Добірка рецептів дивовижних слойок з куркою
Ви не можете це пропустити! Сьогодні ми печемо з слойки з начинкою з курки. В різних рецептах її доповнять сир, томати, гриби, зелень і інші смачні продукти. Приєднуйтесь і починайте разом з нами, тому що буде дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
куряче філе - | 2 шт. |
цибулю - | 1 головка |
рослинна олія - | 30 мл |
листкове бездріжджове тісто - | 400 г |
яйце - | 1 шт. |
борошно - | 0,1 кг |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 271 Ккал |
Давайте почнемо з самого простого варіанту. Якщо ви любите класику, то тут все для вас!
Як приготувати:
- Куряче філе промийте, очистіть від плівок і жиру.
- Покладіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти.
- Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Холодну курку вийміть з бульйону, наріжте кубиками.
- Покладіть в блендер і перебити до однорідності.
- Додайте спеції і ретельно перемішайте.
- Цибулю почистіть і промийте, дрібно покришіть.
- У сковороду налийте олію і нагрійте його.
- Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
- Введіть до курки, з'єднайте.
- Тісто заздалегідь дістаньте, дайте йому розморозитися.
- Розкачайте його і наріжте квадратами.
- На одну половину кожного з них покладіть начинку.
- Накрийте другою половинкою і защипайте краю.
- Перекладіть слойки на деко, змастіть збитим яйцем.
- Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: можна присипати поверхню слойок кунжутом, буде апетитніше.
Слойки з куркою і сиром
Сир у випічці – це дуже ароматно і апетитно тягнеться. Знайоме? Обов'язково спробуйте приготувати ці слойки. Їх можна брати навіть на роботу. Вони ситні!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
куряче філе | 1 шт. |
вершкове масло | 20 мл |
сир | 0,3 кг |
листкове тісто | 550 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 338 ккал |
Як приготувати:
- Для початку вийміть з морозильної камери тісто.
- Розкрийте його і залиште при кімнатній температурі, щоб воно нагрілося.
- Філе очистіть і промийте, обсушіть сухими серветками.
- Поріжте дрібними кубиками або збийте в блендері до однорідності.
- У сковороду покладіть шматочок масла і відправте на плиту.
- Коли вона розпуститься, викладіть курку.
- Додайте спеції, перемішайте і смажте протягом чверті години.
- Сир за цей час натріть і з'єднайте його з куркою, але тільки коли вона охолоне.
- Тісто розкачайте і наріжте квадратами одного розміру.
- У середину кожного покладіть по ложці начинки.
- Скріпіть краю і готові слойки покладіть на деко, покрите папером.
- Відправте в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Як приготувати з грибами
Курку та гриби – стара світова класика. Саме тому ми ніяк не змогли пропустити такий варіант начинки. Багато аромату, мінімум зусиль і шалений результат!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
10% вершки | 50 мл |
зелена цибуля | 15 г |
насіння кунжуту | 30 г |
спеції | за смаком |
куряче філе | 0,2 кг |
рослинна олія | 50 мл |
яйце | 1 шт. |
печериці | 0,1 кг |
цибуля | 1 головка |
листкове бездріжджове тісто | 250 г |
кріп | 15 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 249 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть його і дрібно покришіть.
- З грибів зніміть плівки, приберіть сміття, листя.
- Поріжте їх теж скибочками невеликого розміру.
- У сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Всипте гриби і тушкуйте їх до випаровування рідини.
- Потім додайте цибулю і готуйте все разом до рум'яності.
- Куряче філе за цей час очистіть і промийте.
- Поріжте кубиками невеликого розміру.
- Додайте м'ясо до грибів, як тільки вони будуть готові.
- Тушкуйте, поки курка не стане білого кольору.
- Зелену цибулю і кріп промийте і дрібно покришіть.
- Всипте до курки разом зі спеціями і влийте вершки.
- Тушкуйте до тих пір, поки вся волога не випарується.
- Потім начинку зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
- Тісто заздалегідь дістаньте і нагрійте до кімнатної температури.
- Після цього розкачайте його і наріжте квадратами.
- У середину кожного покладіть по столовій ложці начинки.
- Протилежні краї кожного квадрата скріпіть в центрі.
- Перекладіть слойки на деко, покритий пергаментом.
- Яйця збийте і змастіть їм слойки, присипте кунжутом.
- Відправте в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Порада: можна для оригінальності використовувати чорний кунжут.
Листкові трикутники з печерицями, копченою куркою і сиром
Якщо ви любитель копченого м'яса, то додайте в начинку копчене філе. З ним теж виходить не менш смачно, особливо якщо будуть ще гриби, сир, зелень.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печериці | 250 г |
вершкове масло | 30 г |
сир | 0,2 кг |
листкове тісто | 1 кг |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
копчене куряче філе | 0,3 кг |
яйце | 1 шт. |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 288 ккал |
Як приготувати:
- Курку очистити від зайвого жиру, наріжте скибочками бажаного розміру.
- З лука зніміть піну, обполосніть його і покришіть.
- Сир натріть на крупній тертці і поки що відкладіть.
- Гриби почистіть і наріжте кубиками невеликого розміру.
- У сковороду покладіть шматочок масла, нагрійте його.
- Викладіть цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Потім додайте гриби, тушкуйте до м'якості, в кінці приправте спеціями.
- Перемішайте компоненти і дайте їм охолонути.
- Потім змішайте з куркою, сиром.
- Тісто заздалегідь вийміть і нагрійте до кімнатної температури.
- Коли мета буде досягнута, розкачайте його трохи.
- Наріжте квадратами і в середину кожного покладіть начинку.
- Скріпіть краю так, щоб вийшли трикутники.
- Перемістіть їх у форму і змастіть збитим яйцем.
- Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб начинка вийшла однорідною, відправте її в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
Читайте також, як готувати смачні слойки з м'ясом в домашніх умовах.
А тут наші кулінари розповіли, як приготувати слойки з шинкою і сиром.
Десертні слойки з бананом — швидка випічка до чаю.
Слойки з куркою, помідором і зеленню
Перед вами самий оригінальний рецепт, і, мабуть, саме тут виходить самий приголомшливий результат. Моцарела, соковита курочка, італійські спеції, солодкий томат і хрустке тісто – хіба може бути смачніше?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
італійські трави | 5 г |
жовток | 1 шт. |
куряче філе | 2 шт. |
спеції для курки | 5 г |
спеції | за смаком |
часник | 2 шматочка |
листкове дріжджове тісто | 500 г |
помідор | 1 шт. |
суміш перців | за смаком |
зелень | 20 г |
моцарелла | 150 г |
стебло селери | 1 шт. |
кунжут | 30 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 253 ккал |
Як приготувати:
- Налийте в каструльку воду, приберіть на плиту.
- Додайте спеції для курки і включіть вогонь.
- Філе швидко промийте, очистіть від жиру.
- Покладіть м'ясо в воду і варіть півгодини з моменту закипання.
- Після цього курку охолодити у бульйоні.
- За цей час томат промийте, наріжте його кільцями.
- Остигле м'ясо наріжте довільно, але однаковими скибочками.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву, змішайте з куркою.
- Моцарелу теж подрібніть: натріть, поріжте кубиками, слайсами – як завгодно.
- Зелень промийте і дрібно порубаєте її.
- Тісто розморозьте, поріжте на вісім квадратів.
- Кожен з них злегка розкачайте.
- На середину кожного покладіть трохи курки.
- Зверху помідор, сир, суміш перців, трави і зелень.
- Защипайте краю і перемістіть слойки на деко.
- Накрийте плівкою і приберіть в тепло на одну годину.
- Сирий жовток розбавте водою і змастіть отриманою масою вироби.
- Приберіть в духовку на чверть години при 190 градусах.
Корисні поради
Якщо варена курка для вас занадто проста, то спробуйте обваляти її в спеціях і обсмажити на вершковому маслі до рум'яності. Потім перекладіть у форму і відправте в духовку, щоб зберегти соковитість. Виходить настільки смачно, що можна їсти просто з хлібом!
Крім всіх використаних продуктів ви можете додати в начинку ще багато різного смаку: солодкий перець, козячий сир, сир, чилі, бекон, соуси (зразок песто), обсмажені кабачки, яйця та ін. Верхівки слойок присипайте кунжутом, кмином, сушеної зеленню. Експериментуйте, щоб було смачніше!
Слойки з куркою – це спочатку трохи хрустко і в той же час м'яко, дуже ароматно, потім дуже соковито і настільки смачно, що просто неможливо зупинитися! Готуйте відразу подвійну порцію, точно не пошкодуєте!