03 апрель 2019 2 078

Як приготувати яловичину на пару в мультиварці

Приголомшливо ніжна яловичина може бути такою різною! Її можна приготувати як просто в спеціях, так і з самими різними добавками: сиром, овочами, грибами. При готуванні на пару м'ясо виходить дієтичним, тому навіть ті, хто стежить за фігурою, зможуть побалувати себе цим смачним блюдом.

Приготування яловичини на пару в мультиварці
Інгредієнти Кількість
лимонов - 0,5 шт.
спецій - за смаком
олії оливи - 40 мл
яловичини - 1 кг
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і трохи відбити молотком. Для зручності можна розрізати на кілька частин. Якщо є прожилки, їх треба прибрати.
  2. Далі натерти м'ясо спеціями (без додавання солі, якщо хочеться дієтичного м'яса). Зверху полити олією і залишити маринуватися при кімнатній температурі дві години.
  3. У каструлю налити близько чотирьох склянок води і встановити кошик для варіння на пару.
  4. В неї покласти яловичину одним пластом.
  5. Закрити кришку і вибрати режим «Варка» або «Пар». Таймер встановити на сорок хвилин.
  6. Подавати краще за все з овочами.

Готуємо в мультиварці Редмонд

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичого філе 0,2 кг
гірчиці 40 г
спецій за смаком

Часу: 55 хв.

Калорій: 182.

Як приготувати:

  1. Помити м'ясо і нарізати його на шматочки поперек волокон, шириною приблизно 2 див.
  2. Кожен шматок натерти сумішшю гірчиці і спецій. Залишити на десять хвилин, щоб м'ясо трохи добре просочилося.
  3. Налити півтора літра води в каструлю і встановити контейнер для варіння на пару.
  4. Покласти стейки в один шар на контейнер.
  5. Закрити кришку і вибрати режим готування На пару». Час приготування встановити на сорок хвилин.
  6. Після сигналу мультиварки подавати з помідорами черрі.

Як приготувати яловичину з картоплею на пару

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичини 0,5 кг
лука 2 шт.
спецій за смаком
помідорів 2 шт.
картоплі 1 кг
моркви 2 шт.

Часу: 3 ч.

Калорій: 93.

Як приготувати:

  1. Яловичину промити, очистити її від прожилок і потім нарізати кубиками середнього розміру.
  2. Зняти шкірку з картоплі, моркви та цибулі. Картоплю порізати на часточки або кубики, за розміром можуть бути трохи більше кубиків м'яса.
  3. Моркву слід крупно натерти або нарізати тонкою соломкою.
  4. Дуже дрібно порубати цибулю.
  5. Обдати окропом помідори, стягнути з них шкірку і порізати на кубики. Плодоніжку не використовувати.
  6. Натерти спеціями м'ясо.
  7. У каструлю налити трохи води, зверху поставити кошик. На неї покласти м'ясо.
  8. Зверху викласти моркву і цибулю, далі картопля, а на самий верх – помідори. Приправити.
  9. Вибрати режим «Гасіння» з таймером на 2,5 години. Подавати зі свіжою зеленню.

Рецепт з помідорами і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідорів 3 шт.
яловичини 6 стейків
часнику 2 зубці
спецій за смаком
сметани 120 мл
твердого сиру 150 г

Часу: 40 хв.

Калорій: 172.

Як приготувати:

  1. Взяти фольгу і розрізати її на шість невеликих частин.
  2. На кожну частину покласти по стейку.
  3. Вимити помідори, видалити плодоніжки, порізати плоди кружечками.
  4. Сир нарізати тонкими пластинами.
  5. На кожен шматочок покласти кружок помідора, а зверху – скибочку сиру.
  6. Часник видавити через прес прямо в сметану, додати сюди спеції і отриманою сумішшю змастити «башточки».
  7. Закрити фольгу зверху. Отримані конверти покласти на контейнер для варіння на пару.
  8. У каструлю налити воду і встановити зверху контейнер. Закрити кришку.
  9. Вибрати режим «Варка на пару» і встановити таймер на двадцять п'ять хвилин. Після сигналу можна подавати до столу прямо в конвертах.

Ніжні парові котлети

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 20 г
хліба 3 скибочки
м'яса 0,5 кг
спецій за смаком
молока 120 мл

Часу: 35 хв.

Калорій: 198.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, порізати невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Для більш ніжних котлет масу можна перемолоти двічі.
  2. З хліба зрізати скоринку і замочити м'якоть на десять хвилин в молоці.
  3. Приправити м'ясо, додати сюди м'якоть (її потрібно віджати від молока), все перемішати.
  4. Вологими руками сформувати невеликі котлети.
  5. Налити в каструлю трохи води і встановити кошик для варіння на пару.
  6. Покласти на кошик котлети і закрити кришку.
  7. Вибрати режим «Готування на пару» і залишити блюдо готуватися на двадцять хвилин.
  8. Подавати з будь-яким гарніром.

Варіант приготування м'яса з рисом на пару

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лука 1 шт.
моркви 1 шт.
яловичини 350 г
довгого рису 180 г
олії соняшникової 45 мл
спецій за смаком

Часу: 50 хв.

Калорій: 230.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і трохи відбити молотком, а потім порізати на шматочки невеликого розміру.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і порізати плід дрібними кубиками.
  3. Перебрати рис і промити його проточною водою.
  4. Очищену моркву дрібно натерти.
  5. Налити масло в чашу мультиварки і вибрати режим «Смаження». Обсмажити в олії рис з морквою, потім витягнути.
  6. Вимити чашу і налити в неї воду, зверху поставити кошик.
  7. На кошик викласти рис, потім м'ясо, а потім обсмажену цибулю з морквою. Приправити. Закрити кришку.
  8. Вибрати режим готування на пару і поставити таймер на сорок хвилин. Після сигналу все перемішати і подавати до столу.

Соковита яловичина з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
яловичої вирізки 1 кг
грибів 0,5 кг

Час: 2 год 10 хв.

Калорій: 136.

Як приготувати:

  1. Яловичину промити і прибрати всю вологу серветками.
  2. Гриби обсмажити на невеликій кількості олії, поки вся волога не випарується. Якщо вони великі, їх потрібно розрізати на кілька частин.
  3. Натерти м'ясо улюбленими спеціями і сіллю з усіх боків.
  4. Помістити яловичину в рукав для запікання. Зверху на м'ясо покласти гриби, зовсім небагато потрібно приправити. Затягнути рукав.
  5. Налити півтора літра води в каструлю, зверху встановити контейнер з отворами.
  6. На контейнер покласти рукав з яловичиною.
  7. Закрити кришкою каструлю і вибрати режим «Пар». Час – дві години.
  8. Після сигналу витримати ще хвилин десять, потім відкривати кришку. Отриманий соус з рукава можна злити в соусник і подавати разом з м'ясом і грибами окремо.

Правила приготування

Щоб блюдо було дієтичним, необхідно правильно вибрати м'ясо. Найкращим чином підійде вирізка, край або нирковий шматок. Вони найменш жирні. Якщо ж хочеться отримати дійсно соковите блюдо, не піклуючись про калорійності, то можна брати і інші частини, у тому числі і на кістки. В такому випадку м'ясо буде готуватися довше.

З спецій можна віддати перевагу куркумі, різних перців, паприці, каррі, сухий гірчиці, кориандру, пряний трав. Якщо запікається цілий шматок, то можна зробити на ньому невеликі надрізи, які теж потрібно натерти приправами.

Для того щоб яловичина вийшла особливо смачною, її бажано попередньо замаринувати години на чотири. Можна просто в спеціях, можна в різних рослинних оліях, можна в соку лимона або у вині. А ось оцет використовувати не варто, так як він зробить м'ясо жорсткіше.

Як приготувати яловичину в мультиварці, дивіться на відео нижче:

Приготування яловичини на пару не забирає багато часу, тим більше мультиварка легко замінює складну конструкцію для водяній лазні. Приємного апетиту!

Що ще почитати: