Як приготувати яловичину на пару в мультиварці
Приголомшливо ніжна яловичина може бути такою різною! Її можна приготувати як просто в спеціях, так і з самими різними добавками: сиром, овочами, грибами. При готуванні на пару м'ясо виходить дієтичним, тому навіть ті, хто стежить за фігурою, зможуть побалувати себе цим смачним блюдом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лимонов - | 0,5 шт. |
спецій - | за смаком |
олії оливи - | 40 мл |
яловичини - | 1 кг |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо вимити і трохи відбити молотком. Для зручності можна розрізати на кілька частин. Якщо є прожилки, їх треба прибрати.
- Далі натерти м'ясо спеціями (без додавання солі, якщо хочеться дієтичного м'яса). Зверху полити олією і залишити маринуватися при кімнатній температурі дві години.
- У каструлю налити близько чотирьох склянок води і встановити кошик для варіння на пару.
- В неї покласти яловичину одним пластом.
- Закрити кришку і вибрати режим «Варка» або «Пар». Таймер встановити на сорок хвилин.
- Подавати краще за все з овочами.
Готуємо в мультиварці Редмонд
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичого філе | 0,2 кг |
гірчиці | 40 г |
спецій | за смаком |
Часу: 55 хв.
Калорій: 182.
Як приготувати:
- Помити м'ясо і нарізати його на шматочки поперек волокон, шириною приблизно 2 див.
- Кожен шматок натерти сумішшю гірчиці і спецій. Залишити на десять хвилин, щоб м'ясо трохи добре просочилося.
- Налити півтора літра води в каструлю і встановити контейнер для варіння на пару.
- Покласти стейки в один шар на контейнер.
- Закрити кришку і вибрати режим готування На пару». Час приготування встановити на сорок хвилин.
- Після сигналу мультиварки подавати з помідорами черрі.
Як приготувати яловичину з картоплею на пару
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичини | 0,5 кг |
лука | 2 шт. |
спецій | за смаком |
помідорів | 2 шт. |
картоплі | 1 кг |
моркви | 2 шт. |
Часу: 3 ч.
Калорій: 93.
Як приготувати:
- Яловичину промити, очистити її від прожилок і потім нарізати кубиками середнього розміру.
- Зняти шкірку з картоплі, моркви та цибулі. Картоплю порізати на часточки або кубики, за розміром можуть бути трохи більше кубиків м'яса.
- Моркву слід крупно натерти або нарізати тонкою соломкою.
- Дуже дрібно порубати цибулю.
- Обдати окропом помідори, стягнути з них шкірку і порізати на кубики. Плодоніжку не використовувати.
- Натерти спеціями м'ясо.
- У каструлю налити трохи води, зверху поставити кошик. На неї покласти м'ясо.
- Зверху викласти моркву і цибулю, далі картопля, а на самий верх – помідори. Приправити.
- Вибрати режим «Гасіння» з таймером на 2,5 години. Подавати зі свіжою зеленню.
Рецепт з помідорами і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
помідорів | 3 шт. |
яловичини | 6 стейків |
часнику | 2 зубці |
спецій | за смаком |
сметани | 120 мл |
твердого сиру | 150 г |
Часу: 40 хв.
Калорій: 172.
Як приготувати:
- Взяти фольгу і розрізати її на шість невеликих частин.
- На кожну частину покласти по стейку.
- Вимити помідори, видалити плодоніжки, порізати плоди кружечками.
- Сир нарізати тонкими пластинами.
- На кожен шматочок покласти кружок помідора, а зверху – скибочку сиру.
- Часник видавити через прес прямо в сметану, додати сюди спеції і отриманою сумішшю змастити «башточки».
- Закрити фольгу зверху. Отримані конверти покласти на контейнер для варіння на пару.
- У каструлю налити воду і встановити зверху контейнер. Закрити кришку.
- Вибрати режим «Варка на пару» і встановити таймер на двадцять п'ять хвилин. Після сигналу можна подавати до столу прямо в конвертах.
Ніжні парові котлети
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масла вершкового | 20 г |
хліба | 3 скибочки |
м'яса | 0,5 кг |
спецій | за смаком |
молока | 120 мл |
Часу: 35 хв.
Калорій: 198.
Як приготувати:
- М'ясо промити, порізати невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Для більш ніжних котлет масу можна перемолоти двічі.
- З хліба зрізати скоринку і замочити м'якоть на десять хвилин в молоці.
- Приправити м'ясо, додати сюди м'якоть (її потрібно віджати від молока), все перемішати.
- Вологими руками сформувати невеликі котлети.
- Налити в каструлю трохи води і встановити кошик для варіння на пару.
- Покласти на кошик котлети і закрити кришку.
- Вибрати режим «Готування на пару» і залишити блюдо готуватися на двадцять хвилин.
- Подавати з будь-яким гарніром.
Варіант приготування м'яса з рисом на пару
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лука | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
яловичини | 350 г |
довгого рису | 180 г |
олії соняшникової | 45 мл |
спецій | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 230.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і трохи відбити молотком, а потім порізати на шматочки невеликого розміру.
- Зняти лушпиння з цибулі і порізати плід дрібними кубиками.
- Перебрати рис і промити його проточною водою.
- Очищену моркву дрібно натерти.
- Налити масло в чашу мультиварки і вибрати режим «Смаження». Обсмажити в олії рис з морквою, потім витягнути.
- Вимити чашу і налити в неї воду, зверху поставити кошик.
- На кошик викласти рис, потім м'ясо, а потім обсмажену цибулю з морквою. Приправити. Закрити кришку.
- Вибрати режим готування на пару і поставити таймер на сорок хвилин. Після сигналу все перемішати і подавати до столу.
Соковита яловичина з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спецій | за смаком |
яловичої вирізки | 1 кг |
грибів | 0,5 кг |
Час: 2 год 10 хв.
Калорій: 136.
Як приготувати:
- Яловичину промити і прибрати всю вологу серветками.
- Гриби обсмажити на невеликій кількості олії, поки вся волога не випарується. Якщо вони великі, їх потрібно розрізати на кілька частин.
- Натерти м'ясо улюбленими спеціями і сіллю з усіх боків.
- Помістити яловичину в рукав для запікання. Зверху на м'ясо покласти гриби, зовсім небагато потрібно приправити. Затягнути рукав.
- Налити півтора літра води в каструлю, зверху встановити контейнер з отворами.
- На контейнер покласти рукав з яловичиною.
- Закрити кришкою каструлю і вибрати режим «Пар». Час – дві години.
- Після сигналу витримати ще хвилин десять, потім відкривати кришку. Отриманий соус з рукава можна злити в соусник і подавати разом з м'ясом і грибами окремо.
Правила приготування
Щоб блюдо було дієтичним, необхідно правильно вибрати м'ясо. Найкращим чином підійде вирізка, край або нирковий шматок. Вони найменш жирні. Якщо ж хочеться отримати дійсно соковите блюдо, не піклуючись про калорійності, то можна брати і інші частини, у тому числі і на кістки. В такому випадку м'ясо буде готуватися довше.
Для того щоб яловичина вийшла особливо смачною, її бажано попередньо замаринувати години на чотири. Можна просто в спеціях, можна в різних рослинних оліях, можна в соку лимона або у вині. А ось оцет використовувати не варто, так як він зробить м'ясо жорсткіше.
Як приготувати яловичину в мультиварці, дивіться на відео нижче:
Приготування яловичини на пару не забирає багато часу, тим більше мультиварка легко замінює складну конструкцію для водяній лазні. Приємного апетиту!