Як приготувати смажені котлети в мультиварці
Всі ж люблять котлети? Смачні, соковиті, ароматні, рум'яні. Саме тому сьогодні ми готуємо багато різних варіантів: з курки, яловичини, індички, риби, овочів. Приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кріп - | 10 г |
курячий фарш - | 0,5 кг |
рослинна олія - | 70 мл |
панірувальні сухарі - | 30 г |
сир - | 120 г |
сіль - | за смаком |
вершкове масло - | 50 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 306 Ккал |
Як приготувати:
- Масло заздалегідь дістати і покласти на тарілку, нехай нагрівається.
- Сир натерти на дрібній тертці в глибоку миску.
- Кріп промити в воді, дрібно покришити, змішати з сиром, м'яким маслом.
- Додати сіль і перемішати.
- З отриманої маси скачати кульки і викласти їх на обробну дошку.
- Прибрати в морозильну камеру на п'ять хвилин.
- В цей час фарш посолити.
- Сформувати з неї кульки, потім коржі.
- У центр помістити кульку з сиру і згорнути.
- Обваляти майбутні котлети в сухарях.
- У чашу мультиварки налити олію і викласти котлети.
- Готувати в режимі смаження всього тридцять хвилин.
- За десять хвилин до кінця приготування котлети перевернути.
Котлети з свинини з яйцем, смажені в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
сухарі для панірування | 40 г |
цибуля | 2 головки |
петрушка | 20 г |
сіль | за смаком |
свинина | 0,6 кг |
яйця | 7 шт. |
гірчиця | 15 г |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 25 мл |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 208 калорій.
Як приготувати:
- П'ять яєць помістити в сотейник, налити воду і прибрати їх на плиту.
- Варити до повної готовності, потім остудити і почистити.
- Цибулю дрібно посікти з допомогою ножа.
- З часнику стягнути лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
- Петрушку помити, дрібно порубати гострим ножем.
- В мультиварці нагріти масло, всипати цибулю і часник, обсмажити до м'якості.
- М'який цибулю з часником з'єднати з фаршем і спеціями.
- Готову масу розділити на п'ять частин і кожну перетворити в коржик.
- У невелику ємність всипати сухарі, у сусідній змішати яйця, що залишилися з гірчицею.
- У кожну корж помістити яйце, зробити кульки.
- Обваляти кожен кульку спочатку в сухарях, потім в яйцях і знову в сухарях.
- У сковороду налити ще масла і обсмажити котлети з яйцями до рум'яної скоринки.
- Потім під кришкою готувати їх в режимі гасіння ще двадцять хвилин.
Яловичі биточки в мультиварці Редмонд
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
цибуля | 2 головки |
яловичий фарш | 1 кг |
сіль | за смаком |
яйця | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 180 калорій.
Як приготувати:
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
- Змішати його з фаршем, сирими яйцями.
- Часник почистити і пропустити через тисняву до решти інгредієнтів.
- Додати туди сіль і перець, перемішати і відбити.
- У каструлю налити олію, нехай прогрівається.
- Мокрими руками сформувати котлети і помістити їх у чашу.
- Смажити по п'ятнадцять хвилин з кожного боку до готовності. Кришку при цьому краще закривати.
Рецепт приготування з риби
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 15 мл |
білий хліб | 1 скибочка |
картопля | 1 шт. |
зелень | 15 г |
сіль | за смаком |
чорний перець мелений | за смаком |
яйце | 1 шт. |
червона риба | 400 г |
цибуля | 1 головка |
сметана | 15 мл |
вівсяні пластівці | 80 г |
борошно | 30 г |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 139 калорій.
Як приготувати:
- Філе риби заздалегідь дістати з морозильної камери. Для цього помістити його в сито або друшляк і розташувати над мискою.
- Прибрати в холодильник, щоб розморожування було поступовим.
- Коли буде готове філе, порізати його кубиками і пропустити через м'ясорубку. Можна скористатися блендером з тією ж метою.
- Цибулю почистити і дрібно порубати.
- Зелень вимити і покришити гострим ножем.
- З хліба прибрати скоринки і розділити його на дрібні шматочки.
- Залити водою і дати набрякнути.
- Через деякий час віджати його, змішати з рибою, цибулею і зеленню.
- Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити блендером.
- Отриману масу додати до фаршу і все перемішати.
- Всипати вівсяні пластівці, ввести сметану і яйце.
- Фарш посолити, приправити чорним перцем і поєднати все.
- У каструлю налити олію і викласти в нього котлети, сформовані мокрими руками.
- В режимі випічки смажити по десять хвилин з кожного боку.
- Потім залишити їх ще в режимі підігріву. Десяти хвилин буде достатньо.
Як посмажити котлети з індички
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
панірувальні сухарі | 60 г |
сало | 250 г |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 30 мл |
індичка | 650 г |
сіль | за смаком |
цибуля | 1 головка |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 279 калорій.
Як приготувати:
- Філе промити в холодній воді, зрізати всі прожилки.
- Обсушити і нарізати кубиками.
- З сала зрізати шкірку і теж подрібнити його.
- Пропустити м'ясо з салом через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Маса повинна стати максимально однорідною, так що якщо ви використовуєте м'ясорубку, то краще прокрутити компоненти два рази.
- Часник почистити, нарізати пластинками.
- Із зняти лушпиння цибулі, нарізати пір'ям.
- Змішати з часником і обидва компоненти пропустити через м'ясорубку або скористатися блендером.
- Отриману масу з'єднати з індичкою і салом, додати сіль і перець.
- Мокрими руками сформувати з фаршу котлети, обваляти в сухарях.
- Розігріти в мультиварці масло і обсмажувати котлети в режимі смаження п'ятнадцять хвилин.
Як смачно посмажити котлети з індички, дивіться у відео-рецепті:
Рецепт з м'яса і овочів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 30 г |
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
гарбуз | 0,1 кг |
яловичина | 300 г |
яйце | 1 шт. |
морква | 1 шт. |
борошно | 40 г |
свинина | 0,2 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
кабачок | 1 шт. |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 94 калорії.
Як приготувати:
- Обидва види м'яса прополоскати у проточній воді.
- Зрізати жир і нарізати свинину з яловичиною на кубики.
- Отриману м'ясну масу пропустити через м'ясорубку.
- З моркви зрізати шкірку, порізати коренеплід або натерти.
- З лука видалити лушпиння, вимити й подрібнити.
- Гарбуз теж помити, очистити і натерти.
- Кабачок помити, зрізати хвостики і шкірку.
- М'якоть подрібнити за допомогою терки.
- Додати кабачок, гарбуз, цибуля і морква на фарш.
- Кріп подрібнити, вимивши проточною водою.
- Всипати до фаршу разом зі спеціями і сирим яйцем.
- Вимісити масу і відбити.
- Вологими руками сформувати котлети і обваляти їх у борошні.
- Викласти в чашу мультиварки, прогріту з маслом.
- В режимі смаження готувати котлети 35-40 хвилин до готовності.
Смачний шніцель зі свинини в духовці — рецепт приготування.
Здивуйте сім'ю, приготуйте ескалоп з індички на сковороді.
Дізнайтеся, як приготувати курячі оладки з фаршу.
Смажимо котлети з овочів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мускатний горіх | за смаком |
цибуля | 2 головки |
картопля | 1 шт. |
часник | 2 шматочка |
чорний перець мелений | за смаком |
молоко | 0,1 л |
сухий базилік | 5 г |
баклажан | 1 шт. |
сіль | за смаком |
масло оливи | 40 мл |
яйця | 2 шт. |
сметана | 40 мл |
білий хліб | 50 г |
кукурудзяна мука | 60 г |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 128 калорій.
Як приготувати:
- Баклажан вимити, зрізати хвостик і нарізати плід дрібно.
- Посипати сіллю і дати настоятися двадцять хвилин.
- Потім висипати на друшляк і промити проточною водою, дати стекти.
- Далі баклажани пропустити через м'ясорубку.
- Картоплю почистити, промити, подрібнити і прокрутити на м'ясорубці.
- Хліб подрібнити, залити молоком на кілька хвилин.
- Часник і цибулю почистити, подрібнити.
- Пропустити через м'ясорубку хліб разом з часником і цибулею.
- Змішати масу з картопляної і баклажанної.
- Додати яйця, сіль, перець, мускатний горіх, базилік і кукурудзяну муку.
- Вимісити масу до однорідності, сформувати котлети.
- У чашу налити масло і обсмажити на ньому котлети в режимі смаження по п'ять хвилин з кожного боку, потім влити сметану.
- Посолити і готувати ще чверть години в режимі гасіння.
- Після цього залишити в режимі підігріву ще на десять хвилин.
Корисні поради
Не бійтеся зелені Обов'язково використовуйте її у своєму фарші. Вибирайте саму ароматну і яскраву! Крім зелені, беріть спеції, прянощі і різні добавки на зразок томатів, солодкого перцю, грибів і ін
Як приготувати смажені котлети в мультиварці, дивіться на відео нижче:
Котлети в мультиварці – відмінна ідея для тих, у кого не вистачає часу на готування, але смачно їсти все одно хочеться. Домашня помічниця зможе зробити все для вас. Підготуйте гарнір, поки вона працює, і можете сідати вечеряти. Приємного апетиту!