Кулінарні рецепти з листкового бездріжджового тіста
Кожна господиня має свій, перевірений роками рецепт універсального тесту, з якого можна приготувати смачну домашню випічку.
Розглянемо найбільш поширений рецепт бездріжджового листкового тіста докладно.
Його з успіхом можна застосовувати як для приготування солодких десертів, так і для несолодкої випічки з різними видами начинок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна пшеничного - | 1 кг |
крижаної води - | 250 мл |
вершкового масла або високоякісного маргарину - | 0,5 кг |
кухонної солі - | 1 чайна ложка |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 472 Ккал |
Це найбільш поширений варіант швидкого приготування листкового тіста без дріжджів для всілякої випічки – пирогів, слойок, піци.
Покрокове приготування з цього швидкому рецептом з фото:
- Просійте борошно з сіллю;
- Попередньо розм'якшене вершкове масло ретельно перетріть з борошном;
- Поступово подбавляйте холодну воду;
- Замісіть круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник на кілька годин (краще на ніч).
Все готово!
Легкі рецепти смачною випічки і солодких десертів
Коли основа готова, то тут-то і приходять на допомогу рецепти ароматної випічки з листкового бездріжджового тіста, якими ми із задоволенням поділимося з вами, а ви — зі своїми гостями. Виходить, що всі будуть ситі і задоволені. Отже, почнемо!
Десертні груші в листковому бездрожжевом тесті
Вишуканий десерт на французький манер відмінно прикрасить святковий стіл, а прянощі і спеції додадуть особливу пікантну нотку звичного для більшості смаком груші.
До того ж, його можна підготувати заздалегідь і прибрати в морозильну камеру, вам залишиться тільки дістати його та обернути підготовлені груші, вони виходять м'якими і ароматними, з легким медовим присмаком. Контраст м'яких груші з хрустким тестом просто ідеальний.
- 500 грам заздалегідь приготованого бездріжджового листкового тіста;
- Кілограм груш твердих сортів, оптимально Дюшес.
Компоненти для сиропу:
- 1 літр води;
- 1 склянка цукру;
- 5 столових ложок квіткового меду;
- Ваніль і кориця за смаком.
Поетапне приготування грушевого десерту:
- Вимиті груші очистити від шкірки, хвостики не вирізаємо;
- У ємності з подвійним дном варимо цукрово-медовий сироп;
- У киплячий сироп акуратно помістити очищені груші і варити з моменту закипання близько 20 хвилин;
- Готові груші вийняти і перекласти на блюдо до охолодження;
- Сироп продовжувати уварюють до загусання;
- Листкове бездріжджове тісто, приготоване за вказаною вище рецептом, розкачати тонким шаром і нарізати на смужки шириною близько 1 см;
- Тепер беремо грушу, ставимо її на тарілку (якщо падає, підрізаємо денце для більшої стійкості) і обережно обмотуємо смужками, починаючи знизу вгору;
- Якщо смужка закінчилася – беремо іншу, а кінці тесту з'єднуємо між собою;
- Так проробляємо з усіма грушами і перекладаємо на застелений пергаментом деко;
- Поставити деко з грушами в духовку на 180 градусів і випікати до появи золотистої скоринки;
- Перед подачею до столу на дно тарілки налийте медовий сироп, в центр поставте грушу.
Подавайте з м'ятним чаєм або легким білим вином.
Якщо любите готувати їжу на пару, то наступна стаття вам дуже знадобиться. Незрівнянний Ханум: рецепт східної кухні з покроковим фото. Цей рулет поєднує в собі найкращі якості — шикарний смак і користь для шлунка!
Про те, як можна по-особливому приготувати жульєн з курки з грибами, читайте тут. Ці способи приготування рекомендують всі провідні шеф-кухарі.
Дізнайтеся тут, яка риба найбільше підходить для запікання в фользі в духовці і який рецепт вважається універсальним і найбільш смачним.
Яблучний штрудель
Штруделі міцно закріпилися в ресторанних меню і сучасних кав'ярнях. Зазвичай такий десерт прийнято подавати гарячим з кулькою морозива і гілочкою свіжої м'яти.
Спробуємо приготувати популярний десерт в домашніх умовах, використовуючи базовий рецепт швидкого приготування тіста, зазначений вище.
Список необхідних інгредієнтів:
- 500 г готового листкового бездріжджового тіста;
- 5-6 великих яблук кисло-солодкого сорту;
- 100 грам родзинок;
- 50 грам цукру або пудри;
- Вершкове масло – 75 г;
- Яйце – 1 шт.
Покрокове приготування:
- Для начинки подрібніть горіхи в блендері;
- Ізюм промийте і залийте окропом;
- Яблука очищаємо і нарізаємо кубиками;
- На розігріту сковороду кладемо вершкове масло, потім яблука і тушкуємо все 3-4 хвилинки;
- Тісто розгортаємо в прямокутний пласт товщиною один см;
- На розкачаний корж рівномірним шаром розкладаємо тушковані яблука, родзинки і подрібнені горіхи, присипаємо цукром або пудрою;
- Звертаємо шар з начинкою в рулет, краї защипуємо, щоб начинка не витекла в процесі приготування;
- Змащуємо майбутній штрудель збитим яйцем (для цього зручно використовувати силіконову пензлик);
- Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 175 С;
- Готовий штрудель виймаємо з духовки, нарізаємо порційними шматками і подаємо до столу в теплому вигляді, за бажанням можна покласти кульку вершкового морозива або збиті пишні вершки.
Пропонуємо вам подивитися відео, в якому описаний рецепт приготування чудових тістечок. Тепер на питання, що приготувати з листкового тіста без дріжджів, ви вже знаєте відповідь!
Міні-піца з салямі
Особливою популярністю останнім часом користуються всілякі порційні закуски, серед яких лідирують піци міні формату. Такі міні-піци можна подати на вечірці, їх зручно їсти, до того ж виглядають вони на святково накритому столі дуже ошатно.
Любителі гострого соусу можуть використовувати кетчуп з перцем чилі, маслини додадуть випічці пікантний смак, а базилік – пряний аромат.
Для приготування нам будуть потрібні такі складові:
- Завчасно підготовлене і добре охолоджене листкове тісто без дріжджів;
- Томатний соус або кетчуп – 3-4 ст. ложки;
- Помідори для прикраси – 1 шт.;
- Салямі – 150 грам;
- Перець солодкий – 1 шт.;
- Маслини або оливки без кісточок – 1 банка;
- Сир твердий типу голландського – 200 грам;
- Зелень (базилік або сухі прованські трави) – опционально.
Починаємо готувати поетапно:
- Для початку дістанемо з холодильника готове листкове бездріжджове тісто і розкотимо його в тонкий пласт товщиною 1-1,5 див;
- Потім потрібно нарізати тісто на невеликі квадрати, приблизно 10х10 див.;
- Кожен отриманий квадрат щедро змащуємо томатним соусом або кетчупом;
- Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо на кетчуп;
- Зверху щільним шаром викладаємо кружечки тонко нарізаної ковбаси салямі;
- Голландський сир натираємо на тертці і посипаємо поверх ковбаси;
- Маслини (особливо ефектно виглядають чорні маслини) нарізаємо кружечками і розкладаємо останнім шаром;
- На деко викладаємо піци, намагаючись не соприкасать їх між собою;
- Ставимо наші майбутні піци в духовку і випікаємо 15 хвилин при середній температурі;
- Отримані міні-піци дістаємо, викладаємо на блюдо для подачі і посипаємо дрібно нарізаним базиліком або сухими прованськими травами.
Подаємо до столу негайно, з пилу, з жару!
Трикутники з полуницею та сиром рікотта
Другий варіант назви цього смачного десерту — «Гості на порозі», так як готуються такі солодкі трикутники гранично просто, а отриманий результат просто чудовий. Ароматна полуниця в поєднанні з ніжною рікоттою дає чудовий смак.
Необхідні інгредієнти:
- 0,5 кг готового листкового тіста (без дріжджів);
- 100 грам рікотти або кремоподібного сиру;
- 50 гр. цукру;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- 200 грам полуниці (можна використовувати заморожену суміш ягід);
- 1 яйце для змащування слойок;
- Плитка білого шоколаду для прикраси (за бажанням).
Готуємо наступним чином:
- Тісто розгортаємо і нарізаємо на квадрати 10х10 см;
- Змащуємо їх сиром;
- У центр кожного квадрата кладемо 2-3 полунички;
- Присипаємо ягоди крохмалем (щоб начинка не витікала) і цукром за смаком;
- Защипуємо краю у формі трикутника;
- Змащуємо слойки збитим яйцем;
- Відправляємо в розігріту духову шафу на 20 хвилин;
- Остуджуємо наші слойки і поливаємо зверху розтопленим в мікрохвильовці білим шоколадом.
Готові Слойки, кличте всіх до столу!
Корисні поради недосвідченим господаркам
- Не лінуйтеся просіяти борошно перед замісом, вона збагатиться киснем і тісто вийде особливо легким і повітряним;
- Завжди присаливайте тісто, це забезпечить потрібну консистенцію та смак готового виробу;
- Вода для приготування листкового тіста обов'язково повинна бути крижаний, для цього додайте пару кубиків льоду в склянку з водою;
- Використовуйте якісне вершкове масло або маргарин підвищеної жирності, так основа буде пишніше;
- Готове тісто обов'язково має вистоятися в холодильнику пару годин, а краще всього помістіть його на ніч в морозильну камеру.
Рекомендуємо всім хазяєчкам тримати невеликий запас листкового бездріжджового тіста в морозилці. Ви будете у всеозброєнні при зустрічі незапланованих гостей і зможете порадувати всіх смачною здобної випічкою.
Наостанок вашій увазі ще один простий рецепт чудових троянд з ковбасою. Сподобаються вони і дорослим, і діткам. Дивимося: