Шашлик з ківі: секрети вдалого маринаду і рецепти з фото
Дуже апетитне блюдо – добре просмажений, ароматний шашличок, що тане в роті. Секрет – правильний маринад, без якого неможливо отримати смачну страву. Ті щасливці, яким вдалося покуштувати м'ясо, замариноване таким способом, в один голос стверджують, що нічого смачнішого і оригінальніше їм не доводилося куштувати.
Адже такий маринад надає надзвичайну соковитість і м'якість, прискорює процес готування, допомагаючи отримати справжній шедевр кулінарії. Давайте ж скоріше розглянемо рецепти, які зібрали безліч позитивних відгуків від кулінарів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
баранини (лопатка) - | 1,800 р |
ківі - | 1 шт. |
цибулин - | 4 шт. |
солі - | 8 г |
чорного перцю - | 6 р |
лаврових листочків - | 3 шт. |
коріандру подрібненого - | 6 р |
чебрецю - | 6 р |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Кислувата ягода і молода баранина – поєднання для справжніх гурманів. Тут гармонійно переплітаються східний смак і екзотичні нотки, надаючи страві дивовижні смакові нотки.
Вирізку молодого баранчика відокремити від кісточки, промити, просушити, виклавши на рушник, розрізати невеликими шматками.
Цибулини очистити, розрізати на півкільця, посолити, потім стискати ложкою в тарілці до виділення соку.
Перець, чебрець, лавровий лист, коріандр змішати з півкільцями цибулі. Шматки разом з цибулею скласти в каструлю, закрити кришкою і покласти в холодильну камеру не менш, ніж на пару годин, а краще на ніч.
За годину до приготування очистити ягоду від шкірки, перетерти через сито.
Перемішати з бараниною в каструлі. Замаринувати м'ясо на 1 годину.
Потім шматки баранини проколоти шампурами (змащеними олією), розташувати нещільно один до одного. Смажити на вугіллі, на грилі, часто перевертаючи шампури.
Рецепти маринаду з ківі для шашлику з свинини
Свинина чудово поєднується з екзотикою ягоди, вбираючи в себе сік. М'ясо виходить ніжною і буквально тане в роті.
Свинячий шашличок, коли часу в обріз
Інгредієнти:
- 1 кг свинячого м'яса (шия);
- 2 репчатых цибулини;
- 1,5 ківі;
- 8 г солі;
- 6 г чорного перцю.
Час приготування: півгодини.
Калорійність: близько 297 Ккал/100 гр.
Для зручності насаджування на шампури, різати філе на середні шматки. Цибулини порізати на кільця. Ягоду почистити від шкірки, подрібнити до кашкоподібного стану.
Додати чорний перець і сіль. Ретельно перемішати пюре з ківі, цибульні кільця і м'ясні шматочки. Маринувати (під вантажем) протягом 40 хв.
Шашличок підсмажувати, нанизавши на шампури, близько 30 хв., на вугіллі.
Ніжний шашлик з свинини
Інгредієнти:
- 1 кг свинячий шиї;
- 1 головка цибулі;
- 1 ківі;
- 1 лимон;
- 8 г солі;
- 6 г чорного перцю;
- 6 г паприки;
- пучок рубаною кінзи.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: близько 297 Ккал/100 гр.
Вирізку розрізати середніми шматками, додати спеції і кінзу, сіль і перець. Цибулю подрібнити блендером в кашку. Очищений від шкірки лимон нарізати і подрібнити в пюре, додати цибульне пюре і шматочки м'яса. Перемішати.
Перекласти цю суміш у каструлю і поставити в холодильну камеру на ніч. За 1 годину до приготування додати ягоду, розім'яту до стану кашки.
Готувати, нанизавши на шампури, на грилі.
Маринад для курячого шашлику з ківі і мінералкою
Інгредієнти:
- 0, 800 кг філе курки;
- 0, 500 кг цибулі;
- 0, 250 кг болгарських перців;
- ківі;
- солити за смаком;
- 2 чайн. ложки меленого перцю;
- 2 чайн. ложки меленого коріандру;
- 1 чайн. ложка куркуми;
- л мінералки.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: близько 120 Ккал/100 гр.
Філе вимити, нарізати на великі шматки, обсушити. Ягоду очистити, подрібнити до стану пюре. Очищені цибулини порізати, натерти на тертці, перемішати з пюре з ківі. Перець вимити, очистити, подрібнити на блендері в кашку, додати ягідне пюре і цибулю, змішати зі спеціями.
М'ясні шматочки перемішати з получившимся маринадом, перекласти масу в глибоку посуд, залити мінералкою, покласти в холодильник на 1 годину. Курку посолити, насадити на шампури і смажити на грилі до повного приготування.
Ківі і м'ясо птиці – дієтичне блюдо для прихильників принципів правильного харчування, однак смак не залишить байдужими найвибагливіших поціновувачів.
Картопля фрі в духовці — популярне блюдо, але набагато корисніше.
Рецепт рідкого тіста для пирогів та іншої випічки.
Рецепти дивовижною випічки з сиру — фото і покрокові рекомендації допоможуть вам приготувати це блюдо.
Шашлик з сьомги в маринаді з ківі: рецепт домашнього приготування
Цей пікантний рибний шашличок володіє цікавим смаком, з приємною ноткою кислинки, яку додає до нього ягода-екзот.
Інгредієнти:
- 900 г сьомги;
- ківі;
- 2 столові л. оливки. масла;
- 1 щіпка сушеного часнику;
- 1,5 г чорного перцю;
- половинка лимона;
- щіпка порізаної петрушки.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: близько 178 Ккал/100 гр.
Філе сьомги вимити, висушити за допомогою вафельного рушника, порізати на шматки. Масло, подрібнений часник і спеції змішати. Додати сік лимона. Зняти з ківі шкіру, розрізати на середні шматки. Розігріти духовку до 200 градусів.
Сьомгу надіти на шпажки або міні-шампури, чергуючи кожен шматок з шматочком ківі. Готувати не більше 15 хвилин. Шашличок посипати петрушкою.
Домашній шашлик з ківі: маринад, приготування в духовці
Шашличок з індички – низькокалорійне, з оригінальною смаковий «родзинкою» пісне блюдо, рекомендоване, у тому числі, гіпертонікам і діабетикам.
Інгредієнти:
- 1 кг індички (філе);
- 3 цибулини;
- 1 ківі;
- 8 г солі;
- 6 г паприки;
- 12 г чорного перцю;
- пучок свіжого базиліка;
- 1 літр знежиреного кефіру.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: близько 127 Ккал/100 гр.
Філе добре розрізати на шматки середнього розміру. Цибулю почистити, помити, натерти на тертці, змішати зі спеціями. В отриману масу влити кефір, додати шматки індички. Перемішати, притиснути м'ясо руками так, щоб воно перебувало під маринадом.
Поставити в холодильник на 3 години. За 40 хв. до готовності шашлику, ківі почистити і подрібнити за допомогою блендера, змішати з м'ясом і знову прибрати в холодильник. Перед випіканням, в маринад ввести сіль.
Нанизати на шпажки так, щоб шматки були на відстані один від одного, готувати при 180 градусах. Викласти шпажки на решітку, під яку поставити деко. Запікати в духовці 50 хвилин. Готовий шашлик викласти на тарілку, посипати базиліком і кропом.
Використовуючи ківі, необхідно знати: ягода має у складі фермент, размягчающий м'ясні волокна майже моментально. Тому не можна тримати шашлик в маринаді довше, ніж зазначено в рецепті, інакше результат може сильно засмутити.