29 апрель 2019 1 249

Як приготувати смачне печиво з моркви

Яскрава морква – один з корисних коренеплодів. Яка ж вона красива! І свій насичений колір і користь вона передає будь-якій страві. Пропонуємо приготувати сьогодні морквяне печиво відразу декількома способами. Воно не тільки дуже корисне, але і солодке і в міру хрустке. Ідеальне доповнення до чаю або склянці молока.

Печиво з моркви
Інгредієнти Кількість
борошна - 0,4 кг
моркви - 250 г
масла вершкового - 0,1 кг
цукру - 150 г
розпушувача - 10 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

Як приготувати:

  1. Масло перетерти руками з цукром. Якщо воно недостатньо м'яке і його складно розтерти, то можна теж натерти його крупно, а тільки потім змішати з цукром.
  2. Моркву очистити від шкірки, вимити і дуже дрібно натерти. Можна подрібнити в пюре блендером, але тоді плід спочатку потрібно порізати на невеликі шматочки.
  3. Додати моркву до масла і перемішати. Цукор повинен розтанути від соку моркви.
  4. Далі додати змішану з розпушувачем борошно і замісити тісто. Воно буде вологим і липким, занадто багато борошна додавати не потрібно.
  5. Вологими руками з отриманого жовтого тіста скачати кульки, які слід перекласти на деко з промасленим папером.
  6. Включити духовку розігріватися при середній температурі.
  7. Помістити деко в духовку, випікати печиво не довше двадцяти п'яти хвилин. Подавати трохи остившім.

Рецепт з вівсяними пластівцями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 2 шт.
ваніліну за смаком
вівсяних пластівців 360 г
цукру 140 г
борошна 30 г
масла вершкового 0,1 кг
моркви 1 шт.

Часу: 40 хв.

Калорій: 235.

Як приготувати:

  1. Збити міксером м'яке вершкове масло разом з цукром. Повинна вийти кремова піна.
  2. По одному яйцю (обов'язково кімнатної температури) додати до масла і гарно перемішати. Якщо яйця будуть холодні, масло теж охолоне і буде гірше збиватися.
  3. Крупно натерти очищену моркву і ввести її в тісто. Додати за смаком ванілін і перемішати.
  4. Всипати сюди трохи борошна і вівсяні пластівці. Перешкодити можна і ложкою, головне, щоб маса вийшла рівномірною.
  5. Застелити деко пергаментом, а духовку розігріти.
  6. Змочити столову ложку в склянці холодної води, а потім викласти нею невеликі грудочки тіста на пергамент. Ложку треба змочувати кожен раз, інакше тісто прилипне. Щоб поверхня печива була рівною, можна ложку з тестом притискати до краю миски, а потім перекладати на деко з допомогою іншої ложки.
  7. Випікати не більше сімнадцяти хвилин. Температура повинна бути середньою.
  8. Дати охолонути, потім прибрати з дека.

Морквяне печиво з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кориці 10 г
меленої гвоздики 3 р
моркви 0,4 кг
яєць 1 шт.
цукру 160 р
родзинок 160 р
масла вершкового 45 г
борошна 0,4 кг
волоських горіхів 180 г
соди 10 г
води 0,2 л
апельсинового соку 0,1 л
горіха мускатного 5 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 228.

За посиланням ви знайдете найпростіший рецепт пісочного печива.

Дітям сподобається вівсяне печиво на кефірі. Тут ви знайдете рецепт.

У цій статті можна подивитися рецепти домашнього печива на швидку руку.

Як приготувати:

  1. Очистити моркву і натерти її, можна грубо, можна дрібно. Перекласти в сотейник.
  2. Сюди ж додати апельсиновий сік, родзинки, цукор, воду, спеції, олія. Все поставити на плиту.
  3. На середньому вогні дати масі закипіти, постійно заважаючи. Після закипання зробити вогонь мінімальним і трохи уварити масу. Це займе хвилин п'ять. Кілька разів треба перешкодити.
  4. Перелити все в миску і дати охолонути протягом п'ятнадцяти хвилин.
  5. Далі додати сюди борошно, вбити яйце, всипати соду. Все перемішати.
  6. Горіхи порубати в дрібну крихту і викласти до решти інгредієнтів.
  7. Руками або ложками з отриманого тіста сформувати невеликі печива, які слід перекласти на деко з пекарської папером.
  8. Відправити в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
  9. Можна все тісто залити в невелику форму і випекти. Тільки після цього нарізати на квадратики або надати їм будь-яку іншу форму і подавати як печиво.

З сирно-ананасовій начинкою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
геркулесу 170 г
розпушувача 5 г
цукру 0,2 кг
соди 5 г
масла вершкового 0,2 кг
моркви 2 шт.
горіха грецького 170 г
імбиру меленого 2 г
горіха мускатного 2 г
борошна 0,5 кг
ванільного цукру 5 г
яєць 2 шт.
родзинок 170 г
вершкового сиру 0,2 кг
ананаса 30 г
ванільного екстракту 5 крапель
цукрової пудри 170 г
горіха волоського (для начинки) 70 г
масла вершкового (для начинки) 0,1 кг

Часу: 2 ч.

Калорій: 362.

Як приготувати:

  1. Масло збити з цукром, додати сюди ваніль і яйця, знову збити.
  2. Далі вмішати борошно сюди і всі спеції, а також розпушувач і соду.
  3. Дрібно натерти моркву, горіхи порубати в крихту. Обидва продукти додати в тісто, а потім ввести сюди родзинки і геркулес.
  4. Прибрати масу на півгодини в холодильник.
  5. Далі сформувати плоскі печива і відправити їх на деко. Випікати дванадцять хвилин, температура середня. Дати охолонути.
  6. Начинку приготувати з збитого вершкового сиру.
  7. Додати до нього масло, перемішати, потім ввести пудру і ванільний екстракт, знову перешкодити.
  8. Дрібно порізати ананас і додати до сиру.
  9. Дуже-дуже дрібно порізати горіхи і теж покласти в начинку.
  10. Одне печиво змастити отриманим кремом і зверху покласти друге печиво. Повторити, поки крем не закінчиться.
  11. Зберігати таке печиво слід в холодильнику в герметичній тарі, щоб сир на зіпсувався.

Корисні поради

Для печива підійдуть солодкі сорти моркви. Важливо не вибирати кормові сорти. Їх можна відрізнити за дуже великого розміру, а також зайвої жорсткості. Такі коренеплоди недостатньо солодкі і містять мало соку. Тому слід брати тільки невеликі кореневища, бажано без гички.

Борошно можна замінити цільнозерновий, щоб зробити печиво дієтичним і більш корисним. З цією ж метою часто додають трохи висівок. А для ситності можна додати дві жмені насіння гарбуза або соняшнику.

Хрустка скоринка і м'яке тісто всередині виділяють морквяне печиво серед іншої подібної випічки. Звичайно, його яскравий колір – один з головних плюсів цієї солодощі, адже виглядає так апетитно! Чудовий спосіб привчити дитину до дійсно корисним смакотою.

На відео — простий рецепт приготування смачного морквяного печива:

Що ще почитати: