Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці: рецепти на вибір
Яловичина – досить корисний продукт, однак не всім господиням під силу смачно її приготувати. Часто вона виходить жорсткою і прісною. Однак, маючи на кухні такий прилад як мультиварка, зробити блюдо з яловичини буде набагато простіше: істотно скоротиться час приготування, і м'ясо порадує смаком, буде соковитим і м'яким.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молода яловичина - | 600 г |
Морквина - | 1 шт. |
Головка цибулі - | 1 шт. |
Томатна заправка - | 3 столових ложки |
Майонез - | 2.5 столових ложки |
Вода - | 130 мл |
Оливкова олія - | 2 столових ложки |
Спеції - | за смаком |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 Ккал |
Миємо й нарізаємо на середні шматочки м'ясо. Очищаємо овочі і шаткуємо півкільцями. Активізуємо мультиварку на режим обсмажування, наливаємо масло і після прогріву приладу закладаємо м'ясо на 10 хвилин. Слідом відправляємо овочі.
Усе ретельно перемішавши, залишаємо обсмажуватися. У миску викладаємо томатну пасту, майонез і заливаємо водою. Отриманий соус відправляємо до м'яса з овочами, додаємо спеції і переключається в режим гасіння. Готуємо дві години.
Тушкована яловичина з картоплею
Картопля прекрасно поєднується з яловичиною, а якщо приготувати їх разом в мультиварці, страва порадує насиченим смаком навіть самого витонченого цінителя кулінарних шедеврів.
Компоненти:
- Картопля середня – 7 шт;
- М'якоть яловичини – 400 г;
- Половина цибулини;
- Морква – 1 шт;
- Перець солодкий – 1 шт;
- Зелень свіжа – 1 пучок;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Масло соняшнику – 3 столових ложки.
Промивши і обсушивши м'ясо, нарізаємо його кубиками розміром 1 × 1 сантиметр. Ставимо сковороду на плиту і прогріваємо.
Перекладаємо туди порізану яловичину і починаємо обсмажувати. Почистивши картоплю, цибулю, моркву і добре помивши їх під краном, шаткуємо: картоплю, моркву і цибулю – півкільцями.
Ставимо ще одну сковороду на плиту, наливаємо масло і засмажуємо овочі до рум'яного кольору. Перець миємо, вирізаємо серединку разом із зернами і нарізаємо кубиками.
Включаємо пристрій в режим гасіння. Перекладаємо всі продукти, які пройшли первинну обробку, солимо, додаємо спеції, добре перемішуємо і залишаємо на півтори години.
Промиваємо і зелень дрібно шаткуємо. За 10 хвилин до кінця приготування відкриваємо кришку, викладаємо перець і зелень.
Приготування тушкованої яловичини з чорносливом
Компоненти:
- Телятина – 800 гр;
- Вершки 20 % – 100 мл;
- Грибочки (на ваш вибір) -150 г;
- Морква – 1 шт;
- Чорнослив – 50 гр;
- Базилік свіжий – пучок;
- Сир плавлений — 1 шт;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Масло соняшнику – 2 столових ложки;
- Часник – 2 зубки.
Ставимо сковороду з товстим дном на плиту, наявністю масло і залишаємо прогрітися. Моєму, просушуємо і нарізаємо кубиками м'ясо.
Викладаємо на сковороду, починаємо обсмажувати. Заливаємо гарячою водою підкопчений чорнослив і залишаємо запариться.
Миємо й чистимо гриби і моркву нарізаємо не дуже тонкими слайсами. Викладаємо підсмажитися до телятини.
Виливаємо вершки в окрему ємність, видавлює заздалегідь почищений часник, дрібно порізаний базилік, тертий плавлений сир і нарізаний соломкою чорнослив.
Включаємо електроприлад у режим «Гасіння» перекладає в неї обсмажене м'ясо з овочами і грибами, все заливаємо вершково-сирним соусом, солимо, присмачую за смаком спеції і залишаємо готуватися на півтори години.
Рецепт яловичини в сметані в мультиварці «Редмонд»
При виборі мультиварки на кухню, прочитавши всі відгуки і характеристики, порівнявши цінову політику, багато господинь зупиняються на фірмі «Редмонд». А приготувавши перше блюдо в ній – тушковану яловичину в сметанному соусі – переконуються в правильності свого рішення.
Компоненти:
- Яловичина – 700 гр;
- Морква – 2 шт;
- Цибульна головка – 2 шт;
- Спаржа – 3 шт;
- Сметана – 200 мл;
- Сир твердий – 150 г;
- Часник – 1 зубок;
- Ананаси – 1 банка;
- Сіль, спеції – за смаком.
Промивши і нарізавши м'ясо, кладемо його в чашу приладу. Включаємо таймер на 20 хвилин в режимі обсмажування.
Почистивши овочі, шаткуємо їх півкільцями. Часник подрібнюємо ножем. Відкриваємо ананаси, зливаємо сік і ріжемо їх кубиками.
Сметану перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо потертий сир, часник і спеції. Відкриваємо кришку мультиварки, закладаємо порізані овочі, ананаси, заливаємо сметанним соусом і, активувавши режим гасіння, залишаємо готуватися на 2 години.
Приготовлена бастурма з яловичини в домашніх умовах, це хороша закуска, яку можна подати якщо раптово нагрянули гості.
Рецепт смачного і ароматного гуляшу по-угорськи.
Як приготувати соковитий і пряний стейк з яловичини на грилі з хрусткою скоринкою — кращі рецепти.
Тушкуємо смачно яловичину з капустою в мультиварці
Тушкована капуста з яловичиною в мультиварці сподобається навіть самому вередливому до їжі дитині. Багатий вітамінний склад наповнить силами і енергією його на весь день.
Компоненти:
- Молода телятина – 350 г;
- Томатний соус – 100 мл;
- Морква – 2 шт;
- Цвітна капуста – 200 г;
- Капуста білокачанна – 300 г;
- Масло соняшнику – 3 столових ложки;
- Яйце куряче – 2 шт;
- Сіль, спеції – за смаком.
Ставимо на конфорки два сотейника, наливаємо в них масло. У глибоку емальовану каструлю набираємо води з-під крана і теж ставимо на вогонь.
Моєму і молоду телятину нарізаємо кубиками 1 × 1 сантиметр, викладаємо на прогріту сковороду. Чистимо моркву, подрібнюємо на крупній тертці. Зрізаємо з білокачанної капусти зіпсовані листя, шаткуємо її тонкими смужками.
Викладаємо на другу сковороду і обсмажуємо з морквою. Цвітну капусту відокремлюємо на суцвіття, миємо і закидаємо в закипающую підсолену воду буквально на 3 хвилини. Проваріть, викладаємо на підготовлене блюдо остигати.
Обсмаживши м'ясо і капусту з морквою, закладаємо їх у агрегат на 1 годину в режимі гасіння. У глибокій мисці збиваємо яйця, потім цвітну капусту і смажимо її на соняшниковій олії.
По закінченні часу відкриваємо прилад додаємо капусту в яйці, спеції, томатний соус, солимо, вимішуємо і продовжуємо готувати 15 хвилин.
Додаємо до м'яса різні овочі
Овочеве рагу з яловичиною в мультиварці – одне з популярних страв у літньо - весняний період, коли свіжі овочі найбільш доступні.
Компоненти:
- Баклажани – 3 шт;
- Стиглі помідори – 4 шт;
- Морква – 1 шт;
- Молода яловичина 450 г;
- Перець болгарський – 2 шт;
- Часник – 2 зубки;
- Масло соняшнику – 2 столових ложки;
- Головка цибулі – 2 шт;
- Патисон – 1 шт;
- Сіль – за своїм смаком;
- Зелень свіжа пучок.
Миємо й чистимо шкірку з усіх овочі. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію. Нарізаємо кубиками баклажани, патисон, морква, цибуля, помідори, кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору.
Чистимо часник, моєму зелень подрібнюємо ножем. Пристрій заливаємо олію, включаємо режим обсмажування і закладаємо помиту і нарізану яловичину на 20 хвилин.
До обжаривающимся овочів додаємо болгарський перець, нарізаний кубиками все перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Перекладає овочі в каструлю, і в режимі гасіння готуємо ще 2 години.
За 10 хвилин до завершення приготування додаємо часник і зелень, солимо, посипаємо спеціями, перемішуємо і продовжуємо готувати. Тушковані овочі з яловичиною готові до подачі.
Як на рахунок яблук?
Яловичина з яблуками – досить незвичне поєднання продуктів у вітчизняній кулінарії, проте в Європейських країнах дуже поширене.
Компоненти:
- Яблука (підійдуть будь-які кисло-солодкі сорти) – 5 шт;
- Головка цибулі – 2 шт;
- Морква – 3 шт;
- Молода яловичина – 600 гр;
- Паприка свіжа – 1 шт;
- Сіль, спеції – за смаком.
Миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж волокон м'ясо. Включаємо режим обсмажування, закладаємо яловичину в мультиварку і готуємо 20 хвилин.
Чистимо, миємо овочі та яблука. Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву, паприку і яблука довгими брусочками.
Відкриваємо чашу приладу і викладаємо підготовлені продукти. Солимо, додаємо спеції і все перемішуємо. Перемикаємо на режим гасіння і готуємо ще 1,5 години.
Корисні поради
- При виборі м'яса затримайте увагу на його колір, структуру та запаху. Для приготування смачної страви потрібна виключно молода яловичина. Колір у неї червонувато-рожевий, при натисканні воно відразу ж повертається у вихідну форму. Запах повинен бути нейтральний, не відштовхуючий і неприємний;
- При обсмажуванні овочів на сковороді часто їх помішуйте, щоб вони не пригоріли, інакше з'явиться гіркий присмак у страви;
- Цвітну капусту досить проварити в киплячій воді 3 хвилини, інакше вона стане занадто м'якою, а при гасінні перетворитися в кашоподібну масу;
- Нарізаючи яловичину, не робіть надто великі шматки, м'ясо протушкується, але залишиться жорстким;
- При приготуванні соусів для тушкованої яловичини краще використовувати майонез, томатну пасту і вершки домашнього приготування – так ви будете впевнені в корисності приготованої страви;
- Перед використанням плавленого сирка, покладіть в морозильну камеру, після цього він стане твердим, і ви без зайвих зусиль натрете його;
- Перед гасінням м'яса обов'язково його обсмажте, так з'явиться золотистий колір і страва буде виглядати апетитним;
- Для м'ясних страв з яблуками, беріть тверді кисло-солодкі сорти і обов'язково зчищайте шкірку;
- Якщо все ж вам попалася не дуже молода яловичина, рекомендується її вимочити в молоці протягом доби, і це м'ясо використовувати виключно у вигляді фаршу. Для гасіння цілими шматочками воно не годиться.
Легкого готування і приємного апетиту!