12 июнь 2019 11 571

Як приготувати котлети з індички в духовці

Для приготування котлет з індички в духовці використовують біле м'ясо грудки і червоне – філе стегна. З червоного м'яса виходять соковиті котлети без зайвих добавок. У фарш з філе краще вмішати обсмажену цибулю або брусочок вершкового масла. Котлети з індички готують не тільки з меленого фаршу, але і з рубленого м'яса.

Покроковий рецепт страви з січеного м'яса
Інгредієнти Кількість
яєць - 1 шт.
сухого батона - 3 скибочки
індички (філе) - 0,5 кг
теплого молока - ½ Склянки
спеції - за смаком
охолодженого масла вершкового - 100 грам
паприки (подрібнений солодкий перець) - 1 чайна ложка
кропу - 1 середній пучок
петрушки - 4 гілочки
часнику - 2-3 зубчики
хліба для панірування - 5 шматочків
яєць для панірування - 2 шт.
солі - 5 грам
масла вершкового масла для змащування - 50 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 208 Ккал

Складаючи меню для своєї сім'ї, важливо урізноманітнити його. Наприклад, покласти в рубані котлети начинку із замороженого масла, яке під час приготування в духовці не витече, а просто розтане, а котлети вийдуть надзвичайно соковитими.

Як готувати січені котлети з індички в духовці:

  1. Приготувати зелене масло для начинки. Для цього пропустити часникові часточки через прес, порубати зелень, все перемішати з вершковим маслом і паприкою;
  2. Отриману масу викласти на харчову плівку, зробити ковбаску, добре загорнути і відправити на 30 хвилин застигати в морозильну камеру;
  3. Для панірування потрібно порізати хлібні шматочки кубиками або довгими смужками, обов'язково протягом п'яти хвилин підсушити їх в духовці;
  4. Для фаршу м'якоть індички порубати, хліб (3 шматочки) залити теплим молоком, курячий білок, відокремлений від жовтка збити;
  5. Змішати все інгредієнти: м'ясо, хліб, жовток, збитий білок, приправити спеціями. Отриману масу відбити. Щоб фарш став ще еластичнішу його краще поставити в холодильник на 30 хвилин;
  6. Для панірування збити віночком або вилкою яйця, додати сіль та інші спеції за своїм розсудом;
  7. В окремій ємності розтопити вершкове масло;
  8. З фаршу зробити котлети, покласти всередину кожної шматочок зеленого масла;
  9. Вмочити котлети в яєчної суміші і обваляти в хлібній паніровці;
  10. Перекласти їх на деко, взяти силіконову пензлик і добре змастити кожну котлетку вершковим маслом;
  11. Котлети приготуються при 180 градусах в духовці протягом 20 хвилин, якщо її попередньо розігріти.

Соковиті домашні котлети з м'яса індички

Успіх приготування цих котлет залежить від зелені, вірніше, від її кількості. Секрет соковитості – багато подрібненого кропу, петрушки та зеленої цибулі.

Основні інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті індички (гомілку або стегна);
  • 1 цибулинка;
  • 2 шматочки батона;
  • 0,5 літра вершків або молока;
  • олія рослинна;
  • 2 грама солі;
  • 1 грам перцю.

Підготуйте також зелень по одному пучку:

  • перо цибулі;
  • кріп;
  • кінза;
  • петрушка.

На приготування котлет знадобиться 45 хвилин, калорійність — 185, 5 ккал.

На 100 г:
білків 13,7
жирів 12,7
вуглеводів 4

Як готувати соковиті котлети з індички в духовці:

  1. М'ясо, цибулю, віджатий в молоці скибочку хліба прокрутити на м'ясорубці пару раз. Приправити спеціями за смаком;
  2. Товсті стебла відокремити від зелені, яку потім дрібно порубати ножем. Зелену суміш з'єднати з м'ясної основою і добре перемішати протягом 5 хвилин;
  3. Скачати в кулю м'ясний фарш, відбити об стіл кілька разів;
  4. Сформувати котлетки і рясно змастити кожну розтопленим вершковим маслом;
  5. Для випікання відправити на 20 хвилин у духовку.

Готуємо в духовці дієтичні котлети з індички

М'ясо індички — прекрасна основа для приготування дієтичних котлет. Для фаршу взяти м'якоть грудинки, а від панірування в сухарях зовсім відмовитися. Щоб котлети не були сухими, в них треба додати подрібнені овочі. У цьому рецепті – капуста.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 150 грам білокачанної капусти;
  • 1 голівка білої цибулі;
  • половинка стручка солодкого перцю (не обов'язково);
  • 1 куряче яйце;
  • 25 грамів крупи манної;
  • всі спеції тільки по смаку;
  • 450 г філе індички.

Час на приготування страви — 45 хвилин, калорійність — 122,4 ккал.

100 грам
білки 13,1
жири 5,9
вуглеводи 4,3

Покроковий рецепт дієтичних котлет з індички в духовці:

  1. Нарізати на шматки м'якоть, цибулину;
  2. Всі підготовлені інгредієнти подрібнити, використовуючи м'ясорубку або комбайн;
  3. Капусту порізати, подрібнити міксером в кашку;
  4. Додати у фарш капустяну масу, яйце, манку, спеції, нарізаний болгарський перець, добре вимісити, пару раз відбити;
  5. Сформувати биточки бажаного розміру, в руках ще раз відбити;
  6. Враховуючи особливості свого духової шафи випікати 25 хвилин при температурі 200 градусів;
  7. За 2 хвилини до закінчення включити гриль.

Як приготувати смачну буженину у фользі в духовці з різних видів м'яса читайте в нашій статті.

Перець, фаршированны овочами — спробуйте це дивовижне блюдо, яке так нагадує середземноморську кухню.

На десерт радимо вам приготувати шоколадний бісквіт в мікрохвильовці — це, мабуть, найшвидший рецепт випічки.

Рецепт приготування страви з гарбузом для дітей

Дитини буде легше нагодувати, якщо урізноманітнити його раціон, включаючи в меню котлети з незвичними продуктами, наприклад, з гарбузом.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 0,5 кг фаршу з м'якоті індички;
  • 50 г борошна пшеничного;
  • 200 грам гарбуза;
  • 1 яєчний жовток;
  • половинка ріпчатої цибулі;
  • 60 мл теплого молока;
  • 1 шматочок сухого хліба;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 ст. ложок рафінованої олії;
  • приправляти за смаком.

Котлети можна приготувати за 45 хвилин, енергетична цінність — 118,7 ккал.

На 100 г:
білків 12,1
жирів 5,7
вуглеводів 4,8

Розглянемо, як готувати дитячі котлети з фаршу індички з гарбузом в духовці, за етапами.

Перший етап:

  1. Замочити сухий хліб у теплому молоці;
  2. Подрібнити часникові часточки, ріпчасту цибулю і злегка потомити їх у розігрітому маслі, достатньо 5 хвилин;
  3. Додати у фарш з індички віджатий білий хліб, жовток, часник, цибулю, добре перемішати.

Другий етап:

  1. Гарбуз подрібнити на тертці, попередньо видаливши з неї шкірку;
  2. Отриману овочеву масу з'єднати з готовим фаршем, приправити за смаком;
  3. Відбити фарш, поставити його на 1 год в холодильник.

Третій етап:

  1. Сформувати з фаршу котлети невеликого розміру, круглої форми і обваляти в просіяної борошні;
  2. Покласти битки на сковороду, розігріту з маслом і злегка підрум'янити їх;
  3. Деко вистелити папером для випікання, на нього покласти котлети;
  4. Виставити на таймері свого духової шафи температуру 180 градусів;
  5. Готувати страву від 15 до 20 хвилин на середньому рівні розігрітій духовки, температурний режим 180 градусів.

Ніжні котлети з птиці з начинкою з сиру

Абсолютно особливий смак додає котлет сир. Він прекрасно поєднується з м'ясом, кожен раз даючи йому несподіваний, по-справжньому ніжний смак.

Основні інгредієнти на 5 порцій:

  • ½ Кг готового фаршу;
  • 1 середнього розміру звичайна цибулина;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 склянку теплого молока;
  • 100 грам сиру;
  • 2 сухих скибочки батона;
  • за смаком приправити сіллю, перцем.

На приготування страви піде 60 хвилин, калорійність складе всього 181,8 ккал.

На 100 г продукту:
білків 17,1
жирів 11
вуглеводів 3,6

Спосіб приготування котлет з фаршу індички з сиром всередині в духовці:

  1. Можна взяти готовий фарш або прокрутити філе через середню решітку м'ясорубки;
  2. В нього додати дрібно посічену цибулину, розмочені в теплому молоці шматочки батона, яйце, приправити спеціями і ретельно вимісити;
  3. Поставити фарш на 10 хвилин у холодильник;
  4. Сир для начинки краще подрібнити на тертці;
  5. З фаршу сформувати котлети будь-якої форми, обваляти в борошні;
  6. Викласти на змащене деко або на пекарській папір;
  7. У кожній котлеткам по центрі зробити поглиблення, яке заповнити сиром;
  8. Готувати близько 30 хвилин в розігрітій духовій шафі, при температурному режимі 180 градусів.

Соковиті котлети з м'яса індички і кабачка

Биточки, в яких замаскувався кабачок і подрібнені вівсяні пластівці виходять дуже соковитими. Вони смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Знадобиться на 8 порцій:

  • 500 г м'якоті індички;
  • 1 молодий кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 3 гілочки свіжої петрушки;
  • 3 ст. л. мелених вівсяних пластівців;
  • 17 г масла вершкового;
  • для змазування дека трохи оливкової олії;
  • сіль, перець – за смаком.

Загальний час складе 45 хвилин, енергетична цінність страви — 127,8 ккал.

100 г містить:
білки 11
жири 5,3
вуглеводи 9

Як приготувати котлети з індички з кабачком в духовці:

  1. На дрібній тертці подрібнити молодий кабачок, приправити сіллю і покласти в друшляк, щоб видалити рідину;
  2. Прокрутити м'якоть індички на м'ясорубці один раз;
  3. Порубати зелень петрушки, ріпчасту цибулю, додати до м'яса разом з вівсяними пластівцями і вершковим маслом, добре вимішати;
  4. Віджати кабачкову масу руками, змішати з м'ясної основою, приправити спеціями;
  5. Сформувати котлети бажаного розміру, форми;
  6. Укласти їх на змащене деко, поставити на середній рівень розігрітого духової шафи;
  7. Через 25 хвилин будуть готові котлетки.

Кулінарні поради

  1. Щоб котлети з індички не розвалювалися, а структура фаршу була однорідною, його треба відбити. Для цього зібрати м'ясо в кулю і кидати кілька разів на стіл або тарілку;
  2. Замість вівсяних пластівців можна додати подрібнені сухарі з білого хліба;
  3. Якщо фарш вийшов рідким, а додавати вівсянки не хочеться, треба на годину поставити в холодильник. Фарш загусне і буде зручним для формування котлет;
  4. Щоб котлети з білого м'яса індички не вийшли сухими, треба готувати фарш без яйця;
  5. Якщо дитина відмовляється від м'ясних продуктів, можна приготувати маленькі, круглої форми котлетки, вже в готову увіткнути дерев'яну шпажку. Поставити на стіл стакани з котлетами на паличці;
  6. Як гарнір підійдуть тушковані, смажені овочі, картопляне пюре або рис.

Сім'я – це завжди спільні обіди і вечері. Хочете здивувати домочадців котлетами з індички власного приготування в духовці? Так дивуйте! Соковиті, ароматні з гарбузом, ніжні з начинкою з сиру — вони припадуть до смаку літнім батькам, вередливому дитині, дівчатам на дієті і всім, у кого хороший апетит.

Що ще почитати: