даємо настоятися 10 хвилин. Незайвим буде в кінці посипати свіжою петрушкою. Для цієї страви можна використовувати також курячі крила, стегенця або стегна.

Запечатуємо смак курочки в рукаві

Зовсім нещодавно з'явився новий спосіб запікання – в харчовому рукаві. На відміну від фольги, відбиває інфрачервоне (теплове) випромінювання, рукав абсолютно прозорий для нього, до того ж більш герметичний, тому приготоване в ньому блюдо пахучіше, соковитіше і ніжніше.

Компоненти:

  • Курка – 2 кг;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Негострий Кетчуп – 1 упаковка;
  • Майонез – 1 упаковка.

Помивши і обсушивши курку, розбираємо її гострим ножем на шматки. Можна запекти її і цілком, але буде потрібно трохи більше часу на її приготування. Викладаємо в глибоку емальовану каструлю частини птиці, солимо, заправляємо приправами.

Видавлюємо туди весь кетчуп і майонез, все добре вимішуємо. Залишаємо маринуватися на три години. Відрізаємо частина рукава необхідної довжини, зав'язуємо з одного кінця спеціальної дротом або стрічкою (залежно від того, що поклали в упаковку).

Всередину кладемо промаринованное м'ясо і зав'язуємо другий кінець пакету. Для підстраховки, (щоб рукав не порвався), зверху можна натягнути другий.

Розігріваємо духовку до 190 °С і кладемо птицю на глибокий піддон запікати 45 хвилин. Якщо в процесі приготування плівка не розірвалася, за 10 хвилин до закінчення часу розріжте її самі, щоб курка підрум'янилася.

Як варити вермішелевий суп з куркою, що додати, щоб додати пікантності цьому звичайному страви.

Запікайте грудинку в рукаві в духовку, це допоможе зберегти м'ясо ніжним і запечатает аромат трав. Читайте рецепти.

Рецепти маринадів для курячої грудки, читайте тут.

Корисні поради

  1. Після того як помили курку, ретельно просушіть її – зайва волога не дозволить їй добре підрум'янитися і не буде хрусткої скоринки;
  2. Для приготування краще використовувати охолоджену птицю, заморожена буде сухою;
  3. Під час запікання бройлера в рукаві зробіть кілька проколів, щоб був вихід для пари. Це запобіжить його розрив і витікання соку;
  4. Переконатися в готовності птиці можна, проткнувши її ножем. Якщо поллється сік жовтого кольору, значить вона готова. Якщо ж ви побачите червону сукровицу – відправляйте назад в духовку;
  5. Ставити блюдо готуватися потрібно в прогріту духовку, орієнтовно від 175 ° – 200 °С;
  6. Подавати курку краще в гарячому вигляді, відразу з духовки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: