Як приготувати котлети з індички в духовці
Для приготування котлет з індички в духовці використовують біле м'ясо грудки і червоне – філе стегна. З червоного м'яса виходять соковиті котлети без зайвих добавок. У фарш з філе краще вмішати обсмажену цибулю або брусочок вершкового масла. Котлети з індички готують не тільки з меленого фаршу, але і з рубленого м'яса.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 1 шт. |
сухого батона - | 3 скибочки |
індички (філе) - | 0,5 кг |
теплого молока - | ½ Склянки |
спеції - | за смаком |
охолодженого масла вершкового - | 100 грам |
паприки (подрібнений солодкий перець) - | 1 чайна ложка |
кропу - | 1 середній пучок |
петрушки - | 4 гілочки |
часнику - | 2-3 зубчики |
хліба для панірування - | 5 шматочків |
яєць для панірування - | 2 шт. |
солі - | 5 грам |
масла вершкового масла для змащування - | 50 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 208 Ккал |
Складаючи меню для своєї сім'ї, важливо урізноманітнити його. Наприклад, покласти в рубані котлети начинку із замороженого масла, яке під час приготування в духовці не витече, а просто розтане, а котлети вийдуть надзвичайно соковитими.
Як готувати січені котлети з індички в духовці:
- Приготувати зелене масло для начинки. Для цього пропустити часникові часточки через прес, порубати зелень, все перемішати з вершковим маслом і паприкою;
- Отриману масу викласти на харчову плівку, зробити ковбаску, добре загорнути і відправити на 30 хвилин застигати в морозильну камеру;
- Для панірування потрібно порізати хлібні шматочки кубиками або довгими смужками, обов'язково протягом п'яти хвилин підсушити їх в духовці;
- Для фаршу м'якоть індички порубати, хліб (3 шматочки) залити теплим молоком, курячий білок, відокремлений від жовтка збити;
- Змішати все інгредієнти: м'ясо, хліб, жовток, збитий білок, приправити спеціями. Отриману масу відбити. Щоб фарш став ще еластичнішу його краще поставити в холодильник на 30 хвилин;
- Для панірування збити віночком або вилкою яйця, додати сіль та інші спеції за своїм розсудом;
- В окремій ємності розтопити вершкове масло;
- З фаршу зробити котлети, покласти всередину кожної шматочок зеленого масла;
- Вмочити котлети в яєчної суміші і обваляти в хлібній паніровці;
- Перекласти їх на деко, взяти силіконову пензлик і добре змастити кожну котлетку вершковим маслом;
- Котлети приготуються при 180 градусах в духовці протягом 20 хвилин, якщо її попередньо розігріти.
Соковиті домашні котлети з м'яса індички
Успіх приготування цих котлет залежить від зелені, вірніше, від її кількості. Секрет соковитості – багато подрібненого кропу, петрушки та зеленої цибулі.
Основні інгредієнти:
- 1 кг м'якоті індички (гомілку або стегна);
- 1 цибулинка;
- 2 шматочки батона;
- 0,5 літра вершків або молока;
- олія рослинна;
- 2 грама солі;
- 1 грам перцю.
Підготуйте також зелень по одному пучку:
- перо цибулі;
- кріп;
- кінза;
- петрушка.
На приготування котлет знадобиться 45 хвилин, калорійність — 185, 5 ккал.
На 100 г: | |
---|---|
білків | 13,7 |
жирів | 12,7 |
вуглеводів | 4 |
Як готувати соковиті котлети з індички в духовці:
- М'ясо, цибулю, віджатий в молоці скибочку хліба прокрутити на м'ясорубці пару раз. Приправити спеціями за смаком;
- Товсті стебла відокремити від зелені, яку потім дрібно порубати ножем. Зелену суміш з'єднати з м'ясної основою і добре перемішати протягом 5 хвилин;
- Скачати в кулю м'ясний фарш, відбити об стіл кілька разів;
- Сформувати котлетки і рясно змастити кожну розтопленим вершковим маслом;
- Для випікання відправити на 20 хвилин у духовку.
Готуємо в духовці дієтичні котлети з індички
М'ясо індички — прекрасна основа для приготування дієтичних котлет. Для фаршу взяти м'якоть грудинки, а від панірування в сухарях зовсім відмовитися. Щоб котлети не були сухими, в них треба додати подрібнені овочі. У цьому рецепті – капуста.
Інгредієнти на 3 порції:
- 150 грам білокачанної капусти;
- 1 голівка білої цибулі;
- половинка стручка солодкого перцю (не обов'язково);
- 1 куряче яйце;
- 25 грамів крупи манної;
- всі спеції тільки по смаку;
- 450 г філе індички.
Час на приготування страви — 45 хвилин, калорійність — 122,4 ккал.
100 грам | |
---|---|
білки | 13,1 |
жири | 5,9 |
вуглеводи | 4,3 |
Покроковий рецепт дієтичних котлет з індички в духовці:
- Нарізати на шматки м'якоть, цибулину;
- Всі підготовлені інгредієнти подрібнити, використовуючи м'ясорубку або комбайн;
- Капусту порізати, подрібнити міксером в кашку;
- Додати у фарш капустяну масу, яйце, манку, спеції, нарізаний болгарський перець, добре вимісити, пару раз відбити;
- Сформувати биточки бажаного розміру, в руках ще раз відбити;
- Враховуючи особливості свого духової шафи випікати 25 хвилин при температурі 200 градусів;
- За 2 хвилини до закінчення включити гриль.
Як приготувати смачну буженину у фользі в духовці з різних видів м'яса читайте в нашій статті.
Перець, фаршированны овочами — спробуйте це дивовижне блюдо, яке так нагадує середземноморську кухню.
На десерт радимо вам приготувати шоколадний бісквіт в мікрохвильовці — це, мабуть, найшвидший рецепт випічки.
Рецепт приготування страви з гарбузом для дітей
Дитини буде легше нагодувати, якщо урізноманітнити його раціон, включаючи в меню котлети з незвичними продуктами, наприклад, з гарбузом.
Інгредієнти на 8 порцій:
- 0,5 кг фаршу з м'якоті індички;
- 50 г борошна пшеничного;
- 200 грам гарбуза;
- 1 яєчний жовток;
- половинка ріпчатої цибулі;
- 60 мл теплого молока;
- 1 шматочок сухого хліба;
- 2 зубчики часнику;
- 5 ст. ложок рафінованої олії;
- приправляти за смаком.
Котлети можна приготувати за 45 хвилин, енергетична цінність — 118,7 ккал.
На 100 г: | |
---|---|
білків | 12,1 |
жирів | 5,7 |
вуглеводів | 4,8 |
Розглянемо, як готувати дитячі котлети з фаршу індички з гарбузом в духовці, за етапами.
Перший етап:
- Замочити сухий хліб у теплому молоці;
- Подрібнити часникові часточки, ріпчасту цибулю і злегка потомити їх у розігрітому маслі, достатньо 5 хвилин;
- Додати у фарш з індички віджатий білий хліб, жовток, часник, цибулю, добре перемішати.
Другий етап:
- Гарбуз подрібнити на тертці, попередньо видаливши з неї шкірку;
- Отриману овочеву масу з'єднати з готовим фаршем, приправити за смаком;
- Відбити фарш, поставити його на 1 год в холодильник.
Третій етап:
- Сформувати з фаршу котлети невеликого розміру, круглої форми і обваляти в просіяної борошні;
- Покласти битки на сковороду, розігріту з маслом і злегка підрум'янити їх;
- Деко вистелити папером для випікання, на нього покласти котлети;
- Виставити на таймері свого духової шафи температуру 180 градусів;
- Готувати страву від 15 до 20 хвилин на середньому рівні розігрітій духовки, температурний режим 180 градусів.
Ніжні котлети з птиці з начинкою з сиру
Абсолютно особливий смак додає котлет сир. Він прекрасно поєднується з м'ясом, кожен раз даючи йому несподіваний, по-справжньому ніжний смак.
Основні інгредієнти на 5 порцій:
- ½ Кг готового фаршу;
- 1 середнього розміру звичайна цибулина;
- 1 куряче яйце;
- 1 склянку теплого молока;
- 100 грам сиру;
- 2 сухих скибочки батона;
- за смаком приправити сіллю, перцем.
На приготування страви піде 60 хвилин, калорійність складе всього 181,8 ккал.
На 100 г продукту: | |
---|---|
білків | 17,1 |
жирів | 11 |
вуглеводів | 3,6 |
Спосіб приготування котлет з фаршу індички з сиром всередині в духовці:
- Можна взяти готовий фарш або прокрутити філе через середню решітку м'ясорубки;
- В нього додати дрібно посічену цибулину, розмочені в теплому молоці шматочки батона, яйце, приправити спеціями і ретельно вимісити;
- Поставити фарш на 10 хвилин у холодильник;
- Сир для начинки краще подрібнити на тертці;
- З фаршу сформувати котлети будь-якої форми, обваляти в борошні;
- Викласти на змащене деко або на пекарській папір;
- У кожній котлеткам по центрі зробити поглиблення, яке заповнити сиром;
- Готувати близько 30 хвилин в розігрітій духовій шафі, при температурному режимі 180 градусів.
Соковиті котлети з м'яса індички і кабачка
Биточки, в яких замаскувався кабачок і подрібнені вівсяні пластівці виходять дуже соковитими. Вони смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Знадобиться на 8 порцій:
- 500 г м'якоті індички;
- 1 молодий кабачок;
- 1 цибулина;
- 3 гілочки свіжої петрушки;
- 3 ст. л. мелених вівсяних пластівців;
- 17 г масла вершкового;
- для змазування дека трохи оливкової олії;
- сіль, перець – за смаком.
Загальний час складе 45 хвилин, енергетична цінність страви — 127,8 ккал.
100 г містить: | |
---|---|
білки | 11 |
жири | 5,3 |
вуглеводи | 9 |
Як приготувати котлети з індички з кабачком в духовці:
- На дрібній тертці подрібнити молодий кабачок, приправити сіллю і покласти в друшляк, щоб видалити рідину;
- Прокрутити м'якоть індички на м'ясорубці один раз;
- Порубати зелень петрушки, ріпчасту цибулю, додати до м'яса разом з вівсяними пластівцями і вершковим маслом, добре вимішати;
- Віджати кабачкову масу руками, змішати з м'ясної основою, приправити спеціями;
- Сформувати котлети бажаного розміру, форми;
- Укласти їх на змащене деко, поставити на середній рівень розігрітого духової шафи;
- Через 25 хвилин будуть готові котлетки.
Кулінарні поради
- Щоб котлети з індички не розвалювалися, а структура фаршу була однорідною, його треба відбити. Для цього зібрати м'ясо в кулю і кидати кілька разів на стіл або тарілку;
- Замість вівсяних пластівців можна додати подрібнені сухарі з білого хліба;
- Якщо фарш вийшов рідким, а додавати вівсянки не хочеться, треба на годину поставити в холодильник. Фарш загусне і буде зручним для формування котлет;
- Щоб котлети з білого м'яса індички не вийшли сухими, треба готувати фарш без яйця;
- Якщо дитина відмовляється від м'ясних продуктів, можна приготувати маленькі, круглої форми котлетки, вже в готову увіткнути дерев'яну шпажку. Поставити на стіл стакани з котлетами на паличці;
- Як гарнір підійдуть тушковані, смажені овочі, картопляне пюре або рис.
Сім'я – це завжди спільні обіди і вечері. Хочете здивувати домочадців котлетами з індички власного приготування в духовці? Так дивуйте! Соковиті, ароматні з гарбузом, ніжні з начинкою з сиру — вони припадуть до смаку літнім батькам, вередливому дитині, дівчатам на дієті і всім, у кого хороший апетит.