Як швидко приготувати малосольні огірки в пакет
Як часто хочеться подати до столу смачну, а головне швидку закуску. Багато людей дуже люблять малосольні огірочки і вважають їх саме такий, простий у приготуванні, але дуже смачною добавкою до основного блюда.
Багатьом господиням дуже полюбився рецепт малосольних огірків в пакеті: вам не знадобиться розсіл, а спробувати результат своїх праць можна буде вже через 2 години. Це дуже зручно! До того ж, малосольні огірочки хороші тим, що їх можна вживати навіть людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, адже в них не використовується оцет.
Вони не містять ніякі продукти бродіння, а значить, їх можна їсти без побоювання. Якщо ви ще не готували цю страву або просто хочете знайти для себе новий і цікавий його рецепт, то обов'язково прочитайте цю статтю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молодих огірочків - | кілограм |
часнику - | невелика головка |
солі - | столова ложка |
кріп, петрушка, пару горошин запашного перцю - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 15 Ккал |
Ретельно огірки промийте проточною водою і відріжте кінчики. Покладіть їх в пакет і засипте туди спеції та зелень, а також дрібно нарізаний часник. Щільно зав'яжіть пакет і добре перемішайте вміст, щоб приправи рівномірно розподілилися по огірочками.
Покладіть для надійності ще один пакет і також зав'язати, щоб уникнути протікання. Залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
Для більш пікантного смаку додайте до основного рецептом:
- Листя вишні;
- Листя смородини;
- Листя хрону;
- Столову ложку цукру;
- Кілька горошин коріандру;
- Кінзу;
- Тархун;
- Лимон;
- М'яту;
- Селера.
Природно, не намагайтеся змішати всі ці додаткові інгредієнти між собою, а додавайте 1-2 для отримання нового смаку ваших домашніх огірочків.
Щоб приготувати такі огірочки, візьміть:
- Кілограм свіжих огірків;
- Столову ложку солі;
- Столову ложку цукру;
- Половина лимона;
- Кілька гілочок м'яти;
- Можна тархун;
- Два целофанових пакетів.
Промийте огірки в прохолодній воді і залиште на півгодини, щоб вони стали хрусткими. Якщо ви використовуєте свіжі, тільки що зібрані огірки, цей пункт можна пропустити.
Відріжте від огірків кінчики і покладіть овочі в целофановий пакет. Туди ж засипте сіль, цукор і видавіть пів-лимона. Видавлену половину поріжте невеликими шматочками і додати в пакет.
Покладіть зелень: м'яту і, якщо є, тархун. Все ретельно перемішайте протягом декількох хвилин. Зав'яжіть зверху другий пакет і залиште огірочки засаливаться на шість годин у холодильнику.
По закінченні цього часу перевірте, якщо будуть солодкими, додайте ще солі і залиште ще на годину.
Для того щоб приготувати гостренькі пікантні огірочки за старим рецептом, приготуйте:
- Один червоний пекучий перчик;
- Коріння і листя хрону;
- Пару зубчиків часнику;
- Кілограм огірків;
- Кріп і петрушку;
- Столову ложку солі;
- Кілька поліетиленових пакетів.
Все як і в попередніх рецептах: промийте огірочки і замочіть їх у прохолодній воді. Поки вони відмокають, дрібно наріжте перець і часник (його можна пропустити через часниковий прес), корінь хрону почистіть, і також дрібно поріжте, зелень порвіть руками або покладіть в пакет цілком.
Тепер туди ж закиньте огірки і всипте нарізані перець з часником. Додайте сіль і щільно зав'яжіть пакет. Все перемішайте, а потім приберіть в другий пакет. Якщо не дотримуватися цього правила, вміст пакета може протекти і ви не отримаєте бажаного ефекту.
Приберіть на 5-6 годин і можна їсти.
Фарширований перець в мультиварці приготувати просто і легко.
Як ви думаєте зливу це фрукт або ягоду? Відповідь тут.
Візьміть на замітку рецепт салату з курки, капусти та кукурудзи. Вам сподобається цей ненав'язливий і легкий смак.
Малосольні огірки швидкого приготування в поліетиленовому мішку
Готується вона, як і в минулому рецепті з допомогою, так званого, сухого засолу, тобто без використання води. Також безсумнівним плюсом цієї страви стане те, що несмачні зимові огірки стануть смачним доповненням вашого столу, адже запашні прянощі додадуть їм аромату, а сіль додасть хрускоту.
Для того щоб приготувати малосольні огірочки за 3 хвилини, вам знадобляться:
- 2 середніх огірка;
- 2 лаврових листа;
- Кріп;
- Петрушка;
- Зубчик часнику;
- Третина чайної ложки солі;
- Столова ложка рослинної олії;
- 2 поліетиленових пакети.
Огірочки наріжте на скибочки, а потім ще розріжте навпіл. Це потрібно для того, щоб за такий короткий проміжок часу вони встигли як слід засолиться.
Можна нарізати огірки кружечками, але перевірити їх на смак: можуть бути дуже солоними, тому додайте трохи цукру і залиште на пару хвилин. Кріп дрібно поріжте або порвіть руками, з петрушкою вчините також.
Часник покришіть ножем або роздушіть в чеснокодавилке. Огірочки засипте в пакет і додайте зелень, лаврові листи і сіль. Влийте рослинне масло і все ретельно перемішайте через пакет, щоб рідина повністю покрила огірки. Тепер зав'яжіть зверху ще одним пакетом і залиште від трьох до п'яти хвилин.
Ви будете приємно здивовані, що за такий короткий проміжок часу огірочки придбали приємний аромат і незвичайний смак.
Секрети приготування
- Вибирайте для засолювання свіжі, пружні, ні в якому разі не перезрілі огірки;
- Смачніше всього огірочки вийдуть, якщо засолити в той же день, в який вони були зібрані;
- Для того щоб зробити огірочки хрусткими, а також позбавити горькости, можна замочити їх перед приготуванням на кілька годин у холодній воді. Оптимальний час — це 3-4 години;
- Щоб огірочки вийшли смачними, в пакеті повинно бути якомога менше повітря, тому просто під час зав'язування поставте його в миску з водою;
- Для засолювання в пакеті краще всього вибирати огірочки 10 сантиметрів і менше: вони просаливаются набагато швидше своїх великих «товаришів»;
- Щоб зелень не виділила велику кількість вологи, її потрібно покласти в пакет цілком або покришити руками;
- Солити огірки добре на ніч, так як оптимальний час засолювання - 6 годин і не буде спокуси з'їсти їх ще до кінця приготування;
- Під час засолювання для гарного розподілу спецій і огіркового соку можна кілька разів протягом двох хвилин ретельно перемішувати вміст пакета;
- Якщо огірки вийшли занадто солоними, додайте в пакет пару ложок цукру і залиште від декількох хвилин до декількох годин;
- Зберігайте свої малосольні огірочки в холодильнику;
- Сіль вибирайте не йодовану, а звичайну велику, кам'яну. В іншому випадку огірки можуть стати м'якими;
- Можна прискорити час приготування малосольних огірків, зробивши на них поздовжні надрізи перш ніж покласти в пакет. У такому випадку вони будуть повністю готові до вживання вже через чотири години;
- Дуже важливо, щоб для засолювання ви вибирали огірки приблизно одного розміру, так як вони повинні просолитися одночасно. При звичайному солінні цього не потрібно, адже овочі знаходяться в розсолі досить тривалий час;
- Гідною альтернативою поліетиленовому пакету може стати харчової пластиковий контейнер з кришкою або невелика скляна банка з кришкою, що щільно закривається;
- Якщо ви додаєте до огірочків насіння кмину, то не полінуйтеся спочатку розчавити їх качалкою або розтовкти у ступі. Так вони дадуть більше смаку та аромату;
- Час засолювання залежить і від розміру огірків, і від температури на вашій кухні: чим там жаркіше, тим швидше огірочки приготуються.
Приємного апетиту!