Як приготувати смачне печиво з моркви
Яскрава морква – один з корисних коренеплодів. Яка ж вона красива! І свій насичений колір і користь вона передає будь-якій страві. Пропонуємо приготувати сьогодні морквяне печиво відразу декількома способами. Воно не тільки дуже корисне, але і солодке і в міру хрустке. Ідеальне доповнення до чаю або склянці молока.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 0,4 кг |
моркви - | 250 г |
масла вершкового - | 0,1 кг |
цукру - | 150 г |
розпушувача - | 10 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 310 Ккал |
Як приготувати:
- Масло перетерти руками з цукром. Якщо воно недостатньо м'яке і його складно розтерти, то можна теж натерти його крупно, а тільки потім змішати з цукром.
- Моркву очистити від шкірки, вимити і дуже дрібно натерти. Можна подрібнити в пюре блендером, але тоді плід спочатку потрібно порізати на невеликі шматочки.
- Додати моркву до масла і перемішати. Цукор повинен розтанути від соку моркви.
- Далі додати змішану з розпушувачем борошно і замісити тісто. Воно буде вологим і липким, занадто багато борошна додавати не потрібно.
- Вологими руками з отриманого жовтого тіста скачати кульки, які слід перекласти на деко з промасленим папером.
- Включити духовку розігріватися при середній температурі.
- Помістити деко в духовку, випікати печиво не довше двадцяти п'яти хвилин. Подавати трохи остившім.
Рецепт з вівсяними пластівцями
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 2 шт. |
ваніліну | за смаком |
вівсяних пластівців | 360 г |
цукру | 140 г |
борошна | 30 г |
масла вершкового | 0,1 кг |
моркви | 1 шт. |
Часу: 40 хв.
Калорій: 235.
Як приготувати:
- Збити міксером м'яке вершкове масло разом з цукром. Повинна вийти кремова піна.
- По одному яйцю (обов'язково кімнатної температури) додати до масла і гарно перемішати. Якщо яйця будуть холодні, масло теж охолоне і буде гірше збиватися.
- Крупно натерти очищену моркву і ввести її в тісто. Додати за смаком ванілін і перемішати.
- Всипати сюди трохи борошна і вівсяні пластівці. Перешкодити можна і ложкою, головне, щоб маса вийшла рівномірною.
- Застелити деко пергаментом, а духовку розігріти.
- Змочити столову ложку в склянці холодної води, а потім викласти нею невеликі грудочки тіста на пергамент. Ложку треба змочувати кожен раз, інакше тісто прилипне. Щоб поверхня печива була рівною, можна ложку з тестом притискати до краю миски, а потім перекладати на деко з допомогою іншої ложки.
- Випікати не більше сімнадцяти хвилин. Температура повинна бути середньою.
- Дати охолонути, потім прибрати з дека.
Морквяне печиво з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кориці | 10 г |
меленої гвоздики | 3 р |
моркви | 0,4 кг |
яєць | 1 шт. |
цукру | 160 р |
родзинок | 160 р |
масла вершкового | 45 г |
борошна | 0,4 кг |
волоських горіхів | 180 г |
соди | 10 г |
води | 0,2 л |
апельсинового соку | 0,1 л |
горіха мускатного | 5 г |
Часу: 1 ч.
Калорій: 228.
За посиланням ви знайдете найпростіший рецепт пісочного печива.
Дітям сподобається вівсяне печиво на кефірі. Тут ви знайдете рецепт.
У цій статті можна подивитися рецепти домашнього печива на швидку руку.
Як приготувати:
- Очистити моркву і натерти її, можна грубо, можна дрібно. Перекласти в сотейник.
- Сюди ж додати апельсиновий сік, родзинки, цукор, воду, спеції, олія. Все поставити на плиту.
- На середньому вогні дати масі закипіти, постійно заважаючи. Після закипання зробити вогонь мінімальним і трохи уварити масу. Це займе хвилин п'ять. Кілька разів треба перешкодити.
- Перелити все в миску і дати охолонути протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Далі додати сюди борошно, вбити яйце, всипати соду. Все перемішати.
- Горіхи порубати в дрібну крихту і викласти до решти інгредієнтів.
- Руками або ложками з отриманого тіста сформувати невеликі печива, які слід перекласти на деко з пекарської папером.
- Відправити в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
- Можна все тісто залити в невелику форму і випекти. Тільки після цього нарізати на квадратики або надати їм будь-яку іншу форму і подавати як печиво.
З сирно-ананасовій начинкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
геркулесу | 170 г |
розпушувача | 5 г |
цукру | 0,2 кг |
соди | 5 г |
масла вершкового | 0,2 кг |
моркви | 2 шт. |
горіха грецького | 170 г |
імбиру меленого | 2 г |
горіха мускатного | 2 г |
борошна | 0,5 кг |
ванільного цукру | 5 г |
яєць | 2 шт. |
родзинок | 170 г |
вершкового сиру | 0,2 кг |
ананаса | 30 г |
ванільного екстракту | 5 крапель |
цукрової пудри | 170 г |
горіха волоського (для начинки) | 70 г |
масла вершкового (для начинки) | 0,1 кг |
Часу: 2 ч.
Калорій: 362.
Як приготувати:
- Масло збити з цукром, додати сюди ваніль і яйця, знову збити.
- Далі вмішати борошно сюди і всі спеції, а також розпушувач і соду.
- Дрібно натерти моркву, горіхи порубати в крихту. Обидва продукти додати в тісто, а потім ввести сюди родзинки і геркулес.
- Прибрати масу на півгодини в холодильник.
- Далі сформувати плоскі печива і відправити їх на деко. Випікати дванадцять хвилин, температура середня. Дати охолонути.
- Начинку приготувати з збитого вершкового сиру.
- Додати до нього масло, перемішати, потім ввести пудру і ванільний екстракт, знову перешкодити.
- Дрібно порізати ананас і додати до сиру.
- Дуже-дуже дрібно порізати горіхи і теж покласти в начинку.
- Одне печиво змастити отриманим кремом і зверху покласти друге печиво. Повторити, поки крем не закінчиться.
- Зберігати таке печиво слід в холодильнику в герметичній тарі, щоб сир на зіпсувався.
Корисні поради
Борошно можна замінити цільнозерновий, щоб зробити печиво дієтичним і більш корисним. З цією ж метою часто додають трохи висівок. А для ситності можна додати дві жмені насіння гарбуза або соняшнику.
Хрустка скоринка і м'яке тісто всередині виділяють морквяне печиво серед іншої подібної випічки. Звичайно, його яскравий колір – один з головних плюсів цієї солодощі, адже виглядає так апетитно! Чудовий спосіб привчити дитину до дійсно корисним смакотою.
На відео — простий рецепт приготування смачного морквяного печива: