Правильні рецепти приготування плову з курагою і родзинками
Ми звикли подавати плов з бараниною, свининою чи куркою, адже це класичні варіанти, з якими знайомі всі ми. Але що якщо подати плов солодким, з сухофруктами? Повірте, такий варіант виходить не менш смачним. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морква - | 2 шт. |
сіль - | за смаком |
родзинки - | 0,1 кг |
вода - | скільки знадобиться |
курага - | 150 г |
вершкове масло - | 100 г |
рис - | 0,3 кг |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 301 Ккал |
Простий рецепт солодкого плову вже прямо перед вами. Ароматні курага та родзинки віддають рісу ще й свій смак, так що в підсумку ми отримуємо щось дійсно варте!
Як приготувати:
- Родзинки ретельно промийте, засипте в піалу і залийте окропом.
- Те ж саме зробіть з курагою.
- Обидва компоненти накрийте кришками або хоча б тарілками.
- Дайте настоятися чверть години.
- Потім злийте відвар, сухофрукти ще раз промийте, обсушіть сухими серветками.
- Рис промити до прозорої води.
- Залийте його холодною водою і дайте настоятися годину.
- Морква в цей час очистіть, промийте і наріжте соломкою.
- Масло покладіть в глибоку сковороду або сотейник.
- Дайте йому розійтися, всипте моркву.
- Тушкуйте її, помішуючи, до м'якості.
- Зерна злийте на друшляк, дайте стекти.
- Курагу наріжте скибочками і додати до моркви разом з родзинками.
- Посоліть компоненти, викладіть зверху зерна.
- Залийте водою так, щоб страва покрило на кілька сантиметрів.
- Готуйте на середньому вогні протягом десяти хвилин з моменту закипання.
- Після цього накрийте плов кришкою і готуйте на слабкому вогні ще сорок хвилин.
Порада: за смаком можна додати ще сухофрукти.
Як приготувати з різними сухофруктами
Багато сухофруктів – це багато смаку та задоволення. Плов з курагою, чорносливом та ізюмом буде готовий вже через сорок хвилин, так що якщо приступите разом з нами, то швидко отримаєте смачну вечерю.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 40 г |
курага | 100 г |
вода | скільки знадобиться |
кориця | 2 дрібку |
вершкове масло | 140 г |
ізюм | 100 г |
рис | 0,4 кг |
гвоздика | 3 шт. |
чорнослив | 100 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 374 калорії |
Як приготувати:
- Рис ретельно промийте під проточною водою.
- У сотейник налийте 3-4 літри води, посоліть її.
- Як тільки закипить, засипте зерна і варіть їх, постійно помішуючи, хвилин десять.
- Готові зерна скиньте на друшляк і промийте.
- Курагу, чорнослив і ізюм промийте в проточній воді.
- Обсушіть сухофрукти сухими серветками.
- У сковороді нагрійте олію, покладіть чорнослив, курагу і родзинки.
- Додайте цукор, гвоздику і обсмажте все разом протягом декількох хвилин.
- Отриманий солодкий мікс перекладіть на рісу.
- Перемішайте і подавайте з залишками масла з сковороди, присипте корицею.
Святковий плов з родзинками, курагою і м'ясом
По-справжньому насичене блюдо! У ньому є і гарнір, і м'ясна складова, і сухофрукти, і пікантні нотки у вигляді часнику і трохи моркви з цибулею. Смачно ж!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
курага | 80 г |
рис | 170 г |
спеції | за смаком |
морква | 2 шт. |
м'ясо | 680 г |
ізюм | 70 г |
рослинна олія | 40 мл |
вода | скільки знадобиться |
часник | 2 головки |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 калорій |
Як приготувати:
- М'ясо добре промийте, очистіть його від зайвого жиру.
- Наріжте великими шматочками.
- У сковороді прогрійте масло і викладіть в нього м'ясо.
- Присипте спеціями і обсмажте до золотої скоринки.
- Морква в цей час очистіть, поріжте соломкою.
- З лука стягніть лушпиння, промийте його, дрібно порубаєте.
- Додайте обидва компоненти до м'яса, перемішайте.
- Сухофрукти промити, додати туди ж.
- Рис промийте і викладіть його рівним шаром на всі компоненти.
- Влийте стільки води, щоб покрила рис на 1,5-2 сантиметри.
- Присипте все спеціями, в центр покладіть цілі головки часнику.
- Приберіть плов в духовку на сорок хвилин при 170 градусах.
Порада: при необхідності рис можна доливати киплячу воду.
Плов з курки з сухофруктами
Якщо вам подобається ситний, але в той же час легкий плов, спробуйте приготувати його за таким рецептом. У цьому плові будуть сухофрукти і соковита курочка. Спробуйте обов'язково.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курага | 0,2 кг |
цибуля | 1 головка |
ізюм | 60 г |
рис | 450 г |
рослинна олія | 30 мл |
вода | скільки знадобиться |
куряче філе | 250 г |
морква | 1 шт. |
спеції | за смаком |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 253 калорії |
Як приготувати:
- Рис ретельно промити до прозорої води.
- Курагу та ізюм промийте, покладіть в піалу.
- Залийте окропом і накрийте кришкою або тарілкою.
- Витримайте в такому вигляді п'ятнадцять хвилин.
- Потім відвар злийте, сухофрукти ще раз промийте і потім обсушити.
- Куряче філе промийте, приберіть всі жилки і наріжте м'ясо скибочками.
- Цибулю почистіть, наріжте як можна дрібніше.
- Моркву очистіть, промийте і натріть на тертці.
- У глибоку сковороду влийте олію, викладіть курку.
- Обсмажуйте її, помішуючи, до рум'яності.
- Додайте цибулю з морквою, спеції і тушкуйте до м'якості.
- Далі викладіть частину сухофруктів, рис і потім знову курагу з родзинками.
- Чергуйте шари до самого верху, в кінці налийте воду.
- Тушкуйте страву під кришкою до готовності.
- Перемішайте і подавайте.
Порада: щоб плов вийшов розсипчастим, використовуйте пропарений рис.
Любите радувати родину незвичайними стравами? Якщо так, то наступна стаття точно для вас: ТОП-6 цікавих рецептів плову з мідіями.
А тут можна дізнатися, як готувати бюджетний плов з тушонкою різними способами: у каструлі, на сковороді і в мультиварці.
Плов з булгуру — відмінна альтернатива звичному страви. Спробуйте приготувати, вам дуже сподобається!
Приготування в мультиварці
У нас є особливий рецепт — плов з курагою і родзинками в мультиварці. Смачно і дуже швидко, варто вашої уваги!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | за смаком |
рис | 350 г |
курага | 100 г |
вершкове масло | 0,1 кг |
вода | скільки знадобиться |
ізюм | 100 г |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 375 калорій |
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води.
- У чашу мультиварки покладіть масло і дайте йому розійтися.
- Додати промиту курагу і родзинки, цукор.
- Помішуючи, обсмажуйте компоненти протягом двадцяти хвилин у режимі випічки.
- Після цього влийте необхідну кількість води, додайте рис.
- Тушкуйте все це під кришкою в режимі плову до готовності.
Порада: за бажанням можна додати в плов трохи горіхів.
Як готувати страву з яловичиною
Яловичина вважається королевою серед м'ясних продуктів. Саме тому один з рецептів плову з сухофруктами ми були змушені присвятити їй. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 10 г |
ізюм | 40 г |
яловичина | 0,3 кг |
вода | скільки знадобиться |
спеції | за смаком |
рис | 120 г |
рослинна олія | 50 мл |
курага | 40 г |
цибуля | 250 г |
кріп | 15 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 калорії |
Як приготувати:
- Яловичину ретельно промийте, наріжте порційними шматочками.
- Рис, родзинки і курагу гарненько вимийте під проточною водою.
- Цибулю почистіть, покришіть його дрібними кубиками.
- Курагу просушіть, наріжте на бруски.
- Масло добре прогрійте на сковороді.
- Викладіть в нього цибулю з м'ясом, обсмажте до рум'яності.
- Додайте спеції і налийте достатньо води.
- Закрийте м'ясо кришкою і тушкуйте його хвилин двадцять.
- Потім додайте сухофрукти і рис, перемішайте.
- Приберіть плов в духовку при 220 градусах до готовності.
- Кріп і петрушку промийте і дрібно порубаєте.
- Додайте в плов, коли той буде готовий.
Корисні поради
Якщо ви готуєте плов вперше і переживаєте, що він вийде липким і буде схожим на кашу, то відразу радимо вам взяти пропарений рис. Він – це 90% успіху! І так, ні в якому разі не беріть круглий рис. Цей сорт містить в собі найбільшу кількість крохмалю, з-за якого, власне, і виходить каша. Також можна використовувати довгозерний рис, він теж зробить ваш плов розсипчастим.
Щоб плов вийшов дійсно особливим, додайте в нього горіхи. Це може бути волоський горіх, макадамія, мигдаль, фундук, кешью, кедровий, бразильський і ін. Для яскравого смаку рекомендуємо прогріти продукт на сухій сковороді до рум'яності і вираженого аромату.
Плов з родзинками і курагою – це щось особливе, щось нове, що однозначно гідно вашої уваги прямо зараз. Його смак неможливо забути і неможливо не закохатися в нього. Це дуже смачно, ситно і ароматно. Обов'язково спробуйте всі наші варіанти, щоб зрозуміти, який з них вам ближче.