Огляд кращих сортів для засолювання огірків
До питання покупки і посадки насіння огірків слід підійти грамотно, виходячи з того, що у продажу існує декілька тисяч найменувань овочевих культур з відмінною характеристикою.
Навіть досвідченому овочівника буває складно розібратися у всьому різноманітті і вибрати краще.
Рекомендується не експериментувати, набувати тільки перевірені насіння, а новинки садити на невеликі ділянки.
Щоб отримати хороший врожай, необхідно керуватися відповідними регіональними кліматичними умовами, визначитися на який грунт розрахована посадка — тепличний або відкритий, і, найголовніше, вибрати хороші насіння овочевих культур.
Зовнішні відмінності сортів огірків: вчимося вибирати
Приступаючи до посадки зеленцов потрібно, в першу чергу, вирішити, які види придатні для салатів, а які — для засолювання.
Визначивши призначення врожаю, можна легко зробити потрібний вибір насіння.
Їх ділять на ранні, середні і пізні культури, що відрізняються за забарвленням, формою і розміром овоча, які діляться на наступні групи:
- салатні (недовгий термін зберігання після збору; при засолюванні на зиму втрачають свій колір, але з них виходять прекрасні малосольні огірочки; гарні до вживання в свіжому вигляді);
- універсальні (придатні для використання в будь-якому вигляді — для салатів, консервації, засолювання);
- консервні (мають тонку шкірку; незвичайну форму);
- засолювальні (середнього розміру, з щільною м'якоттю; добре пропускають сіль).
До посадки насіння слід звернути увагу на те, що консервації підлягають не всі види культур і не всі придатні для соління на зиму.
Засолювання і основні категорії зеленцов
Перевагу при посадці віддають останнім з перелічених вище — універсальні і консервні огірки, з щільною м'якоттю, тонкою шкіркою, великим вмістом пектинових речовин.
Вони як не можна краще підійдуть для засолювання і порадують господарів міцними, зеленими, хрусткими крепышами!
Основні сорти огірків для засолювання, приносять добрі плоди:
- Ера.
- Ніжинка.
- Етап.
- Алтай.
- Хрусткий та інші.
Садимо огірки: зовнішні відмінності
Відрізнити засолювальні типи від салатних видів можна неозброєним оком – вони виділяються вираженими зовнішніми ознаками – пухирчатою, горбкуватою поверхнею, чорними шипами, циліндричної форми, рівною забарвленням темного, зеленого кольору, міцними на дотик.
Їх розмір варіює від 13 до 15 см, внутрішні порожнечі відсутні, містять малу кількість насіння і хрустку щільну м'якоть.
Огірки універсального призначення: популярні види
Серед багатьох категорій овочевих культур, найбільшу популярність завоювали універсальні гібридні корнишонные класи огірків.
Їх перевагою є наступні властивості:
- стійкість до несприятливої погоди;
- швидке зростання;
- відсутність гіркоти;
- дружний урожай.
До універсальних відносяться:
- Регіна F1.
- Сантана F1.
- Дачний.
- Фермер.
Найбільшим попитом серед городників користуються стандартні, корнишонные класи, відмінно зарекомендували себе для консервації:
- Делпіна F1.
- Гектор F 1.
- Спарта F1.
Чудовими незаперечно були і залишаються перевірені часом, випробувані, високоврожайні сорти:
- Чудовий.
- Ніжинський.
- Засолювальний.
- Джерельце.
- Муромський.
- Чудовий.
Салатні гібриди: гідні переваги
Салатні види зеленцов відрізняються соковитими, ароматними, хрусткими плодами, накопиченими пектинами, вуглеводами, з підвищеним вмістом цукру, з тонкою, ніжною шкіркою, м'якими стінками клітин, зовнішнім виглядом (вони звичайно подовжені і тонкі).
В силу цих відмінностей, ранні салатні огірки не рекомендують солити на зиму, а вживати в салатах або в малосоленой вигляді.
Існують універсальні гібриди та класи, які «показали себе з позитивної сторони» у всіх регіонах.
Особливі малосольні огірочки виходять з таких гібридів, як:
- Ємеля.
- Марафон.
- Зозуля та інші, здатні вирости в тепличних, ґрунтових, що обігріваються і не обігріваються умовах. Вони добре плодоносять, дають багатий урожай.
Із даних сортів слід віддати перевагу наступним:
- Пасамонте.
- Епілог.
- Салтан.
- Адам.
- Фенікс.
- Либелле.
- Кіт.
- Таїс F1 та інші.
Жоден з видів зеленцов не може зрівнятися з гібридами F1 — у всіх у них величезна життєва сила: вони рано достигають, рясно плодоносять, мало схильні до шкідників і хвороб.
Ще користується надзвичайним попитом різна закуска з овочів, наприклад, лечо з болгарського перцю. Страва добре поєднується з будь-яким гарніром або просто подається окремо. Щоб дізнатися способи приготування, потрібно заглянути сюди.
Якщо у вас у городі росте селера, то сміливо можете його використовувати в кулінарних цілях. Про те, як це зробити і які притаманні якості цієї зелені, розкажуть наші фахівці в статті: #deletetag#/pitanie/pravilnoe-pitanie/kak-prigotovit-selbderey.html
Найкращі насіння — вдале придбання
Важко виділити серед кращих сортів огірків для засолювання — найкращі.
Лідерами серед усіх овочевих культур виступають ті, які мають шиповатость.
Є зеленці з білими, чорними і бурими шипами.
Перші не придатні на засолку, сорти черношипых огірків і треті – універсальні.
Єдиний недолік — вони швидко перестигають і стають жовтими, тому необхідно вчасно знімати молодий урожай.
Даний сорт огірків невибагливий у вирощуванні, стійкий до зовнішніх захворювань, пустоцвіт практично відсутня.
Плодоносять з початку червня до заморозків у вересні.
Відрізняються смаковими якостями – ароматні, щільні, не містять гіркоти.
Важливим критерієм відбору кращих сортів є спосіб запилення квітки.
Тут грає роль відміну партенокарпіків, здатних утворювати плоди без запилення, і самозапильних сорти огірків для засолювання — з допомогою комах.
Перші висаджують у теплиці, другі — у відкритий грунт.
Розглянувши лише кілька сортів з тисяч, важливо відзначити: огірки — «народ» примхливий: посадивши навіть найкращі в світі насіння, не можна досягти високої врожайності, якщо за ними немає грамотного догляду!
Якщо ви заплуталися, то послухайте ще думка, так би мовити, з боку: