21 март 2019 1 779

Рецепти запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Існує кілька десятків різних варіантів цієї страви.

Причому різна господиня готує його по-своєму.

Нижче наведені рецепти, які дадуть можливість надати всім знайомою картоплі новий смак.

Звичайний рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - кілограм
рослинної олії - три великих ложки
солі - за вуксу
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Одним з найбільш простих і доступних страв вважається картопля, приготовлена в духовці. Це відмінна альтернатива всіма улюбленому смаженій картоплі, але на відміну від нього, вона набагато корисніше для здоров'я.

Блюдо славиться як відмінний гарнір для м'яса і риби.

Крім того, воно дозволяє істотно заощадити час, оскільки немає необхідності очищати картоплю від шкірки.

Любителі солодкої паприки можуть додати її в блюдо.

Процес приготування починається з промивання картоплі під проточною водою.

Потім його слід нарізати скибочками, додати спеції, олію і ретельно перемішати.

Заготівлю викладають у форму для випікання і поміщають в духовку на 30-40 хвилин. Необхідно відзначити, що її потрібно розігріти до 180 градусів.

Безпосередньо перед подаванням картоплю слід посипати свіжою зеленню.

Різновидом цієї страви є картопля з часником. Для цієї страви інгредієнти поповнюються наступними продуктами: двома головками часнику, маленькою ложкою сушеного кропу і коріандру, а ще невеликою кількістю чорного перцю.

Спеції змішуються з подрібненим часником і олією. Причому для цієї страви бажано використовувати оливкову, а не соняшникову олію.

Отриманої заправкою ретельно натирається кожна часточка картоплі. Потім він викладається на фольгу, яка попередньо змащується декількома крапельками олії.

Блюдо зверху посипається грубозернистим сіллю і закривається фольгою. Готується такий картопля близько години.

Нижче дивіться відео про те, як запекти картоплю по-селянськи в духовці по самому простому рецептом:

Картопля по-селянськи в духовці з м'ясом

Але більшість чоловіків все-таки воліють картоплю з м'ясом. Основним інгрідієнтом цей страви, крім картоплі, є свинячі реберця.

Подається це надзвичайно смачне блюдо разом з ніжним соусом із сиру та сметани.

Для приготування знадобиться:

  • Чотири свинячі реберця;
  • Кілограм картоплі;
  • Дві штуки ріпчастої цибулі;
  • Два зубчики часнику;
  • Сіль і приправи;
  • Чотири великих ложки сметани;
  • Велика ложка ядер волоського горіха;
  • Сто грам твердого сиру;
  • Кріп або петрушка.

Для початку потрібно очистити цибулю і нарізати кружками. Картопля миється, з нього знімається шкірка, а овоч нарізати великими кубиками.

Потім на сковороді окремо обсмажується цибуля, м'ясо і картопля. Продукти готуються до утворення на них золотистої скоринки. Часник також подрібнюється.

Всі заготовки перемішуються і викладаються в посудину для запікання.

Зверху страву посипається спеціями і приправами.

Ємність поміщається в духовку, яка попередньо нагрівається до 180 градусів.

Страва готується сорок — п'ятдесят хвилин.

Поки картопля з м'ясом запікається, можна приступати до приготування соусу. Для цього слід натерти сир на крупній тертці, а ядра горіха ретельно подрібнити.

Потім сметана змішується з сиром і горіхами. В отриману масу додається сіль і спеції.

Перед подачею до страви додається соус і зелень.

Картопля зі шкіркою по-селянськи в духовці у фользі

Ця страва є не тільки дуже смачним, але і корисним для здоров'я. Його рекомендується вживати навіть маленьким дітям.

Цей овоч в запеченому вигляді дуже багатий калієм, тому його вже традиційно включають в своє меню люди, які страждають від гіпертонії і серцево-судинних захворювань. Його енергетична цінність становить всього триста калорій, тому він ідеально підходить при дотриманні дієти.

Для цієї страви слід вибирати середню картоплю борошнистих сортів. Бажано, щоб її поверхня була рівною, без різноманітних вад.

Для приготування потрібно:

  • Кілограм картоплі;
  • Сто грам масла;
  • Кілька гілочок кропу;
  • Начинка за смаком;
  • Сіль.

Спочатку картоплю потрібно ретельно вимити, а потім висушити на паперовій серветці. Посередині овоча прямо на його шкірці робиться розріз у формі хреста, в який закладається вершкове масло.

Після цього картоплю акуратно загортається у фольгу. Бажано ще вкласти в неї свіжу гілочку кропу.

Картопля поміщається в духовку, нагріту до 200 градусів. В середньому вона готується близько 40 хвилин.

