30 апрель 2019 6 126

Добірка рецептів дивовижних слойок з куркою

Ви не можете це пропустити! Сьогодні ми печемо з слойки з начинкою з курки. В різних рецептах її доповнять сир, томати, гриби, зелень і інші смачні продукти. Приєднуйтесь і починайте разом з нами, тому що буде дуже смачно!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
куряче філе - 2 шт.
цибулю - 1 головка
рослинна олія - 30 мл
листкове бездріжджове тісто - 400 г
яйце - 1 шт.
борошно - 0,1 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 271 Ккал

Давайте почнемо з самого простого варіанту. Якщо ви любите класику, то тут все для вас!

Як приготувати:

  1. Куряче філе промийте, очистіть від плівок і жиру.
  2. Покладіть в сотейник і залийте водою.
  3. Приберіть на плиту і дайте закипіти.
  4. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
  5. Холодну курку вийміть з бульйону, наріжте кубиками.
  6. Покладіть в блендер і перебити до однорідності.
  7. Додайте спеції і ретельно перемішайте.
  8. Цибулю почистіть і промийте, дрібно покришіть.
  9. У сковороду налийте олію і нагрійте його.
  10. Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
  11. Введіть до курки, з'єднайте.
  12. Тісто заздалегідь дістаньте, дайте йому розморозитися.
  13. Розкачайте його і наріжте квадратами.
  14. На одну половину кожного з них покладіть начинку.
  15. Накрийте другою половинкою і защипайте краю.
  16. Перекладіть слойки на деко, змастіть збитим яйцем.
  17. Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.

Порада: можна присипати поверхню слойок кунжутом, буде апетитніше.

Слойки з куркою і сиром

Сир у випічці – це дуже ароматно і апетитно тягнеться. Знайоме? Обов'язково спробуйте приготувати ці слойки. Їх можна брати навіть на роботу. Вони ситні!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
куряче філе 1 шт.
вершкове масло 20 мл
сир 0,3 кг
листкове тісто 550 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 338 ккал

Як приготувати:

  1. Для початку вийміть з морозильної камери тісто.
  2. Розкрийте його і залиште при кімнатній температурі, щоб воно нагрілося.
  3. Філе очистіть і промийте, обсушіть сухими серветками.
  4. Поріжте дрібними кубиками або збийте в блендері до однорідності.
  5. У сковороду покладіть шматочок масла і відправте на плиту.
  6. Коли вона розпуститься, викладіть курку.
  7. Додайте спеції, перемішайте і смажте протягом чверті години.
  8. Сир за цей час натріть і з'єднайте його з куркою, але тільки коли вона охолоне.
  9. Тісто розкачайте і наріжте квадратами одного розміру.
  10. У середину кожного покладіть по ложці начинки.
  11. Скріпіть краю і готові слойки покладіть на деко, покрите папером.
  12. Відправте в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб слойки були рум'яними, змастіть їх маслом, жовтком або солоною водою.

Як приготувати з грибами

Курку та гриби – стара світова класика. Саме тому ми ніяк не змогли пропустити такий варіант начинки. Багато аромату, мінімум зусиль і шалений результат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
10% вершки 50 мл
зелена цибуля 15 г
насіння кунжуту 30 г
спеції за смаком
куряче філе 0,2 кг
рослинна олія 50 мл
яйце 1 шт.
печериці 0,1 кг
цибуля 1 головка
листкове бездріжджове тісто 250 г
кріп 15 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть його і дрібно покришіть.
  2. З грибів зніміть плівки, приберіть сміття, листя.
  3. Поріжте їх теж скибочками невеликого розміру.
  4. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  5. Всипте гриби і тушкуйте їх до випаровування рідини.
  6. Потім додайте цибулю і готуйте все разом до рум'яності.
  7. Куряче філе за цей час очистіть і промийте.
  8. Поріжте кубиками невеликого розміру.
  9. Додайте м'ясо до грибів, як тільки вони будуть готові.
  10. Тушкуйте, поки курка не стане білого кольору.
  11. Зелену цибулю і кріп промийте і дрібно покришіть.
  12. Всипте до курки разом зі спеціями і влийте вершки.
  13. Тушкуйте до тих пір, поки вся волога не випарується.
  14. Потім начинку зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
  15. Тісто заздалегідь дістаньте і нагрійте до кімнатної температури.
  16. Після цього розкачайте його і наріжте квадратами.
  17. У середину кожного покладіть по столовій ложці начинки.
  18. Протилежні краї кожного квадрата скріпіть в центрі.
  19. Перекладіть слойки на деко, покритий пергаментом.
  20. Яйця збийте і змастіть їм слойки, присипте кунжутом.
  21. Відправте в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

Порада: можна для оригінальності використовувати чорний кунжут.

Листкові трикутники з печерицями, копченою куркою і сиром

Якщо ви любитель копченого м'яса, то додайте в начинку копчене філе. З ним теж виходить не менш смачно, особливо якщо будуть ще гриби, сир, зелень.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печериці 250 г
вершкове масло 30 г
сир 0,2 кг
листкове тісто 1 кг
цибуля 1 головка
спеції за смаком
копчене куряче філе 0,3 кг
яйце 1 шт.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 288 ккал

Як приготувати:

  1. Курку очистити від зайвого жиру, наріжте скибочками бажаного розміру.
  2. З лука зніміть піну, обполосніть його і покришіть.
  3. Сир натріть на крупній тертці і поки що відкладіть.
  4. Гриби почистіть і наріжте кубиками невеликого розміру.
  5. У сковороду покладіть шматочок масла, нагрійте його.
  6. Викладіть цибулю і тушкуйте до м'якості.
  7. Потім додайте гриби, тушкуйте до м'якості, в кінці приправте спеціями.
  8. Перемішайте компоненти і дайте їм охолонути.
  9. Потім змішайте з куркою, сиром.
  10. Тісто заздалегідь вийміть і нагрійте до кімнатної температури.
  11. Коли мета буде досягнута, розкачайте його трохи.
  12. Наріжте квадратами і в середину кожного покладіть начинку.
  13. Скріпіть краю так, щоб вийшли трикутники.
  14. Перемістіть їх у форму і змастіть збитим яйцем.
  15. Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб начинка вийшла однорідною, відправте її в блендері або пропустіть через м'ясорубку.

Читайте також, як готувати смачні слойки з м'ясом в домашніх умовах.

А тут наші кулінари розповіли, як приготувати слойки з шинкою і сиром.

Десертні слойки з бананом — швидка випічка до чаю.

Слойки з куркою, помідором і зеленню

Перед вами самий оригінальний рецепт, і, мабуть, саме тут виходить самий приголомшливий результат. Моцарела, соковита курочка, італійські спеції, солодкий томат і хрустке тісто – хіба може бути смачніше?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
італійські трави 5 г
жовток 1 шт.
куряче філе 2 шт.
спеції для курки 5 г
спеції за смаком
часник 2 шматочка
листкове дріжджове тісто 500 г
помідор 1 шт.
суміш перців за смаком
зелень 20 г
моцарелла 150 г
стебло селери 1 шт.
кунжут 30 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 253 ккал

Як приготувати:

  1. Налийте в каструльку воду, приберіть на плиту.
  2. Додайте спеції для курки і включіть вогонь.
  3. Філе швидко промийте, очистіть від жиру.
  4. Покладіть м'ясо в воду і варіть півгодини з моменту закипання.
  5. Після цього курку охолодити у бульйоні.
  6. За цей час томат промийте, наріжте його кільцями.
  7. Остигле м'ясо наріжте довільно, але однаковими скибочками.
  8. Часник почистіть і пропустіть через тисняву, змішайте з куркою.
  9. Моцарелу теж подрібніть: натріть, поріжте кубиками, слайсами – як завгодно.
  10. Зелень промийте і дрібно порубаєте її.
  11. Тісто розморозьте, поріжте на вісім квадратів.
  12. Кожен з них злегка розкачайте.
  13. На середину кожного покладіть трохи курки.
  14. Зверху помідор, сир, суміш перців, трави і зелень.
  15. Защипайте краю і перемістіть слойки на деко.
  16. Накрийте плівкою і приберіть в тепло на одну годину.
  17. Сирий жовток розбавте водою і змастіть отриманою масою вироби.
  18. Приберіть в духовку на чверть години при 190 градусах.
Порада: якщо у продажу немає свіжих томатів, використовуйте консервовані.

Корисні поради

Якщо варена курка для вас занадто проста, то спробуйте обваляти її в спеціях і обсмажити на вершковому маслі до рум'яності. Потім перекладіть у форму і відправте в духовку, щоб зберегти соковитість. Виходить настільки смачно, що можна їсти просто з хлібом!

Крім всіх використаних продуктів ви можете додати в начинку ще багато різного смаку: солодкий перець, козячий сир, сир, чилі, бекон, соуси (зразок песто), обсмажені кабачки, яйця та ін. Верхівки слойок присипайте кунжутом, кмином, сушеної зеленню. Експериментуйте, щоб було смачніше!

Слойки з куркою – це спочатку трохи хрустко і в той же час м'яко, дуже ароматно, потім дуже соковито і настільки смачно, що просто неможливо зупинитися! Готуйте відразу подвійну порцію, точно не пошкодуєте!

Що ще почитати: