Гливи в клярі — поживне і смачне блюдо
Гриби – це завжди дуже ароматно і смачно. Їх можна варити, запікати, тушкувати, а можна смажити у фритюрі в клярі. Саме так ми сьогодні будемо готувати. Приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 30 г |
рослинна олія - | 30 мл |
сіль - | за смаком |
гливи - | 400 г |
мінеральна вода - | 30 мл |
яйце - | 1 шт. |
чорний перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 103 Ккал |
Як приготувати:
- Гриби почистити, вимити і зрізати ніжки.
- Далі за бажанням кожну шапочку відбити.
- У невелику ємність налити мінералку, додати яйце, сіль і перець.
- Всипати борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок.
- У сковороду прожарити масло.
- Кожну шапочку по черзі опускати в кляр, потім у масло.
- Смажити до рум'яності з обох сторін, потім викладати на серветки.
Гливи в клярі по-китайськи
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крохмаль | 90 г |
білки | 3 шт. |
гливи | 1 кг |
рослинна олія | 350 мл |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 25 хвилин.
Яка калорійність – 87 калорій.
Як приготувати:
- Білки помістити в невелику ємність.
- Додати до них крохмаль і добре розмішати з допомогою віночка.
- Додати спеції, перемішати.
- Гливи почистити і позбавити від ніжок.
- По черзі опустити капелюшки в кляр, потім у масло.
- Воно до цього часу повинно бути прогріте.
- Рум'яні гриби викласти на серветки, щоб прибрати зайве масло.
Рецепт приготування відбивних з грибів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
рослинна олія | 170 мл |
гливи | 200 г |
борошно | 90 г |
мінералка | 0,1 л |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 25 хвилин.
Яка калорійність – 264 калорії.
Як приготувати:
- Печериці почистити, за бажанням обполоснути і зрізати їм ніжки.
- У миску розбити яйця, додати до них мінералку, борошно і сіль.
- У сотейник налити масло і прогріти його гарненько.
- Гриби помістити в кляр, дати настоятися небагато.
- Потім перекласти їх щипцями або шумівкою в масло.
- Періодично перевертаючи, смажити гриби до рум'яності з обох сторін.
Як приготувати відбивні з глив в клярі, дивіться на відео нижче:
Рецепт приготування в сирному клярі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гливи | 300 г |
сіль | за смаком |
яйця | 2 шт. |
сир | 160 р |
рослинна олія | 180 мл |
молоко | 0,1 л |
борошно | 100 г |
кріп | 20 г |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 264 калорії.
Як приготувати:
- У миску розбити яйця, з'єднати їх з молоком.
- Кріп помити, дрібно покришити гострим ножем.
- Сир розпакувати і натерти на дрібній тертці.
- Гриби почистити і позбавити від ніжок.
- До яйцям всипати борошно, додати сіль, кріп і ретельно все перемішати.
- В глибокий сотейник налити масло і прожарити його.
- Сир висипати на плоске блюдо.
- Гливи по одній опускати в кляр, потім обваляти в сирній стружці і відправити у фритюр.
- Смажити з обох боків до золотої, хрусткої скоринки.
- Після обжарювання викладати на серветки.
Не знаєте, як урізноманітнити гарнір? Приготуйте гриби смажені зі сметаною і цибулею.
Дізнайтеся як готувати фетучіні з куркою і грибами!
Думаєте, чим здивувати гостей? Спробуйте рецепт свинячих реберець по-канадськи.
Тонкощі приготування
Досить часто кулінари не миють гриби, так як вони і без того на 95% складаються з води. Тепер уявіть, скільки в них буде рідини після миття. Саме тому найчастіше цей продукт просто дуже ретельно чистять від лісових листя, гілочок, бруду.
В якості олії для обсмажування можна використовувати будь-яку рослинну: макове, гірчичне, кокосова, кукурудзяна, кунжутна, гарбузова та ін Але пам'ятайте, що кожне з них володіє своїм особливим ароматом і смаком, які будуть передані грибів.
Додавайте в кляр свою улюблену зелень, щоб зробити смак страви більш свіжим, а вигляд — більш яскравим. М'ята, розмарин, чебрець, естрагон, кріп, петрушка, базилік – все це підійде. Вибирайте на свій смак.
До глива можна подати якийсь освіжаючий соус. З ним буде дуже смачно і більш насичено! Це може бути томатний соус, сирний, вершковий. Можна взяти грецький йогурт або сметану і доповнити зеленню, часником.
Після обжарювання гриби обов'язково потрібно викладати на паперові рушники або серветки, щоб вони увібрали в себе все зайве масло. Це важливо, так як в противному випадку гриби будуть дуже олійними, жирними, їх буде незручно їсти.
Кляр для грибів (і не тільки) можна готувати на кефірі, ряжанці. Ми використовували молоко як основу лише один раз, але саме з ним виходить максимально ніжно.
Подавати такі гриби можна до улюблених гарнірів (гречка, перлова крупа, картопляне пюре), овочевий нарізці/овочевого салату зі свіжої заправкою. Ці гриби настільки смачні, що підійдуть навіть до скибочці свіжого багета. А якщо його ще змастити вершковим сиром і посипати зеленню, вийде справжня смакота!
Як приготувати гливи в клярі, дивіться у відео-рецепті:
Гливи в клярі – смачно, насичено, ситно! Готуйте до обіду або свята, сподобається всім без винятків. Приємного апетиту!