Як приготувати курку в кокосовому молоці
Оригінальний спосіб подачі всім знайомою курки. В даному блюді відчуваються нотки Сходу і Африки одночасно. Це щось незвичайне, дуже ніжне і трохи пікантне. Варто спробувати!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| кокосового молока - | 250 мл |
| філе курячих - | 2 шт. |
| олії оливи - | 50 мл |
| цибулин - | 1 шт. |
| кропу - | 10 г |
| часнику - | 2 зубці |
| спецій - | за смаком |
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як приготувати:
- Філе вимити, прибрати всю вологу серветками, трохи відбити кухонним молоточком з двох сторін.

- Свіжомелені спеції присипати зверху на м'ясо, трохи придавити їх, залишити на п'ятнадцять хвилин.
- Розігріти в сковороді оливкову олію.
- Зняти лушпиння з часнику, розчавити його ножем, покласти в масло. Обсмажити до коричневого кольору, потім викинути.

- Перевернути м'ясо і зробити на ньому надрізи, близько чотирьох штук. Це дозволить краще утримати соус.
- Надрізами вниз перекласти філе на сковорідку з ароматним маслом.

- Смажити хвилин п'ять, потім перевернути і смажити ще п'ять хвилин.
- Тонкими пір'ям нашаткувати очищений від лушпиння цибулі.

- Додати до м'яса, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і залишити на п'ятнадцять хвилин. Заважати весь цей час не потрібно.
- Потім цибулю лопаткою потрібно розподілити порожні місця, тобто просто прибрати його з м'яса в масло і продовжувати готувати ще п'ять хвилин.
- Банку з молоком гарненько збовтати, вилити його в сковорідку.

- Приправити і дати закипіти. Бурхливого кипіння бути не повинно.
- Перевернути філе. Додати до загальної маси дрібно порубаний кріп. Накрити кришкою і готувати ще п'ятнадцять хвилин.

- Подавати курку, додавши трохи соусу, решту підливу перелити в соусник і теж поставити на стіл.
Курка каррі в кокосовому молоці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цибулин | 1 шт. |
| філе курячого | 2 шт. |
| тертого імбиру | 7 р |
| кокосового молока | 0,4 л |
| лаймів | 1 шт. |
| куркуми | 7 р |
| каррі | 10 г |
| часнику | 4 зубця |
Знадобиться на приготування – 55 хвилин.
Скільки калорій – 151.
Як приготувати:
- Промити м'ясо, зрізати всі плівки і жилки. Порубати на шматочки середнього розміру.
- Подрібнити очищені від лушпиння часник і цибулю. Змішати їх з свіжим тертим імбиром. Для гостроти можна взяти дрібку червоного меленого перцю.
- Влити в сковорідку трохи олії і помістити туди коренеплоди. Обсмажити до прозорості, потім викласти сюди філе.
- Готувати приблизно п'ять хвилин, часто перемішуючи.
- Додати каррі і куркуму, перешкодити, потім влити молоко.
- Лайм розрізати навпіл і весь його сік теж додати в сковорідку.
- Перешкодити, накрити кришкою і залишити на сорок хвилин на середньому вогні.
- Подавати з несолоним рисом.
Рецепт приготування по-тайськи
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| кокосового молока | 0,1 л |
| меду | 15 г |
| соєвого соусу | 50 мл |
| філе курячого | 0,4 кг |
| каррі | 5 г |
| імбиру | 2 см |
| соку лайма | 25 мл |
| часнику | 3 зубця |
| перцю чорного меленого | 2 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину 25 хвилин.
Скільки калорій – 177.
Як приготувати:
- У невелику піалу вилити лаймовий сік. Зчистити шкірку з імбиру і натерти його, додати в піалу. Вмішати очищений і порубаний часник.
- Влити мед з соєвим соусом і гарненько розмішати. Мед обов'язково повинен бути рідким, тому його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
- Нарізати вимиту курку довгими смужками, покласти їх в соєвий маринад і залишити на годину для просочення.
- Розігріти сковороду і перекласти сюди м'ясо разом з маринадом. Якщо потрібно, додати ложку масла.
- Обсмажувати протягом семи хвилин, потім вмішати каррі.
- Ще через десять хвилин влити молоко, тушкувати сім хвилин під кришкою, після чого подавати з прісним гарніром.
Тайський суп
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| зеленого цибулі | 1 пучок |
| курячого бульйону | 1200 мл |
| листя кінзи | 10 шт. |
| чилі | 1 шт. |
| кокосового молока | 120 мл |
| філе курячого | 0,2 кг |
| листя лайма | 1 шт. |
| лимонної трави | 1 шт. |
| імбиру | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 150.
Як приготувати:
- Вилити курячий бульйон в сотейник. Помістити його на плиту.
- М'ясо промити, прибрати вологу, помістити в бульйон разом з листям лайма, кінзою, лимонною травою.
- Після закипання варити близько двадцяти хвилин до повної готовності курки.
- Витягнути курку, бульйон процідити. Коли м'ясо охолоне, його потрібно нарізати невеликими шматочками.
- Знову закип'ятити бульйон, влити в нього кокосове молоко і розмішати.
- Дрібно порізати зелену цибулю і всипати в каструлю, сюди ж перекласти нарізане м'ясо.
- Варити ще хвилин десять, потім приправити, використовуючи не тільки спеції, але і подрібнений чилі і імбир.
- Тарілки підігріти, розлити суп, подавати відразу ж.
Куряча гомілка в кокосовому молоці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| спецій | за смаком |
| кокосового молока | 0,4 л |
| курячих гомілок | 3 шт. |
| часнику | 2 зубці |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 170.
Як приготувати:
- Зняти шкіру з гомілок, вимити їх, прибрати вологу серветками. Помістити на сковороду і обсмажити протягом семи хвилин, щоб з'явилася скориночка.
- Очищений від лушпиння часник дрібно порубати і перемішати зі спеціями.
- Перекласти гомілки у форму для запікання з високими бортиками.
- У сковороду, де обсмажувалася курка, помістити часник зі спеціями і теж трохи обсмажити.
- Потім влити молоко кокоса і перемішати. Трохи уварити, щоб соус загус. Перелити його на гомілки.
- Відправити в духовку на півгодини при високій температурі.
- Подавати з будь-яким гарніром або свіжими овочами.
Як приготувати грудки з ананасами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| крохмалю | 15 г |
| курячих грудок | 2 шт. |
| зеленого цибулі | 4 пера |
| часнику | 2 зубці |
| ананасів | 1 шт. |
| кокосового молока | 1 банку |
| пасти чилі | 7 р |
| олії соняшникової | 40 мл |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 118.
Як приготувати:
- Обполоснути м'ясо, промокнути вологу, розрізати вздовж, а потім порізати на смужки.
- Зняти з лушпиння часнику, розчавити його плоскою стороною ножа, покласти у сковорідку.
- Влити сюди ж масло і обсмажити. Через хвилину, коли часник потемніє, його можна витягнути і викинути.
- Порізати цибулю дрібними кільцями і покласти у сковорідку, а через дві хвилини додати курку.
- Обсмажити на сильному вогні, постійно заважаючи, близько чотирьох хвилин.
- Розрізати ананас на чотири частини. Потрібно вирізати качан і прибрати шкірку. М'якоть порізати великими однаковими скибочками, щоб вони могли одночасно приготуватися.
- Додати пасту чилі до м'яса, перешкодити. Відразу ж покласти сюди ананас, ще раз перемішати, накрити кришкою.
- Готувати кілька хвилин, щоб фрукт став м'якшим. Зняти кришку, влити кокосове молоко, зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришку.
- Залишити хвилин на сім-десять, щоб всі продукти повністю приготувалися, а смаки змішалися. Подавати до столу відразу.
Якщо немає під рукою кокосового молока, а приготувати м'ясо курки хочеться оригінальним способом, то читайте нашу наступну статтю. Курячі грудки в молоці – рецепти смачного і здорового харчування.
А тут описана технологія приготування курки в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
Кілька рецептів тайських страв з тонкою рисовою локшиною знадобляться як істинним гурманам, так і простим любителям смачної їжі.
Курка з грибами в кокосовому молоці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| кабачків | 1 шт. |
| спецій | за смаком |
| шампіньйонів | 0,2 кг |
| курячих стегон | 0,6 кг |
| цибулин | 2 шт. |
| листя лайма | 5 шт. |
| кокосового молока | 1 банку |
| олії оливи | 30 мл |
| крохмалю | 7 р |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 99.
Як приготувати:
- Стегна помити і обсушити.
- Очищений від лушпиння цибулю нашаткувати півкільцями.
- Очистити від сміття гриби і розрізати їх на кілька частин.
- Молодий кабачок помити і нарізати напівкружечками.
- На сильному вогні в сковороді з маслом обсмажити курку до утворення скоринки. Перекласти на тарілку.
- Обсмажити тут же цибулю, а потім повернути курку, вогонь зменшити. Додати спеції і гриби, готувати ще п'ять хвилин.
- Потім вмішати сюди кабачки і готувати ще три хвилини.
- Влити молоко, дати закипіти, накрити кришкою і томити двадцять хвилин.
- Розвести крохмаль в двох ложках води, додати до решти продуктів, розмішати.
- Через три хвилини можна подавати до столу з листям лайма.
Корисні поради
Перед використанням баночного молока його обов'язково потрібно сильно збовтати, інакше воно буде з пластівцями.
У рецепті з ананасом фрукт можна замінити на манго, але готувати тоді потрібно трохи менше. А щоб солодкість манго не виділялася занадто сильно, її можна «приборкати» щіпка червоного перцю.
Традиційно страву подають із рисом, але можна приготувати і свої варіанти гарніру. Вийде ситно і смачно!










