Смачні домашні котлети на обід або вечерю
Соковиті і ароматні домашні котлети миттєво пробуджують апетит навіть при одній думці про них. Але краще не мріяти, а готувати! Тим більше рецептів існує безліч.
Смачні домашні котлети з яловичини на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичини | 1 кг |
хліба | 0,2 кг |
цибулин | 2 шт. |
яєць | 1 шт. |
борошна | 160 р |
солі | 5 г |
олії соняшникової | 90 мл |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 225.
Як приготувати:
- Хліб без скоринок потрібно замочити в половині склянки води. Залишити на п'ять хвилин, щоб м'якуш розм'як.
- Дрібно порубати цибулини без лушпиння. Можна взяти і три штуки, якщо подобається.
- М'ясо пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою. Потрібно, щоб невелика частина шматочка була з жиру, інакше страва вийде дуже сухим.
- Додати до фаршу яйце, а також віджатий м'якуш, який потрібно розібрати на шматочки поменше.
- Всі приправити і посолити, потім вручну вимішати.
- Перекласти м'ясну суміш на стіл і гарненько відбити її, щоб вона стала однорідною і трималася одним шматком. Потрібно вибити зсередини весь повітря.
- Залишити на п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі, щоб м'ясо ввібрало в себе аромат спецій.
- Вологими руками розділити фарш на рівні невеликі частини, з яких потрібно скачати кульки і приплюснути їх. З усіх боків обваляти в борошні, струсити надлишки.
- Масло розігріти в сковороді і перекласти сюди котлети.
- Смажити по п'ять хвилин з кожного боку, потім накрити кришкою і готувати ще три хвилини.
- Подавати з будь-яким гарніром гарячими.
Котлети з свинини в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 2 шт. |
свинячого фаршу | 0,9 кг |
цибулин | 1 шт. |
спецій | за смаком |
яєць | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 55 хвилин.
Скільки калорій – 211.
Як приготувати:
- Фарш для додаткової ніжності краще ще раз перемолоти в блендері або м'ясорубці.
- Зняти шкірку з картоплі, помити плоди, дуже дрібно натерти їх.
- Очищений цибулю теж натерти або просто дрібно порубати. Можна подрібнити його заглибним блендером, але тоді чашу потрібно акуратно накрити рушником, щоб сильно не плакати.
- Обидва подрібненого коренеплоду додати до м'яса і перешкодити.
- Вбити сюди ж яйце і додати спеції, ще раз перемішати і трохи відбити, можна в руках або миску.
- На руки нанести трохи соняшникової олії і потім сформувати з м'ясної маси кульки, які слід перемістити у форму для запікання або на деко.
- Поставити в духовку при середній температурі хвилин на сорок.
- За цей час потрібно поливати соком, що виділився котлети кілька разів, потім можна відразу подавати до столу.
Рецепт з свинини та яловичини з болгарським перцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелені | 1 пучок |
фарш свино-яловичого | 0,5 кг |
спецій | за смаком |
червоних цибулин | 1 шт. |
болгарських перців | 1 шт. |
олії соняшникової | 60 мл |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 251.
Як приготувати:
- Вимити перець, витягнути його насіннєву коробочку, порізати м'якоть дрібними кубиками.
- Очистити цибулю від лушпиння і подрібнити його таким же чином.
- Обполоснути зелень під водою, прибрати вологу, дрібно нашаткувати листя. Можна використовувати петрушку, кінзу, кріп, базилік.
- Всі ці три компоненти з'єднати з фаршем, приправити, якісно вимішати.
- Змочити руки і з отриманої м'ясної маси скачати невеликі кульки. У процесі скочування кожен кульку потрібно відбити в руках, щоб текстура стала гладкою, а все повітря вийшов. Це допоможе котлет не розвалюватися під час обсмажування.
- На розпеченій олії обсмажити отримані кульки. На обидві сторони піде близько семи хвилин, після чого можна відразу подавати.
Як приготувати з риби в домашніх умовах
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелені | 50 г |
моркви | 0,1 кг |
лука | 150 г |
філе рибного | 0,5 кг |
спецій | за смаком |
яєць | 2 шт. |
олії соняшникової | для смаження |
рисового борошна | 0,1 кг |
Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.
Скільки калорій – 107.
Як приготувати:
- Морква вимити і поставити її варитися до повної готовності. Це займе хвилин двадцять. Потім її потрібно остудити, зняти шкірку, дрібно натерти.
- Як можна дрібніше нашаткувати очищений від лушпиння цибулі.
- Рибне філе перевірити на наявність кісток, вимити, прибрати вологу серветками, потім перемолоти за допомогою м'ясорубки.
- Додати до риби вищеперелічені овочі, а також вбити сюди яйце і приправити. Вимісити вручну.
- Дрібно порубати зелень і теж вмішати її до решти продуктів.
- Помістити в холодильник отриману масу хвилин на п'ятнадцять, щоб вона охолола. Можна і довше. Так буде легше з нею працювати.
- Мокрими руками сформувати товсті невеликі коржі, на кожну з них обваляти в малій кількості рисового борошна. Можна взяти й іншу паніровку, наприклад сухарі.
- Масло в сковороді розігріти, обсмажити в ньому м'ясо по п'ять хвилин з кожного боку.
- Перекласти на деко і відправити в духовку ще на десять хвилин при середній температурі.
- Перед запіканням можна додати трохи тертого сиру зверху, він якраз встигне схопитися скоринкою. Подавати до столу з будь-яким гарніром.
Як приготувати ніжні оладки з курячого фаршу?
Тут ви знайдете рецепт смачних глив в сметані.
Приготуйте салат з сиром і часником, рецепт якого ви можете подивитися тут.
Як зробити домашні котлети по-київськи
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 2 шт. |
курячих грудок | 0,5 кг |
зелені | 20 г |
смальцю | 60 г |
масла вершкового | 90 г |
борошна | 80 г |
сухарів панірувальних білих | 0,2 кг |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 312.
Як приготувати:
- Дістати масло з холодильника, щоб воно встигло стати м'яким.
- Дрібно порубати вимиту зелень і додати її в масло, перемішати.
- Згорнути маслянисту масу в маленьку ковбаску за допомогою харчової плівки. Прибрати в морозилку.
- М'ясо вимити, обсушити його серветками, порізати на шматочки поменше і двічі перемолоти їх за допомогою м'ясорубки.
- Додати до фаршу приправи.
- Яйця вбити в борошно і трохи перемішати виделкою, щоб розбити жовтки.
- В іншу миску висипати іншу частину борошно, а в третю – сухарі.
- Витягнути підморожене масло і порізати його на невеликі шматочки.
- М'ясну масу поділити на невеликі частини. Кожну розчавити в коржик, покласти всередину шматочок масла, загорнути, щоб отримати довгастий кульку.
- Повторити з усім м'ясом. Потім котлети потрібно притрусити борошном, опустити в яєчну суміш, а в кінці обваляти в сухарях. Для більш міцної скоринки можна ще раз опустити в яйце, потім в сухарі.
- Готувати можна двома способами: обсмажити на невеликій кількості жиру.
- А можна опустити у фритюр. Для цього знадобиться близько 300 мл олії соняшникової. Як тільки схопиться скоринка, потрібно витягнути котлети і перекласти їх у форму, а потім довести до готовності в духовці хвилин за п'ятнадцять при середній температурі.
- Подавати до столу в гарячому вигляді.
Як зробити котлети по-київськи з домашнього фаршу, дивіться на відео нижче:
Биточки з курячого фаршу в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибулин | 2 шт. |
фаршу курячого | 0,6 кг |
сухарів панірувальних | 1 уп. |
спецій | за смаком |
яєць | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 195.
Як приготувати:
- Зняти лушпиння з цибулі, сам плід подрібнити в блендері в кашку.
- Таким же способом подрібнити м'ясо і змішати з цибулею.
- Вбити яйця і приправити, перемішати.
- Сформувати з маси котлети і обваляти в сухарях.
- Налити трохи олії в чашу мультиварки, вибрати режим «Випічка», встановити таймер на 12 хвилин.
- Покласти котлети, закрити кришкою, залишити їх до сигналу.
- Потім перевернути, знову закрити кришкою, готувати ще дванадцять хвилин.
- Подавати до столу.
Особливості приготування
Для отримання більш щільною і смачною скоринки зверху краще обсмажувати котлети на вершковому маслі.
Відео-рецепт домашніх котлет:
Котлети – саме домашнє блюдо, яке зазвичай подається з картопляним пюре і солоним огірком. Універсальний і поживний варіант, який любить вся сім'я.