Щоб переконатися в готовності страви, необхідно застромити в картоплину ніж. Якщо він входить вільно, значить страва готова. Перед вживанням картоплю посолити.

Це блюдо буде набагато смачніше, якщо зроблений розріз покласти начинку. У цій якості можна використовувати невеликий шматок сала, терту бринзу, смажену цибулю або гриби. Але тоді час приготування збільшується до однієї години.

Для додання картоплі пікантного смаку до нього готується спеціальний соус. В якості основи виступає майонез або сметана.

В обрану основу необхідно видавити два зубчики часнику. Потім до неї додається нарізана петрушка або цибулю.

Вся маса ретельно перемішується. Соус подається до вже готового блюда. Необхідно акуратно зрізати скоринку і скласти всередину соус.

Пропонуємо подивитися відео про те, як приготувати такий картопля у фользі, щоб вийшло дуже смачне блюдо:

Запечена картопля з куркою в рукаві

Цей рецепт дає можливість приготувати дві страви одночасно. Причому запечена в рукаві картопля з куркою набагато корисніше, ніж ці ж продукти в смаженому вигляді.

Крім того, шматки м'яса виходять дуже соковитими, а картопля буде розсипчастою. Для приготування страви знадобляться такі продукти:

  • Одна курка;
  • Кілограм картоплі;
  • Одна цибулина;
  • Велика ложка рослинної олії;
  • Двісті грам сметани (причому краще всього брати сільську);
  • Шість зубчиків часнику;
  • Сіль і спеції за смаком.

Курку необхідно добре промити і розрізати на окремі порції.

Шматки м'яса слід спочатку змастити маслом, а потім натерти подрібненим часником.

Курку потрібно посолити і додати спеції.

Картоплю і цибулю очищаються від шкірки і ріжуться невеликими кубиками (причому картоплю можна трохи крупніше, а цибулю дрібніші).

Потім до них додається сіль і перець, сметана. Всі інгредієнти ретельно перемішуються.

Приготований рукав викладається в ємність і один його кінець ретельно зав'язується.

У нього поміщається курка, яка з усіх боків обкладається картоплею і цибулею.

Далі слід підняти інший кінець рукава і зрізати невеликий шматочок. Це дасть можливість виходити пару, але при цьому страва не буде втрачати сік.

Деко ставиться в заздалегідь підготовлену духовку на годину.

Варіант приготування цієї страви з грибами

Для приготування картоплі по-селянськи з грибами потрібно мінімальний набір інгредієнтів. Проте з його допомогою можна з успіхом нагодувати цілу сім'ю із шести чоловік.

Знадобляться такі продукти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • Триста грам шампіньйонів;
  • Кілька ложок рослинного масла;
  • Сіль;
  • Петрушка або кріп.

Картоплю необхідно помити, звільнити від шкірки і нарізати досить великими скибочками. Така ж операція проводиться і з печерицями.

Любите чебуреки? Тоді готуйте їх вдома! Способи приготування смачного тіста для хрустких чебуреків. У вас вони вийдуть самими хрусткими, повірте!

Про те, як правильно чистити курячі шлунки і що з них можна приготувати, читайте тут. Рецепти різноманітні, кожен може вибрати щось для себе.

А до чаю пропонуємо приготувати м'які панкейкі, рецепти яких знаходяться тут. Вони такі різні і смачні!

Потім на сильний вогонь ставиться сковорода і в неї наливається стільки олії, щоб картопля буквально плавав у ньому. Картопля викладається і обсмажується протягом п'ятнадцяти хвилин, поки на поверхні не з'явиться золотава скоринка.

Причому її необхідно кілька разів перевертати, інакше часточки просмажаться нерівномірно. Як тільки вона приготується, до неї необхідно додати спеції і сіль.

Нарізані тонкими скибочками гриби обсмажують окремо від картоплі. Їх теж необхідно перемішувати, щоб на поверхні рівномірно утворилася золотава скоринка.

Після досягнення готовності продукти змішуються між собою, страва посипається зверху зеленню.

Один з варіантів цієї страви передбачає запікання картоплі в духовці разом зі сметаною і грибами.

Дещо інший варіант приготування сільської картоплі з грибами дивіться у відео-ролику:

Підсумки

Численними дослідженнями було встановлено, що картопля містить велику кількість корисних для організму вітамінів і мікроелементів. Але, якщо процес його приготування пов'язане з нарізкою овоча, то під час термообробки велика частина корисних речовин втрачається.

Саме тому лікарі і дієтологи всього світу рекомендують запікати, а не смажити картоплю. Адже запікання найчастіше передбачає використання цілого овоча, що дозволяє зберегти більшу частину наявних у ньому вітамінів.

Що ще почитати: