13 июнь 2019 4 994

Як приготувати плов з тушонкою в каструлі, на сковороді і в мультиварці

Дане блюдо відразу асоціюється з походом, риболовлею та іншим заняттям на природі. У багатьох це смак студентства, коли в гуртожитку економили на всьому. Згадати минуле і заодно нагодувати всю сім'ю можна, взявши один із наведених рецептів. Вечір ностальгії забезпечений!

Плов з тушонкою на сковороді
Інгредієнти Кількість
цибулин - 3 шт.
свинячої тушонки - 0,8 кг
рису - 0,4 кг
моркви - 4 шт.
часнику - 4 зубця
спецій - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 177 Ккал

Як приготувати:

  1. Розкрити банки з тушонкою і викласти вміст на гарячу сковорідку. Обсмажити, заважаючи час від часу.
  2. Зняти з лушпиння цибулі, а з моркви – шкірку.
  3. Цибулини необхідно дрібно нашаткувати, моркву – натерти, теж дрібно.
  4. Овочі перекласти до вже готової тушенке і перемішати.
  5. Приправити, знову перешкодити, накрити кришкою, тримати на вогні до готовності.
  6. У цей час потрібно промити рис. Злити воду і додати в сковорідку.
  7. Розподілити рис зверху по всьому м'яса, посолити.
  8. Влити сюди гарячу воду. Вона повинна бути трохи вище рису.
  9. Накрити кришкою і дочекатися закипання.
  10. Зняти з лушпиння часнику і цілі зубчики покласти до решти продуктів.
  11. Закрити кришкою і готувати до напівготовності рису. Потім все перемішати.
  12. Потримати ще десять хвилин під кришкою, а потім подавати до столу зі свіжими овочами.

Як смачно приготувати в каструлі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 3 шт.
рису 1 кг
часнику 8 зубців
олії соняшникової 45 мл
тушонки 0,9 кг
спецій за смаком
цибулин 3 шт.

Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.

Скільки калорій – 233.

Як приготувати:

  1. Маленькими кубиками нашаткувати очищені від лушпиння цибулі.
  2. Півкільцями нарізати моркву без шкірки.
  3. Промити рис, перебрати його, воду злити.
  4. Зазначене кількість масла, влити в казанок або каструлю з товстими стінками. Розігріти його.
  5. Перекласти в гаряче масло цибулю і обсмажити його протягом п'яти хвилин.
  6. Потім додати моркву, перемішати. В цей же час з тушонки зверху потрібно зняти жир і теж покласти його в казан. Тушкувати, поки жиру не стане трохи менше.
  7. Додати всю тушонку і перемішати, приправити. Гасити близько семи хвилин.
  8. Зняти лушпиння з часнику, покласти в казанок.
  9. Покласти зверху рис, розрівняти його, не перемішувати. Влити акуратно воду по стінці казанка. Вода повинна бути вище злаку на 2 див.
  10. Закрити кришку і готувати хвилин сорок. Перед подачею перемішати, часник вийняти.

Читайте також, як приготувати плов з свинини на сковороді.

А тут ми підготували для вас ТОП-6 цікавих рецептів плову з мідіями.

Якщо хочеться чогось незвичайного, то вам сюди. Дізнаєтеся, як готувати нетрадиційний плов з гречки.

Рецепт приготування в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
тушонки 1 банку
води 0,6 л
моркви 2 шт.
цибулин 2 шт.
рису 0,3 кг

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 118.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з моркви і крупно натерти плоди.
  2. Дрібно нашаткувати цибулю, не використовуючи лушпиння.
  3. Рис промити кілька разів, прибрати усе сміття.
  4. Встановити чашу в мультиварку, вибрати режим «Випічка» з таймером на двадцять хвилин. Дати розігрітися.
  5. Витягнути тушонку з банки і перекласти її в гарячу чашу.
  6. Обсмажувати м'ясо до тих пір, поки весь жир не розтопиться.
  7. Потім покласти сюди подрібнену цибулю, перешкодити, готувати чотири хвилини.
  8. Далі додати моркву зі спеціями, перемішати і знову готувати чотири хвилини.
  9. До цього часу режим «Випічка» вже повинен закінчитися. Перекласти в чашу рис, залити його акуратно водою, посолити. Закрити кришку.
  10. Вибрати режим «Плов», час встановиться автоматично.
  11. Після сигналу пристрою страву можна відразу подавати до столу, а можна витримати його ще півгодини на режимі «Підігрів» для більш насиченого смаку.

Похідний плов з тушонкою на багатті

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 0,1 л
часнику 2 головки
рису 0,9 кг
тушонки 2 кг
цибулин 7 шт.
моркви 4 шт.
суміші спецій для м'яса за смаком

Знадобиться на приготування – 2 години.

Скільки калорій – 205.

Як приготувати:

  1. Зняти з лушпиння цибулі, порізати його кубиками, можна не дуже дрібно.
  2. Моркву порізати довгою соломкою, не використовуючи шкірку.
  3. Рис промити. Можна зробити це навіть у річці, якщо вода чиста, а можна закип'ятити воду у казані, остудити її, потім промити в ній злак кілька разів. Залити його водою і відставити.
  4. Встановити казан над невеликим вогнем, але жар повинен бути хорошим.
  5. Прогріти казан, потім налити в нього масло і розігріти.
  6. Перекласти сюди цибулю і часто помішувати, поки він не стане прозорим.
  7. Розкрити банки з тушонкою, зняти жир зверху, помістити його в казан і дати закипіти.
  8. До цибулі через три хвилини додати соломку з моркви.
  9. Тушкувати все разом близько дванадцяти хвилин.
  10. Додати тушонку, перемішати, тушкувати протягом десяти хвилин.
  11. Коли маса буде більше схожа на суп, всипати сюди спеції.
  12. Далі додати часник, його чистити не треба, тільки помити. Дати покипіти ще десять хвилин.
  13. Витягнути часник, додати рис, перемішати. Налити води, якщо рідини виявилося замало. Ще приправити.
  14. Дати покипіти хвилин п'ятнадцять, потім повернути сюди часник, додати води, закрити кришку казана.
  15. Поставити на вугілля і готувати не більше сорока хвилин. Зняти з вогню, дати настоятися хвилин десять, потім розкласти по мисках та подавати.

Готуємо незвичайний плов з соєвим соусом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
каррі 10 г
соєвого соусу 60 мл
олії соняшникової 20 мл
довгого рису 0,3 кг
цибулин 1 шт.
моркви 1 шт.
яловичої тушонки 1 банку

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 224.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно приготувати рис. Його слід промити кілька разів і перебрати вручну, а потім помістити в сотейник. Залити водою. Її потрібно в два рази більше. Додати каррі.
  2. Поставити на вогонь, накрити кришкою, варити протягом двадцяти хвилин після закипання.
  3. Очистити від шкірки і лушпиння моркву і цибулю відповідно. Їх необхідно подрібнити: дрібно порізати або натерти. Можна перебити в блендері, але кашку робити не потрібно.
  4. Викласти тушонку в миску. Жир прибрати ложкою на іншу тарілку. Руками перебрати м'ясо, видаляючи прожилки і плівки, а також хрящики.
  5. У сковороді розігріти трохи олії і помістити сюди моркву і цибулю. Разом гасити їх сім хвилин на вогні трохи більше мінімального.
  6. Далі додати перебрану тушонку, розмішати.
  7. Через три хвилини влити соєвий соус, перешкодити.
  8. Додати жир, прогріти його, а потім додати весь готовий рис без води.
  9. Перемішати, потримати на вогні ще кілька хвилин, щоб всі смаки з'єдналися, а потім подавати з маринованими огірками.

Корисні поради

Щоб плов не вийшов кашею, варто брати довгий рис. У ньому менше крохмалю, тому він краще зберігає свою структуру.

Також під час варіння можна додати трохи соняшникової олії, але це тільки в тому випадку, якщо рис готується окремо від інших продуктів.

Вибираючи якісну тушонку, варто звернути увагу на те, щоб на етикетці було написано «яловичинасвинина тушкована». Бажано, щоб продукт відповідав ГОСТу.

Обов'язково потрібно вивчити склад: у ньому повинні бути тільки спеції, м'ясо, сіль. Неякісна тушонка не тільки неприємна на смак, але і може бути небезпечною.

Це просте блюдо виходить дуже ситним. Рис прекрасно вбирає в себе спеції, тому смак виходить ідеально збалансованим.

Що ще почитати: