28 март 2019 1 051

Як приготувати плов в мультиварці зі свининою

Плов — це гордість різних країн, у більшості випадків його готують чоловіки. Як кажуть, що це чоловіче блюдо. На сході це блюдо вважається національним і екзотичним.

В наш час плов вважається почесним, його подають на всіх весіллях, днях народженнях, на всіх заходах у великому казані. Готувати вміють всі, але у всіх є свої секрети приготування цього чудового блюда, які тримаються в таємниці.

В сучасний час є мультиварка, де можна також приготувати дуже смачне і витончену страву.

Отже, справжній плов готується з якісної баранини, але в наш час у всіх смаки різні — можна приготувати з будь-якого виду м'яса.

Ми розглянемо рецепти плову з свинини.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
Рис довгозерний - один стакан
Свинина без кістки - 500 г
Морква - 500 грам
Цибулини - 2 шт.
Олія соняшникова - дві столові ложки
Вода - два склянки
Приправа для плову - дві чайних ложки
Сіль - одна чайна ложка
Часник - одна головка
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 211 Ккал

Як же приготувати плов в мультиварці зі свининою? Зараз ви всі дізнаєтеся.

Для початку необхідно добре промити м'ясо. Потім ріжемо на маленькі шматочки. Беремо каструлю і наливаємо в чашу соняшникова олія, встановлюємо функцію смаження.

Як тільки масло нагріється, викладаємо шматочки свинини. Через десять хвилин, м'ясо випускає вологу, в цей час необхідно посолити і додати спеції. Перемішуємо, і далі закриваємо кришку мультиварочной машини.

Не забуваємо помішувати. Поки гаситься свинина, дрібно шаткуємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Через п'ятнадцять хвилин після смаження, додає овочі в чашу, перемішуємо і закриваємо кришку.

Моркву з цибулею смажимо не більше десяти хвилин, а то може підгоріти. В цей час промиваємо в холодній воді рис. Додаємо в нашу чашу з інгредієнтами. Потім вливаємо дві склянки води.

Головне, пам'ятати, що при готуванні співвідношення плову і води повинно бути 1:1. Далі очищаємо часник від лушпиння, кладемо в ємність і закриваємо. Встановлюємо функцію на мультиварочном агрегаті «плов» і час готування одну годину.

Чекаємо, коли приготується смачний плов. Як тільки пролунав індикатор сигналу про закінчення готування, наше чудове блюдо готове, тепер національний плов можна спробувати.

Плов з нежирної свинини з сушеними фруктами в мультиварці Редмонд

Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 грам нежирної свинини;
  • Морква — 500 грам;
  • Цибулини — дві штуки;
  • Рис — два склянки;
  • Східні спеції;
  • Соняшникова олія — дві столові ложки;
  • Одна головка часнику;
  • Дві склянки води;
  • Сушені фрукти.

Час приготування становитиме 2 години.

Калорійність на 100 грам – 200 ккал.

Готуємо до роботи мультиварку Редмонд. Для початку підготуємо всі інгредієнти. Ріжемо невеликими шматочками м'ясо. Шаткуємо морквину середньої соломкою, головне, не грубо, а потім цибулю нарізаємо кружечками.

І ось саме основне підготували, переходимо до процесу готування. Наливаємо олію в чашу і вмикаємо функцію смаження, викладаємо свинину і накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.

Після закінчення часу додаємо моркву і цибулю, солимо, перчимо. Залишаємо тушкувати ще 15-20 хвилин. Далі, додаємо рис і заливаємо водою.

Головний секрет цього рецепту — після додавання рису страва не перемішувати.

Зверху кладемо неочищений часник і сухофрукти. Закриваємо кришку і залишаємо готуватися ще одну годину. Перед подачею цього прекрасного страви потрібно підготувати заздалегідь велику красиву тарілку.

Після того як приготується плов, просто висипаємо з мультиварочной машини у велику ємність. Вийде велика гірка рису, прикрашена м'ясом.

На вершину цієї гори можна покласти головку часнику. Тепер можна спробувати прекрасне блюдо, насолодитися смакотою!

Плов зі свининою та куркою в мультиварці Поларіс

Є дуже багато цікавих способів приготування цього чудового блюда. У різних містах його готують по-різному. І ось ще один цікавий рецепт.

Інгредієнти:

  • Один великий стручковий перець;
  • Свинина — 200 грам;
  • Курка — 200 грам;
  • 0,5 чайної ложки зіри;
  • Два склянки рису;
  • Барбарис і сіль за смаком;
  • 500 грам моркви;
  • Цибулини — 2 штуки;
  • Дві столові ложки соняшникової олії;
  • Головка часнику;
  • Зелень.

Час приготування становитиме 2 години.

Калорійність на 100 грам – 220 ккал.

Який стіл без салатів? Пропонуємо рецепти салатів з капустою і копченою ковбасою. Просто, але дуже смачно!

А тут зібрані найвідоміші рецепти супів з баранини. Якщо ви небайдуже ставитеся до баранині, то обов'язково що-небудь сготовите з них.

Випічка — ваш «коник»? Чудово, загляньте сюди і знайдете кілька легких рецептів булочок з родзинками.

Наливаємо в чашу мультиварки Поларіс соняшникову олію. Виставляємо функцію (смаження). Поки масло нагрівається, готуємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.

Додаємо в чашу спочатку цибулю і обсмажуємо його до золотистої скоринки (хвилин п'ять, не більше, а то може підгоріти), потім кладемо моркву, перемішуємо і тушкуємо все разом ще десять хвилин. Є час м'ясо вимити і нарізати на середні шматочки.

Ще краще заздалегідь підготувати до готування рис, хвилин за тридцять до самої готування засипати в холодну воду і залишити настоюватися. І ось коли морква і цибуля готові, додаємо до них свинину і курку, солимо, кладемо барбарис і спеції і закриваємо кришкою. Залишаємо тушкуватися хвилин двадцять і періодично, не забуваємо, помішуємо.

Поки з'явився вільний час, беремо стручковий перець і очищаємо головку часнику. Після закінчення смаження соковитого м'яса, додаємо в нашу чашу рис, який вже розмокнув і готовий до готування, і вливаємо воду.

Головне пам'ятати, що при готуванні співвідношення плову і води повинно бути 1:1.

Кладемо перець і часник і виставляємо функцію плову приблизно на годину. Перед подачею з мультиварки потрібно вийняти часник і перчик.

Все акуратно перемішуємо і викладаємо на красиву тарілку. Прикрашаємо зеленню. І ось тепер можна покуштувати частування гостям!

У кожного є свій секрет приготування плову. Існує дуже багато рецептів. Можна додавати будь-які інгредієнти і експериментувати, все одно вийде дуже смачно. Смачної трапези!

Що ще почитати: