28 июнь 2019 2 567

Самий смачний пиріг з яблуками: магічні рецепти

Яблука – унікальні фрукти!

Універсальні і доступні, на кухні вони можуть творити з стравами справжні чудеса.

Це стосується як випічки, так і десертів.

Чого тільки коштує запечений з яблуками різдвяний гусак або звичайна шарлотка до чаю, смак якої багато хто віддає перевагу різним складним тортів.

Але з випічки готують не тільки шарлотку, а й інші рецепти.

Далі наведемо кілька варіантів, щоб ви визначилися і спекли самий смачний пиріг з яблуками.

Яблука: які сорти краще всього підходять

Якщо говорити про випічці з яблуками, то одна з головних складових успіху – правильно обраний сорт.

Традиційно вважається таким антонівка.

Зрозуміло, нічого жахливого не станеться, якщо відправити у яблучний пиріг що-небудь у стилі «макінтош», але смак вироби вже буде далекий від класичного, так само як і його текстура.

Солодкі плоди краще просто їсти, так як у вигляді начинки для здоби вони можуть перетворитися в кашкоподібну, надмірно солодку масу.

Кислі ж сорти – гарантія компактно збережених в тесті шматочків або часточок, які в рівній мірі підкреслять смак фруктів, так і тіста.

Пиріг з яблуками з простих складових
Інгредієнти Кількість
борошна - 250 грам
крохмалю - 125 грам
яєць - 3-4 шт.
рослинна олія - 100 мл
цукру - 1 склянка
ваніліну - пакетик
розпушувача - пакетик
яблук - 1 кг
родзинок - 50 грам
горіхів - 50 грам
цукрової пудри - 2 ст. ложки
кориця - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Процес приготування:

  1. Спочатку потрібно змішати сухі складові: борошно, крохмаль, розпушувач.
  2. Потім додати до нього збиті з цукром яйця. Якщо є час, краще відокремити білки від жовтків, тоді маса вийде набагато пишніше. Білки з половиною порції цукру збити в міцну піну, жовтки розтерти з рештою цукру. До жовтків додати рослинне масло і ½ порції білків, вилити цю суміш в борошно. Потім додати білки, що залишилися, робити це дуже обережно.
  3. Тісто повинне вийти рідким і трохи пузырящимся.
  4. Вилити його потрібно у форму, застелену промасленим пергаментом, присипати корицею, викласти шар родзинок, потім – шар нарізаних часточками фруктів (дуже щільно) і відправити всю цю красу в духовку (1800 С ) хвилин на 40.
  5. Коли охолоне – присипати сумішшю цукрової пудри і ваніліну.

Класичні рецепти яблучних пирогів

До числа популярних і простих рецептів яблучного пирога можна віднести кефірний варіант.

Для його приготування беруть по одній склянці:

  • кефіру;
  • цукру;
  • 1,5 склянки борошна.

Також знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • трохи ваніліну;
  • щіпка солі, кориці, ну і, звичайно, яблука.

Продукти потрібно змішувати, збиваючи, у такому порядку: яйця, цукор, ванілін, розтоплене масло, кефір, розпушувач.

Потім змішати з просіяним борошном.

Вилити в форму половину тіста, викласти фрукти з корицею, залити зверху тістом і відправити на 40 хвилин випікатися.

Якщо замість кефіру взяти сметану, то вийде ні трохи не гірше, а точніше так:

З пісочного тіста

Помітно більше часу піде на приготування яблучної випічки з пісочного тіста (так як і саме тісто і начинка вимагають ретельного уваги до себе), але результат дійсно того варте!

Для тіста 3 жовтки змішати з 50 гр. цукру, додати 200 гр.м'якого вершкового масла, 350 гр.борошна, замісити тісто, розділити на 3 частини і відправити його на 1 годину в холодильник.

В цей час зайнятися начинкою.

Нарізані часточками яблука обсмажити на вершковому маслі з цукром і протушкувати до повного випаровування рідини.

На один шар маси викласти остигнула начинку, зверху покрити шаром збитих жовтків (3 шт), накрити другим шаром, а третій натерти на тертці в якості декору.

Час випічки – 40 хвилин при 180 градусах.

Пиріг з яблуками і сиром

З аналогічним тестом можна приготувати дуже смачний творожно-яблучний пиріг.

Головна його відмінність від попереднього рецепту сирний шар, який поміщається в начинці між шаром яблук і білків.

Готується він так:

  1. Три жовтки потрібно збити з 100 гр.цукру, 150 гр. сметани, 500 гр. нежирного сиру, 40 гр. крохмалю, капнути лимонного соку.
  2. Випікати його потрібно трохи довше (як мінімум 50 хвилин) при температурі 2000С.

«Модні» яблучні рецепти

Досить клопіткий, але дуже оригінальний і красивий яблучний десерт – з меренгою (простіше кажучи, з безе).

Рецептів такої випічки зараз з'явилося досить багато, ось один з них, на основі маргарину.

Його знадобиться 1 пачка (200 грам), а до нього:

  • 4 яйця;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 2-3 склянки борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача, ну і, звичайно, яблука (не менше 5 штук).

Старовинний рецепт великоднього здобного паски. Багато людей самі печуть паски на свято і потім з ними йдуть у церкву. Звичайно, випічка, зроблена своїми руками, незрівняна з покупної.

Стаття #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/skolko-varit-govyadiny.html присвячена такому питанню, як приготування яловичини, а точніше її варінні. Давайте разом розберемося в кількості часу, необхідному для отримання м'якого яловичого м'яса.

Рецепт освіжаючого і борщів зелених ви можете подивитися тут.

Жовтки потрібно збити з 1 ст. цукру, додати розм'якшений маргарин, просіяне борошно і розпушувач.

Сформувати основу здоби з бортиками, викласти натерті яблука з цукром і випікати 40 хвилин при 180-200 градусах, коли підрум'яниться – відразу дістати, а температуру в духовці зменшити до 100 градусів.

Збити білки з цукром, акуратно викласти на десерт і відправити в духовку до моменту початковій стадії запікання меренги-безе.

А тепер увага!

Ми підготували для вас відео-сюжет з приготуванням віденського яблучного пирога.

Готуйте із задоволенням!

В мультиварці

Серед сучасних кулінарних рецептів, не можна обійти увагою ті, які призначені для мультиварок.

І яблучні пироги – не виняток.

Прекрасний бісквіт з яблуками виходить з такого простого рецепту:

  1. 3 яйця ретельно збити з 1 склянкою цукру, щіпкою солі і ваніліном.
  2. Додати 1 склянку просіяного борошна, перемішати.
  3. У змащену маслом чашу мультиварки вилити половину тіста, викласти щільний шар яблучних часточок, залити рештою тестом і зверху викласти ще трохи яблук. Залишити в режимі «Випічка» на 60 хвилин.

«Нев'януча» шарлотка

Класичної пропорцією інгредієнтів для шарлотки можна назвати такий склад:

  • цукор і борошно – по 300 грам;
  • яйця-4 штуки;
  • крохмаль – 50 грам;
  • яблука – 5 штук;
  • родзинки – 1 стакан;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • коньяк – 2 ст. ложки;
  • кориця – половина ч. л..

Спочатку потрібно підготувати яблука.

Нарізати їх скибочками до 2 см, збризнути лимонним соком, додати корицю і коньяк і залишити в такому маринаді» на 10 хвилин.

Замочити на 5 хвилин родзинки в окропі.

Тісто готується просто.

Яйця збити спочатку без цукру, потім додати його і збивати, поки суміш не збільшиться в два рази.

У борошно додати розпушувач і поступово всипати її до яєць, перемішуючи ложкою.

Форму для випікання слід вмостити пергаментом, змазаним вершковим маслом.

На дно викласти фрукти (можна у вигляді візерунка), присипати крохмалем, щоб тримали форму.

Зверху висипати сухий родзинки і залити тестом.

Накрити форму фольгою і проткнути її в декількох місцях, щоб виходив пар.

Випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Перед тим, як виймати шарлотку, форму треба поставити на мокрий рушник, потім перевернути.

Відео-рецепт цієї знаменитої яблучної смакоти:

Якщо навіть якісь з описаних рецептів на перший погляд здаються складними, насправді це не так, трохи практики – і все вийде.

В тому ж і полягає унікальність яблучних пирогів, що проста і смачна начинка завжди «врятує» навіть не зовсім вдале тісто.

Що ще почитати: