18 май 2019 2 122

Правильні рецепти приготування плову з курагою і родзинками

Ми звикли подавати плов з бараниною, свининою чи куркою, адже це класичні варіанти, з якими знайомі всі ми. Але що якщо подати плов солодким, з сухофруктами? Повірте, такий варіант виходить не менш смачним. Приємного апетиту!

Рецепт солодкого плову з родзинками і курагою
Інгредієнти Кількість
морква - 2 шт.
сіль - за смаком
родзинки - 0,1 кг
вода - скільки знадобиться
курага - 150 г
вершкове масло - 100 г
рис - 0,3 кг
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал

Простий рецепт солодкого плову вже прямо перед вами. Ароматні курага та родзинки віддають рісу ще й свій смак, так що в підсумку ми отримуємо щось дійсно варте!

Як приготувати:

  1. Родзинки ретельно промийте, засипте в піалу і залийте окропом.
  2. Те ж саме зробіть з курагою.
  3. Обидва компоненти накрийте кришками або хоча б тарілками.
  4. Дайте настоятися чверть години.
  5. Потім злийте відвар, сухофрукти ще раз промийте, обсушіть сухими серветками.
  6. Рис промити до прозорої води.
  7. Залийте його холодною водою і дайте настоятися годину.
  8. Морква в цей час очистіть, промийте і наріжте соломкою.
  9. Масло покладіть в глибоку сковороду або сотейник.
  10. Дайте йому розійтися, всипте моркву.
  11. Тушкуйте її, помішуючи, до м'якості.
  12. Зерна злийте на друшляк, дайте стекти.
  13. Курагу наріжте скибочками і додати до моркви разом з родзинками.
  14. Посоліть компоненти, викладіть зверху зерна.
  15. Залийте водою так, щоб страва покрило на кілька сантиметрів.
  16. Готуйте на середньому вогні протягом десяти хвилин з моменту закипання.
  17. Після цього накрийте плов кришкою і готуйте на слабкому вогні ще сорок хвилин.

Порада: за смаком можна додати ще сухофрукти.

Як приготувати з різними сухофруктами

Багато сухофруктів – це багато смаку та задоволення. Плов з курагою, чорносливом та ізюмом буде готовий вже через сорок хвилин, так що якщо приступите разом з нами, то швидко отримаєте смачну вечерю.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 40 г
курага 100 г
вода скільки знадобиться
кориця 2 дрібку
вершкове масло 140 г
ізюм 100 г
рис 0,4 кг
гвоздика 3 шт.
чорнослив 100 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 374 калорії

Як приготувати:

  1. Рис ретельно промийте під проточною водою.
  2. У сотейник налийте 3-4 літри води, посоліть її.
  3. Як тільки закипить, засипте зерна і варіть їх, постійно помішуючи, хвилин десять.
  4. Готові зерна скиньте на друшляк і промийте.
  5. Курагу, чорнослив і ізюм промийте в проточній воді.
  6. Обсушіть сухофрукти сухими серветками.
  7. У сковороді нагрійте олію, покладіть чорнослив, курагу і родзинки.
  8. Додайте цукор, гвоздику і обсмажте все разом протягом декількох хвилин.
  9. Отриманий солодкий мікс перекладіть на рісу.
  10. Перемішайте і подавайте з залишками масла з сковороди, присипте корицею.
Порада: також можна використовувати замість цукру пудру, так буде солодший.

Святковий плов з родзинками, курагою і м'ясом

По-справжньому насичене блюдо! У ньому є і гарнір, і м'ясна складова, і сухофрукти, і пікантні нотки у вигляді часнику і трохи моркви з цибулею. Смачно ж!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
курага 80 г
рис 170 г
спеції за смаком
морква 2 шт.
м'ясо 680 г
ізюм 70 г
рослинна олія 40 мл
вода скільки знадобиться
часник 2 головки
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 калорій

Як приготувати:

  1. М'ясо добре промийте, очистіть його від зайвого жиру.
  2. Наріжте великими шматочками.
  3. У сковороді прогрійте масло і викладіть в нього м'ясо.
  4. Присипте спеціями і обсмажте до золотої скоринки.
  5. Морква в цей час очистіть, поріжте соломкою.
  6. З лука стягніть лушпиння, промийте його, дрібно порубаєте.
  7. Додайте обидва компоненти до м'яса, перемішайте.
  8. Сухофрукти промити, додати туди ж.
  9. Рис промийте і викладіть його рівним шаром на всі компоненти.
  10. Влийте стільки води, щоб покрила рис на 1,5-2 сантиметри.
  11. Присипте все спеціями, в центр покладіть цілі головки часнику.
  12. Приберіть плов в духовку на сорок хвилин при 170 градусах.

Порада: при необхідності рис можна доливати киплячу воду.

Плов з курки з сухофруктами

Якщо вам подобається ситний, але в той же час легкий плов, спробуйте приготувати його за таким рецептом. У цьому плові будуть сухофрукти і соковита курочка. Спробуйте обов'язково.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курага 0,2 кг
цибуля 1 головка
ізюм 60 г
рис 450 г
рослинна олія 30 мл
вода скільки знадобиться
куряче філе 250 г
морква 1 шт.
спеції за смаком
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 253 калорії

Як приготувати:

  1. Рис ретельно промити до прозорої води.
  2. Курагу та ізюм промийте, покладіть в піалу.
  3. Залийте окропом і накрийте кришкою або тарілкою.
  4. Витримайте в такому вигляді п'ятнадцять хвилин.
  5. Потім відвар злийте, сухофрукти ще раз промийте і потім обсушити.
  6. Куряче філе промийте, приберіть всі жилки і наріжте м'ясо скибочками.
  7. Цибулю почистіть, наріжте як можна дрібніше.
  8. Моркву очистіть, промийте і натріть на тертці.
  9. У глибоку сковороду влийте олію, викладіть курку.
  10. Обсмажуйте її, помішуючи, до рум'яності.
  11. Додайте цибулю з морквою, спеції і тушкуйте до м'якості.
  12. Далі викладіть частину сухофруктів, рис і потім знову курагу з родзинками.
  13. Чергуйте шари до самого верху, в кінці налийте воду.
  14. Тушкуйте страву під кришкою до готовності.
  15. Перемішайте і подавайте.

Порада: щоб плов вийшов розсипчастим, використовуйте пропарений рис.

Любите радувати родину незвичайними стравами? Якщо так, то наступна стаття точно для вас: ТОП-6 цікавих рецептів плову з мідіями.

А тут можна дізнатися, як готувати бюджетний плов з тушонкою різними способами: у каструлі, на сковороді і в мультиварці.

Плов з булгуру — відмінна альтернатива звичному страви. Спробуйте приготувати, вам дуже сподобається!

Приготування в мультиварці

У нас є особливий рецепт — плов з курагою і родзинками в мультиварці. Смачно і дуже швидко, варто вашої уваги!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор за смаком
рис 350 г
курага 100 г
вершкове масло 0,1 кг
вода скільки знадобиться
ізюм 100 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 375 калорій

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. У чашу мультиварки покладіть масло і дайте йому розійтися.
  3. Додати промиту курагу і родзинки, цукор.
  4. Помішуючи, обсмажуйте компоненти протягом двадцяти хвилин у режимі випічки.
  5. Після цього влийте необхідну кількість води, додайте рис.
  6. Тушкуйте все це під кришкою в режимі плову до готовності.

Порада: за бажанням можна додати в плов трохи горіхів.

Як готувати страву з яловичиною

Яловичина вважається королевою серед м'ясних продуктів. Саме тому один з рецептів плову з сухофруктами ми були змушені присвятити їй. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 10 г
ізюм 40 г
яловичина 0,3 кг
вода скільки знадобиться
спеції за смаком
рис 120 г
рослинна олія 50 мл
курага 40 г
цибуля 250 г
кріп 15 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 калорії

Як приготувати:

  1. Яловичину ретельно промийте, наріжте порційними шматочками.
  2. Рис, родзинки і курагу гарненько вимийте під проточною водою.
  3. Цибулю почистіть, покришіть його дрібними кубиками.
  4. Курагу просушіть, наріжте на бруски.
  5. Масло добре прогрійте на сковороді.
  6. Викладіть в нього цибулю з м'ясом, обсмажте до рум'яності.
  7. Додайте спеції і налийте достатньо води.
  8. Закрийте м'ясо кришкою і тушкуйте його хвилин двадцять.
  9. Потім додайте сухофрукти і рис, перемішайте.
  10. Приберіть плов в духовку при 220 градусах до готовності.
  11. Кріп і петрушку промийте і дрібно порубаєте.
  12. Додайте в плов, коли той буде готовий.
Порада: як зелені можна використовувати все, що вам подобається. Можна взяти чебрець, розмарин, м'яту та ін.

Корисні поради

Якщо ви готуєте плов вперше і переживаєте, що він вийде липким і буде схожим на кашу, то відразу радимо вам взяти пропарений рис. Він – це 90% успіху! І так, ні в якому разі не беріть круглий рис. Цей сорт містить в собі найбільшу кількість крохмалю, з-за якого, власне, і виходить каша. Також можна використовувати довгозерний рис, він теж зробить ваш плов розсипчастим.

Щоб плов вийшов дійсно особливим, додайте в нього горіхи. Це може бути волоський горіх, макадамія, мигдаль, фундук, кешью, кедровий, бразильський і ін. Для яскравого смаку рекомендуємо прогріти продукт на сухій сковороді до рум'яності і вираженого аромату.

Плов з родзинками і курагою – це щось особливе, щось нове, що однозначно гідно вашої уваги прямо зараз. Його смак неможливо забути і неможливо не закохатися в нього. Це дуже смачно, ситно і ароматно. Обов'язково спробуйте всі наші варіанти, щоб зрозуміти, який з них вам ближче.

Що ще почитати: