Як приготувати яловичину на пару в мультиварці
Приголомшливо ніжна яловичина може бути такою різною! Її можна приготувати як просто в спеціях, так і з самими різними добавками: сиром, овочами, грибами. При готуванні на пару м'ясо виходить дієтичним, тому навіть ті, хто стежить за фігурою, зможуть побалувати себе цим смачним блюдом.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| лимонов - | 0,5 шт. | 
| спецій - | за смаком | 
| олії оливи - | 40 мл | 
| яловичини - | 1 кг | 
| Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо вимити і трохи відбити молотком. Для зручності можна розрізати на кілька частин. Якщо є прожилки, їх треба прибрати.

 - Далі натерти м'ясо спеціями (без додавання солі, якщо хочеться дієтичного м'яса). Зверху полити олією і залишити маринуватися при кімнатній температурі дві години.

 - У каструлю налити близько чотирьох склянок води і встановити кошик для варіння на пару.
 - В неї покласти яловичину одним пластом.

 - Закрити кришку і вибрати режим «Варка» або «Пар». Таймер встановити на сорок хвилин.

 - Подавати краще за все з овочами.
 
Готуємо в мультиварці Редмонд
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яловичого філе | 0,2 кг | 
| гірчиці | 40 г | 
| спецій | за смаком | 
Часу: 55 хв.
Калорій: 182.
Як приготувати:
- Помити м'ясо і нарізати його на шматочки поперек волокон, шириною приблизно 2 див.
 - Кожен шматок натерти сумішшю гірчиці і спецій. Залишити на десять хвилин, щоб м'ясо трохи добре просочилося.
 - Налити півтора літра води в каструлю і встановити контейнер для варіння на пару.
 - Покласти стейки в один шар на контейнер.
 - Закрити кришку і вибрати режим готування На пару». Час приготування встановити на сорок хвилин.
 - Після сигналу мультиварки подавати з помідорами черрі.
 
Як приготувати яловичину з картоплею на пару
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яловичини | 0,5 кг | 
| лука | 2 шт. | 
| спецій | за смаком | 
| помідорів | 2 шт. | 
| картоплі | 1 кг | 
| моркви | 2 шт. | 
Часу: 3 ч.
Калорій: 93.
Як приготувати:
- Яловичину промити, очистити її від прожилок і потім нарізати кубиками середнього розміру.
 - Зняти шкірку з картоплі, моркви та цибулі. Картоплю порізати на часточки або кубики, за розміром можуть бути трохи більше кубиків м'яса.
 - Моркву слід крупно натерти або нарізати тонкою соломкою.
 - Дуже дрібно порубати цибулю.
 - Обдати окропом помідори, стягнути з них шкірку і порізати на кубики. Плодоніжку не використовувати.
 - Натерти спеціями м'ясо.
 - У каструлю налити трохи води, зверху поставити кошик. На неї покласти м'ясо.
 - Зверху викласти моркву і цибулю, далі картопля, а на самий верх – помідори. Приправити.
 - Вибрати режим «Гасіння» з таймером на 2,5 години. Подавати зі свіжою зеленню.
 
Рецепт з помідорами і сиром
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| помідорів | 3 шт. | 
| яловичини | 6 стейків | 
| часнику | 2 зубці | 
| спецій | за смаком | 
| сметани | 120 мл | 
| твердого сиру | 150 г | 
Часу: 40 хв.
Калорій: 172.
Як приготувати:
- Взяти фольгу і розрізати її на шість невеликих частин.
 - На кожну частину покласти по стейку.
 - Вимити помідори, видалити плодоніжки, порізати плоди кружечками.
 - Сир нарізати тонкими пластинами.
 - На кожен шматочок покласти кружок помідора, а зверху – скибочку сиру.
 - Часник видавити через прес прямо в сметану, додати сюди спеції і отриманою сумішшю змастити «башточки».
 - Закрити фольгу зверху. Отримані конверти покласти на контейнер для варіння на пару.
 - У каструлю налити воду і встановити зверху контейнер. Закрити кришку.
 - Вибрати режим «Варка на пару» і встановити таймер на двадцять п'ять хвилин. Після сигналу можна подавати до столу прямо в конвертах.
 
Ніжні парові котлети
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| масла вершкового | 20 г | 
| хліба | 3 скибочки | 
| м'яса | 0,5 кг | 
| спецій | за смаком | 
| молока | 120 мл | 
Часу: 35 хв.
Калорій: 198.
Як приготувати:
- М'ясо промити, порізати невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Для більш ніжних котлет масу можна перемолоти двічі.
 - З хліба зрізати скоринку і замочити м'якоть на десять хвилин в молоці.
 - Приправити м'ясо, додати сюди м'якоть (її потрібно віджати від молока), все перемішати.
 - Вологими руками сформувати невеликі котлети.
 - Налити в каструлю трохи води і встановити кошик для варіння на пару.
 - Покласти на кошик котлети і закрити кришку.
 - Вибрати режим «Готування на пару» і залишити блюдо готуватися на двадцять хвилин.
 - Подавати з будь-яким гарніром.
 
Варіант приготування м'яса з рисом на пару
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| лука | 1 шт. | 
| моркви | 1 шт. | 
| яловичини | 350 г | 
| довгого рису | 180 г | 
| олії соняшникової | 45 мл | 
| спецій | за смаком | 
Часу: 50 хв.
Калорій: 230.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і трохи відбити молотком, а потім порізати на шматочки невеликого розміру.
 - Зняти лушпиння з цибулі і порізати плід дрібними кубиками.
 - Перебрати рис і промити його проточною водою.
 - Очищену моркву дрібно натерти.
 - Налити масло в чашу мультиварки і вибрати режим «Смаження». Обсмажити в олії рис з морквою, потім витягнути.
 - Вимити чашу і налити в неї воду, зверху поставити кошик.
 - На кошик викласти рис, потім м'ясо, а потім обсмажену цибулю з морквою. Приправити. Закрити кришку.
 - Вибрати режим готування на пару і поставити таймер на сорок хвилин. Після сигналу все перемішати і подавати до столу.
 
Соковита яловичина з грибами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| спецій | за смаком | 
| яловичої вирізки | 1 кг | 
| грибів | 0,5 кг | 
Час: 2 год 10 хв.
Калорій: 136.
Як приготувати:
- Яловичину промити і прибрати всю вологу серветками.
 - Гриби обсмажити на невеликій кількості олії, поки вся волога не випарується. Якщо вони великі, їх потрібно розрізати на кілька частин.
 - Натерти м'ясо улюбленими спеціями і сіллю з усіх боків.
 - Помістити яловичину в рукав для запікання. Зверху на м'ясо покласти гриби, зовсім небагато потрібно приправити. Затягнути рукав.
 - Налити півтора літра води в каструлю, зверху встановити контейнер з отворами.
 - На контейнер покласти рукав з яловичиною.
 - Закрити кришкою каструлю і вибрати режим «Пар». Час – дві години.
 - Після сигналу витримати ще хвилин десять, потім відкривати кришку. Отриманий соус з рукава можна злити в соусник і подавати разом з м'ясом і грибами окремо.
 
Правила приготування
Щоб блюдо було дієтичним, необхідно правильно вибрати м'ясо. Найкращим чином підійде вирізка, край або нирковий шматок. Вони найменш жирні. Якщо ж хочеться отримати дійсно соковите блюдо, не піклуючись про калорійності, то можна брати і інші частини, у тому числі і на кістки. В такому випадку м'ясо буде готуватися довше.
Для того щоб яловичина вийшла особливо смачною, її бажано попередньо замаринувати години на чотири. Можна просто в спеціях, можна в різних рослинних оліях, можна в соку лимона або у вині. А ось оцет використовувати не варто, так як він зробить м'ясо жорсткіше.
Як приготувати яловичину в мультиварці, дивіться на відео нижче:
Приготування яловичини на пару не забирає багато часу, тим більше мультиварка легко замінює складну конструкцію для водяній лазні. Приємного апетиту!












