15 май 2019 1 661

Рецепт запашного пирога з грушами в мультиварці

Пиріг з грушами – дуже смачне, буквально тане в роті блюдо, не вимагає особливих матеріальних витрат і наявності екзотичних продуктів.

Володіє найніжнішим пікантним смаком і буде приємним сюрпризом для ваших рідних.

Доречно і як повсякденне, і як святкові ласощі.

А який у нього чарівний аромат, солодким хмарою запашний по всій квартирі!

Мультиварка – корисний винахід людства, покликане полегшити старання господинь.

Випічка краще пропікається, рівномірно з усіх сторін, тому таке делікатне страву, як пиріг з грушами, краще готувати саме в ній.

Вишуканий і ніжний пиріг з грушами в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Борошно пшеничне - 2,5 мультистакана
Яйця - 2 штуки
Вершкове масло - 100 грам
Цукор - половина мультистакана
Пекарський порошок - 1 чайна ложка
Ванілін - за смаком
Груші - 3-4 штуки
Яйце для начинки - 1 шт.
Сметана - 400 грам
Цукор для начинки - половина мультистакана
Борошно для начинки - 1 їдальня ложка
Крохмаль - 1 їдальня ложка
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Щоб відміряти необхідну кількість сипучих продуктів, призначених за рецептом, слід користуватися не звичної тарою, а мультистаканом, який додається до мультиварці в комплекті.

Ніяких особливих складнощів в рецептурі немає:

  1. Спочатку готуємо тісто, воно повинне вийти еластичним і м'яким. Для цього у підходящої посуді потрібно з'єднати вершкове масло, яйця, цукор, борошно, ванілін і пекарський порошок.
  2. Загорнути в харчову плівку і отриманий грудочку відправити в холодильник на півгодини. Після закінчення покладеного часу дістати охолоджене тісто і тонко його розкачати.
  3. Дно чаші змастити рослинним маслом і викласти тісто, відтягуючи краєчки, щоб вийшли досить високі бортики. Основа пирога готова.
  4. Груші потрібно гарненько помити, видалити серцевину, нарізати довгими, не дуже тонкими часточками, шкірку не очищати не треба.
  5. Акуратно викласти на тісто.
  6. Міксером збити яйця з цукром і сметаною, крохмалем і борошном, щоб утворилася міцна піна, вилити на груші, намагаючись заповнити всі щілинки.
  7. Далі в мультиварці встановити режим «Випічка». В основному у всіх моделей час приготування становить 80 хвилин, але в деяких може бути і 60. У такому випадку потрібно перевстановити час вручну, якщо ж воно задається автоматично, то продовжити ще на 20 хвилин, щоб страва пропеклося. Після того, як ваша вірна помічниця на кухні просигналить про готовність, потрібно відкрити кришку, щоб випічка швидше охолола.

Дуже смачне і таке повітряне ласощі ви будете готувати ще не раз, а для відточування майстерності пропонуємо вам переглянути відео:

Корисні поради: як дістати пиріг з мультиварки

Отже, десерт готовий.

У недосвідчених господинь нерідко виникають проблеми з витягом випічки із мультиварки.

Потрібна певна вправність і час, щоб пристосуватися.

Пиріг з грушами має дуже ніжну консистенцію, тому, якщо не дотримуватися якусь передбачливість, він може просто розвалитися у вас в руках.

Щоб цього не сталося, потрібно скористатися спеціальним пристосуванням, яке також додається в комплекті до мультиварці – контейнером-пароваркою.

Виймаємо остиглу чашу з мультиварки і опускаємо на пиріг контейнер.

Акуратно перевертаємо контейнер таким чином, щоб пиріг був на ньому.

Накриваємо випічку тарілкою і знову перевертаємо.

Ось і вся процедура.

Ще один секрет, який дозволить вам без зусиль дістати крихке борошняний виріб з чаші – поставити її на вологий рушник, тоді випічка швидко відійде від країв.

Груші вибирайте тільки самі соковиті і стиглі, у борошняному блюді їх багатий смак розкриється повною мірою.

Легкий, неймовірно корисний дієтичний — все це можна сказати про курячому супі з яйцем. Здавалося б, звичайні інгредієнти, але спробуйте його хоч раз приготувати і він сподобається всій родині. Тонкощі приготування супу з яйцем

Якщо сьогодні рибний день, то запечений в духовці хек буде вельми до речі. Рецепт знаходиться тут.

Ви не любите каші? Так це тільки тому, що ви ніколи не пробували кашу «Дружба». Це блюдо назавжди змінить ваше ставлення до крупам, ви станете частіше їх купувати, адже це так корисно і поживно. А як смачно! Не вірите? Дивіться самі: #deletetag#/retsepty-blyud/kashi/poleznye-retsepty-kashi-druzhba.html

Можна посипати готовий десерт подрібненим горіхом і цукровою пудрою.

Смак і аромат грушевого пирога справлять враження навіть на найдосвідченішого гурмана, а якщо він ще і подається з ванільним або шоколадним морозивом, то смак буде просто божественним.

До речі, існують рецепти не тільки солодкого пирога з грушами, але і прісного, наприклад, з беконом або сиром, смак страви буде незвичайним і незабутнім, але це на любителя.

Звичайно, що так радикально змінювати рецепт, додавши в нього «солоні» продукти, мало хто стане, але трохи змінити наш солодкий десерт все-таки можна.

Зробимо це за допомогою какао:

Що ще почитати: