Рецепти запіканок з кабачків з фаршем — феєричний смак літа
Кабачки дуже корисні — це відомий факт.
У них міститься вітамін А і С, а також багато вітаміну В9.
Фолієва кислота бере участь у кровотворенні, виліковує анемію, бере участь у зростанні клітин.
Вітамін С необхідний для роботи кісткової та сполучної тканини, є антиоксидантом.
Калій має значення у діяльності клітин організму.
Від нього залежить кількість в організмі кислот, лугів і солей.
У картоплі і в кабачках велика кількість цього елемента.
Калій з натрієм контролюють водний баланс, а відтак роботу і ритм серця, стан нервів і м'язів.
З огляду на все перераховане вище, неважко зрозуміти причину такої широкої популярності кабачкового страв.
Запіканка ставиться до їжі, якої не можна перекусити на ходу.
Це запечений в духовці набір з будь-яких продуктів, які поєднуються між собою.
Продукти певної нарізки викладають шарами з різними соусами і сиром.
Особливо багато існує овочевих запіканок з м'ясними фаршами, засмаженими під скоринкою.
Кабачки підкреслюють смак м'ясного фаршу.
Після такого корисного вступу вже не терпиться випробувати цей «джерело вітамінів», тому приступимо до процесу приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачки - | 600 г |
шпинат - | 300 г |
перець - | 600 г |
гриби білі - | 300 г |
паста томатна - | 50 г |
яйце - | 8 шт |
сир вершковий - | 200 г |
часник рубаний - | 50 г |
вершки - | 200 г |
базилік - | 30 г |
сир твердий - | 200 г |
фарш курячий - | 800 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 99 Ккал |
- Кабачки на шатківниці для капусти нарізати тонкими пластинами по всій довжині овоча, проварити у воді до напівготовності.
- Шпинат порубати.
- Солодкий червоний перець нарізати кубиками.
- Зробити начинку з обсмаженого курячого фаршу, вершкового сиру, шпинату, рубаного часнику, томатної пасти.
- На кожен шматочок кабачка покласти начинку, згорнути рулетом і покласти в ємність.
- Яйця з'єднати з вершками, мелкорублеными грибами, базиліком і солодким перцем.
- Рулетики залити отриманою сумішшю і запікати 15 хвилин, попередньо посипавши сиром.
А ось ще один рецепт, він досить легкий і підходить тим господиням, яким ніколи возитися з фаршем:
Смачний рецепт запіканки з кабачків з телячим фаршем і картоплею
Підготовка продуктів
Помийте кабачки і почистіть картоплю для пюре.
Замочені гриби потрібно промити від піску кілька разів в холодній воді.
Обсмажити яловичину для соковитості і збереження консистенції.
Ароматні гриби з маленькими капелюшками в запіканці з яловичиною відіграють значну роль.
Вони збагачують кабачки і картоплю своїм запахом і ароматом.
Етапи приготування
- картопля 400 г;
- яйце 4 шт;
- яловичина 500 г;
- кабачки 400 г;
- масло вершкове 50 г;
- олія рослинна 50 г;
- цибуля 150 г;
- опеньки сушені 100 р.
Кабачки нарізати довгими скибками, злегка запанірувати в борошні і обсмажити на рослинному маслі.
Картоплю відварити, злити воду повністю і зробити пюре, охолодити і додати два яйця.
Яловичину подрібнити і обсмажити з цибулею на вершковому маслі.
Набряклі у воді опеньки відварити, нарізати соломкою або залишити цілими, якщо грибочки зовсім маленькі.
Додати їх в кінці тушкування м'яса.
У гастрономічну ємність, посипану тертою маслом і сухарями, покласти частину картопляної маси, потім шар м'ясного фаршу і шар кабачків, другою частиною картопляної маси закрити зверху і змастити яйцем.
Запекти до готовності в жаровій шафі.
Ситне блюдо з кабачків зі свининою і яблуками
Підготовка продуктів
Картоплю потрібно взяти з пониженим вмістом крохмалю подовженої форми, тому що круглий бульба може відразу перетворитися на пюре.
Свинячу лопатку зі світло — рожевою пружною м'якоттю очистити від плівок.
Яблука повинні бути кислих сортів Семеренко або Антонівка.
Сир Гауда натерти на тертці.
Його жирність дозволяє зробити рівну глянсову поверхню на запіканці.
Яйця розбити в окремій ємності, щоб переконатися в їх свіжості і запобігти потраплянню шкарлупи в блюдо.
Ця запіканка приємно виділяється смаковими якостями.
Яблука надають їй потрібну кислинку.
Вони набагато цікавіше поєднуються з кабачками, ніж томати і роблять це блюдо з пектинової консистенцією дуже ніжним.
Любителі овочів літо використовують максимально з користю і часто готують смакоту з них. Але є страви, які можна приготувати вже зараз, не чекаючи настання літньої пори. Рецепти смачного овочевого рагу в мультиварці
Улюблені солодкі десерти стали для вас звичною справою? Наші кулінари поспішають вам допомогти і пропонують пожвавитися, приготувавши яскравий барвистий і дуже ніжний торт з битим склом. Злякалися? А ви спробуйте! Рецепт тут.
Оточений стількома міфами фрукт під назвою Ананас знову актуальний для бажаючих схуднути. Читайте в нашій статті всю необхідну інформацію.
Етапи приготування
Інгредієнти:
- картопля 200 г;
- свиняча лопатка 500 м;
- яблука 300 г;
- кабачки 400 г;
- цибуля ріпчаста 150 г;
- сир твердий 120 г;
- молоко 100 мл;
- яйце 8 шт;
- олія рослинна 50 г;
- базилік або майоран за смаком.
Підготовлену картоплю відварити в мундирі до готовності, почистити, нарізати тонкими кружечками.
У яблук, очищених від шкірки, виїмкою видалити серцевину.
Нарізати яблука і кабачки кружечками.
Кабачки посолити, посипати борошном і обсмажити в маслі.
З цибулі і свинячої лопатки зробити фарш і згасити, посоливши його.
На деко з пергаментом викласти яблука, наступний шар — свинячий фарш, посипати базиліком, накрити гуртками кабачків, картоплею і залити сумішшю з яєць, молока і сиру.
Зверху ще додатково посипати сиром.
Запекти при високій температурі.
Запіканки є основною стравою.
До них окремо можна подати сметану, майонез, кетчупи.
Приготування займає час, але це виправдовується смаком.
Якщо ви чекаєте гостей і хочете це блюдо не просто приготувати, а ще й красиво подати, то наступний відео-ролик для вас: