05 май 2019 854

Рецепти запіканок з кабачків з фаршем — феєричний смак літа

Кабачки дуже корисні — це відомий факт.

У них міститься вітамін А і С, а також багато вітаміну В9.

Фолієва кислота бере участь у кровотворенні, виліковує анемію, бере участь у зростанні клітин.

Вітамін С необхідний для роботи кісткової та сполучної тканини, є антиоксидантом.

Калій має значення у діяльності клітин організму.

Від нього залежить кількість в організмі кислот, лугів і солей.

У картоплі і в кабачках велика кількість цього елемента.

Калій з натрієм контролюють водний баланс, а відтак роботу і ритм серця, стан нервів і м'язів.

І ще в кабачках відіграють позитивну роль вуглеводи, кальцій, фосфор і залізо.

З огляду на все перераховане вище, неважко зрозуміти причину такої широкої популярності кабачкового страв.

Запіканка ставиться до їжі, якої не можна перекусити на ходу.

Це запечений в духовці набір з будь-яких продуктів, які поєднуються між собою.

Продукти певної нарізки викладають шарами з різними соусами і сиром.

Особливо багато існує овочевих запіканок з м'ясними фаршами, засмаженими під скоринкою.

Кабачки підкреслюють смак м'ясного фаршу.

Після такого корисного вступу вже не терпиться випробувати цей «джерело вітамінів», тому приступимо до процесу приготування.

Рецепт запіканки з кабачків з курячим фаршем
Інгредієнти Кількість
кабачки - 600 г
шпинат - 300 г
перець - 600 г
гриби білі - 300 г
паста томатна - 50 г
яйце - 8 шт
сир вершковий - 200 г
часник рубаний - 50 г
вершки - 200 г
базилік - 30 г
сир твердий - 200 г
фарш курячий - 800 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал
  1. Кабачки на шатківниці для капусти нарізати тонкими пластинами по всій довжині овоча, проварити у воді до напівготовності.
  2. Шпинат порубати.
  3. Солодкий червоний перець нарізати кубиками.
  4. Зробити начинку з обсмаженого курячого фаршу, вершкового сиру, шпинату, рубаного часнику, томатної пасти.
  5. На кожен шматочок кабачка покласти начинку, згорнути рулетом і покласти в ємність.
  6. Яйця з'єднати з вершками, мелкорублеными грибами, базиліком і солодким перцем.
  7. Рулетики залити отриманою сумішшю і запікати 15 хвилин, попередньо посипавши сиром.

А ось ще один рецепт, він досить легкий і підходить тим господиням, яким ніколи возитися з фаршем:

Смачний рецепт запіканки з кабачків з телячим фаршем і картоплею

Підготовка продуктів

Помийте кабачки і почистіть картоплю для пюре.

Замочені гриби потрібно промити від піску кілька разів в холодній воді.

Обсмажити яловичину для соковитості і збереження консистенції.

Ароматні гриби з маленькими капелюшками в запіканці з яловичиною відіграють значну роль.

Вони збагачують кабачки і картоплю своїм запахом і ароматом.

Етапи приготування

Інгредієнти:

  • картопля 400 г;
  • яйце 4 шт;
  • яловичина 500 г;
  • кабачки 400 г;
  • масло вершкове 50 г;
  • олія рослинна 50 г;
  • цибуля 150 г;
  • опеньки сушені 100 р.

Кабачки нарізати довгими скибками, злегка запанірувати в борошні і обсмажити на рослинному маслі.

Картоплю відварити, злити воду повністю і зробити пюре, охолодити і додати два яйця.

Яловичину подрібнити і обсмажити з цибулею на вершковому маслі.

Набряклі у воді опеньки відварити, нарізати соломкою або залишити цілими, якщо грибочки зовсім маленькі.

Додати їх в кінці тушкування м'яса.

У гастрономічну ємність, посипану тертою маслом і сухарями, покласти частину картопляної маси, потім шар м'ясного фаршу і шар кабачків, другою частиною картопляної маси закрити зверху і змастити яйцем.

Запекти до готовності в жаровій шафі.

Ситне блюдо з кабачків зі свининою і яблуками

Підготовка продуктів

Картоплю потрібно взяти з пониженим вмістом крохмалю подовженої форми, тому що круглий бульба може відразу перетворитися на пюре.

Свинячу лопатку зі світло — рожевою пружною м'якоттю очистити від плівок.

Яблука повинні бути кислих сортів Семеренко або Антонівка.

Сир Гауда натерти на тертці.

Його жирність дозволяє зробити рівну глянсову поверхню на запіканці.

Яйця розбити в окремій ємності, щоб переконатися в їх свіжості і запобігти потраплянню шкарлупи в блюдо.

Ця запіканка приємно виділяється смаковими якостями.

Яблука надають їй потрібну кислинку.

Вони набагато цікавіше поєднуються з кабачками, ніж томати і роблять це блюдо з пектинової консистенцією дуже ніжним.

Любителі овочів літо використовують максимально з користю і часто готують смакоту з них. Але є страви, які можна приготувати вже зараз, не чекаючи настання літньої пори. Рецепти смачного овочевого рагу в мультиварці

Улюблені солодкі десерти стали для вас звичною справою? Наші кулінари поспішають вам допомогти і пропонують пожвавитися, приготувавши яскравий барвистий і дуже ніжний торт з битим склом. Злякалися? А ви спробуйте! Рецепт тут.

Оточений стількома міфами фрукт під назвою Ананас знову актуальний для бажаючих схуднути. Читайте в нашій статті всю необхідну інформацію.

Етапи приготування

Інгредієнти:

  • картопля 200 г;
  • свиняча лопатка 500 м;
  • яблука 300 г;
  • кабачки 400 г;
  • цибуля ріпчаста 150 г;
  • сир твердий 120 г;
  • молоко 100 мл;
  • яйце 8 шт;
  • олія рослинна 50 г;
  • базилік або майоран за смаком.

Підготовлену картоплю відварити в мундирі до готовності, почистити, нарізати тонкими кружечками.

У яблук, очищених від шкірки, виїмкою видалити серцевину.

Нарізати яблука і кабачки кружечками.

Кабачки посолити, посипати борошном і обсмажити в маслі.

З цибулі і свинячої лопатки зробити фарш і згасити, посоливши його.

На деко з пергаментом викласти яблука, наступний шар — свинячий фарш, посипати базиліком, накрити гуртками кабачків, картоплею і залити сумішшю з яєць, молока і сиру.

Зверху ще додатково посипати сиром.

Запекти при високій температурі.

Запіканки є основною стравою.

До них окремо можна подати сметану, майонез, кетчупи.

Приготування займає час, але це виправдовується смаком.

Якщо ви чекаєте гостей і хочете це блюдо не просто приготувати, а ще й красиво подати, то наступний відео-ролик для вас:

Що ще почитати: