20 май 2019 1 500

Як приготувати котлети з сиром в духовці

Апетитні котлети – улюблене блюдо і дітей, і дорослих. І якщо класична подача з картопляним пюре і солоним огірком набридла, то не варто впадати у відчай! Наші рецепти приготування з сиром – це нове дихання для вже знайомих і смачних котлет.

Курячі котлети з сиром в духовці
Інгредієнти Кількість
фаршу курячого - 0,5 кг
сиру - 0,1 кг
яйце - 1 шт.
сухарів панірувальних - 50 г
батона - 0,1 кг
спецій - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Курка – дієтичне м'ясо, тому таке блюдо можна навіть тим, хто стежить за своєю фігурою.

Як приготувати:

  1. У невеликій кількості води потрібно замочити скибочки батона. На це піде не більше п'яти хвилин.
  2. Після цього хліб віджати руками і помістити в миску, сюди ж вбити яйце.
  3. Додати фарш і приправити, руками все добре вимішати.
  4. Дрібно натерти сир і додати до м'ясної маси, знову перешкодити.
  5. Вологими руками сформувати невеликі котлети, які потім потрібно вивозити в сухарях.
  6. Перекласти кульки на деко і потім відправити на вже гарячу духовку на середній температурі приблизно на двадцять п'ять хвилин. Чим більше кулька, тим довше він буде запікатися.
Порада: для хрусткої скоринки можна спочатку обсмажити котлети, а потім довести до готовності в духовці. Тоді запікати потрібно буде всього близько п'ятнадцяти хвилин.

Котлети з грибами і сиром в духовці

Гриби надають блюду свій аромат і свою ніжність, тому і котлети виходять дуже м'якими.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
шампіньйонів 160 р
фаршу домашнього 0,5 кг
олії соняшникової 25 мл
сиру 140 г
цибулин 2 шт.
сметани 60 мл
петрушки 10 г
батона 2 скибочки
спецій за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 211 ккал

Як приготувати:

  1. Дрібно нашаткувати очищені цибулини. Так само потрібно і часник порубати без лушпиння.
  2. Сир натерти.
  3. Гриби очистити від сміття і потім порізати їх слайсами.
  4. Нашаткувати вимиту петрушку.
  5. Розігріти в сковороді олію і в ньому протягом трьох хвилин обсмажити часник з цибулею.
  6. Половину обсмаженого маси потрібно відкласти в окрему миску.
  7. До решти маси додати шампіньйони і продовжити готувати ще хвилин вісім. Приправити.
  8. Розкришити батон і замочити його або у молоці чи у воді, зовсім небагато.
  9. Додати м'який батон до фаршу, сюди ж вмішати продукти зі сковороди, додати зелень і приправи. Отриману масу відбити про плоску поверхню.
  10. Сформувати котлети, які потім потрібно на сильному вогні в тій же сковороді обсмажити до утворення скоринки.
  11. Після цього перекласти їх у вогнетривку форму. Змастити сметаною і розподілити зверху відкладену цибульну масу, присипати сиром і запікати ще близько двадцяти хвилин.

Порада: можна окремо обсмажити гриби (без цибулі) до сильної скоринки. Тоді вони будуть відчуватися сильніше в готовому блюді.

Приготування з помідором і сиром

Досить простий і швидкий варіант приготування оригінальних котлет з ароматом томатів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свинячого фаршу 0,2 кг
сиру 0,1 кг
фаршу яловичого 0,3 кг
батона 0,1 кг
кетчупу 30 г
часнику 2 зубці
помідорів 1 шт.
молока 0,1 л
спецій за смаком
яєць 2 шт.
цибулин 1 шт.
майонезу 60 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 208 ккал

Як приготувати:

  1. З хліба прибрати всі скоринки, залити їх молоком. Трохи прим'яти, щоб м'якоть краще увібрала в себе рідину.
  2. У великій мисці змішайте обидва види фаршу з тертим часником, яйцями, вимоченим і віджатим хлібом, спеціями.
  3. На деко або у форму постелити промаслений пергамент.
  4. М'ясну масу поділити на однакові плоскі кульки, які слід перекласти на пергамент на невеликій відстані один від одного.
  5. Маленьку цибулину порізати тонкими кільцями. Знадобиться по одному кільцю на котлету.
  6. Котлети зверху змастити кетчупом.
  7. Зверху покласти цибулю і нанести на них майонез.
  8. На таку ж кількість кілець потрібно порізати і помідор, не використовуючи плодоніжку. Покласти кільця зверху.
  9. Помідор теж потрібно змастити майонезом.
  10. Порізати сир на скибочки, помістити їх поверх помідора.
  11. Запікати потрібно не менше півгодини на середньому вогні.

Порада: такі котлети можна подавати не тільки з гарніром, але і в булочці, тим самим приготувавши бургери. Потрібно буде додати лише листя салату.

Як приготувати рубані котлети з індички

Соковита індичка разом з сиром – це приголомшливе поєднання як для буденного, так і для святкового вечері.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 10 г
спецій за смаком
молока 0,2 л
яйця 1 шт.
твердого сиру 0,1 кг
індичого філе 0,6 кг
цибулин 1 шт.
батона 0,5 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 ккал

Як приготувати:

  1. Половину цілого батона розламати на шматочки і потім замочити їх все в склянці молока.
  2. Крупно порізати індиче філе. Таким же чином покришити і цибулину без лушпиння.
  3. Обидва продукту потрібно перемолоти в м'ясорубці. Якщо зробити це двічі, котлети вийде ніжніше.
  4. До отриманої маси вбити яйце. Віджати руками шматки батона і теж додати їх сюди. Приправити і перемішати.
  5. Змастити лист пергаменту вершковим маслом і застелити його на деко.
  6. З м'ясної суміші сформувати котлети і викласти їх на пергамент.
  7. Запікати їх у вже гарячій духовці близько півгодини, вогонь середній.
  8. Сир в цей час натерти.
  9. Витягнути майже готові котлети, присипати їх сиром і потім довести до готовності протягом п'яти хвилин в духовці, але вже при температурі 200 градусів.

Порада: для гарного кольору можна використовувати трохи каррі або куркуми.

М'ясні «Гнізда»

Такі котлети мають багату начинку і виглядають дуже цікаво.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
молока 180 мл
свинячого фаршу 0,8 кг
твердого сиру 150 г
яєць 2 шт.
хліба 70 г
цибулин 1 шт.
сметани 0,2 кг
кропу за смаком
фаршу курячого 0,3 кг
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 ккал

Як приготувати:

  1. Змішати обидва види фаршу.
  2. Порубати дрібно цибулю і вмішати його до м'яса.
  3. Хліб замочити на кілька хвилин в молоці (в 100 г), потім віджати руками і викласти до решти інгредієнтів. Молоко, що залишилося теж додати.
  4. З отриманої суміші потрібно спочатку зліпити кульки, а потім зробити в них поглиблення, щоб було схоже на гніздо. Перекласти на деко з маслом.
  5. Тертий сир змішати зі сметаною, а також з яйцями і рубаним кропом. Цю суміш розподілити по виїмках в кульках.
  6. При 200 градусах страву потрібно запікати близько двадцяти п'яти хвилин, подавати в теплому вигляді.

Порада: щоб сир апетитно тягнувся, варто додати до твердого сорту трохи моцарелли. Можна в натертому вигляді, а можна невеликими кульками (по одному на кожне гніздо).

Рецепт смачних котлет з ананасом під сирною скоринкою

Солодкий смак підкреслює смак м'яса, і котлети – не виняток. При цьому рецепт не схожий на знаменитий «м'ясо по-французьки».

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ананасів консервованих 0,2 кг
помідорів 1 шт.
олії соняшникової 15 мл
фаршу м'ясного 0,3 кг
твердого сиру 0,1 кг
спецій за смаком
цибулин 1 шт.
яєць 1 шт.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 ккал

Як приготувати:

  1. Вбити до фаршу яйце і додати сюди подрібнену цибулю. Приправити і все вимішати. Якщо не подобається смак цибулі, його можна пюрировать. Тоді він додасть тільки соковитість.
  2. Сформувати з отриманої маси биточки з невеликим поглибленням зверху. Перекласти на деко, на якому є трохи рослинного масла.
  3. Ананаси з сиропу витягнути і порізати невеликими шматочками. Покласти в поглиблення. Можна і не робити поглиблення, а просто зверху поставити ціле кільце.
  4. Відправити в гарячу духовку хвилин на п'ятнадцять, температура середня. Потім витягти.
  5. Нарізати помідор кільцями, покласти по одній штуці поверх ананаса.
  6. Сир нашаткувати скибочками або натерти, помістити на помідор рівним шаром.
  7. Помістити в духовку ще хвилин на двадцять, температуру міняти не потрібно.

Порада: перед другим запіканням сир можна присипати сушеної зеленню або пряними травами для аромату.

Візьміть на замітку, як приготувати смачні домашні котлети на обід або вечерю. Всі варіанти обов'язково потрібно спробувати.

Тут ви дізнаєтеся, як правильно готувати котлети по-міністерськи.

Приготуйте соковиті котлети з скумбрії, рецепт яких ви можете подивитися тут.

Картопляний варіант

Цікава шапочка з картоплі і сиру зверху, а знизу – соковита котлета. Пальчики оближете!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 3 шт.
фаршу 0,3 кг
спецій за смаком
твердого сиру 0,1 кг
яєць 4 шт.
цибулин 2 шт.
соняшникової олії скільки знадобиться
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 ккал

Як приготувати:

  1. Перекласти в миску фарш разом зі спеціями. Перешкодити.
  2. Яйця відварити круто. Почистити і порізати дрібними кубиками або натерти.
  3. Натерти сир на будь тертці.
  4. Цибулину нашаткувати маленькими кубиками. Їх потрібно обсмажити на олії до м'якості.
  5. Картоплю почистити.
  6. Сформувати з фаршу тонкі котлети і перекласти їх на деко, застелене пергаментом.
  7. Зверху викласти обсмажену цибулю.
  8. Далі присипати зверху варені подрібнені яйця.
  9. Натерти картоплю і розкласти її поверх яєць рівним шаром.
  10. Кожну котлету рясно присипати сиром.
  11. Помістити в духовку на півгодини при 190 градусах, подавати з січеною зеленню.
Порада: для краси можна використовувати червоний мелений перець, який потрібно присипати на сир. Це можна зробити як до запікання, так і після.

Корисні поради

Якщо є час зробити фарш самостійно, для нього краще брати не сухі частини, наприклад курячу грудку. Для фаршу потрібна основа з невеликим вмістом жиру, тоді і котлети вийдуть в міру соковитими.

Подавати страву бажано разом зі свіжим салатом або дуже легким гарніром, щоб не навантажувати травну систему. Наприклад, підійде рис або проста тушкована капуста.

Незабутній смак сирно-м'ясних котлет надовго затримається в домашньому меню. Це ситно і дуже смачно!

Що ще почитати: