Цікаві рецепти смачних страв з курки в духовці
Існує безліч смачних рецептів страв з м'яса курки, які готують в духовці: рулети, котлети, пироги. Загальновідомі способи приготування – це запікання в рукаві, у фользі або просто в жаровні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче філе - | 6 шт. |
Лимон - | 1 шт. |
Оливкова олія - | 3 ст. л. |
Мед натуральний - | 4 ст. л. |
Сіль, спеції - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 131 Ккал |
Як нагодувати гостей, з тією умовою, щоб було корисно, незвично, урочисто, підходило дорослими дітям? Пісна куряча грудка, приготовлена під лимонно-медовим соусом, відповідає всім перерахованим вище критеріям.
Досить легка в приготуванні, вона під силу навіть початківцям господиням.
Моєму і просушуємо куряче м'ясо. Надрізаємо гострим ножем вздовж волокон.
В глибоку скляну миску накладаємо мед, розрізаємо лимон навпіл і ложкою вигрібаємо всю м'якоть і сік. Стежте, щоб кісточки не потрапили в соус. Вливаємо олію. Якщо у вас немає оливкової, його можна замінити соняшниковою нерафінованою.
Все перемішуємо, додаємо спеції. Викладаємо грудку в глибоку жаровню, поливаємо лимонно-медовим соусом. За бажанням можна притрусити сиром або свіжою зеленню.
Відправляємо в заздалегідь розігрітий духову шафу при 190 °С на 20 хвилин. В якості гарніру можемо вибрати будь-яку кашу на ваш смак або молода картопля з вершковим маслом.
Ніжна курочка в горщику з овочами
Будь-які страви в горщиках – це смачно і оригінально, а до того ж корисно. Відмінна новина для тих, хто схиблений на здоровому харчуванні: запікати в них можна взагалі без масла, а замість засмажки додавати сирі овочі.
Компоненти:
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Перець – 1 шт.;
- Куряче м'ясо – 300 г;
- Патисон – 1 шт.;
- Помідор – 1 шт.;
- Сир – 100 г;
- Вершки нежирні – 100 мл;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Рослинна олія – 50 мл
Чистимо і шаткуємо всі овочі на маленькі кубики.
Наливаємо масло в сотейник, ставимо на конфорку і в певній послідовності починаємо обсмажувати овочі. Спочатку цибулю і моркву, потім патисон, перець і завершуємо помідором.
Все добре перемішавши і обсмаживши, солимо і приправляємо спеціями. Виходить овочеве рагу, тільки напівготове – не тушковане.
Куряче м'ясо нарізаємо на кубики. Підійде і куряче філе, і зрізана з м'якоть окосту. Теж обсмажуємо його на сковороді.
Викладаємо шарами продукти в горщик: м'ясо, овочі, поливаємо вершками і посипаємо тертим твердим сиром. Ставимо в прогрітий духову шафу до 185 °С на 30 хвилин.
Повсякденна класика: курочка з картоплею
Всіма улюблена страва – курка в духовці – з засмаженою і рум'яною скоринкою, ароматною картоплею, просочена соком птиці. Це блюдо – завжди безпрограшний варіант для будь-якого застілля.
Компоненти:
- Домашній Бройлер – 2.5 кг;
- Нежирний Майонез – 1 стакан;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Картопля – 1 кг;
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Чистимо та миємо картоплю. Нарізаємо кубиками. Наливаємо масло на сковороду і добре прогріваємо. Коли воно почне закипати, викладаємо картоплю і обсмажуємо до появи рум'яної скоринки. Не потрібно чекати, поки вона просмажиться наскрізь: духовка зробить свою справу, і картопля не буде напівсирим.
Моєму і просушуємо курку, солимо, натираємо приправами і обмазуємо все майонезом. Краще використовувати домашній: приготувати його нескладно, але буде значно корисніше магазинного.
В глибоку скляну жаровню викладаємо картоплю, а зверху – бройлера. Ноги йому можна зв'язати ниткою, а можна залишити як є. Активуйте функцію гриля в духовці.
Запікати страву необхідно при температурі не нижче 180 °С протягом 50 хвилин.
Цікаве блюдо з запеченої гарбуза з куркою
Гарбуз – це той продукт, який ми звикли готувати у вигляді солодких пирогів, запіканок і каш. Але спробувавши хоча б один раз курку з гарбузом, ви не зможете більше відмовитися від цієї страви. У поєднанні з пряними травами воно може претендувати на одне з перших місць в ресторанному меню.
Компоненти:
- Гарбуз – 600 г;
- Курячі гомілки – 1 кг;
- Сметана — 150 мл;
- Барбарис – 1 ч. л.;
- Куркума – 1 ч. л.;
- Лайм – 2 шт.;
- Часник – 1 головка;
- Вода очищена – до 100 мл;
- Гірчиця – 1 ч. л.
Розбираємо гарбуз, вичищаємо і викидаємо зерна і м'якоть з середини ложкою. Знімаємо шкірку і шаткуємо брусками. Викладаємо до глибоке деко, додаємо сметану і часник.
Все перемішуємо, підливаємо води і ставимо на півгодини в духовку з температурою 180 °С. Помивши і обсушивши курячі ноги, маринуємо в соку лайма з додаванням барбарису, куркуми і сухої гірчиці.
Залишаємо на час приготування гарбуза. Виймаємо деко з духовки, викладаємо промариновавшиеся гомілки, все перемішуємо і відправляємо готуватися ще 35 хвилин.
Дістаємо блюдо, натягуємо зверху фольгу або харчову плівку і даємо настоятися 10 хвилин. Незайвим буде в кінці посипати свіжою петрушкою. Для цієї страви можна використовувати також курячі крила, стегенця або стегна.
Запечатуємо смак курочки в рукаві
Зовсім нещодавно з'явився новий спосіб запікання – в харчовому рукаві. На відміну від фольги, відбиває інфрачервоне (теплове) випромінювання, рукав абсолютно прозорий для нього, до того ж більш герметичний, тому приготоване в ньому блюдо пахучіше, соковитіше і ніжніше.
Компоненти:
- Курка – 2 кг;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Негострий Кетчуп – 1 упаковка;
- Майонез – 1 упаковка.
Помивши і обсушивши курку, розбираємо її гострим ножем на шматки. Можна запекти її і цілком, але буде потрібно трохи більше часу на її приготування. Викладаємо в глибоку емальовану каструлю частини птиці, солимо, заправляємо приправами.
Видавлюємо туди весь кетчуп і майонез, все добре вимішуємо. Залишаємо маринуватися на три години. Відрізаємо частина рукава необхідної довжини, зав'язуємо з одного кінця спеціальної дротом або стрічкою (залежно від того, що поклали в упаковку).
Всередину кладемо промаринованное м'ясо і зав'язуємо другий кінець пакету. Для підстраховки, (щоб рукав не порвався), зверху можна натягнути другий.
Розігріваємо духовку до 190 °С і кладемо птицю на глибокий піддон запікати 45 хвилин. Якщо в процесі приготування плівка не розірвалася, за 10 хвилин до закінчення часу розріжте її самі, щоб курка підрум'янилася.
Як варити вермішелевий суп з куркою, що додати, щоб додати пікантності цьому звичайному страви.
Запікайте грудинку в рукаві в духовку, це допоможе зберегти м'ясо ніжним і запечатает аромат трав. Читайте рецепти.
Рецепти маринадів для курячої грудки, читайте тут.
Корисні поради
- Після того як помили курку, ретельно просушіть її – зайва волога не дозволить їй добре підрум'янитися і не буде хрусткої скоринки;
- Для приготування краще використовувати охолоджену птицю, заморожена буде сухою;
- Під час запікання бройлера в рукаві зробіть кілька проколів, щоб був вихід для пари. Це запобіжить його розрив і витікання соку;
- Переконатися в готовності птиці можна, проткнувши її ножем. Якщо поллється сік жовтого кольору, значить вона готова. Якщо ж ви побачите червону сукровицу – відправляйте назад в духовку;
- Ставити блюдо готуватися потрібно в прогріту духовку, орієнтовно від 175 ° – 200 °С;
- Подавати курку краще в гарячому вигляді, відразу з духовки.
Приємного апетиту!